Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
V Kvaseticích to bylo drama od začátku až do konce

V Kvaseticích to bylo drama od začátku až do konce

Václav Zahradník

Miroslav Sedlmaier

Fotbalové hřiště v Kvaseticích  bylo místem kde odstartoval prázdninový seriál pohárových turnajů, které se tradičním zpestřením letní přestávky fotbalových týmů mezi před zahájením nového soutěžního ročníku 2010-2011.

Pohárový turnaj  v Kvaseticích se konal za účasti 6 pozvaných mužstev, které byly po rozlosování rozděleny do dvou skupin.Ve skupině A hrály  Tatran Neurazy (okres Plzeň-jih),Sokol Žinkovy(okres Plzeň-jih),a AFK Bidlo Klatovy. Do skupiny  B  los určil Sokol Plánice, Chanos Chanovice B a domácí Sokol Kvasetice. Hrálo se ve skupinách systémem každý s každým na 2 x 15 minut.

Fotbaloví příznivci kteří našli cestu na hřiště o místní pouti v Kvaseticích byli svědky  drama od začátku až do konce. Již událost v prvním zápase o tom je dostatečným důkazem,  ikdyž ta se netýkala nějaké dramatické  herní situace . Při utkání skupiny A  Sokol Žinkovy - AFK Bidlo Klatovy došlo minutu před koncem před tribunou po skluzu v souboji o míč k nekontrolovatelnému pádu hráče AFK Bidlo Klatovy  Pavla Lepšího . Po tomto pádu spadl uvedený hráč na záda a došlo k úderu hlavou o zem. Hráč zůstal ležet a bylo vidět ,že není něco v pořádku. Prvním ohledáním byl zjištěný zapadnutý jazyk a jen velmi rychle poskytnutou pomocí brankáře Chanosu Chanovice - Stanislava Soukupa mu bylo obnoveno dýchání . Zároveň byla okamžitě volaná záchranná služba. Mezitím po obnovení dýchání byl hráč udržován ve stabilizované poloze a čekalo se na příjezd sanitky. Podle posledních zpráv po vyšetření je uvedený hráč v pořádku a zůstává v nemocnici v Klatovech.

Vzhledem k této události došlo ke zdržení v harmonogramu turnaje a tak organizátoři upravili hrací dobu jednotlivých utkání na 2 x 10 minut.

Z utkání  o 3.-4.místo Chanovice B(v pruhovaném černobílém dresu) – Žinkovy

Po bojích ve skupinách následovala utkání o konečné umístění. Velice atraktivní, hlavně pro diváky, byli pokutové kopy, které rozhodovali o konečném pořadí ve skupině B mezi Chanosem Chanovice B a Sokolem Kvasetice. Rozhodlo se až v sedmé sérii, po které se radovali domácí hráči a stali se tímto vítězem skupiny B po penaltách 6 : 5. 

První minuta, první útok a svůj únik korunuje Matěj Opatrný (So Plánice) v první a vítěznou branku v utkání o 5.-6.místo  Plánice- AFK Bidlo.

 

Po skončení utkání o první a druhé místo se po nerozhodném výsledku 1 : 1 kopaly druhé penalty mezi Tatranem Neurazy a domácím Sokolem Kvasetice. Konečným vítězem turnaje se po těchto pokutových kopech v poměru 6 : 5 nakonec stal Tatran Neurazy. Na závěr turnaje byly předány všem účastníkům poháry za umístění .

 

Stanislav Soukup byl hrdinou turnaje, neboť vyhrál daleko důležitější souboj o  záchranu života hráče Pavla Lepšího.

 

Organizátoři turnaje se  rozhodli i pro ocenění brankáře Chanosu Chanovice  Stanislava Soukupa jako malé poděkování za jeho čin. Organizátoři turnaji a vlastně všichni účastníci na hřišti tímto děkují Stanislavu Soukupovi za včasné poskytnutí pomoci a vlastně záchraně života pro kmenového hráče Sokola Kvasetice - Pavla Lepšího. Tento čin zcela určitě zasluhuje , aby se o něm dozvěděla široká veřejnost . Malé ocenění  za rychlou a pohotovou reakci při záchraně života bylo oceněno všemi přítomnými bouřlivým potleskem.

Poděkování patří i korektnímu rozhodování  obou  rozhodčích - Karla Lažánka a  Lukáše Lažánka. Vydařené sportovní klán í na hřišti v Kvaseticích naplnilo  základní heslo těchto pohárových mimosoutěžních akcí  a to je fair play.

 

Výsledky ve skupinách

Žinkovy - AFK Bidlo      1 : 1

Chanovice - Kvasetice 0 : 0          

Neurazy - Žinkovy        0 : 0          

Plánice - Chanovice     0 : 1

AFK Bidlo - Neurazy     0 : 2

Kvasetice - Plánice       1 : 0

 

Tabulka skupiny A:

1.

Neurazy

2 : 0

4

2.

Žinkovy

1 : 1

2

3.

Bidlo

1 : 3

1

 

Tabulka skupiny B:

1. - 2.

Kvasetice

1 : 0

4

1. - 2.

Chanovice

1 : 0

4

3.

Plánice

0 : 2

0

Na PK: Kvasetice- Chanovice 

6 : 5

 

2.místo po prohraném penaltovém rozstřelu s Tatranem Neurazy osadil domácí tým Sokola Kvasetice.

 

Zápasy o  konečné pořadí v turnaji :

O 1. a 2.místo: Neurazy - Kvasetice      1 : 1 na PK 6 : 5

O 3. a 4.místo: Žinkovy  - Chanovice B 3 : 0

O 5. a 6.místo: AFK  Bidlo - Plánice      0 : 1

 

Konečné pořadí :                          

1.Tatran  Neurazy           

2.Sokol  Kvasetice           

3.Sokol  Žinkovy              

4.Chanos  Chanovice B  

5.Sokol  Plánice

6.AFK  Bidlo  Klatovy      

 

DALŠÍ FOTO Z TURNAJE  zde

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku