Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Losovací aktiv OFS Klatovy - 13.7. Klatovy

LOSOVACÍ AKTIV  OFS KLATOVY – 13.7. 2010

DO NOVÉHO  SOUTĚŽNÍHO  ROČNÍKU S PŘÍRŮSTKEM DĚVÍTI TÝMŮ

 

               Již dvakrát v poměrně krátkém časovém období se v tomto roce se sešli zástupci fotbalových klubů v působnosti Okresního fotbalového svau Klatovy v kavárně hotelu Rozvoj v Klatovech. Poprvé to bylo 13.března kdy na 16. valné hromadě hodnotili první dva roky své činnosti v tomto čtyřletém volebním období. Podruhé to bylo v úterý 13.července na každoročním letním losovacím aktivu , který měl svůj tradiční program.

               Z 50 klubů které jsou evidovány v OFS Klatovy chyběly vedle SK Ježovy pouze další dva  klub,y Dešenice a SK Hamry, které se do nového soutěžního ročníku nepřihlásily. V případě SK Hamry to znamená, že s největší pravděpodobností VV OFS Klatovy z důvodu pasivity klubu tento navrhne VV ČMFS k zániku členství   v Českomoravském fotbalovém svazu. V úvodní slavností části byly oceněny první tři družstva v soutěžích mužů poháry a diplomy za umístění.Družstva mládeže na úrovni soutěží , které byly vypsány jako okresní přebory byly první tři kolektivy oceněny medailemi a diplomy. Řídící STK  ocenila podle rozpisu soutěží také nejúspěšnější tři střelce v kategoriích  mužů, přeboru dorostu, žáků, starších a mladších přípravek. Pro první tři kanonýry  z  těchto soutěží byly připraveny diplomy (pro vítěze byly připraveny věcné ceny, které obdrželi přítomní  zástupci klubů. STK vyzvala k jejich předání  oceněným při vhodné příležitosti v klubech.  

Slavností část aktivu uzavřel Jan Červený.  Předseda OFS  při příležitosti významného životního jubilea  70 narozenin kterých se dožívá 16.července  Josef Šot ze Sokola Mochtín využil tomu, aby předal  čestné uznání jubilantovi za jeho celoživotní aktivní  činnost ve prospěch fotbalu v Pošumaví.

V úvodu pracovní části aktivu  předal řídící aktivu , místopředseda OFS František Kalista slovo předsedovi  STK Vratislavu Krulichovi  a předsedovi KM Václavu Zahradníkovi. Oba vedoucí představitelé STK  seznámili zástupce klubů s úpravou soutěží mládeže, zařazením týmů  a s novinkami , které na doporučení VV ČMFS  se zavádějí do celostátních soutěží. Úpravy se mimo jiné týkají možnosti sdruženého startu, střídavého startu, střídání hráčů hokejových způsobem včetně dorostu  a s dalšími aktuálními změnami v rozpisu soutěží. Od nového ročníku se bude také okresních soutěžích aplikovat v praxi   pravidlo , že v případě ošetřování hráče na hrací ploše bude jeho návrat umožněn na hrací plochu až  po třech minutách hry. Všechny změny , potřebné informace a další pokyny  zapracovala STK do nového rozpisu soutěží 201/11  a dále  byly umístěny včetně tiskopisů ke stažení  na webové stránky OFS Klatovy.

V druhé části provedli Vratislav Krulich a Václav Zahradník  rozlosování nového soutěžního ročníku  dospělých a mládeže. Přihlásilo se do něho  111 družstev, z toho 49 kolektivů dospělých . Pozitivní na tomto počtu účastníků je, že oproti minulého ročníku došlo k nárůstu  o devět týmů.

V okresním přeboru ubyl z důvodu postupu Svatobor Hrádek, přibyly sestupující Žichovice z 1.B třídy a  sestupující Ž.Rudu, Dešenice a Veřechov nahradily tři celky III. třídy  Luby B, Velký Bor a ze třetího místa do OP postoupil Sokol Měcholupy za Klatovy B, které sestoupily z 1.B třídy, ale klatovský klub dodatečně svojí přihlášku   zrušil . Toto rozhodnutí  znamená, že pokud by Klatovy v budoucnosti zapojily B tým do mistrovské soutěže, pak musí začít „od píky“, tedy startem v nejnižší soutěži IV. třídy. Obdobně je tomu tak i v případě Startu Dešenice, jehož přihláška chyběla mezi týmy s právem staru ve III. třídě. Z této soutěže mužů  sestoupily  Velhartice, Nalžovské Hory a Kolinec, které nahradily vítězné týmy  obou skupiny IV.třídy Plánice a Hartmanice . Společně s nimi  do III. třídy  postoupily dle kriterií podle soutěžního řádu a RS  další dva kolektivy  ze IV. třídy sk.B Myslív a  Hrádek B.

Jak jsme již uvedli, do  nového ročníku se nepřihlásily v kategorii mužů Klatovy B(OP),   Dešenice(do III.třídy) a Sokol Rabí(IV.tř.sk.B). Většina hráčů registrovaných v Rabí bude tvořit základ nového účastníka této soutěže TJ Žihobce B . Také proto bude tento nováček soutěže své domácí zápasy hrát na hřišti v Rabí. Druhým nováčkem je další  B tým mužů , který se rekrutuje ze železnorudské fotbalové kuchyně.

V kategorii dorostu startuje stejně jako v minulém roce deset družstev. Oproti minulému ročníku chybí  Kasejovice(postup do KS) , které nahradily z důvodu sestupu z KS Svatobor  Hrádek. Mezi dorostenci chybí i letošní vítěz OPD   K. Hory , ale naopak přibyl další nováček Chanos Chanovice. 

Na druhé straně Chanovice další dva mládežnické celky,  žáky a starší přípravky do soutěže  nepřihlásily. V OPŽ chybí  také  žáci Dukly Janovice  a TJ Žichovice , které své žákovské omlazené kolektivy zařadili do vytvořením mladších žáků. Posledním kdo mezi žáky chybí je  Měčín, nicméně to neznamená, že by z fotbalové mapy tento celek zmizel, ale bude startovat místo Mochtína , který se zřekl možnosti postup   Mochtína v novém ročníku krajské soutěže žáků.  Novými účastníky mezi staršími žáky  jsou Železná Ruda  a K. Hory, které naopak chybí v kategorii starších přípravek v níž startovaly v předcházejícím ročníku.

Řídící sportovně technická komise uvítala zájem klubů o start ve věkové kategorii mladších žáků, kterou od tohoto ročníku také nově zavádí do tohoto soutěžního ročníku. Okresní přebor MŽ  bude podle nových kritérií ČMFS hrát na hřišti menších rozměrech -polovina hřiště a startovat v této soutěži bude osm týmů: Bolešiny, Pačejov, Mochtín, Luby, Hrádek, Janovice  a Žichovice.

Změny v rozměrech hřiště na kterých se bude hrát doznal i přebor mladších přípravek. Oproti minulého ročníku zde došlo k nárůstu o dalších pěti celků: Sušice B, Luby B, Hrádek, Janovice  a Bolešiny.

Změny v organizaci nastaly rovněž u mladší přípravky. Účastníci této soutěže  budou hrát turnajovým způsobem. Celkem se v tomto ročníku bude konat 13 turnajů , když sedm z nich bude odehráno na  podzim a šest na jaře . V již zadaných termínech konání se budou hrát součastně  tři turnaje  na třech  různých místech se střídáním pořadatelství klubů. U této soutěže nebude evidováno pořadí ani střelci branek  , přičemž hlavním  cílem je , umožnit nejmladších fotbalovým talentům v maximální míře hrát a možnost na menším prostoru se častěji zapojovat do hry.

Novinou v mistrovských soutěží okresního přeboru žáků, okresní soutěže žáků a okresního přeboru     dorostu je od podzimu, že  v případě nerozhodného výsledku v řádné hrací době určí vítěze utkání střelba ze    značky pokutového kopu.  Vítěznému družstvu bude do tabulky připsán  1 bod navíc. Vítěz utkání tedy celkově získá 2   body, poražený bod 1. V tabulce v počtu vstřelených  a obdržených branek bude započítáno    skóre dosažené v řádné hrací době

Losování i vlastní aktiv proběhl v klidné  atmosféře , měl hladký a rychlý  průběh , bez připomínek ze strany zástupců klubů .

Rozlosování jednotlivých soutěží v působnosti OFS Klatovy přineseme v dalších vydáních našeho deníku. 

 

 

 

Další foto:  ZDE





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku