Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 24. kolo 5. – 6.6.

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

 

MĚČÍN SE PŘIBLÍŽIL BARÁŽI NA DVA BODY

 

Krajská soutěž 1.B třídy finišuje. Zdá se , že v době kdy se láme chleba zastihly celky z Pošumaví  v dobré pohodě a to se projevilo i na výsledcích. Pokud  zástupci Pošumaví v 1.B třídě budou pokračovat  tak jako v tomto kole, pak by z této soutěže do okresního přeboru již nikdo jiný než již avizovaný sestup béčka Klatov  nesestupoval !

S výjimkou derby utkání  dokázaly přivést  nečekané body. Mezi ty nejcennější je výhra Mochtína v Losiné, tři body získané FK Svéradice v Žinkovech a také důležité body zůstaly v Žichovicích. Nicméně TJ Žichovice starosti neubyly, neboť mají v závěru jedno z nejtěžších rozlosování když zajíždí do Blovic a doma hostí Hradešice které hrají o postup.  V derby vyhrál Švihov nad klatovskou rezervou které si odvezla z jejich hřiště nejvyšší jarní prohru . Nečekaný nářez dostaly Hradešice  na náhradním hřišti Sokola Měčín v Bílukách  v zápase obou týmů které mají šanci zahrát si baráž o postup. Pokud  zástupci Pošumaví v 1.B třídě budou pokračovat  tak jako v tomto kole, pak by z této soutěže do okresního přeboru nikdo nesestupoval !

 

 

Žinkovy - Svéradice 1:3 (0:1)

Václav Dušek

Svéradice začaly třetí šestibodové utkání v řadě aktivně a celou úvodní pětačtyřicetiminutovku měli územní převahu. Domácí spoléhali jen na ojedinělé brejkové výpady, ale ty zatím pro brankáře Soukupa neznamenaly žádné nebezpečí. Hosté však také dlouho nemohli na pozorně bránící domácí vyzrát, ale ve 24.minutě se přeci jen dostali do vedení. Lukáš Soukup zahrával přímý volný kop z hranice šestnáctky a přestože jeho nevysoká střela neměla razanci propadla zdí dále a František Mareš ji tečí umístil do sítě. Do druhého poločasu však nastoupila obě mužstva v úplně jiném rozpoložení. Domácí najednou dřeli a ač hráli oslabeni o svého kanonýra Brožíka, dokázali si vytvořit převahu, kterou korunovali vyrovnávací brankou Švejdy, ke kterému propadl centrovaný míč a podařilo se mu prostřelit brankáře Soukupa. Vstřelená branka domácí výrazně nakopla a v této fázi hry byli rozhodně lepším mužstvem, dokonce si vytvořili dvě velmi nadějné možnosti, které nedokázali proměnit ve vedoucí branku. Čtvrt hodiny před koncem zahodili super šanci i hosté, když se Makovec s Heroutem tak dlouho rozhodovali, kdo z nich dokopne míč do prázdné domácí branky za ležícího bezmocného brankáře, až domácí obránce odkopem situaci zažehnal. Přesto se hosté dočkali. Domácí netakticky faulovali kapitána hostů Herouta cca 20m od branky, ten se následně ujal i exekuce přímého volného kopu a trefil přes zeď přesně k tyči. Domácí pak šli do rizika a hned první okno v jejich defenzivě potrestal Makovec, který utekl žinkovské obraně a pas Marka chladnokrevně proměnil v třetí branku. Domácí již pak rezignovali a hosté dokráčeli k důležitému vítězství, čímž přerušili sérii šesti utkání bez výhry.

Branky: 58.Švejda - 24.Mareš František, 80.Herout Miroslav, 82. Makovec Stanislav

Rozhodčí: Šlauf Jiří, ŽK: 0:1, Diváků: 100

Sestava Svéradic: M.Soukup - Bouše, Václavek (88.Vlček), Vonášek, Petřík - L.Soukup (90.Martínek), Z.Prokopec, Herout, Mareš (64.Marek) - Jiřinec, Makovec

 

Losiná  - Mochtín 0: 1 ( 0: 0) 

Karel Šot

Tři cenné a zcela zasloužené body přivezli mochtínští fotbalisté z Losinné. Měli sice potíže se sestavením obrany (chyběli Jarabica a Špindler), ale nakonec vše dobře dopadlo. Nově složená obrana hrála spolehlivě, rozehrála se i záložní řada, hlavně pak ve druhé části prvního poločasu měl Mochtín převahu a řadu šancí na skorování. Především pak Martin Tykal je trestuhodně neproměnil. I po přestávce to byla, ve velkém vedru, bitva o každý metr hřiště. Bylo zcela evidentní, že mnoho branek nepadne, obrany i brankáři obou týmů pracovali spolehlivě. Rozhodnutí přišlo v 70.minutě. Na přetažený centr si naběhl Luboš Kašpar a ze 16 m krásnou střelou poslal Mochtín do vedení. Domácí se pak snažili o vyrovnání, ze hry se však do šancí nedostávali. Nebezpeční však byli ze standartek, kdy kolem 80.minuty trefili během tří minut dvakrát břevno Rajtmajerovy branky! Hráli při tom na riziko, Mochtín ale tří slibné brejkové úniky golem nezakončil.Přesto mu jednogolová výhra neunikla. Rozhodčí Kovářík, ŽK 3:2, ČK 1:0 (po 2ŽK), 80 diváků, branka : Lubomír Kašpar.

 

Švihov  - Klatovy B 5: 0 ( 2: 0)

Domácí nastupovali k utkání s vědomím, že ztráta bodů  by  tentokrát  znamenala velmi rázné nakročení k s sestupu do nižší třídy. A tak pocit velké odpovědnosti svazoval nohy víc než by bylo zdrávo. Soupeř přijel s hodně velkým "lazaretem",netajil se však tím, že nedá kůži lacino . Prvních dvacet minut  nutili obranu Švihova  k hrubým chybám, které však nedokázali využít. Na nepřesnost v zakončení dojel postupně Janda, Lukeš a z trestného kopu z hranice pokutového území předvedl pěkný trestný kop Frous. Stěstí nakonec šli domácí naproti víc a tak po půlhodině hry otevřel skóre po pěkném centru Zadražila svým prvním gólem v utkání Kudják. Nejlépe se stačil orientovat ve skrumáži u pravé tyče hostů a dorážel míč do branky snad z půlmetrové vzdálenosti.  Druhý gól, který domácí velice uklidnil , padl po brejkové akci, rychlý Sýkora se prosadil v běžeckém souboji s vybíhajícím brankářem, kličkou doleva si otevřel před sebou velké letiště a do prázdné branky pohodlně skóroval.

Deset minut  potom hrál jen jeden tým, pěkné kombinační akce ale troskotali na konsolidované obraně Klatov, nebo na čarujícím brankáři Hermanovi.

   Po změně stran přišel další uklidňující moment po pěti minutách hry. Sýkora se u postranní čáry elegantně uvolnil přes Kotába a svůj postup z pravého křídla korunoval střelou , kterou Herman jen s obtížemi vyrazil na kopačky dobíhajícího Kudjáka. Ten se opět nespletl a zahájil tak dvacetiminutovku plnou nasazení a pěkných fotbalových momentů. Domácí přinutili soupeře kapitulovat v rozmezí několika minut ještě dvakrát, pokaždé skóroval Kudják. Čtvrtý gól dal hlavou v pádu po centru z levé strany, poslední branka pak padla po důrazném průniku Biedermanna středem hřiště a jeho nezištné přihrávce podél malého vápna na osamoceného střelce. Do poslední fáze hry  využil Švihov možnost střídání čtyř hráčů  a tak se závěrečné minuty

nesly v duchu poklidné dohrávky.

 Sestava Švihova :   Tráva -  Zadražil, Biedermann, Bureš, J. Čížek -Špatenka, L. Zdrahal, Žák, R. Čížek - Sýkora, Kudják.  Střídali :  Osvald, J. Zdrahal, Pflug, Staněk

Sestava Klatov :    Herman  -  Hromada, Kováč, Veselka, Kotáb - Brož, Zahradník, Janda, Ježek  Lukeš, Frous

 střídal  :  Denk

Branky: Kudjak 4, Sýkora; ŽK: 3:1 . Diváků: 50 

Trenér Klatov  Adam Popelka:“Dnes jsme předvedli tragický výkon! Jen prvních 20minut jsme hráli tak jak jsme chtěli , bohužel jsme neproměnili 2 velké šance a to bylo z naší strany vše. Citelně nám scházel Kraus , už v 25minutě musel střídat Lukeš a absence těchto dvou klíčových hráčů se na utkání hodně podepsala. Musíme na dnešní utkání rychle zapomenout a pokusit se o reputaci doma s Mochtínem“.

 

FOTO Z UTKÁNÍ      ZDE

 

Pačejov  - Dl.Ves 3: 2 ( 0: 1)

Tomáš Cihlář

Za teplého slunečného počasí byla stovka diváků svědkem vyrovnaného a slušně hraného střetnutí. Domácí vstoupili do zápasu aktivně a během úvodní pětiminutovky si vytvořili dvě slibné šance, ale střela Jirky Mrázka a hlavička Vítka Kříže jen těsně minuly branku hostů. Do vedení se těsně před přestávkou dostali hosté technickou střelou Richarda Rovňana. Úvod druhého poločasu vyšel lépe domácím a ve 47.minutě vyrovnal dorážkou Vašek Brůha. Hosté šli opětovně do vedení v 61.minutě, když se po rohovém kopu podruhé trefil Rovňan. Domácí však otočili vývoj zápasu dvěma umístěnými střelami svého nejzkušenějšího hráče Míry Hlaváče. Důležité body tak zůstaly doma..

Branky: Hlaváč 2, Brůha - Rovňan 2; ŽK: 1:1. Diváků:  100. Zápas s přehledem řídil rozhodčí Václav Simbartl

 

Žichovice  -  Přeštice B 1: 0 ( 0: 0)  

Branky: Turek; ŽK: 1:7; ČK: 0:2. Diváků: 90.  

 

Měčín -  Hradešice 6: 2 ( 3: 1) 

Evžen Veselý

Dnešní utkání za krásného slunečního počasí se na hřišti v Bílikách hrálo důležité utkání o druhé místo. Hosté z Hradešic byli v prvních 15 mim aktivnější a již v 5. mim domácí zachránila tyč.  Hosté pokračovali v náporu a v 10 mim po hlavičce Kotiše se ujali vedení.Domácí branka nabudila v 24.mim Krotky Jarda srovnal skoré. Měčín převzal iniciativu a do poločasu zvýšili Kamil Suchan a Dušan Němec. Druhý poločas začali hosté opět aktivněji a Lavička snížil na 3-2. Domácí přidali na bojovnosti a výsledek se dostavil v podání  čtyř golů.  Domácí podali kvalitní výkon a body zůstaly doma. Hosté i přes obdržené branky  se představili jako zdatný supeř,který využíval každé možnosti k ohrožení domácí branky.

Branky: Němec Dušan 3, Krotký Jaroslav, Prokeš Josef, Suchan Kamil -  Kotiš, Lávička. Diváků: 150. Hráno bez karet. Rozhodčí: Krutina na čarách Velíšek a Schneider.Diváků: 150. Hráno bez karet.

Domácí nastoupili v sestavě : Šlajch, Houlík,Krotký Zd. Šlais,Čejka,Malán,Viták,Krotký J.,Prokeš, Němec, Suchan, střídali: Eliáš,Ambrož,Kubík, Korčík.

 

Předenice -  Blovice 1: 3 ( 1: 0)

Branky: Myška - Žežula 2, Větrovec; ŽK: 1:0. Diváků: 80 

 

 

 

  1. Blovice             24  16   6   2   52 : 19    54  ( 18)

  2. Hradešice           24  13   4   7   45 : 36    43  (  7)

  3. Měčín               24  12   5   7   54 : 36    41  (  5)

  4. Dlouhá Ves          24  11   3  10   44 : 43    36  (  0)

  5. Losiná              24  10   5   9   43 : 37    35  ( -1)

  6. Svéradice           24   8   9   7   54 : 49    33  ( -3)

  7. Přeštice B          24   9   6   9   35 : 33    33  ( -3)

  8. Mochtín             24   8   7   9   36 : 36    31  ( -5)

  9. Pačejov             24   9   4  11   36 : 43    31  ( -5)

 10. Švihov              24   8   5  11   40 : 40    29  ( -7)

 11. Zichovice           24   7   8   9   34 : 34    29  ( -7)

 12. Žinkovy             24   7   7  10   42 : 54    28  ( -8)

 13. Předenice           24   7   5  12   36 : 44    26  (-10)

 14. Klatovy B           24   3   6  15   35 : 82    15  (-21)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku