Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
REPORTÁŽ Z ÚČASTI OP SLAVIE V KLATOVECH NA TURNAJI V ROŽĎALOVICÍCH

REPORTÁŽ Z ÚČASTI OP SLAVIE V  KLATOVECH NA TURNAJI V ROŽĎALOVICÍCH

 

Setkání odboček se konalo v malebném městečku Rožďalovice poblíž Poděbrad a Nymburka.

Městečko má asi 1 500 obyvatel, z toho 115 členů OP Slavie. S převahou patří na první místo v České republice. Je potěšující, že odbočka v Klatovech po 2 letech od svého obnovení s počtem 107 členů je na druhém místě. Naše pobočka se 10. jubilejního setkání spřízněných slávistických duší zúčastnila s nově utvořeným týmem v malé kopané. S potížemi (právě probíhaly baráže a dokopné v Západočeském kraji) se podařilo utvořit sedmičlenný tým vedený 1. místopředsedou klatovské odbočky př. Milanem Zajíčkem. 20 zúčastněných mužstev bylo rozděleno do 5 skupin po 4 týmech. Skupiny byly pojmenovány po slávistických fotbalových legendách (Plánička, Puč, Bican, Kopecký a Šmicer). Klatovy byly vylosovány do skupiny C  P. Bicana. Utkání se hrála 10 minut bez přestávky, v poli 4 hráči a brankář. Střídání bylo možné v neomezeném počtu.  Klatovy s počtem 7 hráčů vč. brankáře tak měly na střídání pouze dva hráče, což byl ze všech zúčastněných mužstev nejmenší počet. Přes tento nedostatek si mužstvo počínalo v průběhu celého turnaje nad očekávání velmi dobře. V prvním utkání ve skupině C narazily Klatovy na Wikingy z České Lípy a zvítězily 7:0 (branky Terezka Krejčiříková 3, Strnad 1, Kolloross 1, Krejčiřík Michal 1 a Švátora 1). V druhém zápase poráží Klatovy Hostinné B 4:0 (branky Strnad 2, Kolloross 1, Terezka Krejčiříková 1). Tomáš Strnad vsítil nejhezčí branku celého turnaje, kdy po třech odrazech od tyčí míč skončil v síti. Poslední utkání ve skupině s Jílemnicí skončilo porážkou Klatov 1:0, ve smolném zápase, kdy Klatovy nastřelily 4 tyče a nedokázaly dopravit míč ani do prázdné branky. To však nic neměnilo na postupu Klatov z prvního místa ve skupině díky skore 11:1. V osmifinále nastupují Klatovy proti juniorce Nečína a vítězí v poměru 2:0 (branky Strnad, Michal Krejčiřík), Klatovy postupují do čtvrtfinále, kde čeká Sudovo Hlavno. Díky výkonu klatovského brankáře Pavla Truhláře a neomylného střelce pokutových kopů Zdeňka Krejčiříka postupujeme na penalty 7:6 do semifinále!! V boji o finále podléhají Klatovy Nečínu A 0:3. S pozdějším celkovým vítězem turnaje jsme přes počáteční šance prohráli zaslouženě, ale po boji, kdy se od nás odvrátila štěstěna, která nám přála se Sudovým Hlavnem. V boji o třetí místo hrají Klatovy nad očekávání velice dobře a poráží rozdílem třídy mužstvo OP Slavie Praha v čele s tiskovým mluvčím Mgr. Ondrou Zlámalem 5:0 po vůbec nejlepším výkonu v průběhu celého turnaje. Branky Terezka Krejčiříková 2, Kolloross 2 a Strnad 1.

Jako člen výboru naší pobočky a vedoucí tohoto úspěšného týmu musím všem bez rozdílu vyslovit dík a pochvalu za jejich přístup, vystupování, nezištnost, obětavost a zaujetí, které vyústilo při první účasti na tak velké akci ve skvělou prezentaci klatovské odbočky i města Klatov v roce jeho 750 let trvání.

Poděkování za účast a pomoc při přípravě patří též př. Vaňkovi ze Stražova, př. Flosmanovi z Lub, a předsedovi odbočky př. Junkovi.

 

FOTO Z TÉTO  AKCE   ZDE

Konečné pořadí turnaje:

1. Nečín

2. Lázně Bělohrad

3. Klatovy

4. Praha

5. Rožďdalovice

6. Hostinné A

7. Cvikov

8. Sudovo Hlavno

9. Žilov

10. Jilemnice

11. Hostinné B

12. Chomutov

13. Veleň

14. Žilov B

15. Nečín junior

16. Fanklub

17. Příbram

18. Bělá pod Bezdězem

19. Jičín

20. Česká Lípa

 

Za OP  Klatovy 1. místopředseda Milan Zajíček

 

Podrobnosti k této události jakož i vše ze života a dění v klatovské odbočky lze sledovat na www.slaviakt.jex.cz.

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku