Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
POSTUPOVÉ A SESTUPOVÉ OTAZNÍKY

POSTUPOVÉ  A  SESTUPOVÉ         OTAZNÍKY

V úvodu je třeba vzít na vědomí , že vše co je obsahem tohoto článku nesouvisí s následmámi oficiálními rozhodnutími řídící komise STK OFS, ale je to pouze má soukromá iniciativa, který vychází z osobních závěrů na základě platného SŘ a RS OFS Klatovy  ročník 2009/2010  


Před posledním kolem se množí mezi fotbalovými příznivci , hráči i funkcionáři různé dohady v souvislosti se sestupy z jednotlivých soutěží.

Přesné znění o sestupech a postupech  je uvedeno v článku 7.,8.  soutěžního řádu(SP str.27 a 28).

Počty postupujících , ael hlavně sestupujících jsou uveden v rozpise okresních soutěží ročník 2009/2010  na str. 23

Přestože v průběžné tabulce která je sestavována při rovnosti bodů podle skóre, rozhoduje při rovnosti bodů v konečné tabulce vzájemný zápas, je-li zisk bodů z nich stejný, pak lepší  brankový rozdíl ze vzájemných zápasů a posléze větší počet vstřelených branek  ve vzájemných utkáních. A pokud i tato kriteria pořadí neurčí, zaujme vyšší pořadí  v tabulce to družstvo, které vstřelilo v soutěži více branek. Toto uvádíme z toho důvodu, neboť v průběžné tabulce rozehrané soutěži při rovnosti bodů se pořadí v tabulce sestavuje při rovnosti bodů  stanovuje podle brankového  rozdílu , je-li stejný pak podle většího počtu vstřelených branek.

Okresní přebor

Sestup do III. třídy  2 týmy které skončí v konečné (!!)na 13. A 14.místě .

Přestože na základě provedené uzávěrky přihlášek která byla 15.6.2010 je dáno řídící STK na vědomí Startem Dešenice to, že se do dalšího ročníku okresního přeboru  tento tým nepřihlašuje to ale neznamená,  že automaticky Dešenice jsou druhým  sestupujícím. To  se týká pouze v případě, že je tým buď vyloučen ze soutěže a nebo v by v jejím  průběhu z ní odstoupil .

Otevřená je i teoretické opuštění dalšího týmu z OP Sokola Nezamyslice  a to v případě, pokud by uspěli Nezamysličtí v baráži o postup. V těchto případech se uplatňuje čl. 5/8 atd. ve kterém se uvádí, že jakékoliv doplňování míst v soutěžích , uvolněných z jakýchkoliv důvodů , se uskutečňuje výhradně zvýšením počtu postupujících družstev z nižší třídy!

Osud vedoucího  Svatoboru Hrádek  má Bezděkov. Hrádek sice před závěrečným kolem má na čele tabulky tříbodový náskok , ale musí v Bezděkově bodovat. Důvod je jasný. V případě, že by Nezamyslice , které v tomto kole doma prohospodařily doma body remízou s Duklou  Janovice  a potvrdily v Horách Matky Božích roli favorita, pak  a  Svatobor by neuspěl v Bezděkově, pak při rovnosti bodů rozhodují o postupu vzájemné zápasy  Tento ukazatel hovoří pro Nezamyslice, které po prohře v Hrádku 2:4 doma vyhrály 5:1 a součet skóre 7:5 tudíž z těchto duelů hovoří pro druhý tým tabulky . Před posledním kolem je znám jeden jistý sestupující kterým je Veřechov. Kdyby v posledním kole nebodovaly největší soupeři Veřechova  Dešenice a Ž.Ruda a Veřechov by přesto vyhrál, pak při rovnosti bodů v minitabulce  vzájemných zápasů těchto třech týmů má Veřechov nejhorší bodový zisk. Pokud v posledním kole Dešenice a Ž.Ruda získají stejný počet bodů, pak vzhledem k horšímu bodovému zisku ze vzájemného zápasů by do III.třídy sestoupila Železná Ruda. V případě , že by z 1.B třídy do okresního přeboru sestoupil některý tým  pak by se sestupu nevyhnuly oba uvedené celky.  

 

III. TŘÍDA

postup : jistý Start Luby B a Velký Bor

otazník :  je v případě , že by Nezamyslice uspěly v baráži a hrály by v příštím ročníku 1.B třídu. V tomto případě by musela STK nabídnout možnost postupu třetímu týmu tabulky na které aspirují před posledním kolem Měcholupy a Neznašovy.

Pokud Měcholupy(hrají v Hradešicích)  získají v tomto kole více bodů než Neznašovy , pak tuto šanci postupu mají Měcholupy.  V případě, že by v posledním kole Neznašovy vyhrály v Bolešinech a Měcholupy by v Hradešicích remizovaly pak při rovnosti bodů mají po vyrovnaném vzájemném souboji na zápasy mezi Neznašovy a Měcholupy (oba 3 body a skóre 1:1) pak by lepší celkový brankový rozdíl hovořil pro Měcholupy.

Pokud by tyto kluby nabídnutou možnost postupu STK  neakceptovaly, pak by šanci postupovat byla nabídnuta  celkům ,  která jsou v tabulce na dalších místech v konečném pořadí .

Sestup  

a)      Pokud by Hradešice B v tomto kole bodovaly  jsou mimo sestupovou past .

b)      Pokud Hradešice B doma se Sokolem Měcholupy nebudou bodovat  a ostatní sestupem ohrožené týmy Velhartice, N. Hory (hrají v Lubech) a Bolešiny (hrají doma se So Neznašovy)  získají plný počet bodů pak při rovnosti bodů Hradešice B, N. Hor a Bolešin rozhodla tabulka sestavená ze vzájemných zápasů  těchto družstev s tímto výsledkem :

Poř.

Družstva

Skóre

Body

11.

N. Hory

6 : 7

7

12.

Hradešice B

8 : 8

6

13.

Bolešiny

8 : 7

4

14.

Kolinec

 

 

 

c)      Pokud by Velhartice doma se Sokolem Běšiny prohrály a N. Hory a Bolešiny získaly pouze bod pak by při rovnosti 27 bodů rozhodla o pořadí tabulka ze vzájemných zápasů těchto třech týmů  která by vypadala takto :

Poř.

Družstva

Skóre

Body

11.

N. Hory

11:5

10

12.

Bolešiny

5 : 5

6

13.

Velhartice

4:10

0

14.

Kolinec

 

 

d)      Při rovnosti bodů v konečné tabulce Bolešin a Nalžovských Hor  by případným druhým sestupujícím byly Bolešiny které ve vzájemném zápase získaly jeden bod,  naproti tomu po výsledcích 1:1   a 3:1  získaly z tohoto souboje N. Hory čtyři body   

IV. TŘÍDA

postup : jistý ze IV.tř.sk.A Sokol Plánice

aspiranti na postup ze IV.třídy sk.B : Hartmanice, Myslív, Hrádek B

otazník :  ve hře je postup jednoho týmu ze druhého místa obou skupin (viz níže uvedené

Je-li po skončení soutěže  která má více skupin(v našem případě se jedná o dvě skupiny IV.třídy) s nestejným počtem  družstev , je z dalších kandidátů postupu , kteří se umístnili na 2.,3., popřípadě dalších místech  a má-li se stanovit postup dalšího týmu ze druhého , případně třetího místa, pak  je úspěšnější to družstvo, u něhož počet získaných bodů dělitelný počtem sehraných utkání činí větší číslo.

Toto je případ který se týká závěru IV.třídy sk.A a B to té kdy se ve III. třídě z důvodu nepřihlášení Startu Dešenice uvolnilo jedno místo. Při pravidlo, že počet sestupujících musí být zachován na toto postupové místo je před posledním kolem IV.třídy obou skupin ve hře z teoretického pohledu několik aspirantů. Pro ilustraci jsem vytvořil tabulku ve kterém jsem zohlednil dosud získané body, možnost zisků bodů v posledním kole (jeden  nebo tři body) a  vypočítal počet získaných bodů dělený počtem sehraných utkání.

Družstvo

Pořadí

V tab.

Získané

body

Body/utkání

=číslo

Body

(remíza)

Body/utkání

=číslo

Body

(výhra)

Body/utkání

=číslo

 

 

 

 

 

 

 

Myslív

2

39

2,16

40

22,22

42

2,33

Hrádek B

3

37

2,05

38

2,11

40

2,22

Zavlekov

3

43

2,15

44

2,2

46

2,2

Měčín B

2

44

2,2

44

2,2

44

2,2

 

Ovlivnit tento souboj v posledním kole IV. třídy již nemůže Měčín, který má posledním kole volno. Varianty postupu :

Skupina A : postupuje jistý vítěz Plánice a ze druhého místa Zavlekov pouze za předpokladu, že vyhraje v e Vrhavči nad  místní rezervou. Měčín by postoupil pouze v případě žádný z výše uvedených celků v závěrečném kole na body nedosáhl.

Skupina B : Hartmanice hrají s béčkem  Žichovic a získají-li tři body postup je nemine . Ten by je také neminul , kdyby získaly bod a ten také získal  Myslív v Rabí  kde hraje pouze remizoval, ale to za předpokladu, že Hrádek B  by nezískal v Pačejově tři body.            

              

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku