Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
SKUTEČNĚ BARÁŽE TÁHNOU ?

SKUTEČNĚ BARÁŽE TÁHNOU  ?

Právě jsem  dočetl  článek  v Deníku  z plzeňských stránek jehož autorem je Pavel  Hochman „Baráže v kraji táhnou“. Vážím si tohoto pravidelného spolupracovníka Plzeňského deníku za jeho dlouholetou práci a fundovanost  v oblasti fotbalu v Plzeňském kraji , který má zmapován nejen z nás píšících  spolupracovníků tisku nejlépe.  

Jde mi o jeho hodnocení baráží , které vychází pouze z čísel a součtu diváků . Snad se čtenáři nechají těmito čísly zmást.Fakta jsou trochu jiná, ale hlavně manipulace s průměrnou návštěvou  242 diváků na zápas může být  jen z části  správná,nikoliv ověřená  a tyto kompletní údaje o divácích jsem na stránkách Deníku nikde nenašel a neměl možnost  sám konfrontovat. K tomu je ale  třeba také uvést důležitý fakt, proč mají baráže tuto návštěvnost. Odpověď je jednoduchá. Nejde tak zcela o důležitost baráží, ale ten důvod je poněkud jiný. Ono  se totiž již žádné jiné soutěžní fotbalové zápasy nehrají !!Mezi diváky do ochozů hřišť se tak  dostali  jinak  ti, kteří každý týden v době soutěžních zápasů obouvají kopačky a sami jsou aktéry  mistrovských soutěží. Jen u nás v Pošumaví jde o více než 1000 hráčů dospělých a kde jsou počty účastníků soutěží mládeže ze kterých  se rovněž rekrutují diváci.

Takže prosím , nemanipulujme účelově s čísly a nezveličujme velký zájem o baráže. Já bych byl v tomto velice umírněný a vyslovoval spokojenost  při průměrné návštěvnosti 400-450 diváků. Tento počet by každému barážovému zápasu slušel a k němu se přiblížila pouze diváci ve Strážově.  Zde přišlo ne 300, ale  370 platících diváků ! Jen na tomto příkladě je možné  dokumentovat, jak někdy dokážeme se čtenáři manipulovat.

Když začal pan Hochman  s těmi čísly , pak by bylo možná pro úplnost také napsat komentář ke sportovní stránce barážových utkání a třeba  informovat o těch účelově řízených zápasech. Že o žádných nevíte ?  O jednom by jste alespoň měli a i to je důvod ke komentáři.

 

Miroslav Sedlmaier,

autor stránek

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku