Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
ČESKÁ DIVIZE muži – skupina A - PODZIM 2010 - ročník 2010 / 2011

 

ČESKÁ DIVIZE  MUŽŮ  – skupina   A   

 

.

---

 

 

 

JISKRA ZÍSKALA DRUHÝ SKALP PORAZILA STRAKONICE

 

Jiří Pojar

 

Ve druhém kole zavítala Jiskra na stadion Na Křemelce do devadesát kilometrů vzdálených Strakonic. Ve šlágru se tam utkala s místním sportovním klubem. Pro Strakonice to bylo první mistrovské utkání. Jiskra,  má doslova smrticí los  v prvním kole se doma vypořádala s rezervou Příbrami v neděli v podvečer je čekalo mužstvo známého stratéga Michala Káníka a ve čtvrtém kole zavítá na stadion Motorletu Praha. Domácí nastoupili oproti loňské sezóně s devíti novými hráči v základní sestavě v čele s Martinem Vozábalem. Před utkáním museli funkcionáři Jiskry reklamovat zápis, protože místní zapisovatel zápisu záhadně nedopsal  do zápisu o utkání Tomáše Bahledu a hlasatel neohlásil Luďka Leitla

 SK Strakonice 1908 – Jiskra Domažlice  0:2 (0:1)

 Domácí  v úvodu zatlačili Jiskru před šestnáctku, ale dobře organizovaná obrana a brankář Martin Mleziva  úvodnímu tlaku čelily na výbornou. Ve 23 minutě prošel obranou domácích Petr Mužík, který před šestnáctkou vystřelil nejistý gólman Kučera jeho střelu neudržel a dobíhající Jan Havlíček jej překonal. K údivu domažlických hráčů a fanoušků ho hlavní rozhodčí Daniel Tereba neuznal pro ofsajd. Hosté šli do vedení ve 32 minutě kdy opět agilní Mužík vysunul Bahledu a ten udělal kličku domácímu brankáři Kučerovi a rozjásal početnou skupinku domažlických fanoušků 0:1. Do druhého poločasu nastoupila Jiskra s cílem být stále aktivní a hrozit z nebezpečných brejků. Strakonice měli stále optickou převahu a v 53. minutě po autu Patrika Káníka střílel Mrkvička k pravé tyči, ale Mleziva byl na místě. Další smrtící brejk a rozhodující úder jak se později ukázalo zasadili domažličané po hodině hry k míči se dostal Tomáš Bahleda okamžitě vysunul JanaHavlíčka ten přiťukl na Luďka Leitla a ten střelou do pravého dolního rohu zvýšil na 0:2.V závěru vyvinuli domácí velký tlak a rozhodčí velmi přísný na hosty Strkonickým daroval několik standartních situací , když je nechytil skvělí Mleziva tak je zastavilo dvakrát břevno a jednou tyč po střelách Martina Vozábala Patrika Káníka a Václava Mrkvičky.

Po utkání jsme požádali o zhodnocení bývalého hráče Jiskry nyní ve Strakonických službách Josefa Šáchu: „Měli jsme dneska trochu víc ze hry víc nebezpečných standartních situací, ale Domažlice hráli organizovaně správně ze zadu a spoléhali jste na rychlé brejky to co je pro vás typické. Z vašich čtyřech brejků jste proměnili a padli z toho tři branky.Trenér Zdeněk Michálek byl po utkání spokojen,,dneska musím hráče pochválit za bojovnost soupeř měl častěji balón na kopačkách, ale gólových šancí moc neměli až ve druhém poločase hrozili a měli šance se standartek. Nám se vedli rychlé brejky vytěžili jsme z nich obě branky a ještě nám jednu rozhodčí neuznali, ale s výkonem hráčů jsem spokojen. Pro nás bylo dobře, že Strakonice nehráli v prvním kole a nebyli tak rozehraní. V tomto zápase jsme se zaměřili na obranou činnost a v závěru jsme měli štěstí, ale to k fotbalu patří“

.Za vedení Strakonických se k utkání vyjádřil sportovní ředitel Luděk Cimrhanzl : Jsem hodně zklamaný naše ambice jsou hrát minimálně na špici. Před zápasem jsme byli všichni optimističtí včetně vedení. Bohužel se dneska ukázalo, že se musí hrát fotbal srdcem. Dneska byl přístup našich hráčů špatný možná že je to přišlo na začátku, že nás to nakopne. Měli jsme problémy už v minulém přípravném zápase kdy naši hráči předvedli profesorský fotbal bez nasazení a dneska se to prokázalo že v té divizi každý kdo sem přijede bude bojovat bude hrát defenzivně bude hrát v zadu v bloku a nakopávat míče. Dnešní utkání poznamenala smolná branka to je pravda, ale na ukazateli byla nula tak že je chyba v nás. Domažlice hráli dobře bránili a uhráli si zaslouženě tři body.“

Do zápasu měl Jiří Šámal velmi těžkou úlohu a to střežit největší hvězdu Strakonic Martina Vozábala. S tímto úkolem si Šámal poradil na výbornou a exligistu k ničemu vážnému nepustil. Zápas okomentoval,, Bylo to bojovné utkání soupeř měl trošku víc ze hry my jsme to nahradili bojovností hráli jsme se zabezpečené obrany a zvládli jsme to. Vycházeli nám brejky. Jsme rádi a teď nás čeká Hořovicko a musíme tyto výborné výsledky potvrdit“.

Řekl po utkání : sportovní manažer Jiskry Jiří Pojar:,,Musím pochválit naše hráče, kteří dneska ve Strakonicích podali taktický skvělí výkon. Naši trenéři dobře věděli, že proti mužstvu nabitými hvězdami musíme zodpovědně bránit a spoléhat na brejky proto jsme hráli ve speciálním rozestavění pouze na toto důležité utkání. Jsem opět velmi zklamán výkonem trojice rozhodčích, kteří neřídily zápas bohužel stejným metrem to viděl každý přítomný na tomto utkání, ale i přes to jsme vyhráli zcela zaslouženě. Neusínáme na vavřínech v pondělí dostali hráči volno. V sobotu nás čeká těžký zápas s mužstvem našeho bývalého hráče a kamaráda Jaromíra Myslivečka FK Hořovicko. Byli bychom moc rádi, aby nás naši věrní fanoušci přišli co možná v nejhojnějším počtu povzbudit, abychom potvrdili naší výbornou formu ziskem tří bodů“.

Rozhodčí:Tebera Daniel- Kalenda Jan-Hrubeš Pavel . Delegát: Kroch Josef. ŽK: 0:1 . Diváci: 305

 

Vítězný tým Domažlic se raduje nejen z výhry ve Strakonicích, ale také ze zisku plného počtu bodů  a druhé příčky v tabulce  po dvou úvodních zápasech divize. Foto: Jiří Pojar.

 

 

 

KOLOVEČ PO DRUHÉ VYHRÁLA A VEDE DIVIZNÍ TABULKU

 

Jiří Pojar
Skvělá návštěva 720 diváků viděla na hřišti v Kolovči druhé vítězné utkání v nové divizní sezóně. Domácí po druhé za sebou hráli doma a chtěli v nováčkovském souboji moc uspět. Zličín v minulém kole prohrál v domácím prostředí před 382 diváky 0:1 v pražském derby s rezervou Bohemians.

 

 

Slavoj Koloveč  -  FC Zličín  3:0 (1:0)

První poločas nabídl divákům vyrovnané utkání ve kterém byl blízko gólu Slavoj.

Václav Šperl se dostal do dvou šancí jednou byl faulován a po druhé přestřelil branku FC Zličín.Zaslouženého vedení se diváci dočkali ve 44 minutě když Milota se probil přes několik hráčů a skluzem překonal brankáře Zličína. Do druhého poločasu vstoupili domácí s cílem zvýšit náskok a v 50 minutě po spolupráci Parláska a Černohorského druhý jmenovaný nastřelil tyč hostující svatyně. O osudu zápasu rozhodli 69 a 70 minuta kdy Václav Šperl nejprve proměnil penaltu, když byl sám faulován . Po rozehrání se Šperl dostal do sólové akce, kterou chladnokrevně zakončil na konečných 3:0.Slavoj čeká o tomto týdnu utkání v neděli 22.srpna od 17.00 hodin v Kácově kde hraje své domácí zápasy   druholigová rezerva FC Graffin Vlašim B. Toho soupeře čeká ve středu 18.srpna dohrávka prvního kola kdy od 17.30 hodin přivítá svěřence fotbalového mága Karla Krejčího Senco Doubravka. Pro zástupce

Domažlického okresu je pohled na divizní tabulku velmi pěkný Koloveč je první o skóre před Domažlicemi. Jiskru, ale těší že má v kapse dvě zasloužená vítězství s největšími kandidáty na postup do ČFL.

 

Na foto Jiřího Pojara domácí Petr Došlý(vpravo), kterého v 62.minutě nahradil klatovský odchovanec Pavlík.

 

TABULKA

Rk.

Tým

Záp

+

0

-

Skóre

Body

(Prav)

1.

Koloveč

2

2

0

0

10: 1

6

( 0)

 

2.

Domažlice

2

2

0

0

4: 1

6

( 3)

 

3.

Bohemians 1905 B

2

2

0

0

4: 1

6

( 3)

 

4.

Votice

2

1

1

0

1: 0

4

( 1)

 

5.

Benešov

1

1

0

0

3: 1

3

( 3)

 

6.

Motorlet Praha

2

1

0

1

3: 2

3

( 0)

 

7.

Příbram B

2

1

0

1

2: 2

3

( 0)

 

8.

Třeboň

2

1

0

1

1: 1

3

( 0)

 

9.

Tábor

2

1

0

1

4: 7

3

( 0)

 

10.

Doubravka

1

0

1

0

0: 0

1

( -2)

 

11.

Vlašim B

1

0

0

1

1: 3

0

( 0)

 

12.

Litol

1

0

0

1

1: 3

0

( 0)

 

13.

Hořovicko

1

0

0

1

1: 3

0

( -3)

 

14.

Strakonice 1908

1

0

0

1

0: 2

0

( -3)

 

15.

FC Zličín

2

0

0

2

0: 4

0

( -3)

 

16.

Sezimovo Ústí B

2

0

0

2

0: 4

0

( 0)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku