Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 30. kolo 19. – 20. 6.

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

 

HORAŽĎOVICE DOPROVODÍ  KLATOVY DO 1.A TŘÍDY , CHANOVICE JDOU DO BARÁŽE O UDRŽENÍ

 

Úvodník k poslednímu kolu je v mnohém podobný jako z komentáře k předposlednímu kolu. Pokud jsme někdy možná vypadaly naše komentáře v průběhu nejvyšší krajské soutěži ze strany týmů z Pošumaví jako velmi ostré , pak jejich katastrofický scénář z posledního kola jim dal pouze za pravdu !

Rozdílný  komentář oproti minulému kolu je pouze  v tom, že končil  konstatováním , abychom    nedělali  účet bez hostinského. Účet nám vystavilo poslední kolo a hostinského v tomto případě má podle  rozpisu krajských soutěží toto konečné resumé:

 Chanovice přestože jako jediný tým z Pošumaví v tomto kole vyhrály v Plzni na Rapidu nemají úplně vyhráno.  Je pravdou, že mohly dopadnout ještě hůř,m když mohly dokonce sestoupit. Nicméně  při rovnosti tří týmů se stejným počtem bodů a následné tabulce vzájemných zápasů těchto třech týmů (H.Bříza, ZČE a Chanovice ) z toho vyšla nejlépe Horní Bříza s 10 body, ZČE získaly za remízu s H.Břízou a výhru nad Chanovicemi 3:1 4 body a Chanovice s třemi body pouze za  vítězství s plzeňskými energetiky 3:0 body tři a jdou do baráže o udržení. Po nedělních zápasech se rozhodne kteří soupeři v losování baráže v pondělí v Plzni je čekají. Zda to bude Strážov(pokud vyhraje doma nad Chlumčany), nebo pokud Kováci neuhrají tři body to může být ještě Sušice a další vzejde z dvojice Zbiroh –Příkosice. Dalším týmem z KP který jde do baráže je Rozvadov a to na úkor Horažďovic které po prohře v Přešticích společně s dalším týmem z Pošumaví v krajském přeboru z Klatov alespoň na rok z důvodu sestupu končí !

Pošumaví tedy dopadlo v KP  jako sedláci u Chlumce . Je třeba se jen modlit, aby  Chanosu Chanovice přiřkl v osudí při pondělním losování ten méně krutý los a to jednoho z možné dvojice soupeřů (Sušice nebo Strážov) tak, aby zůstalo pro Pošumaví alespoň jedno místo v novém ročníku  KP .Slabá to útěcha…

---

Klatovy -  Vejprnice 1: 3 ( 1: 1)

Branky: Matějka - Paul, Stanislav, Vnuk; ŽK: 1:3 . Diváků:   80 

 

Rapid -  Chanovice 2: 3 ( 1: 3)

Branky: Hucl, Žák - Beránek, Kostka, Čadek; ŽK: 1:1; ČK: 1:0. Diváků:  50 

 

Přeštice  - Horažďovice 2: 0 ( 0: 0)

Jitka Kilbergerová – redaktorka KLATOVSKÝ DENÍK

První střelu, která mířila těsně na Kozlíkovu branku, zaznamenaly Přeštice ve 2. minutě, ale pak se režie hry ujali hosté z Horažďovic. Ve 3. minutě zahrávali roh a Jiřík zahodil obrovskou šanci, když netrefil odkrytou branku domácích. Horažďovice hrály bojovně, usadily se na polovině soupeře a přeštičtí hráči jen míče odkopávali. Horažďovický Jiřík se dostal znovu do dvou vyložených šancí, ale do branky se trefit nedokázal. Po gólu volala hlavně jeho příležitost v 11. minutě, kdy šel sám na domácího gólmana Regnera, obešel ho, ale jeho střela pouze kopírovala brankovou čáru a skončila mimo. Hosté dál pokračovali v rychlém bojovném fotbalu, ale k finální střele se kvůli nervozitě na svých kopačkách a dobré domácí obraně nemohli dostat. Od půlky prvního poločasu se už začaly do hry dostávat Přeštice, mohutně povzbuzované domácím publikem. Ve 26. minutě si domácí vypracovali slibnou šanci, ale po centru z pravé strany hlavičkovali těsně vedle. Horažďovičtí se až do konce poločasu nemohli dostat z tlaku přeštických fotbalistů, bojovali o každý míč, ale na soupeře nedokázali nic vymyslet, a tak šly oba týmy do kabin za bezbrankového stavu.

Do druhého poločasu vstoupili lépe přeštičtí hráči, byli lepším týmem na hřišti a Horažďovice vůbec k ničemu nepustili. Hosté se dostali k ohrožení domácí svatyně až po deseti minutách ze standardních situací, ale přeštický gólman vše v klidu řešil. Bojovalo se o každý míč hlavně ve středu hřiště. Pak se znovu vzchopili hosté, vytvořili si tlak v podobě série standardních situací, ale na branku vystřelit nedokázali. V 71. minutě se dostaly do šance Přeštice a před brankou hostů bylo horko. Na poslední chvíli míč, který už mířil mezi tři tyče, vyrazil horažďovický brankář Kozlík a následnou dorážku z prázdné branky vykopával jeho spoluhráč. V 74. minutě se stejná situace opakovala na druhé straně, podruhé míč v cestě do přeštické branky zastavilo břevno. A hned z rychlého protiútoku domácích padl první gól zápasu, když Kozlíka překonal Pavlík. Přeštičtí vedli a byli „na koni“. Hosté na jejich hru stále nemohli nic vymyslet, a když se dostali ke střele, tak byla slabá a přeštického gólmana vůbec neohrozila. Na hráčích z Pošumaví byla vidět zoufalá snaha alespoň o vyrovnání, ale nervozita je svazovala, nevycházela jim vůbec kombinace. Přesto se do dvou šancí dostali: střídající Mičkal ale pálil z dobré pozice vedle a Jůdovu technickou střelu z přímého kopu vytlačil brankář na břevno. V 84. minutě rozhodl utkání znovu přeštický Pavlík. Po obrovské chybě v obraně,  když Jůda špatně odkopl míč přímo na kopačky Pavlíka, šel přeštický hráč úplně sám na Kozlíka a v klidu si vybíral místo, kam míč umístí. Kozlík se snažil střelu krýt, ale neměl šanci. Druhá branka Horažďovice definitivně zlomila a zápas se už jen dohrával v režii domácích. Po konečném hvizdu rozhodčího zavládly v horažďovickém týmu smutek a zklamání, hráči seděli na hřišti a neskrývali zklamání z prohry a sestupu.

Poločas: 0:0. Branky: 74. a 84. Pavlík. ŽK: 2:1. Diváků: 50. Rozhodčí: Jirsa. Sestava Horažďovic: Kozlík, Šedivý, Hadraba, Mirvald, Šalanda, Stulík, Cihlář (Mičkal), Jůda, Dytrt, Jiří Sova (Janouškovec), Jiřík.

Trenér Horažďovic Lubomír Vašica: „Jsme všichni hrozně zklamaní. Gólových příležitostí jsme měli spoustu, bohužel neschopnost hráčů vepředu, nemohu říct útočníků, protože my v podstatě klasické útočníky nemáme, vstřelit branku, se znovu potvrdila. Když nedáme gól ani z malého vápna, tak těžko můžeme chtít bodovat.  Ale to byl bohužel největší problém celého jara. Měli jsme rozehraných hodně dobrých zápasů, ale neschopnost skórovat nás skoro vždycky o body připravila. Ale kluci tu předvedli bojovný výkon, bylo tam vidět nasazení, ale opět nás zradila koncovka. Po zápase nám bylo všem hrozně smutno, pořád jsem si zápasy v duchu opakoval, asi nám prostě nejvíc chyběl střelec.“

FOTO JITKA KILBERGEROVÁ - KLATOVSKÝ DENÍK

DALŠÍ FOTO Z UTKÁNÍ  zde

 

Koloveč - Bolevec 6: 1 ( 3: 0)

Branky: Duchoň 3, Šperl 2, Malý - Šiml; ŽK: 0:3. Diváků:   345 

 

Chrást  - Stříbro 2: 3 ( 0: 2) 

Branky: Heidelmaier, Kovařík - Demjan, Trnka, Ábel; ŽK: 2:4; ČK: 1:1. Diváků:  150

 

Rokycany -  SK ZČE 3: 1 ( 0: 1)

Branky: Kubík, Rýdl, Šíša - Ulč; ŽK: 2:2. Diváků:  250 

 

Holýšov -  Hor.Bříza 6: 1 ( 3: 1)

Branky: Hrádek 3, Tlustý 3 - Šimice; ŽK: 0:1; ČK: 0:1. Diváků:  115 

 

Rozvadov -  M.Touškov 5: 1 ( 1: 0)

Branky: Šuranský 2, Chada, Horáček, Karban - Hodek; ŽK: 1:1. Diváků:  100 

 

 

 

 1.  Koloveč           30  19   4   7   86: 29    61 ( 16)

 2.  Rokycany          30  16  10   4   54: 27    58 ( 16)

 3.  Holýšov           30  17   6   7   64: 40    57 ( 12)

 4.  Chrást            30  16   7   7   76: 45    55 ( 10)

 5.  M. Touškov        30  14   6  10   65: 58    48 (  3)

 6.  Přeštice          30  14   6  10   56: 41    48 ( -3)

 7.  Stříbro           30  14   4  12   60: 56    46 (  1)

 8.  Vejprnice         30  10   9  11   47: 55    39 ( -6)

 9.  Bolevec           30  10   8  12   50: 64    38 ( -7)

10.  Rapid Plzeň       30  10   7  13   47: 57    37 ( -8)

11.  Horní Bříza       30   9   7  14   43: 62    34 (-11)

12.  SK ZČE Plzeň      30  10   4  16   44: 63    34 (-11)

13.  Chanovice         30  10   4  16   43: 62    34 (-11)

14.  Rozvadov          30   9   6  15   50: 60    33 (-12)

15.  Horažďovice       30   7   9  14   41: 53    30 (-15)

16.  Klatovy           30   5   3  22   30: 84    18 (-24)

 

Sestup:

HORAŽĎOVICE, KLATOVY DO 1.A TŘÍDY

 

Baráž o udržení s týmy z 1.A třídy které se umístní na 3. a 4.místě v konečné tabulce 1.A třídy :

CHANOVICE, ROZVADOV

 

 

---

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

 

 

NEJVÝŠE V TABULCE SKONČIL STRÁŽOV KTERÝ SI PRODLUŽUJE SEZONU O BARÁŽ

 

Dvě dilema které zbývaly  k rozhodnutí . První otazník kdo si zahraje baráž o postup vyřešil Strážov, který doma porazil Chlumčany . Při rovnosti bodů se Sušicí  hráči Kovodružstva  mají lepší bilanci ze vzájemných  zápasů a skončili v tabulce z týmů z Pošumaví nejvýše na 4.místě. Toto umístění je zavazuje se zúčastnit baráže o postup do krajského přeboru . Soupeřem Strážova bude jeden  z dvojice bojující o udržení v KP  Chanovice   nebo Rozvadov. 

Druhý otazník  kdo z dvojice Nýrsko – Luby sestoupí do 1.B třídy a kdo se pokusí o záchranu v baráži o udržení  rozhodly nedělní duely Nýrsko – Zbiroh a Manětín – Luby. Nýrsko prohrálo a sestupuje, Luby po remíze v Manětíně musí absolvovat společně se Zbůchem a Křimicemi baráž  o udržení.

---

 

Sušice -  Domažlice B 0: 3 ( 0: 2)

Branky: Kubica, Pavlíček, Votruba; ŽK: 2:4. Diváků:  100 

 

Manětín – Luby 0 : 0

Diváků  100 . Hráno bez karet

 

Strážov -  Chlumčany 1: 0 ( 0: 0)  

Trenér Strážova Petr Presl : „Dnešní utkání bylo z mnoha důvodů specifické a proto nebylo vůbec jednoduché ho zvládnout, přesto se to našim hráčům nakonec podařilo a dokázali tím potěšit velmi slušnou diváckou návštěvu. Soupeř, kterému šlo o to předstihnout domácí v konečné tabulce mohl hrát naprosto uvolněně a předvedl rychlou agresivní hru, která dělala domácím po celý zápas problémy. V závěru utkání jsme však dokázali po přesné hlavičce T.Matějky strhnout vítězství na svou stranu a myslím, že kluci zaslouženě vybojovali vítězné tři body, které nás vynesly ve vyrovnané tabulce až na vynikající 4.místo, což považuji za obrovský úspěch této party hráčů, ale i celého strážovského fotbalu. Hráče musím samozřejmě pochválit kompletně a co se odehraje v barážových utkáních se necháme překvapit.“

Branka : 70. Matějka T.. ŽK : 3:1 ( Janka, Gajdušek, Chaluš ). Diváků: 200.

Sestava  Strážov: Javorský, Čížek, Michel, Helm, Chaluš, Vítovec ( 75.Presl Š.)Matějka V., Matějka T.(85.Kalista) Gajdušek, Janka, Čeleda( 35.Mayer)

TÝM SK STRÁŽOV dosáhl historického umístění klubu, když skončil v 1.A třídě na 4.místě a z toho plyne povinnost  bojovat v tomto týdnu v baráži o postup do krajského přeboru.

 

Více foto z utkání  ZDE

 

Nýrsko -  Zbiroh 1: 2 ( 0: 2) 

Branky: Kalivoda - Hoblík, Marchal; ŽK: 4:3. Diváků: 100. 

 

Zbůch -  Příkosice 1: 3 ( 1: 2)

Branky: Fořt - Hrubý, Vohrna, Votípka; ŽK: 1:6 . Diváků: 150 

 

Zruč -  Nepomuk 3: 1 ( 1: 1)

Branky: Lauko 2, Karpíšek - Švec; ŽK: 1:4; ČK: 0:1. Diváků:  120 

 

Křimice -  Staňkov 1: 3 ( 1: 1)

Branky: Škoda - Janka 2, Forst; ŽK: 3:1. Diváků:  50 

 

Nýřany -  Stod 1: 8 ( 0: 4)

Branky: Mašek - Hruška 4, Košťál 2, Bachroň, Barnáš; ŽK: 1:1. Diváků: 150 

 

 

 

 1.  Stod              30  20   7   3   98: 36    67 ( 22)

 2.  Příkosice         30  17   5   8   84: 48    56 ( 11)

 3.  Zbiroh            30  15   9   6   44: 32    54 (  9)

 4.  Strážov           30  13   6  11   40: 38    45 (  0)

 5.  Sušice            30  12   9   9   43: 35    45 (  0)

 6.  Nýřany            30  13   5  12   57: 66    44 ( -1)

 7.  Zruč              30  13   5  12   39: 43    44 ( -1)

 8.  Nepomuk           30  12   8  10   52: 41    44 ( -1)

 9.  Domažlice B       30  12   8  10   61: 45    44 ( -1)

10.  Chlumčany         30  10  11   9   51: 46    41 ( -4)

11.  Zbůch             30  10   6  14   40: 47    36 ( -9)

12.  Křimice           30  10   6  14   44: 45    36 ( -9)

13.  Luby              30  10   2  18   33: 63    32 (-13)

14.  Nýrsko            30   8   6  16   28: 42    30 (-15)

15.  Manětín           30   7   5  18   38: 72    26 (-19)

16.  Staňkov           30   7   4  19   28: 81    25 (-20)

 

Postup:

STOD, PŘÍKOSICE

 

Baráž o postup do KP:

ZBIROH, STRÁŽOV

 

Baráž o udržení v 1.A třídě:

LUBY  , KŘIMICE a ZBŮCH

 

Sestup:

NÝRSKO, MANĚTÍN, STAŇKOV

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku