Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 25. kolo 12. – 13.6.

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

 

HORAŽĎOVICE VYDŘELY BOD NADĚJE

 

Fotbalisté Horažďovic vydřeli doma v sobotním utkání krajského přeboru mužů nečekaný bod s vedoucí Kolovčí a udělali tak důležitý krůček k záchraně v soutěži. Před posledním kolem se drží na sice nesestupovém místě, ale i přesto by je čekala v případě konečného úspěchu baráž o udržení. K tomu musí udělat pozitivní základ v úspěchu v posledním duelu na hřišti Přešticích. Počty jsou jasné, v tomto kole musí udělat nejméně tolik bodů jako Rozvadov který doma hostí Město Touškov! V tomto případě  by při rovnosti bodů sestupoval Rovadov , neboť vzájemné zápasy hovoří pro Horažďovice, které přivezli bod z Rozvadova a doma toto vzájemné klání vyhrály 1:0.

Do nepříjemné situace se dostaly Chanovice, které ani  případná výhra na Rapidu a očekávané prohry Horní Břízy v Holýšově by při rovnosti třech týmů se stejným počtem bodů (34) by  vyšla tato v neprospěch  Chanovic (H.Bříza 10 bodů, ZČE 7 a Chanovice 3 body) je nezachrání od baráže. To by vyšlo jedině v tom případě, že by Horní Bříza bodovala v Holýšově a pak při rovnosti bodů se ZČE Plzeň by na tom o branku byly Chanovice s plzeňskými energetiky lépe a baráž by hrálo bývalé plzeňské Dynamo !

Variant je několik, ale pro Pošumaví se v tomto scénáři jeví jako reálné dvě. Buď sestoupí Chanovice  nebo Horažďovice, případně oba týmy čeká baráž o udržení v KP. Když k tomu přidáme již jisté sestupující poslední Klatovy , které se rozloučily s účastí v KP venku vysokou prohrou v M.Touškov, pak je to neúspěch  týmů z Pošumaví . Nedělejme však účet bez hostinského, ten konečný kolik Pošumaví v tomto ročníku bude stát účast v této soutěži udělá až závěrečné kolo, případě výsledky v baráži o udržení.

---

 

FK Horažďovice-Slavoj Koloveč 0:0.

Milan Kilián (šéfredaktor Klatovský deník)

Hosté, kteří si přijeli pro tři body, jež by jim již kolo před koncem zaručily titul přeborníka, začali aktivněji a již ve 4. minutě mířil hlavou Černý těsně vedle. O 9 minut později po stejné standardní situaci dokonce zazvonila domácí tyč. A do třetice jako přes kopírák se zmatky v domácí obraně opakovaly po rohu ve 20. minutě, ale i tentokrát stálo při Horažďovických štěstí, když se jim podařilo odkopnout míč poskakující po brankové čáře. Ve 22. minutě napřáhl kolovečský Malý a jeho rána z 18 m prosvištěla kolem levé tyče domácí branky. Stejný hráč napřáhl o pár minut později ještě z větší dálky, ale gólman Kozlík měl opět štěstí, když se míč lehce tečovaný jedním z domácích beků zastavil o břevno. Lídr tabulky poté ještě předvedl několik rychlých kombinačních akcí, ale v poslední minutě před odchodem do kabin mohl paradoxně inkasovat. Domácí brejk však zhatila špatná finální přihrávka.

Druhá půle nabídla více bojovnosti, než pohledného fotbalu, a domácí v ní začali nervózní hosty více trápit. V 62. minutě se do rozhozené kolovečské obrany řítili Jůda s Cihlářem, ale míč je neposlechl. Kontrovat mohl hostující J. Bittengl, který dostal míč na malém vápně, ale namísto zakončení se ukličkoval. Na druhé straně předvedl parádní akci Jůda, jehož slalom zastavili hosté těsně před pokutovým územím. Míče se ujal sám faulovaný hráč, ale jeho rána mířila nad. V nervózním závěru doplatil na strkanici před horažďovickou brankou  hostující Černý, který viděl druhou žlutou kartu a šel předčasně do sprch. Gól ale už nepadl.

Poločas: 0:0. ŽK: 2:2. ČK: 0:1 (Černý). Rozhodčí: Houdek – Schneider, Urban. Sestavy: Horažďovice: Kozlík – Šedivý, Hadraba, Janouškovec (62. Mičkal), Mirvald, Šafanda, Cihlář, Jůda (90. Greger), Dytrt, Sova, Jiřík. Koloveč: Míčka – Vlček, Baxa, Malý, Parlásek, Černohorský, M. Bittengl, Kovács, Šperl, Černý, J. Bittengl.

 

 

 

Foto z utkání Horažďovice - Koloveč  3x  Milan Kilián KLATOVSKÝ DENÍK

 

Chanovice -  Rokycany  0 : 4 (0 : 0)

Jiří Štěrba

Důležitý zápas pro domácí fotbalisty začal náporem hostujícího mužstva. V 7 minutě se krásně uvolnil hostující Procházka, ale brankář domácích ránu vyrazil na roh. Ve 26 minutě po narážečkách se dostal ke střele z 26 metrů rokycanský Tobrman a Jarolím byl opět na místě. Ve 27 minutě zápasu se dostali do největší šance hráči Chanosu a to po ose Kostka, Beránek a Solový. Tento hráč dostal nádhernou přihrávku od Beránka a z hranice velkého vápna trefuje jenom tyč branky hostů. Tato šance domácí nastartovala a až do poločasu byli favorizovaným hostům vyrovnaným soupeřem. Po poločasové přestávce opět začali náporem hosté z Rokycan. V 47 minutě hostující Procházka si naběhl za domácí obranu, kam dostal výbornou přihrávku a šel sám na brankáře Jarolíma, kterému udělal kličku. ale v pádu přestřelil prázdnou branku domácích. V 59 minutě rozhodčí odpískal přísně nařízený trestný kop se vzdálenosti 22 metrů od domácí branky. Střelu hostů se podařilo domácím hráčům srazit na rohový kop. Ten rohový kop se stal pro domácí osudný, protože hlavičku hostí si srazil nešťastně domácí obránce Pícka do vlastní sítě. Hosté vedli 1 : 0. Po této brance domácí více otevřeli hru. ale vytěžili z toho jenom trestný kop, který poslal Čadek těsně nad branku Rokycan. Domácí dál bojovali, ale na rychlé brejky hostí začali doplácet. V 76 minutě po trestném kopu Kostky Čadek  hlavičkou vystrašil brankáře hostí Vilda. To bylo ze strany domácích všechno. Začali se vrhat do útočení a hosté trestali. Po brejcích se trefili v 79 minutě Aubrecht, v 86 minutě Tobrman a v 88 minutě střídající Šíša. Hosté zaslouženě vyhráli, domácí bojovali, ale na hosty to nestačilo.

sestava domácích: Jarolím, Šimsa/83min. Šlehuber/, Čadek, Beránek, Solový/66min. Ticháček/, Polena, Kostka, Hnídek, Beneš, Patsch, Pícka

Branky : 59 min. vlastní Pícka, 79 Aubrecht, 86 Tobrman, 88 Šíša. Rozhodčí : Kračmer. Diváků: 110. ŽK: 2:3.

DALŠÍ FOTO Z UTKÁNÍ V CHANOVICÍCH  ZDE

 

Město Touškov – Klatovy   5 : 1 (3 : 1)

Vedoucí mužstva hostů Adam Popelka : „ Vstup do utkání se nám povedl a ve 12minutě jsme šli do vedení. Domácí  , ale v rozmezí 8minut utkání otočili na 2:1 , velká škoda byla nastřelené tyče Jiřím Matějkou ve 30minutě , protože o 5minut později domácí zvýšili na 3:1.Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně a mezi 50 a 60minutou jsme si vytvořili 3 velké šance , ale bohužel bez gólového efektu. Do kolen nás poslalo velmi přísné vyloučení Steinbergera , po kterém  začali domácí chodit do rychlých protiútoků a přidali ještě dvě branky“.

Branka za Klatovy : 12. Matějka Jiří ŽK: 1-4 ČK: 0-1 (65. Steinberger) .  Diváků:  150

Sestava Klatovy : Riška – Homolka, Vítovec , Mészáros  , Steinberger– Voráček (75. Bouberle) , Vacovský , Toman , Matějka J. (46.Votípka) – Gyorgy , Matějka D (70. Výtisk)

 

Ostatní výsledky :

Stříbro -  Rapid     3: 0 ( 2: 0)                           

Hor.Bříza – Rozvadov 3: 2 ( 0: 1)                    

Bolevec – Holýšov 3: 2 ( 1: 2)                         

SK ZČE - Přeštice  3: 0 ( 2: 0)                       

Vejprnice – Chrást  3: 5 ( 1: 1)       

Poslední kolo: Přeštice – Horažďovice,  Rapid – Chanovice, Klatovy – Vejprnice, Chrást – Stříbro, Rokycany – ZČE Plzeň, Koloveč – Bolevec, Holýšov – Horní Bříza. Rozvadov -  Město Touškov.

 

 

 

  1. Koloveč             29  18   4   7   80 : 28    58  ( 16)

  2. Chrást              29  16   7   6   74 : 42    55  ( 13)

  3. Rokycany            29  15  10   4   51 : 26    55  ( 16)

  4. Holýšov             29  16   6   7   58 : 39    54  ( 12)

  5. M. Touškov          29  14   6   9   64 : 53    48  (  3)

  6. Přeštice            29  13   6  10   54 : 41    45  ( -3)

  7. Stříbro             29  13   4  12   57 : 54    43  ( -2)

  8. Bolevec             29  10   8  11   49 : 58    38  ( -7)

  9. Rapid Plzeň         29  10   7  12   45 : 54    37  ( -5)

 10. Vejprnice           29   9   9  11   44 : 54    36  ( -9)

 11. Horní Bříza         29   9   7  13   42 : 56    34  (-11)

 12. SK ZČE Plzeň        29  10   4  15   43 : 60    34  (-11)

 13. Chanovice           29   9   4  16   40 : 60    31  (-14)

 14. Horažďovice         29   7   9  13   41 : 51    30  (-15)

 15. Rozvadov            29   8   6  15   45 : 59    30  (-12)

 16. Klatovy             29   5   3  21   29 : 81    18  (-21)

 

 

---

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

 

 

V NÝRSKU PADNE ORTEL  O POSTUPU A SESTUPU

 

Režii závěru druhé nejvyšší krajské soutěže provedlo rozlosování 1.A třídy, které na poslední kolo upřelo největší pozornost do Nýrska. Domácí Okula po slibně rozehraném bezbrankovém první poločase prohrála v Chlumčanech a kleslo na umístění velice nepříznivé, kterým je třetí sestupové z této soutěže!

Nicméně šance Okuly na záchranu a šanci hrát baráž o udržení  žije. Cesta k ní  vede na úkor dalšího týmu z Pošumaví Startu Luby. Nýrsko by ale muselo v každém případě doma vyhrát nad dosud třetím  a největším aspirantem na postup z druhé příčky tabulky Městem Zbiroh. Největší rival Zbirohu  Čechie Příkosice čeká těžký zápas ve Zbůchu . Pokud by  Čechie ve  Zbůchu neuspěla a Zbiroh by v Nýrsku vyhrál , pak by se   stal novým účastníkem KP !

 Luby hrají v závěrečném kole na hřišti dalšího , již jistého sestupujícího Manětína . Pokud by na hřiště soupeře  vyhrály, čeká je  baráž o udržení. Předpokladem pro účast v baráži o další účast v 1.A třídě pro Start znamená získat v posledním kole minimálně o bod méně jež by získala  Okula, která má při rovnosti bodů s Luby horší skóre ze vzájemných zápasů.  

Strážov čeká již pouze pohodový zápas doma s Chlumčany. Oba kluby mají již vše potřebné k účasti v novém ročníku zajištěno . Přesto bude v tomto zápase o co hrát. Hosté by v případě výhry mohli Kovodružstvo v konečné tabulce přeskočit . To ale nebude tak snadné, neboť rozloučit se s úspěšnou sezonou  prohrou   není cílem domácích fotbalistů.

Po roce se znovu rýsuje pro Sušici reálná šance pokusit se návrat do krajského přeboru startem baráži o postup. Zbývá k tomu poslední krok – vyhrát , který neudělali reprezentanti klubu z města na Otavě bohužel v tomto kole, když prohráli s posledním Staňkovem na jeho půdě ! Šanci k tomu budou mít doma , ale bude tento krok velice těžký, neboť do Sušice přijede pravděpodobně značně posílená divizní rezerva z Domažlic .Máme se tedy v posledním  kole  1.A třídy tohoto ročníku na co čekat !

---

 

Stod  - Strážov  3 : 0 (1:0)

Utkání na půdě lídra tabulky Stoda nevyznělo pro strážovské hráče špatně, výsledek určitě nevypovídá o poměru sil na hřišti.

„ Dokázali jsme s favoritem sehrát vyrovnanou partii v poli i když míč měli na svých kopačkách častěji domácí hráči. Markantní rozdíl byl však mezi oběma soupeři v produktivitě proměňování brankových příležitostí.“ Řekl po zápase strážovský trenér Petr Presl a  zároveň si posteskl  nad nulovou produktivitou svých svěřenců: „ Zatímco my jsme dokázali zahodit nejméně pět velmi dobrých gólovek, z nichž tři byly samostatné nájezdy na brankáře, soupeř proměnil dvakrát standardní situaci (jednou PK) a ofenzivně nás dnes jasně předčil.“ Prohru však bere sportovně, neboť o výsledku rozhodují branky a  ty dával pouze domácí lídr tabulky.   Takové prostě jsou některé fotbalové zápasy, prohra pro nás je sice krutá, ale protože jsme herně nepropadli, nemám důvod kluky za jejich výkon nijak kritizovat. Soupeř prověřil některé naše herní nedostatky a pokud se z tohoto utkání dokážeme poučit, pak to bude jen pozitivní. Hráčům Stoda samozřejmě gratuluji k postupu a přeji úspěšnou příští sezónu a naše fanoušky bych chtěl potěšit dobrým výkonem v posledním zápase soutěže za týden na domácím hřišti.“dodal k na závěr svého hodnocení strážovský kouč . Konec konců má důvod ke spokojenosti, neboť jeho tým má nakročena k udržení v první polovině tabulky a to je pro nováčka splnění cíle, udržení v soutěži a vyhnutí se zrádnosti barážových zápasů o udržení.

Branky: Barnáš, Hruška, Snášel; ŽK: 1:2. Diváků: 150.  

Sestava  Strážova: Javorský,Čížek,Michel,Helm,Presl P.,Vítovec,Chaluš,Matějka T., Gajdušek (75.Kalista), Janka (85.Presl Š.) , Čeleda ( 80.Mayer).

 

Staňkov -  Sušice 2 : 1 (0 : 1)

Trenér Sušice František Melka : „ Jeden z nejdůležitějších zápasů sezóny jsme nezvládli. I když jsme nehráli nějak oslnivý fotbal, dokázali jsme si vytvořit šest čistých stoprocentních brankových příležitostí. K tomu jsme ještě nastřelili břevno, ale branka domácích pro nás byla tentokrát jako zakletá. Domácí za celý zápas ohrozili naši branku čtyřikrát a dvakrát dokázali skórovat. Nedá se nic dělat, musíme zvítězit v posledním utkání sezóny na domácím hřišti s Domažlicemi“

Branky: Bozděch 2 - Melka; ŽK: 3:1. Diváků:  25

 

Chlumčany – Nýrsko  3 : 1 (0 : 0)

Podrobnosti nehlášeny.

Branky: Kraina 2, Milota - Hvězda; ŽK: 1:3; ČK: 0:2. Diváků: 120

 

Luby – Křimice  4 : 2 (1 : 1)

Podrobnosti nehlášeny.

Branky: Šůs 2, Bešta, Hodl - Hauer, Rada; ŽK: 3:1 . Diváků: 60

 

Zbiroh  - Zruč 1: 2 ( 0: 1)

Branky: Bystřický - Hucl, Karpíšek; ŽK: 2:2 . Diváků: 128 

 

Příkosice  - Nýřany 3: 2 ( 2: 1)

Branky: Krejdl, Lisý, Vlček - Niedermaier, Vondra; ŽK: 3:6 . Diváků: 100

 

Nepomuk -  Manětín 7: 0 ( 1: 0)

Branky: Vosyka 2, Švec M. 2, Dušek, Vokurka, Švec V. . Diváků: 80.  Hráno bez karet

 

Domažlice B  - Zbůch 0: 1 ( 0: 0)

Branky: Fořt; ŽK: 5:2 . Diváků: 150 

 

Program posledního kola : Sušice - Domažlice B, Nýrsko – Zbiroh, Strážov – Chlumčany ,  Manětín – Luby, Zruč – Nepomuk, Křimice – Staňkov, Zbůch – Příkosice, Nýřany – Stod.       

 

 

 1. Stod                29  19   7   3   90 : 35    64  ( 19)

 2. Příkosice           29  16   5   8   81 : 47    53  (  8)

 3. Zbiroh              29  14   9   6   42 : 31    51  (  6)

 4. Sušice              29  12   9   8   43 : 32    45  (  3)

 5. Nepomuk             29  12   8   9   51 : 38    44  ( -1)

 6. Nýřany              29  13   5  11   56 : 58    44  (  2)

 7. Strážov             29  12   6  11   39 : 38    42  (  0)

 8. Domažlice B         29  11   8  10   58 : 45    41  ( -4)

 9. Chlumčany           29  10  11   8   51 : 45    41  ( -4)

10. Zruč                29  12   5  12   36 : 42    41  ( -1)

11. Křimice             29  10   6  13   43 : 42    36  ( -6)

12. Zbůch               29  10   6  13   39 : 44    36  ( -6)

13. Luby                29  10   1  18   33 : 63    31  (-14)

14. Nýrsko              29   8   6  15   27 : 40    30  (-12)

15. Manětín             29   7   4  18   38 : 72    25  (-17)

16. Staňkov             29   6   4  19   25 : 80    22  (-23)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku