Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 26. kolo 22. – 23.5.

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

 

PRVNÍ JARNÍ DOMÁCÍ VÝHRA KLATOV

 

Mají to ale Horažďovičtí v boji o záchranu ale smůlu ! Úzký kolektiv a věkově velmi mladý kolektiv svěřenců trenéra Luboše Vašici a manažera týmu Milana Koželuha prakticky v každém zápase hraje na maximum svých možností. Nechce vzdát svojí bitvu o krajský přebor, ale boj s větrnými mlýny je silnější. Také v 26.kole KP se opět potvrdil stejný scénář ze závěru většiny  jarních zápasů Horažďovic v tom, že  o body přicházejí v posledním minutách . Přestože byli  po celý zápas v duelu s Městem Touškov na hřišti lepším kolektivem, vrátili se bezu bodového zisku. O alespoň cenný bod přišli Horažďovičtí brankou kterou inkasovali minutu před koncem. A jelikož rozhodčí nehodlal přidal ani jednu minutu, již nenašli čas na jakoukoliv odvetu. Další zápas bez bodů znamená pro Horažďovice  velmi nepříjemnou skutečnost, když zůstávají v tabulce předposlední a přímá hrozba sestupu narůstá do stále reálnějších podob.

Reálný pohled na své další účinkování v KP po  sestupu z divize mají Klatovy. V městě pod Černou věží mají  o svém osudu prakticky rozhodnuto již několik kol před koncem. Nicméně fotbal se hraje pro diváky a účinkování fotbalu v tomto městě neskončí tímto ročníkem. Boj o přízeň diváků i sponzorů pokračuje a pokud by pokračoval v tom duchu jako v sobotu, pak by v  další období určitě nemuseli diváci  čekat na první domácí jarní vítězství čekat až do předposledního květnového víkendu. Naposledy se Klatovy skutečně doma(ten  v úvodu jara hráli Klatované  jako domácí v Plzni  na Doubravce) 24.října minulého roku !Proti Rapidu Plzeň opět dokázali, že zahrát umí a jako s jedním z mála v tomto ročníku KP mají úspěšnou bilanci, když k bezbrankové remíze na podzim v Plzni na Lopatárně si připsali v sobotu doma z psychologického hlediska cenné vítězství. Překvapivá výhra Chanovic v minulém ročníku v Holýšově je již minulostí. Domácí jim tuto prohru vrátili i s úroky a Chanos si domů odvezl debakl a jeho umístění ve spodních patrech nemůže nechat celý tým v ve zbývajících čtyřech kolech v klidu.  

---

 

Klatovy  - Rapid 2: 1 ( 0: 1) 

Podrobnosti nehlášeny.

Branky: Hovorka Petr, Matějka - Lavička; ŽK: 2:2 . Diváků: 50 

 

M.Touškov -  Horažďovice 4: 3 ( 2: 1) 

Do utkání nastoupili hosté oslabeni bez zraněného Mirvalda který nedohrál minulý zápas a pro otřes mozku je vyřazen na dobu neurčitou ze hry a bez nemocného Formana. Vstup do zápasu byl pro ně zmrazující, neboť již ve druhé minutě musel brankář Kozlík po vydařené střele z dálky která od břevna skončila v brance za jeho zády  lovit míč ze své sítě. V 9.minutě bylo ale již srovnáno, kdy Sova centroval před domácí branku a hlavičkující Mičkal zavěsil 1:1. Otěže zápasu v další části první půle  drželi v rukou horažďovičtí fotbalisté  V té době měli hosté více ze hry . Podařilo se jim vstřelit i vedoucí branku kdy Janoškovec šel sám na brankáře domácích, ale místo zakončení zvolil přihrávku na Mičkala. Ten  sice s přehledem zakončil, ale ouha, byl prý podle názoru AR v ofsajdu a branka z tohoto důvodu nebyla uznána. Naopak při střele z trestného kopu zkušeného kanonýra a úspěšného exekutora Bárty z 20 metrů nemohlo být o ofsajdu ani řeči a ten upravil skóre první půle na 2:1.

Důležitým okamžikem úvodu druhé půle byla 55.minuta. Domácí dostali výhodu pokutového kopu který kopal Holý, ale Kozlík byl proti a  jeho mu  střelu vyrazil. Z protiútoku trefil Mičkal tyč a štěstí na straně domácích stálo dál, když  odražený míč z kopačky Dytrta orazítkoval břevno jejich branky ! V té době se hrál otevřený  fotbal nahoru, dolů . Úsilí Horažďovic korunoval Cihlář, který v 66.miknutě vyrovnal. V 79.minutě pokračovalo přetahování o výsledek , kdy nejlepší hráč domácích Karbusický poslal svůj tým opět do vedení. To však mělo krátké trvání a v 82.minutě již bylo skóre zásluhou Mičkala srovnáno. V době kdy se zdálo, že alespoň bod si hosté odvezou našel dlouhý míč na obranu Horažďovic za hranicí kdy se považuje hráč v ofsajdu Královce a ten střelou k tyči vzal hostům další naději přiblížit se záchraně.

 „V celé řadě zápasů ve kterých jsme byli herně lepší než naši soupeři dostáváme rozhodující a hloupé góly a to nás stojí body“ postěžoval si po zápase manažer Horažďovic a vedoucí týmu Milan Koželuh.

 : 2.79. Karbusický , 22. Bárta, 89.Královec – 9.,82. Mičkal , 66. Cihlář; ŽK: 0:4 . Diváků: 120 

Sestava FK Horažďovice: J. Kozlík – M. Šedivý, J. Janouškovec (60. Hadraba), M. Šafanda, P. Mičkal, O. Stulík, J. Cihlář, T. Jůda, J. Dytrt, J. Sova, J. Jiřík.

 

Holýšov -  Chanovice 7: 2 ( 3: 1)

Branky: Tlustý 2, Hrádek, Janča, Jeniš, Multrus, Panuška - Beránek, Čadek; ŽK: 0:1. Diváků:   120

 

Ostatní výsledky :

Rokycany -  Chrást 2: 2 ( 1: 2) 

Branky: Kubík, Scheinherr J. - Brýla, Vaigl; ŽK: 2:2; ČK: 0:1. Diváků: 360 

 

Přeštice  - Vejprnice 1: 1 ( 1: 1) 

Branky: Bešta - Straka; ŽK: 1:4 . Diváků:  150 

 

Horní Bříza-  Bolevec 0: 0 ( 0: 0).  Diváků: 210

 

Koloveč -  Stříbro 1: 0 ( 1: 0)

Branky: Bittengel; ŽK: 1:1 . Diváků:  380 

 

Rozvadov -  SK ZČE 0: 1 ( 0: 0)

Branky: Beránek; ŽK: 5:3. Diváků:  200

 

 

 

  1. Koloveč             26  16   3   7   74 : 27    51  ( 12)

  2. Rokycany            26  14   9   3   46 : 22    51  ( 15)

  3. Holýšov             26  14   6   6   51 : 35    48  (  9)

  4. Chrást              26  13   7   6   59 : 38    46  (  7)

  5. Přeštice            26  12   5   9   51 : 36    41  ( -4)

  6. M. Touškov          26  12   5   9   55 : 49    41  (  2)

  7. Stříbro             26  11   4  11   49 : 51    37  ( -2)

  8. Rapid Plzeň         26  10   6  10   42 : 44    36  ( -3)

  9. Bolevec             26   9   8   9   44 : 49    35  ( -4)

 10. Vejprnice           26   9   7  10   38 : 46    34  ( -5)

 11. SK ZČE Plzeň        26   9   4  13   39 : 55    31  ( -8)

 12. Chanovice           26   9   3  14   38 : 52    30  ( -9)

 13. Rozvadov            26   7   6  13   38 : 54    27  (-12)

 14. Horní Bříza         26   7   6  13   35 : 51    27  (-12)

 15. Horažďovice         26   6   8  12   40 : 48    26  (-13)

 16. Klatovy             26   5   3  18   26 : 68    18  (-18)

 

 

---

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

 

V POSLEDNÍCH ČTYŘECH KOLECH TO BUDE DŘINA

 

Jedenáct bodů činil po skončení podzimní části 1.A třídy mezi druhou Sušicí a Strážovem který se v roli nováčka soutěže krčil na 12.místě. Po 26.kole je tento bodový rozdíl smazaný a teoreticky Strážov útočí na účast v baráži o postup. Strážovští na jaře těží z disciplinované hry v obraně která již v osmi z jedenácti odehraných zápasů udržela čisté konto jsou ale nohama na zemi a ví, že v závěru je čekají mimořádně silní soupeři počínaje nedělním duelem na hřišti divizní domažlické rezervy , doma po té hostí lídra tabulky ze  Stodu, budou mířit do Chlumčan na hřiště Keramiky a soutěž doma zakončí s adeptem na druhé místo celkem z Příkosic.Stejné soupeře mimo Domažlic čeká také minimálně baráží o sestup ohrožené Nýrsko . Ve velmi choulostivé situaci se nachází Start Luby se nachází čtyři kola před koncem na předposlední sestupové příčce a nepříjemná prohra 4:0 v Nýřanech a pouze šest bodů získaných na jaře nesignalizuje žádný radikální obrat k lepšímu.  

---
---

 

Sušice -  Manětín 1: 0 ( 1: 0)

František Melka

Domácí začali utkání ve svižném tempu, hráli aktivně, ale dokázali nastřelit jen dvě břevna. Nejprve Josef Farták a o chvilku později Jakub Melka. Soupeř se téměř celý poločas jen bránil, ale domácí vstřelili branku až v 35.min, kdy se parádně z přímého volného kopu trefil Jakub Melka. Další velmi dobrou šanci měl Jirka Bešta, ale opět se projevila střelecká nemohoucnost domácích hráčů.

Druhý poločas již vypadal úplně jinak. Domácí upustili od účinné hry po zemi, nedokázali udržet míč na svých kopačkách, a tak upadla hra do podprůměru. Hosté měli také dobrou příležitost ke vstřelení branky, ale proti byl Franta Míček v domácí svatyni. Na druhé straně mohl opět skórovat Jirka Bešta a Josef Farták. Nic se už ale nestalo a domácí si tak připsali důležité tři body.

Branky: Melka; ŽK: 2:2 .  Diváků: 120 

Sestava domácích - F. Míček, L. Blažek, M. Kalný, T. Marek, J. Sládek, J. Melka, F. Hrach, M. Kotrba/75.min P. Čížek/, J. Bešta, P. Pohořal/46.min M. Bachroň/, J. Farták/90.min D. Vávra/

 „ Dnes se opět ukázalo, že se nenacházíme v lehké situaci.“ Postěžoval si trenér Sušice František Melka po utkání. „ Těžko dáváme dohromady základní jedenáctku, o lavičce náhradníků ani nemluvím. Nakonec jsme zápas zvládli a budeme se soustředit na důležité utkání příští týden.“

 

Strážov – Staňkov  3 : 0 (2 : 0)

V dalším mistrovském utkání jarní části mužstvo domácích  nečekal lehký soupeř, neboť hosté ze Staňkova oproti podzimní části soutěže nejen posílili kádr, ale předvádí také podstatně kvalitnější výkony. Hráči  byli trenéry na tento fakt před zápasem důrazně upozorňováni .

„Jelikož kluci až na malé vyjímky na začátku utkání dokázali hrát koncentrovaně, dostavil se i kvalitní výkon s dobrým koncem. Musím pochválit celý tým za předvedený výkon a zvláště pak M.Chaluše, který byl u všeho podstatného a svůj výborný výkon korunoval v závěru utkání hezkou brankou po samostatném průniku téměř z poloviny hřiště“ říká na adresu svých svěřenců strážovský kouč Petr Presl.   

Skóre zápasu otevřel jako první T.Matějka, který nabídl divákům v 35.minutě nevídanou křižnou střelou do brankového oblouku šibenice. Další uklidňující branku připojil po pěti minutách střelec L.Janka, který spolu s neúnavným J.Čeledou vydatně zaměstnával obrannou řadu hostí. Velmi dobře opět pracovala naše defenziva i když na samém začátku asi v přemíře snahy vyrobila několik chyb, které naštěstí soupeř nepotrestal.

„Vítězství považuji za naprosto zasloužené protože řada výborných brankových příležitostí hlavně v prvním poločase ztroskotala na výborném výkonu staňkovského brankáře. Další zápasy již můžeme hrát v poklidu a pro diváky, kteří nás podporují v každém zápase.“uvedl na závěr hodnocení utkání 26.kola hraném za příjemného jarního počasí na strážovském hřišti Petr Presl.

Branky : 35.Matějka T. , 40.Janka, 85.Chaluš . Diváků : 200.  ŽK : 1:2 Čížek

Sestava  Strážova: Javorský, Michel, Čížek, Helm, Franc, Vítovec, Chaluš, Gajdušek, Matějka T.(60.Mayer), Janka,Čeleda ( 75.Matějka V.)

 

Nýřany -  VD Luby 3: 0 ( 1: 0)

Podrobnosti nehlášeny.

Branky: Kováč, Niedermaier, Vondra; ŽK: 2:1; ČK: 1:0 . Diváků: 70 

 

Nýrsko -  Domažlice B 2: 2 ( 1: 1)

Podrobnosti nehlášeny.

Branky: Polák 2 - Krakeš, Votruba; ŽK: 4:3; ČK: 0:1.  Diváků: 80  

 

Ostatní výsledky :

Zruč - Křimice 2: 0 ( 1: 0)

Branky: Lauko, Trnka; ŽK: 5:5; ČK: 2:1 . Diváků: 120 

 

Zbiroh  - Příkosice 0: 2 ( 0: 1)

Branky: Jandoš, Papáček; ŽK: 3:2 . Diváků: 160 

 

Chlumčany  - Stod 2: 2 ( 1: 0)

Branky: Havlíček, Melota - Dlouhý, Hruška; ŽK: 3:2; ČK: 1:1. Diváků: 140 

 

Zbůch  - Nepomuk 1: 0 ( 0: 0) 

Branky: Jirka; ŽK: 2:1. Diváků: 250.

 

 

 

 1. Stod                26  18   5   3   82 : 30    59  ( 20)

 2. Zbiroh              26  13   8   5   38 : 27    47  (  8)

 3. Příkosice           26  14   4   8   76 : 45    46  (  7)

 4. Sušice              26  11   8   7   37 : 28    41  (  2)

 5. Strážov             26  12   5   9   39 : 34    41  (  2)

 6. Nepomuk             26  11   7   8   42 : 33    40  (  1)

 7. Domažlice B         26  10   8   8   55 : 40    38  ( -1)

 8. Chlumčany           26   9  11   6   47 : 41    38  ( -1)

 9. Nýřany              26  11   5  10   46 : 51    38  ( -1)

10. Zruč                26   9   5  12   28 : 37    32  ( -7)

11. Křimice             26   8   6  12   34 : 38    30  ( -9)

12. Zbůch               26   8   6  12   35 : 42    30  ( -9)

13. Nýrsko              26   8   5  13   23 : 32    29  (-10)

14. Manětín             26   7   4  15   35 : 57    25  (-14)

15. Luby                26   8   1  17   27 : 58    25  (-14)

16. Staňkov             26   5   4  17   21 : 72    19  (-20)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku