Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 2 kolo 14. – 15.8.2010

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

 

PLZEŇSKÝM ENERGETIKŮM PŘÁLO V CHANOVICÍCH ŠTĚSTÍ

 

Chanovice po vysoké prohře v prvním kole v Městě Touškov (6:1) se chtěly v podzimní  premiéře doma rehabilitovat výkonem, který by uspokojil diváky a vymazal po druhém kole na jejich kontě v tabulce nulový zisk. Přestože byly ke vstřelení branky blíže než jejich soupeř, nastupovaly do druhé půle s jednobrankovým mankem. To se jim podařilo sice Káníkem z penalty smazat, ale na rychlou reakci plzeňských energetiků , kdy opět strhli vedení na svou stranu již nedokázali odpovědět. Body si tak z jejich hřiště odváží soupeř, kterému  v tomto zápase přálo štěstí a domácím zůstala u počtu získaných bodů  v tabulce také  po domácím duelu nula. Když si k tomu přidáme nepříliš nadějnou prognozu pro další kolo ve kterém Chanovičtí  míří do Vejprnic, tedy na hřiště soupeře kterému v minulém ročníku nedokázali dát branku a nezískali  ani bod žádný důvod k jásat. Ostatně obdobně jsou po dvou kolech bez bodů s plným počtem odehraných zápasů překvapivě nejen Holýšov, ale také nováček z Příkosic, který doma nezvládl místní  derby s Rokycany.

---

 

Chanovice - ZČE Plzeň  1 : 2 (0 : 1)

JITKA KILBERGEROVÁ (Klatovský deník)

Od prvního hvizdu Chanovičtí na svého soupeře doslova vlétli. Hned na začátku se plzeňský brankář Řezáč zapotil, po rohu střelu vyrazil a dorážka mířila těsně vedle. Hned nato se domácí Šefl ocitl ve vyložené šanci, ale ani on neotevřel skóre zápasu. Hosté na začátku působili nervózním dojmem, nedařili se jim ani jednoduché přihrávky a hra byla jednoznačně v režii Chanosu. Jeho hráči se snažili často střílet ze střední vzdálenosti, ale bez gólového efektu. Hosté si „vysloužili“ v krátké době tři žluté karty, z toho dvě za řeči, a na hřišti vládly Chanovice. Domácí Brom se po rychlém protiútoku dostal až před Řezáče, ale ten jeho střelu zlikvidoval. Ve 26. minutě přišel pro domácí šok: z první vážnější šance Plzeň vstřelila branku. A byl to gól parádní: po třech rychlých přihrávkách z vlastní poloviny vystřelil  Beránek, střela se odrazila od tyče , střela se odrazila od tyče a od Bekeho do branky. Hosté ožili a za chvíli ze stejného místa, jako padl gól, mířila znovu nebezpečná střela. Chanovický Polena měl na hlavě po krásném centru Patsche vyrovnávací gól, ale hlavičkoval vysoko nad. Své obrovské šance nevyužil ani domácí Brom, který těsně minul odkrytou branku hostů. Hosté ale Chanovické moc do šancí nepouštěli, měli víc ze hry a byli v útoku nebezpečnější, ale protože se třemi skvělými zákroky blýskl domácí gólman, odešla mužstva do kabin za stavu 0:1.

Hned od začátku druhého poločasu pokračovali Plzeňané ve své aktivní hře. Domácí brankář hned na začátku musel zasahovat proti nebezpečné střele, další šanci si hosté vytvořili po rohovém kopu, kdy domácí obrana nechala trestuhodně jejich hráče hlavičkovat, ale míč jen těsně minul branku. Chanovičtí se prakticky nemohli dostat ze své půlky, ale v 65. minutě se jim podařil průnik do vápna, kde byl domácí hráč faulován, a rozhodčí nařídil pokutový kop. Exekuce se ujal Michal Káník a dělovkou k tyči nedal Řezáčovi šanci. Chanovičtí se ale ze vstřelené branky neradovali dlouho. Za tři minuty se vydal na sólový únik Beránek, a když před ním poslední domácí obránce upadl, měl cestu k Bekeho brance úplně volnou a prudkou ranou poslal svůj tým znovu do vedení. Hosté byli na koni, jedna vlna útoků za druhou se hnala na domácí.  Ti ještě boj nevzdali, ale kombinace jim nevycházela a dlouhé nakopávané míče na útočníky snadno zachytávala obrana hostů. V 87. minutě při dalším útoku Plzeňanů fauloval chanovický gólman ve vápně a rozhodčí nařídil penaltu proti domácím. Beke ale svoji chybu odčinil a Maškovu střelu kryl.  Hosté si už v pohodě vítězství pohlídali a odvezli si z Chanovic tři body. 

„Myslím, že si soupeř výhru zasloužil. My jsme do zápasu vstoupili dobře, ale bohužel, když nedáme ze dvou vyložených šancí gól, to je těžké. Plzeňané nás pak potrestali z jediné střely, která byla z kategorie těch, které se dávají jednou za rok. Museli jsme sestavu potom trochu „překopat“, ale bohužel se to moc nepovedlo, sice jsme dokázali vyrovnat, ale druhá branka hostů, ta byla po chybě obrany, hráči byli úplně rozestoupení. Pak už to byla z naší starny jen křeč a nezmohli jsme se vůbec na nic. V zápase byl vidět markantní rozdíl mezi našimi a plzeňskými  útočníky, tam byl největší rozdíl v obou manšaftech. Obranu máme ještě pořád slátanou, v tomto složení hrát nebude, přijdou do mužstva posily především na pozice obránců,“ uvedl po zápase trenér Chanovic Pavel Běloušek.   

Poločas: 0:1. Branky: 65. Káník (PK)  26. a 68. Beránek. ŽK: 4:6. Rozhodčí: Maroušek. Diváků: 150. Sestava Chanosu: Beke, Patsch, Káník, Kubeček, Zelenka, Šrámek, Dytrt, Brom, Polena, Solový (45. Král), Šefl.

 

Chrást - Rapid 10: 2 ( 6: 1)

Branky: Kovařík 4, Roubal 3, Komárek, Sadílek, Zedník - Hodaň, Nový; ŽK: 1:1 . Diváků: 180

 

Bolevec  - Holýšov 1: 0 ( 0: 0)

Branky: Pelnář; ŽK: 3:3. Diváků:  300 

 

Stod  -Tachov 4: 0 ( 0: 0) 

Branky: Hruška 2, Kašťák, Lukášek; ŽK: 2:2; ČK: 0:1. Diváků:  260

 

Stříbro - Přeštice 2: 2 ( 0: 0)

Branky: Zámeček, Ábel - Pata, Uzlík; ŽK: 3:1. Diváků:  300 

 

Příkosice - Rokycany 1: 4 ( 1: 2)

Branky: Lisý - Aubrecht, Jedlička, Kubík, Scheinherr; ŽK: 3:2. Diváků400:

 

Hor.Bříza - Vejprnice 0: 3 ( 0: 3)

Branky: Biedermann 2, Myslík; ŽK: 0:2; ČK: 1:0 . Diváků:  225 

 

Rozvadov- M.Touškov 0: 0 ( 0: 0)

ŽK: 3:4; ČK: 0:1. Diváků: 200 

 

 

 1. Vejprnice            2   2   0   0    6 :  1     6  (  3)

 2. M. Touškov           2   1   1   0    6 :  1     4  (  1)

 3. Bolevec              2   1   1   0    2 :  1     4  (  1)

 4. Chrást               1   1   0   0   10 :  2     3  (  0)

 5. Stod                 1   1   0   0    4 :  0     3  (  0)

 6. Rokycany             1   1   0   0    4 :  1     3  (  3)

 7. SK ZČE Plzeň         1   1   0   0    2 :  1     3  (  3)

 8. Tachov               2   1   0   1    5 :  5     3  (  0)

 9. Rozvadov             2   0   2   0    1 :  1     2  ( -4)

10. Přeštice             1   0   1   0    2 :  2     1  (  1)

11. Stříbro              1   0   1   0    2 :  2     1  ( -2)

12. Horní Bříza          1   0   0   1    0 :  3     0  ( -3)

13. Příkosice            2   0   0   2    2 :  7     0  ( -3)

14. Holýšov              2   0   0   2    1 :  6     0  (  0)

15. Chanovice            2   0   0   2    2 :  8     0  ( -3)

16. Rapid Plzeň          1   0   0   1    2 : 10     0  (  0)

 

 

---

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

FAVORIT SE DOMA O POUTI NA SVÉ VÍTĚZSTVÍ NADŘEL

 

Magnetem kola v Pošumaví byl nedělní duel v Horažďovicích  . O místní pouti domácí tým nastoupil po vysoké výhře ve Zruči 5:0 v roli vysokého favorita . Jeho soupeř, čtvrtý tým minulého ročníku SK Strážov se ale svého soupeře vůbec nezalekl a výsledkem bylo drama až do konce. Nakonec byli domácí rádi za to, že body podle papírových  předpokladů zůstaly doma.

Úspěšnou premiéru s velmi mladým týmem měl  nový trenér v městě Pod Černou věží Luboš Vašica.  Jeho svěřenci splnili roli  papírového favorita po sestupu z krajského přeboru , když  si v domácím prostředí poradili s nováčkem soutěže Chotíkovem.

Po dvou kolech je bez prohry také Sušice, která dokázala z hřiště nováčka z Rokycanska přivést za bezbrankovou remízu cenný bod.  

V Lubech se ve druhém kole nového ročníku 1.A třídy střetly celky, které spolu v minulém ročníku sehrály na hřišti v Nepomuku úvodní duel. V něm byli po výhře 4:1  úspěšní domácí , kteří si rovněž na jaře po výhře 0:1 odvezli body i z Lub. První půle nasvědčovala tomu, že  neúspěšná série Startu s tímto soupeřem nebude prolomena. Po změně stran, ale na hřiště přišlo jakoby vyměněné družstvo domácích . Na něm byla viditelná snaha o zvrat v zápase a  kdyby nebylo značné  benevolence ze strany sudího, který nechal bez povšimnutí faulu na pronikajícího Hradeckého sedm metrů před cílovou metou  svatyně hostů, pak nemuseli diváci čekat na vyrovnání až do 71.minuty. Zisk bodu je pro domácí , kteří byli k zisku třech bodů hodně blízko  možná zklamáním, ale nutno přiznat, že celkově je dělba bodů zasloužená na které má velký podíl také výborný brankář Lub Kodeš. 

---

 

Luby – Nepomuk   1 : 1 (0 : 1)

Karel Křížek

Zasloužená dělba bodů. V prvním poločase byli lepší hosté a zaslouženě se ujali vedení v 7.minutě hezkou brankou kterou dal Švejda. Domácí se po přestávce výrazně zlepšili, zahráli výborně, bojovali a výsledkem byla vyrovnávající branka, kterou na konečných 1:1 vyrovnal z trestného kopu Kostolanský.

Branky: 7. Švejda – 71.Kostolanský.Rozhodčí : Houdek, ŽK: 2:3. Diváků: 150.

Sestava Luby: Kodeš – Křížek K. ml., Šnour K. ml., Vejskal M., Juřina O., Hradecký Z., Pikhart R., Šůs K, Kostolanský O., Smolík P., Švec R. (Beta J., Sydorenko V., Voráček P., Turhobr V., Čížek A.

Bez povšimnutí HR zůstal  faul na pronikajícího Hradeckého sedm metrů před svatyní hostů. Penalta se nepískala!

 

 

DALŠÍ FOTO Z UTKÁNÍ ZDE.

 

Horažďovice – Strážov    1 : 0 (1 : 0)

První poločas byl ze strany domácích rozupačitý. Přestože měli mírně herně navrch nemohli se dostat do hry a  některé hráče svazovala  nervozita zřejmě vyplývající z velké divácké návštěvy . Do kabin se jim podařilo vsítit  v 41.minutě jedinou branku tohoto duelu , když Janoškovo přiklepnutí míče proměnil polovysokou střelou tyči Jůda  1:0. Po přestávce měla zásluhou obou týmů hra lepší úroveň. Hosté se snažili o vyrovnání. Velmi blízko k tomu měl Tomáš Matějka, kterýb  v 56.minutě sám před brankářem Jarolímem domácího gólmana nepřekonal a ten jeho střelu vyrazil.  Domácí měli tři šance k zvýšení. Cihlářovi jeho střelu z přímého kopu Javorský , který hájil branku hostů bravurně vyrazil a branka  Cihlářovi pro ofsajd nebyla uznána . Stoprocentní šanci měl také Koc, kterému se nepodařilo prostřelit Javorského a ten jeho pokus vyrazil. Nakonec se domácí museli o výsledek obávat, když v 88.minutě po špatném odkopu Stulíka se dostal k míči Čeleda, který šel sám na branku Jarolíma, ale při zakončení dal vedle.

Branka: 41. Jůda . Rozhodčí: Prokeš. ŽK: 2:3. Diváků: 350.

Sestavy:

Horažďovice -  Jarolík, Šedivý(62.Mičkal), Čadek (86. Forman), Janouškovec (46.Mirvald), Stulík , Cihlář, Jůda, Koc, Beneš(46.Šafanda), Sova Jiří, Jiřík.

Strážov – Javorský, Michel, Chaluš, Helm, Bouberle, Čížek, Matejka V., Vítovec(81.Franc), Janka, Matějka T.(70.Weber), Čeleda. 

Trenér Strážova Petr Presl : „ K pouťovému utkání do Horažďovic jsme přijeli s respektem, ale s odhodláním navázat na jarní  dobré výsledky.

První poločas nabídl oboustranně průměrný fotbal, kdy si obě mužstva hlídala především defenzivní činnosti a v této části utkání se lépe pohybovali domácí, kteří drželi více míč na svých kopačkách. Naši hráči však do 41.minuty poctivě bránili a nepouštěli domácí do blízkosti branky M.Javorského, naopak po ojedinělém průniku Čeledy z pravé strany se po zákroku domácího beka dala písknout i penalta, k čemuž hlavní rozhodčí nenašel dostatek odvahy. V závěru poločasu jsme nepokryli rychlé sklepnutí a střelu kapitána domácích v pokutovém území, která rozhodla o osudu utkání.

Druhý poločas přinesl rušnější okamžiky na obou stranách, když se naši hráči více osmělovali směrem dopředu a škoda jen neproměněných dvou samostatných nájezdů na branku, které se nám nepodařilo zužitkovat.Hra vabank pak přinesla několik dalších příležitostí na straně domácích, kterým naopak kazil radost z branky výborně chytající M.Javorský.

Teď nás čeká dohrávka s Křimicemi a v neděli Blovice, dvě utkání v kterých bychom chtěli uspět a připsat si první podzimní body. Pokud kluci podají podobný výkon který předvedli v Horažďovicích, pak věřím, že je to reálné.“

 

Klatovy - FC Chotíkov  3 : 1 (2 : 1)

Václav Kopřiva

Branky: 10 a 32(PK).György,78. min Matějka D. - 38.Šulan

Rozhodčí : Brož. Diváků: 180. ŽK: 3:1

Sestava Klatov: Herman, Kazmirčík, Veselka, Ulrych, Skala(60min.Matějka D) , Vítovec, Ježek,György(76 . Kološ), Matějka J., Votípka(46. Výtisk) Janda(82. Kotáb)

 

Mýto – Sušice    0 : 0

Podrobnosti nehlášeny.

 

Křimice  -  Domažlice B   0: 3 ( 0: 1)

Jiří Pojar

Křimické hřiště bylo v sobotu 14 srpna v podvečer dějištěm 2.kola 1.A třídy mezi domácím Sokolem a hostující Jiskrou Domažlice B. V dresu Jiskry se oběvila nová posila z Viktorie Plzeň Kamil Staněk, který odehrál po dlouhé době zaviněné zraněním. Po úvodním hvizdu rozhodčího Horáčka se do první šance dostali domácí, kteří v 15 minutě vstřelili branku, ale rozhodčí Horáček branku pro ofsajdové postavení křimického hráče Adama Marka gól neuznal.

Ve 20 minutě zahrozili hosté kombinační akcí když Jiří Hartl vysunul Lukáše Waldmanna ten šel sám po levé straně a trefil brankáře Hinterholzingera. Hrál se vyrovnaný zápas.Po půl hodině hry zahrával Jakub Ferra trestný kop po faulu na Hartla, který byl ve zdi tečovaný míč se odrazil k nabíhajícímu Janu Šmirklovi a ten z brankové čáry nepochopitelně trefil břevno křimické svatyně.O tři minuty později opět útočné duo Hartl-Waldmann předvedlo kombinaci Waldmann vracel přihrávku před branku a Hartl na ní skluzem nedosáhl a dobíhající Martin Vísner střelou opět trefil brankáře Hinterholzingera. Domácí hráči byli nebezpeční v zahrávaní standardních situací, které ale brankář Adam Bratanič pochytal. Ve 37 minutě po rohu  ....

vznikl před křimickou brankou závar kde se nejlépe orientoval Martin Votruba a s 8 metrů rozjásal domažlickou lavičku 0:1. Do druhé půle provedli trenéři ,,Benfiky " několik změn v sestavě.,, Domácí hráči otevřeli hru a my jsme  mnohokrát chodili do brajkových šancí.Po hodině hry zahrával Martin Kubica rohový kop na přední tyč kde si naběhl Jiří Hartl a trefil spojnici domácí svatyně balón se k němu odrazil zpátky a Hartl efektně nůžkami přestřelil branku Křimic.V 69. minutě zahrávali domácí trestný kop a přetažený míč na  poslední chvíli odkopl vrátivší se Martin Kubica. O čtyři minuty později předvedla Jiskra pěknou akci Kubica vyhrál hlavičkový souboj přiťukl balón na Hoška ten hlavou opět na Harla ten mu míč vrátil a Hošek vstřelil druhý gól ,,Benfiky" 0:2.Po té zahrávali domácí dvě standartě situace v 77 a 83 minutě Marek hlavou mířil těsně vedle branky Brataniče.Nedáš dostaneš toto pravidlo platilo v Křimicích a pět minut před koncem opět rychlý brejk Kubica-Hartl si vyměnili míč a vysunuli Palúcha, který šel sám na gólmana udělal mu kličku a bylo to 0:3.

,,Jsem moc rád,že se nám v tady v Křimicích povedlo zvítězit. výsledek je pro domácí trochu krutý, protože hráli dobře, ale my jsme si vytvořili hodně šancí, které jsme využili což je pro nás velmi dobré. Potvrdili jsme body z domácího zápasu s Luby. Část utkání odehrál Kamil Staněk,byli jsme domluveni s trenérem Michálkem že bude hrát jenom poločas. Tento hráč,    bude mít za sebou herní zápasovou praxi, tak bude určitě platnou posilou"řekl po utkání spokojený trenér Pavel Červený.

Sestava Jiskra Domažlice B : Bratanič- Rojt, Ferra,Šmirkl, Pavlíček-Waldmann(88.Dufek), Hošek, Staněk(46.Palúch), Vísner - Votruba(46.Kubica), Hartl (80.Ouřada)  Trenéři: Rybár, Červený

Rozhodčí: Horák, Hodek, Vocelka,Delegát:Lecjaks.80 diváků. ŽK: 2:3

 

Blovice  - Zruč   2: 1 ( 1: 0)

Branky: Heřman, Rous - Karpíšek; ŽK: 7:3 . Diváků: 130 

 

Chlumčany -   Horš.Týn   1: 1 ( 1: 1) 

Branky: Milota - Kopřiva; ŽK: 2:4; ČK: 0:1 . Diváků: 120

 

Zbiroh -  Nýřany   5: 2 ( 2: 0)

Branky: Hoblík 2, Bystřický, Jurina, Svitka - Šindler, Čížek; ŽK: 2:2. Diváků: 120 

 

 

 

 

   1. Domažlice B          2   2   0   0    7 :  0     6  (  3)

   2. Horažďovice          2   2   0   0    6 :  0     6  (  3)

   3. Sušice               2   1   1   0    4 :  2     4  (  1)

   4. Klatovy              1   1   0   0    3 :  1     3  (  0)

   5. Zbiroh               2   1   0   1    7 :  6     3  (  0)

   6. Blovice              1   1   0   0    2 :  1     3  (  0)

   7. Dyn.H.Týn            1   0   1   0    1 :  1     1  (  1)

   8. Nepomuk              1   0   1   0    1 :  1     1  (  1)

   9. Chlumčany            1   0   1   0    1 :  1     1  ( -2)

  10. Mýto                 1   0   1   0    0 :  0     1  ( -2)

  11. Luby                 2   0   1   1    1 :  5     1  ( -2)

  12. Strážov              1   0   0   1    0 :  1     0  (  0)

  13. Chotíkov             1   0   0   1    1 :  3     0  (  0)

  14. Nýřany               1   0   0   1    2 :  5     0  (  0)

  15. Křimice              1   0   0   1    0 :  3     0  ( -3)

  16. Zruč                 2   0   0   2    1 :  7     0  ( -3)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku