Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
VÝSLEDKY B A R Á Ž Í :

 

Strážov  - Chanovice  1 : 1 (1 : 1)

Úvodní  utkání o postup do krajského přeboru na strážovském hřišti přineslo oboustranně velmi kvalitní utkání s řadou dramatických fotbalových situací a nabídlo určitě pěkný fotbalový zážitek velmi slušné divácké návštěvě.

Počáteční nervozitu dříve setřásli ze sebe zkušenější hostující hráči, kteří zejména zásluhou velmi dobře hrajícího útočníka Beránka zatápěli v první půlhodině domácí obraně více, než by si její hráči přáli. Poté se však domácí zklidnili a s velkým nasazením a zlepšeným pohybem se zdvojováním nejnebezpečnějších protihráčů se jim podařilo hru vyrovnat herně i brankově. Hosty poslal do vedení šťastnou hlavičkou hráč s č.11 již v 11.minutě, naštěstí pro domácí vzápětí vyrovnal po přihrávce od brankové čáry přesnou střelou domácí  kapitán Z.Vítovec.

Další průběh utkání nabízel nespočet soubojů i brankových příležitostí, kterých měl Strážov určitě více než hosté z Chanovic, ale žádná střela si už cestu do sítě nenašla i díky oběma velmi dobrým brankářům. Remíza se z tohoto pohledu ukazuje být spravedlivou dělbou bodů. Z hlediska postupových ambic se myslím nevyřešilo vůbec nic, protože velmi vyrovnaný duel se dá očekávat i v odvetě v sobotu v Chanovicích, kde můžou rozhodovat maličkosti, více štěstí i momentální pohoda obou týmů.

Trenér domácích Petr Presl : „ Své hráče musím pochválit za velmi koncentrovaný, bojovný výkon který snese i kritiku náročných strážovských fanoušků a jsem přesvědčen že za svůj výkon se dnes opravdu nemusí stydět nikdo z hráčů, kteří do utkání nastoupili. Pokud dokážeme stejný výkon zopakovat v sobotu, pak určitě nejsme bez šancí na úspěšné zakončení už tak velice úspěšné sezóny.“

Branky : 11. Kostka Tomáš – 12. Vítovec Zbyněk. ŽK: 3:3. Diváků: 370.

Rozhodčí: Havel, Reznichenko  , Kostelník, Kříž. DS: Jindra.

Sestavy:

Strážov : Javorský – Michel, Chaluš, Helm, Čížek, Gajdůšek, Matějka Václav, Vítovec, Janka Luděk, Matějka Tomáš(89. Presl Š.) , Čeleda Jiří(77.Franc).

Chanovice: Jarolím – Šimsa, Čadek, Pavlovský D., Beránek, Solový, Polena Michal, Houška, Kostka, Hnídek, Patsch. 

Foto z utkání  ZDE

 

O d v e t a

Chanovice uhájily krajský přebor

 

DAVID KOJAN  redaktor – Klatovský deník

 

Jediná branka stačila chanovickým fotbalistům k vítězství v sobotní barážové odvetě proti Strážovu. Po remíze 1:1 z prvního utkání ve Strážově tak Chanovice  uhájily krajský přebor, ve kterém budou v příští sezoně po sestupu Klatov a Horažďovic do 1. A třídy jediným zástupcem Pošumaví.

CHANOVICE -  STRÁŽOV  1 : 0

Do zápasu vstoupila obě mužstva opatrně. První střelu mezi tyče zaznamenali v 15. minutě hosté, pokus Tomáše Matějky vyrazil domácí brankář František Jarolím na roh. Vzápětí se mohl do velmi dobré šance dostat domácí kapitán Vlastimil Beránek, který měl před sebou směrem ke strážovské brance hodně volného prostoru, neprošel však přes dva strážovské hráče, kteří se stihli včas vrátit.

Ve 38. minutě si  domácí Michal Polena vynutil dobrým pohybem faul v šestnáctce hostů a Beránek z pokutového kopu dostal domácí do vedení. V závěru prvního poločasu ještě rozhodčí poslal oba týmy do deseti, když vyloučil nejdříve domácího Rostislava Hnídka a vzápětí strážovského hrajícího trenéra Petra Presla.

Ve druhém poločase chanovičtí hráči soupeře do mnoha šancí nepustili, naopak mohli svůj náskok zvýšit. Nebezpečnou Beránkovu střelu po zemi k tyči ovšem zlikvidoval strážovský brankář Michal Javorský, Josef Ticháček mířil ve vyložené šanci mimo a střelu Jurije Vivatenka v 88. minutě vytěsnil brankář nad břevno. Strážov ještě mohl srovnat v nastaveném čase, ale střelu Luďka Janky vyrazil brankář na roh a následující hlavička Davida Gajduška mířila nad.

„Soupeři samozřejmě blahopřeji a všechny naše borce musím pochválit za výborné výkony, které dokázali proti velkému favoritovi předvést. Myslím, že můžeme sezonu hodnotit jako velmi úspěšnou a jsem také rád , že jsme svými barážovými výkony jasně vyvrátili některé spekulace o předem jasnému osudu tohoto barážového souboje, protože jsme rozhodně nepropadli,“ zhodnotil baráž hrající trenér Strážova Petr Presl.

Že barážová utkání proti Strážovu nebyla jednoduchá, potvrdil i chanovický trenér Pavel Běloušek: „Řekl bych, že jsme dnes vyhráli po zásluze, protože jsme měli „vyloženější“ šance. Ve druhém poločase jsme sice přepustili hru hostům, ale zápas jsme měli pod kontrolou. Strážov byl houževnatým a velmi důrazným soupeřem, těžko se proti nim hrálo. Strážovští hráči hrají hodně „srdíčkem“ a věřím, že jsou hodně nepříjemným soupeřem pro každého.“

Poločas: 1:0. Branky: 38. Beránek (PK). Rozhodčí: Houdek, Liškutin, Schneider. ŽK: 7:3. ČK: 1:1 (Hnídek  – Presl P.). Diváků: 250.

 Sestava Chanovic: Jarolím – Kubeček, Šimsa, Čadek, Ticháček (81. Vivatenko), Beránek (92. Šlehuber), Solový, Polena, Kostka, Hnídek, Patsch.

Sestava Strážova: Javorský, Čížek (83. Gajdušek), Presl P.,  Michel, Helm, Vítovec, Chaluš, Matějka T., Kalista, Janka, Čeleda.


Rozvadov  -  Zbiroh   5 : 0

O d v e t a

Zbiroh -  Rozvadov  1 : 0 (0 : 0)

Branka: Holbík         

 


 

Závěr :

Chanovice  a Rozvadov se udržely v krajském přeboru

Zbiroh a Strážov zůstávají v 1.A třídě

 

 


 1.   A  TŘÍDA 

 

Klenčí -  VD Luby  0 : 1 (0 : 0)

Lubští nastoupili k zápasu bez jedné ze svých opor, Zdeňka Hrádeckého, který z pracovních důvodů nemohl s týmem odjet. Ze začátku začali náporem domácí, vytvořili si několik brejkových šancí. Pak už ale převzali iniciativu na hřišti lubští fotbalisté, měli více ze hry, ale ani jednomu týmu se nepodařilo skórovat.

Vstup do druhé půle se vydařil hostům, když se hned na jejím začátku prosadil Miroslav Šůs, který z bezprostřední blízkosti dorazil vyražený míč za záda domácího gólmana. Luby po vstřelené brance ožily a další čtvrhodinka patřila jim. Domácí se pak snažili o vyrovnání, ale kvůli vlastní nedisciplinovanosti přišli o jednoho hráče, který byl vyloučen za zbytečné oplácení. Hosté už si jednobrankový náskok pohlídali. 

„S výsledkem jsme samozřejmě spokojeni, ale čeká nás ještě odveta, a soupeř opravdu není lehký. Máme sice jednobrankový náskok, ale Klenčí u nás může dát šťastný gól a vše bude znovu otevřené. Mají dobře poskládané mužstvo, šikovné, důrazné útočníky, kteří jsou nebezpeční hlavně při brejcích. Do odvety bychom měli mít k dispozici kompletní sestavu a o udržení zabojujeme,“ uvedl jeden z trenérské trojice lubského Startu Karel Šůs.

Branka : Šůs  Miroslav

O d v e t a

Luby   -  Klenčí  0 :  1 (0 : 1) po prodloužení 0 : 1  na PK  5 : 4 !!!!!!

Branka: Hosar.


 

Hradešice -  Křimice  2 : 1 (1 : 1)

Milan Černík

Očekávaný barážový zápas za solidního počasí vidělo méně diváků, než se předpokládalo. Domácí vstoupili do utkání trochu nervózně, přesto si připravili první slibnou pozici, ale hlavičku Lávičky zlikvidoval hostující gólman. V 16.´ pálil vedle brány Kotiš a hned minutu poté udeřili hosté. Ve středu hřiště ztratil míč, hraničním zákrokem, Hnojský a z následného rychlého brejku a centru před bránu doklepával hostující hráč do prázdné brány. Domácí kontrovali ve 27.´ tečovanou střelou Šmrhy, kterou zneškodnil hostující gólman. Ve 29.´ se v pokutovém území hostí uvolnil Hnojský a z následného závaru a sražené střele zakončoval slabě Florian. Ve 31´ zaujala střela M. Hlaváče těsně nad branku. O chvíli později se po chybě domácí obrany a sporné situaci v pokutovém území kopala proti domácím penalta, kterou ale výborný M. Šůs zneškodnil. Takřka z následného protiútoku svedl tvrdý, ale vítězný souboj s hostující obranou M. Lávička a J Kopal pohodlně vyrovnal stav utkání na 1:1.

     Ve 2. pol. zahrozili domácí a kontrovali v 60.´ tečovanou střelou Šmrhy, kterou zneškodnil hostující gólman. V 64.´ zahrávali domácí téměř z poloviny hřiště přímý kop a konečně jim dokonale vyšel nacvičený signál po ose Frančík - Hlaváč - Lávička, který pohodlně zavěsil do poloprázdné brány a strhl tak vítězství zaslouženě na stranu domácích.  V hektickém závěru byl ještě vyloučen domácí stoper Zd. Frančík po 2. ŽK.

     K výkonu rozhodčích se nechceme vyjadřovat, přítomní diváci si o něm udělali svůj obrázek. Každopádně nás v odvetě, hrané pro nás v nepochopitelném čase, nečeká nic lehkého.

Branky:  30.Kopal, 64. Lavička – 16. Karbusický. Rozhodčí: Pajma. ŽK: 2:1. ČK: 1:0 (86.Frančík). Diváků: 140.

Rozhodčí: Pajma - Fanfule, Kastl - Bureš, DS Hamouz ŽK 2:1, ČK 1:0 (Frančík 2 ŽK), 140 diváků Sestava Hradešic:

M. Šůs - Zd. Frančík, M. Hlaváč, P. Řezáč, M. Šmrha, J. Kopal, J. Hnojský, Fr. Šašek, M. Florian, M. Lávička, V. Kotiš - Střídali: V. Nauš, Fr.Melka, J. Gabriel, P. Křesák

Trenér Zbyněk Chmelík: „První barážové utkání jsme zvládli velmi dobře. Zápas byl z větší části vyrovnaný,  oboustranně bojovný a nepochybně pro diváka zajímavý. Z mého pohledu byly rozhodující dva momenty, v úvodu utkání naše neproměněná šance, později skvělý výkon brankáře Martina Šůse ; chytil penaltu a několikrát podržel naprosto spolehlivými zákroky. Hráči hráli nadmíru disciplinovaně a s velkou chutí. Snad jsme přesvědčili diváky i vedení klubu, že naše výkony na jaře nejsou náhodnými a už teď se všichni těšíme na odvetu. Budeme bojovat a uvidíme.“

O d v e t a

Křimice – Hradešice   3 : 1

Zbyněk Chmelík, trenér Hradešic :

„Po druhém barážovém utkání jsme bohužel nedokázali postoupit do I.A třídy. Děkuji všem hráčům, bez výjimky, za celou sezónu, děkuji celému realizačnímu týmu i divákům. Nikdy jsem se výrazněji nevyjadřoval k výkonu rozhodčích, po dnešním utkání se tomu nelze vyhnout. Pokud tento komentář čtou rozhodčí: uvědomte si prosím, že celý tým z malé obce na tento rozhodující zápas pracuje celý rok a vy mu tuto snahu a sen seberete bez skrupulí během 45 minut. Kromě jednotlivých chytrých postupů rozhodčích uvedu pouze jeden příklad (vězte, že jich bylo více), zápas po několika střídání, ošetřování a zdržování skončil v čase 89 min. Prosím, zamysleme se nad tím všichni a pokusme se to změnit!!!! Děkuji!“

 

Mýto – Zbůch  2 : 1

Brejček, Fišer – Janeček

O d v e t a

Zbůch  -  Mýto   0 : 1 (0 : 0)

Branka: Veverka

 

Závěr :

Luby  a  Křimice se udržely v 1. A třídě

Zbůch sestupuje do 1.B třídy

Mýto postupuje do 1.A. třídy.

Hradešice   a Klenčí zůstávají v 1.B třídě

 


 


 

1.   B  TŘÍDA

 

Dobřív -  Žichovice  1 : 1 (0 : 0)

Branky: Hlavička - Hájek

O d v e t a

Žichovice -   Dobřív  2 : 2 (1 : 2)

Branky: Šumpalík, Bala – Reispies, Voříšek.

 


 

Nezamyslice- VS Plzeň   3 : 2 (2 : 0)

Jitka Kilbergerová – Klatovský deník

Prvních deset minut se obě mužstva „oťukávala“ a hned potom začal na hřišti kralovat domácí střelec Martin Soutor. Nejdřív se trefil po samostatném úniku, do konce první půle ještě navýšil domácí náskok na 2:0 z pokutového kopu, který byl nařízen za hraní rukou ve vápně.

Druhou půli začali Nezamysličtí dvěma šancemi, ale kontaktní branku vstřelili po chybě domácí obrany hosté. Domácí ale zabojovali a Soutor dovršil hattrick. Nezamyslice dál bojovali, jejich hráči spálili ještě dvě obrovské šance, ale byli to hosté, kteří v nastavení snížili na rozdíl jedné branky.

„S výhrou jsme samozřejmě spokojeni, jenom mě mrzí druhá inkasovaná branka, trochu nám ztížila odvetu. O postup se rozhodně popereme, měli bychom být připraveni a mít kompletní sestavu. Právě ta nám dělala problémy, protože kluci dojížděli na zápas na poslední chvíli ze zaměstnání, po cestě z Prahy nebo Plzně hned šli na trávník,“ uvedl sekretář klubu Milan Janda.

Branky Nezamyslic: Soutor 3. Diváků: 200.

 

 

 

 Další foto  ZDE

VS Plzeň -  Nezamyslice  4 : 2 (1 : 1)  

Milan Janda

K odvetě odjížděl Sokol s hubeným náskokem z prvního utkání(3:2) s nadějí ,poprat se o postup do krajské soutěže. Zápas se pro hosty nezačal vyvíjet dobře ,neboť již v 6min dostali velmi laciný gol po chybě brankáře, Sokol po obdržené brance zlepšil hru a výsledkem byl gól v síti domácích,který ale hlavní rozhodčí neuznal pro údajný faul(dva domácí hráči se srazili a Kopačka dával do prázdné branky) I přes neuznaný gol  se hosté tlačili před branku domácích a hezkými akcemi si vynutili výraznou převahu, kterou korunovali vyrovnávacím golem Radka Vinického. Do poločasu byl Sokol lepším mužstvem ,ale žádnou šanci již neproměnil. Do druhého poločasu nastupovali hráči s vědomím nedostat další branku, ale opak se stal pravdou  a již 49min jsme inkasovali velmi lacinou branku, které ale předcházel nepotrestaný faul v pokutovém území na pronikajícího Aschenbrennera. Hosté po obdržené brance otevřeli hru a domácí z brejků trestali  až na skóre 4:1. Po čtvrté brance  hosté začali hrát vabank a výsledkem byla krásná branka Musila z přímého kopu.Do konce utkání měl Sokol výraznou převahu, ale zkušení domácí si utkání pohlídali.   

Střelci branek: Hrdlička 2x ,Frána, Marek,-  Vinický Radek, Musil 

 

 

 

Další foto : ZDE   

  

Závěr :

·                 Dobřív postupuje do 1.B třídy

·                 VS Plzeň zůstávají v 1. B třídě

·                 Žichovice sestupují z 1.B třídy.

·                 Nezamyslice zůstávají v okresním přeboru

·                 Železná Ruda sestupuje z okresního přeboru do III, třídy

·                 Velhartice  sestupují do  IV. třídy

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku