Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Z CELOSTÁTNÍHO FINÁLE PŘIVEZLI BORNZ

 

 Z CELOSTÁTNÍHO FINÁLE PŘIVEZLI BORNZ

V Praze v areálu Xaverova bylo na dny 25. a 26. května 2010 připraveno republikové finále celoročního turnaje ve fotbale Danone pohár národů. Tento turnaje hrají hráči ročníku narození 1998. Do finále se sítí kvalifikačních kol probojovali celkem čtyři týmy, dva zástupci sportovní tříd a dva zástupci výběru okresích fotbalových svazů. Sportovní třídy za Čechy reprezentovala SK Slávia Praha, Moravu pak Baník Ostrava. Čechy za OFS zastupoval výběr Klatov a za Moravu pak výběr Brna – města.

Celá akce začínala v odpoledních hodinách v úterý 25. května, kdy se začali všechny týmy sjíždět do místa konání. Naše

družstvo OFS Klatovy muselo dorazit se zpožděním, protože jsme čekali na některé hráče, kteří si plnili své povinnosti v krajském výběru a v úterý se vraceli ze zájezdu z Francie. Další hráči o náročném víkendu reprezentovali své kluby na turnajích v Belgii či na mezinárodním turnaji Otava cup v Sušici. Po provedení prezentace jednotlivých týmů a po večeři se všichni přesunuli do sportovního areálu v Brandýse Nad Labem, kde bylo zajištěno ubytování.

Turnaj probíhal od středečního rána tím způsobem, že vždy se hrála obě utkání současně na polovinách hřiště a to v rozestavění 8+1.

1. kolo

Baník Ostrava- OFS Klatovy 2:2

Klatovy do prvního utkání nastupovaly proti Baníku Ostrava, který byl společně se Slávií Praha pasován do role

favorita turnaje. Trenér Ludvík Fremut viděl průběh zápasu takto: „ Tento zápas se nám povedl, kluci ze sebe po počátečním osmělování setřásli jakýkoliv respekt ze soupeře a v prvním poločase využili chyby obrany a brankáře Baníku k získání vedení v utkání. Musíme dodat, že soupeři nebyl v prvním poločase uznán gól pro ofsajd. Druhý poločas pokračoval ve vysokém tempu a opakované chyby v zadních řadách soupeře jsme využili k navýšení vedení na dvě branky. Do střeleckých tabulek se zapsal dvakrát Jiří Motl. Soupeře však nepříznivý stav nedostal do   kolen a v závěru utkání nás dostal pod tlak. Chybička našeho brankáře je dostala do hry, když se jim podařilo snížit a v posledních sekundách utkání Baník dokonce vyrovnal nechytatelnou střelou.“ Druhé utkání: Slávia Praha - MFS Brno město 5:0

2. kolo

 Slávia Praha- OFS Klatovy   2:1

Dalším soupeřem výběru z Pošumaví byla Slávia Praha. Ani tohoto soupeře se fotbalový potěr ze Šumavy nezalekl a nad velkoklubem se dokonce ujal vedení, když z pokutového kopu skóroval Kryštof Pavlík. Pražané se stále nemohli  dostat do hry a k ohrožení soupeřovy branky. „ To jsme mu však umožnili zbytečným faulem a možností srovnat skóre utkání pokutového kopu. Soupeř nabídnuté výhody využil a srovnal stav utkání na 1:1. Druhý poločas nás soupeř přehrál a ze svého tlaku obrátil vývoj zápasu. My jsme se nechtěli s tímto stavem smířit a v posledních pěti minutách jsme soupeře přitlačili k jeho brance. Vstřelit vyrovnávací gól se nám však nepodařilo. V druhém

 utkání nepadla žádná branka“ uvedl k průběhu druhého vystoupení týmu z Pošumaví Ludvík Fremut.

 Tato výhra  Slávie nad OGFS Klatovy již určila jistého vítěze turnaje.

Druhé utkání: Baník Ostrava -  MFS Brno – město  0 : 0   

3. kolo

OFS Klatovy - MFS Brno    0 : 0

Nasazení v prvních dvou zápasech stálo klatovský výběr  mnoho sil a ty mu chyběly na poražení výběru Brna. Soupeř byl v utkání v ofenzivě dominantnější a díky výborným zákrokům brankáře   Josefa Kubečky se podařilo udržet remízový stav.

V druhém utkání porazil Baník Slávii a s ohledem na tento vývoj by i případná výhra OFS Klatovy nad výběrem Brna neřešila postup v tabulce a poprvé v tomto ročníku se musel výběr z Pošumaví,  který vyhrál všechny absolvované turnaje na cestě do pražského finále „spokojit“  tentokrát s  bronzovými medailemi.

Celková tabulka

 

SLAVIA PRAHA    

 7:2

6

BANÍK OSTRAVA

 3:2

5

OFS KLATOVY      

 3:4

2

MěFS BRNO      

  0:5

2

 

 

Nejlepší okresní výběr Čech OFS Klatovy – třetí tým finále Danone Cup 2010 : Spodní řada zleva : Svoboda (Nýrsko),  Dohnal(Sušice), Kaas(Svéradice), Pojar(Sušice), Soušek(Strážov), Kubečka(Nýrsko), Šít(Klatovy). Stojící přední řada:  Klass M.(Svéradice),  Pavlík(Klatovy), Hájek(Sušice-Ž.Ruda), Idlbek(Nýrsko),   Motl(Sušice), Milfort (Klatovy), Čanecký(Nýrsko). Stojící zadní řada : zástupkyně firmy Danone ,reprezentační obránce Roman Hubník,zástupce firmy Canon, vedoucí týmu člen VV OFS Klatovy Václav  Zahradník, trenér Josef  Juraši (Nýrsko) , reprezentační brankář Daniel Zítka, trenéři  Ludvík Fremut a Václav Marek (Klatovy.

 

Mimo vlastního soutěžního programu v podobě série třech dvojzápasů se celé finále konalo v mimořádné atmosféře. Finálový turnaj obohatil svou přítomností Roman Hubník, ke kterému se v průběhu přidal brankář Daniel Zítka. Obě hráčské osobnosti součastné reprezentace  byli na roztrhání a celé den se mladým nadějím věnovali a

odpovídali na jejich všetečné dotazy. Všechna utkání bylo možné sledovat on-lina na internetu. V závěrečném vyhlášení jsme si výběr OFS Klatovy odnesl nejen  ceny za třetí místo, ale také jedno individuální ohodnocení , když  Jiří Motl byl oceněn cenou pro nejlepšího střelce turnaje.

Cenu pro nejlepšího střelce finálového turnaje přebírá  odchovanec horažďovické kopané nyní reprezentující Sušici Jiří Motl.

 

V pražském finále reprezentovali Pošumaví tito hráči:

TJ  Sušice: MOTL Jiří, DOHNAL Martin, POJAR Jakub, HÁJEK Lukáš,

SKP  Okula Nýrsko : KAAS Václav, IDLBEK Roman, KUBEČKA Josef, ČANECKÝ Jan, SVOBODA Václav

TJ  Klatovy: PAVLÍK Kryštof, MILFORT  David, ŠÍT Dominik

FK Svéradice: KLAS Martin

SK Kovodružstvo Strážov: SOUŠEK Luděk

O výběr OFS Klatovy se po celou dobu jeho ročním účinkování v turnaji starala trojice trenérů Ludvík Fremut, Josef Juraši a Václav Marek. Funkci vedoucí družstva vykonával Václav Zahradník. Za realizační tým uvedl na závěr celostátního finále Danione Cup – pohár národů 2010 jeden z trojice trenérů Ludvík Fremut : „Realizační tým děkuje všem hráčům, kteří se na tomto výrazném úspěchu a vzorné prezentaci našeho okresního svazu podíleli. Základem jejich úspěchu je poctivá práce v oddílech a odměnou jim jsou určitě nevšední zážitky, které si kluci z finálového turnaje přinesli. Tento úspěch je výzvou nejen pro všechny hráče, ale i pro trenérskou trojici, která je rozhodnuta s touto partou pokračovat i v příštím roce v podobném turnaji zvaném Talent cup. Všem hráčům přejeme krásné prázdniny a doufáme, že neusnou na vavřínech a se všemi a mnoha dalšími hráči tohoto ročníku se setkáme v září na přípravě pro Talent cup. “ 

  Další foto :  ZDE





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku