Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 25. kolo 12. – 13.6.

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

 

VE HŘE JE STÁLE TÉMĚŽ POLOVINA TÝMŮ

 

Předposlední kolo 1.B třídy sk.B přineslo klid do třech týmů z Pošumaví. Těsná výhra Mochtína v Klatovech a bod Pačejovva ve Svéradicích přinesly jistotu neohrožení sestupem ani baráží.

Jenže ve skupině B na kterou se zaměřuje naše pozornost z pohledu týmů z Pošumaví je před posledním kolem několik otazníků.

Největší pozornost bude upřena na derby v Žichovicích ve kterém si nemohou jeho aktéři nic darovat . Ostatně  je časté a nepsané „kolegiální“ pravidlo , kdy soupeř o kterému nic nejde může třeba zápas sehrát s náhradníky a tím dá , při „lepší variantě“ topenému se chytit stébla k záchraně .To kluby umí nepotřebují k tomu žádné mudrce.  Zde nicméně toto nehrozí.  Sokol Hradešice to má sice do Žichovic jako by kamenem dohodil, ale jelikož má na dosah  hrát v baráži o postup do 1.A třídy , nemůže si dovolit ani remizovat. Musí totiž počítat s tím, kdyby Měčín vyhrál v Předenicích, pak  by při rovnosti bodů si zahrál baráž právě tento nováček, který dokázal oba vzájemné duely se Sokolem Hradešice vyhrát ! Pokud by tedy Žichovice nebodovaly a Žinkovy by doma zvítězily nad vítězem skupiny Sokolem Blovice, pak by do baráže o udržení šel  tým z Pošumaví. Při lepší variantě se také může  stát, že v této baráži třeba losem narazí na sousední Nezamyslice , které pravděpodobně půjdou do baráže z druhé příčky okresního přeboru. V tomto případě musí pro klid ještě přidat další body do tabulky Švihov v domácím duelu s FK Svéradice. Ale to podstatné musí nakonec ještě zaznít je to, Pokud by skutečně Žichovice s Hradešicemi nebodovaly a Předenice by doma vyhrály nad  Sokolem Měčín , pak při horším vzájemném zápase hrozí Žichovicím přímý sestup !!! Takže z teoretického hlediska ještě v závěrečném kole bude ve hře sedm týmů.

---

 

Měčín -  Losiná 2: 1 ( 0: 1)

Evžen Veselý

Utkání začalo z obou stran velmi opatrně. První příležitost ke skórování měli hosté ale nestřelili pouze břevno.  Hosté podnikali rychlé brejky ,který Veleman zakončil brankou. Zbytek prvého poločasu se většinou odehrával ve středu hřiště. Domácí ohrozili branku hostí pouze ojediněle. V druhé půli se hrál aktivnější fotbal ale muška domácích byla vychýlená. Hosté zahrozili z rychlého brejku kdy nastřelili břevno domácí branky a z dorážky zahranila domácí tyč. Po rychlém útoku a střele Ambrože Jarda Krotký vyrovnal. Domácí zvýšili aktivitu a další střela Ambrože znamenala vítěznou branku.

Sestava Měčína: Šlajch, Houlík,Krotký Zd,Malán, Šlais,Čejka, Viták,Krotký J.Prokeš,Němec,Suchan, Střídali: Eliáš,Ambrož,Korčík

Branky: Ambrož, Krotký - Veleman; ŽK: 1:0. Diváků:  150 . Utkání řídil s přehledem rozhodčí Brož.

 

Hradešice  - Předenice 2: 1 ( 1: 0)

Milan Černík

     Po změně termínu utkání tohoto kola 1.B třídy ze strany PKFS na neděli muselo vedení hradešického fotbalu řešit obtížný úkol, jak uspět na 2 frontách téměř ve stejný okamžik, tedy posunout "A" tým do baráže o postup a zároveň pomoci "B" týmu v boji o záchranu ve III.třídě. Proto muselo dojít k rozložení sil na oba zápasy a nakonec se podařilo uspět oběma týmům, i když zejména vítězství "A" týmu s houževnatým soupeřem nebylo jednoduché. Předenice předvedly, jak se má hrát o záchranu a v nasazení a bojovnosti se jejich hráči předháněli.

     Po opakovaných problémech s obranou nastoupil v domácím týmu na místě stopera poprvé Zd. Frančík a vedl si skvěle. Domácí soupeře zpočátku přehrávali dobrou kombinací, jejíž výsledkem byl gól vstřelený již v 9.´ minutě utkání, kdy po kombinaci M. Lávičky s V. Naušem a jeho sražené střele se dostal k míči M. Florian, který propálil jinak velmi dobrého hostujícího brankáře. V 16.´ prudce centroval z pravé strany Florian, ale Naušovi chyběl krok k zakončení do prázdné brány.O 2 minuty později střílel z úhlu nad bránu O. Starec. Poté se dostali do šance i hosté, když jejich střela po odvráceném  rohovém kopu skončila těsně nad domácí brankou.

     Další osud utkání ovlivnila situace ve 32.´, kdy domácí měli zahrávat rohový kop a po vzájemné strkanici na přední tyči, kterých bývá během těchto standardních situací několik, náhle upadl hostující hráč na zem, což hlavní rozhodčí řešil slovním napomenutím obou soků se slovy, že vše přesně viděl. Až po zhruba minutu trvající gestikulaci asistenta rozhodčího, který byl od celé situace nejdál, došlo k poradě tohoto asistenta a hlavního rozhodčího, který následně vyloučil pouze domácího O. Starce. Na druhou stranu, není se co divit, když ten samý asistent byl při nedávném utkání 1. B třídy v Hradešicích na postě asistenta rozhodčího před tribunou hrubým způsobem vulgárně urážen domácími diváky.

     Domácí tedy museli přeskupit sestavu, ale paradoxně hned z další následné standardní situace se jim podařilo vstřelit druhý gól utkání, ale aby toho nebylo pro domácí málo, tento gól nebyl hlavním rozhodčím uznán pro údajný faul domácího hráče. Do konce poločasu zahrozili domácí i v deseti ještě dvakrát, ve 38.´ minutě stílel M.

Lávička nad a ve 44.´ netrefil V. Nauš přesně v dobré pozici skákající míč na malém vápně hostů.

     Na začátku 2. pol. nabídli domácí šanci hned ve 46.´, když při zpracování míče uklouzl M. Šmrha v domácím pokutovém území, ale pohotovou střelu bravurně zlikvidoval L. Ryba. V 60.´ se do vyložené šance dostal dobře hrající P. Řezáč, který po narážečce s M. Lávičkou byl zcela osamocen před hostujícím brankářem, který 100% šanci zlikvidoval. V 64.´ vyrazil dobře zahraný TK hostů domácí gólman jen před sebe, obrana domácích reagovala opožděně a hosté dorážkou srovnali stav utkání. Ihned po vystřídání se do dobré šance dostával V. Kotiš, ale k úspěšnému zakončení mu chybělo kousek štěstí.

O výsledku utkání rozhodla akce domácích v 86.´, kdy se v pokutovém území hostů výborně uvolnil J. Hnojský a předložil gólovou přihrávku střídajícímu J. Liškovi, který rozhodl o tom, že 3 body zůstaly zaslouženě doma. Poděkování od vedení Sokola Hradešice za vydařený víkend patří nejen hráčům obou týmů dospělých, ale i obou mládežnických družstev Hradešic za 100% bodový zisk.

Branky: 9´ Florian, 86´ Liška - 64´ Procházka

Rozhodčí: Štrincl - Maroušek, Horáček, DS Mir. Svoboda ŽK 2:3, ČK 1:0, 80 diváků

Sestava domácích:L. Ryba - Zd. Frančík, M. Hlaváč, M. Šmrha (Fr. Melka ml.), P. Řezáč, Fr.Šašek, J. Hnojský, V. Nauš (J. Kopal), O. Starec, M. Lávička V. Kotiš), M.Florian (J. Liška), dále připraven St. Přerost.

Zbyněk Chmelík : "Hrubé pochybení z minulého utkání jsme dnes 100% odčinili. Především změny v obraně, kterou velmi dobře vedl Z. Frančík, byly základem k výhře, zvládnuté kvalitní taktikou. V tomto utkání pochválíme všechny hráče, nejen obranu, ale i chytře hrající zálohu a útok. Odehráli jsme většinu utkání v deseti, přesto jsme dnes byli neporazitelní!"

 

Blovice  - Žichovice 6: 0 ( 0: 0)  

Branky: Heřman 3, Žežula 2, Loula; ŽK: 2:2. Diváků: 200.  

 

Svéradice -  Pačejov 2: 2 ( 1: 0) 

Václav Dušek st

Tradiční derby začalo vyrovnanou hrou bez větších šancí. Po dvaceti minutách šli domácí do vedení. Makovec zatáhl míč po pravé straně, vrátil jej zpět Soukupovi, jehož dělovku brankář Boř vytěsnil jen k Marešovi, který pohotovou dorážkou vrátil míč do sítě. Domácí hru i nadále kontrolovali, ale hosté šance na vyrovnání měli. Nebezpeční byli zejména po cetrovaných míčích do šestnáctky. Když však dvacet minut před koncem Lukáš Soukup z přímého volného kopu zvýšil na 2:0, zdálo se být jasno. Hosté to však nevzdali a snížili po pěkné akci, na jejímž konci stál dorážející Marek. Utkání nakonec skončilo smírně, když dvě minuty před koncem vyrovnal životní pumelicí do šibenice Mrázek. Konečná remíza zajistila, že oba kluby z okresu Klatovy jsou jistými účastníky I.B třídy i v dalším ročníku.

Branky: 21.Mareš František, 70.Soukup Lukáš - 80.Marek Zdeněk, 88.Mrázek Jiří

Rozhodčí: Kostelník Lumír, ŽK: 0:2, Diváků: 130

Sestava Svéradic: M.Soukup - Bouše, Václavek, Vonášek, Petřík - L.Soukup (74.D.Martínek), Marek, Herout, Mareš (83.Vlček) - Jiřinec, Makovec

 

Dl.Ves -  Švihov 2: 2 ( 1: 1)

Josef Krůs

Po první čtvrthodině vyrovnaného průběhu se dostávají domácí k první významnější akci.H.Hubený střílí těsně vedle levé tyče. Brzy na to se dostávají do šance i hosté, ale domácí brankář tvrdou střelu nadvakrát kryje těsně před br.čarou.Ve 25´povodil Ríša Rovňan míč mezi dvěma protihráči a přihrává M.Krejčímu,jehož střela končí těsně vedle pravé tyče.Ve 27´vybojuje D.Rovňan míč ještě na vlastní půlce, trochu se s ním projde po pravé straně a centruje na M.Krejčího, který se nádherně nabídne před soup.brankou a  nezadržitelně skóruje(1:0).Uběhne ale jen pár min. a po chybě S.Valvody se dostává k míči soupeř-zatahuje až na br.čáru a odtud přihrává volnému Pfungovi, který dom. brankáři nedává žádnou šanci (1:1).Do konce poločasu se i přes pár šancí na obou stranách na skóre nic nemění.

Hned na začátku 2.pol. zahrozili hosté a brzy na to i domácí – bez gólového zakončení.V 58´dostává R. Rovňan ČK(po 2.žl.) a situace se začíná dramatizovat.Hosté hrají „přesilovku“ velmi dobře a domácí čelí jejich tlaku jen s vypětím všech sil a tvrdě  se pracuje v obraně.Domácí však nezapomínají také na hru dopředu a z jednoho protiútoku se H.Hubený v situaci 1 na jednoho zbavuje bránícího hráče a navíc perfektně zamíří  a střelou po zemí vedle host.brankáře zvyšuje v oslabení na 2:1. Hosté zvyšují tlak na dom. branku a je jen otázkou času, kdy se jim urodí.Na vyrovnání stačila jedna chyba dom. obrany a brankáře  a po roh.kopu je vyrovnáno na konečných 2:2. Oba celky si zaslouží pochvalu za nasazení, obětavost a taktickou vyzrálost.

Branky :   27.´Martin Krejčí,  68´. Jan Hubený - 38´. Pfug Ladislav, 83´. Žák Petr.  ŽK: 4:0; ČK: 1:0 . Diváků: 80.                                                                                        

 

Klatovy B  - Mochtín 2: 3 ( 2: 2)

 

Klatovy B  - Mochtín 2: 3 ( 2: 2)

Adam Popelka: „ Utkání jsme začali dobře a ve třetí minutě jsme šli zásluhou Gyorgyho do vedení o chvíli později byl tentýž hráč ve vápně sestřelen , ale penalta se nepískala. V 10minutě Janda ve snaze odkopnout míč z vápna natřelili záda Pláničky a bylo vyrovnáno . Ve 30minutě se z dálky nádherně trefil Tykal a hosté šli do vedení , o 10minut později vyrovnal svojí druhou brankou v utkání Gyorgy.V druhém poločase moc šancí k vidění nebylo , hosté se zatáhli a podnikali rychlé brejky a jeden z nich Tykal využil. Posledních 20minut jsme soupeře přitlačili ale šanci jsme si nevypracovali. V nervózním závěru byl po druhé žluté vyloučen Veselka.“

Branky: 3. a 40. Gyorgy – 30. a 65. Tykal , 10. Novák. ŽK: 6-4 ČK: 1:0 (90. Veselka). Diváků:  120

Sestava Klatovy B : Herman – Veselka , Kraus , Vítovec , Hromada – Ježek , Mészáros , Janda , Kotáb (55. Frous) – Gyorgy , Votípka

 

Přeštice B  - Žinkovy 2: 0 ( 0: 0) 

Branky: Holenberger, Süss; ŽK: 0:1. Diváků:  70

 

Program posledního kola :   Losiná  - Klatovy B    , Mochtín  - Dl.Ves  , Švihov - Svéradice , Pačejov  - Přeštice B  , Žinkovy  - Blovice,  Žichovice  - Hradešice , Předenice -  Měčín 

 

 

  1. Blovice             25  17   6   2   58 : 19    57  ( 18)

  2. Hradešice           25  14   4   7   47 : 37    46  (  7)

  3. Měčín               25  13   5   7   56 : 37    44  (  5)

  4. Dlouhá Ves          25  11   4  10   46 : 45    37  ( -2)

  5. Přeštice B          25  10   6   9   37 : 33    36  ( -3)

  6. Losiná              25  10   5  10   44 : 39    35  ( -1)

  7. Svéradice           25   8  10   7   56 : 51    34  ( -5)

  8. Mochtín             25   9   7   9   39 : 38    34  ( -2)

  9. Pačejov             25   9   5  11   38 : 45    32  ( -4)

 10. Švihov              25   8   6  11   42 : 42    30  ( -6)

 11. Zichovice           25   7   8  10   34 : 40    29  ( -7)

 12. Žinkovy             25   7   7  11   42 : 56    28  ( -8)

 13. Předenice           25   7   5  13   37 : 46    26  (-10)

 14. Klatovy B           25   3   6  16   37 : 85    15  (-24)

 

 

Sestupový rébus před posledním kolem 1.B třídy

 

Podle RS P KFS se o sestupu z 1.B třídě zcela jasně uvádí: při sestupu z divize 1 družstva do kraje  sestupuje 7 družstev , tj. z každé skupiny dvě z 13. a 14.místa  a dále  ze třech skupin ještě jeden tým s nejmenším počtem bodů na 12.místě a další nejhůře umístěná družstva v konečném pořadí  1.B tř. sk.A,B,C (kriteria viz SŘ čl.8) hrají baráž o udržení !! V tomto případě by se mělo jednat o další dva celky které skončí na 12.místě .

Před posledním kolem  je situace v jednotlivých skupinách 1.B třídy následující: 

Skupina A

10.Mrákov    43: 59 25  

11.Kon.Lázně 27: 52 22?

12.Kostelec  42: 72 22?

13.Dobřany   26: 70 19

14.Sulkov    36: 97 10

Skupina B:  

10.Švihov    42:42 30

11.Žichovice 34:40  29

12.Žinkovy   42:56  28

13.Předenice 37:46  26

14.Klatovy B 37:85  15

Skupina C:

10.Rapid B   40:61  28

11.Sp.Poříčí 36:56  25?

12.Kralovice 50:63  23?

13.VS Plzeň  40:68  23

14.Radnice   42:70  20

 

Čistě hypoteticky by po tomto kole sestupovaly týmy označené červeně.

Do baráže by šly celky označené modře.

Jenže ve skupině B na kterou se zaměřuje naše pozornost z pohledu týmů z Pošumaví je před posledním kolem několik otazníků.

… Žichovice hrají doma a nemohou si nic zadarmo darovat . Ostatně  je časté nepsané pravidlo , kdy soupeř o kterému nic nejde může třeba zápas sehrát s náhradníky a tím dá při lepší variantě topenému se chytit stébla k záchraně . Zde toto nehrozí, neboť soupeř Sokol Hradešice to má sice do Žichovic jako by kamenem dohodil, ale ten hraje o šanci hrát v baráži o postup do 1.A třídy a nemůže si dovolit ani remizovat. Musí totiž počítat s tím, kdyby Měčín vyhrál v Předenicích, pak  by při rovnosti bodů si zahrál baráž právě tento nováček, který dokázal oba vzájemné duely se Sokolem Hradešice vyhrát ! Pokud by tedy Žichovice nebodovaly a Žinkovy by doma zvítězily nad vítězem skupiny Sokolem Blovice, pak by do baráže udržení šel  tým z Pošumaví. Pak by se také mohlo stát, že v této baráži třeba losem narazí na sousední Nezamyslice , které pravděpodobně půjdou do baráže z druhé příčky okresního přeboru.

... ale pozor !!! Pokud by skutečně Žichovice s Hradešicemi nebodovaly a Předenice by doma vyhrály nad  Sokolem Měčín , pak při horším vzájemném zápase hrozí Žichovicím přímý sestup !!!


 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku