Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 25. kolo 15. – 16. 5.

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

        POŠUMAVÍ ZŮSTALO BEZ BODŮ

 

Ve 25.kole krajského přeboru  dopadly týmy z Pošumaví jako sedláci u Chlumce. Klatovy se vrátily bez bodů z Bolevce a ani jediný bod si do tabulky nepřipsaly oba celky z Horažďovicka. Oba prohrály doma  s týmy které s nimi sousedí v tabulce a dostaly se tak v závěrečné třetině do nepříjemné  šlamastiky. Sami se do ní dostaly, sami si z ní musí pomoci . Je paradoxem, že s přispěním Horažďovic, Chanovic i  Klatov přišlo Pošumaví o účast v divizi a nyní tyto exdivizní kolektivy nejsou daleko od toho, aby vyklidily další pozice  také v krajském přeboru. Zajíci se počítají až po honu ale nevypadá to vůbec dobře.  


 Chanovice – Rozvadov  0 : 2 (0 : 0)

JITKA KILBERGEROVÁ – KLATOVSKÝ DENÍK

Od začátku se hrál vyrovnaný fotbal bez větších šancí na obou stranách. Domácí se snažili dostat se k ohrožení rozvadovké branky hlavně pomocí dlouhých centrů dopředu na útočníky, ale s těmito míči si obrana hostů celkem snadno poradila. Rozvadovští naopak kombinovali po zemi, byli rychlejší, ale ani jim se nedařila finální přihrávka. Do první vážnější šance se dostali domácí až na konci první půlhodiny hry, ale přesný centr kapitána Beránka před branku z pravé strany adresáta nenašel. Hosté se na konci poločasu také osmělili a měli i pár dobrých šancí ke skórování. Nejdřív Chanovické zachránila tyčka, potom hostující Chada zdálky pálil těsně nad branku a Roháčovu prudkou a přesnou dělovku musel zlikvidovat domácí brankář Jarolím. Chanovičtí sice soupeře zatlačili před jeho pokutové území, ale nepřesné přihrávky je vždy připravily o možnost ohrožení soupeřovy branky. Do kabin tak odcházela obě mužstva za bezbrankového stavu.

Začátek  druhé půle žádnou změnu na hřiště nepřinesl. Hrálo se od branky k brance, ale ke střele se ani jeden z týmů nedostal. Postupně se do tempa dostávali hosté, byli aktivnější a rychlejší, a narozdíl od domácích stříleli na branku. Do vážnější šance se dostal rozvadovský Pták, jehož střela je těsně minula brankovou čáru.  Rozvadov pokračoval dál ve svojí aktivní hře a domácí jakoby se stále nemohli dostat do tempa. Až v 73. minutě přinesl na hřiště trochu vzruchu kapitán Chanosu Beránek, který se vydal k rychlému sólu, obešel obranu, ale než se dostal ke střele, zastavil ho nedovoleně Pták. Rozhodčí vytáhl červenou kartu a nabídl tak domácím přesilovku. Ale ani nabídnutá početní výhoda nedonutila domácí fotbalisty k lepšímu výkonu. Nedařila se jim kombinace a prakticky na branku soupeře nevystřelili. Naopak byli to hosté, kteří překvapivě udeřili. V 81. minutě se do rychlého protiútoku, který domácí obrana nedokázala zachytit, dostali dva rozvadovští hráči, a Roháč nedal tváří v tvář Jarolímovi šanci. Chanovičtí se ani nestačili z obdržené branky ještě vzpamatovat a hned v další minutě přišla akce hostů jako přes kopírák. Rozvadovští se opět vydali ve dvojici do rychlého útoku, domácí obránci přestali hrát a reklamovali ofsajd, ale praporek postranního rozhodčího zůstal dole. Rozběhnutý Šuranský si snadno obešel Jarolíma a neměl problém dopravit míč podruhé do prázdné chanovické branky. Domácí druhá branka položila, a na jejich hře bylo vidět obrovské zklamání. Přihrávky se jim vůbec nedařily a hosté, kteří byli „na koni“ snadno jejich kombinaci narušovali. Ke konci zápasu už na hřišti vládly emoce, hra byla rozkouskovaná a rozhodčí nestačil rozdávat žluté karty. Hosté pokračovali i v deseti ve své hře, Bečvář ještě pořádně hlavičkou vystrašil Jarolíma. Chanos se dostal už jen do jedné šance, když Beránek z úhlu nastřelil tyč, a Rozvadov se tak mohl radovat z výhry a zisku tří bodů.         

„Byli jsme prakticky bez pohybu, navíc se soupeři podařilo dobře pokrýt Vlastu Beránka a my jsme byli absolutně neškodní. My dopředu pořád spoléháme na to, že Beránek něco vymyslí, a to taky nejde. Chyběla nám úplně bojovnost,“ řekl zklamaný trenér Chanosu Libor Žák.

Branky : 81. Roháč, 82. Šuranský. Rozhodčí : Urban: Diváků: 100. ŽK: 5 : 4. ČK : 0 : 1 ( 73. Pták)

Sestava domácích: Jarolím, Šimsa, Čadek, Patsch, Ticháček, Beránek, Solový/65. Houška/, Polena, Kostka, Beneš/88. Frk/, Pícka

 

Bolevec -  Klatovy 2: 1 ( 0: 0)

První poločas utkání byl vyrovnaný , domácí se tlačili do útoku a my jsme vyráželi k rychlým brejkům , šancí k vidění moc nebylo  , jen ve 34.minutě střílel Pelnář jen do Rišky a  následnou dorážku vykopl z malého vápna Hovorka.

Vedoucí týmu Adam Popelka :  „ Vstup do druhého poločasu se nám nepovedl , ve 48minutě fauloval ve vápně Homolka domácího Pelnáře a byla z toho penalta , kterou se štěstím proměnil Šiml 1:0. Po té jsme se začali vrhat do útoku a přicházeli i šance , nejprve střela Homolky , kterou s velkou námahou vyrazil domácí gólman na roh a po té dva průniky Gyorgyho , které vždy zlikvidoval domácí brankář . V 85minutě vyrobil obrovskou chybu Riška a Zítek do prázdné brány zvýšil na 2:0. Za tři minuty snížil po centru z levé strany Vl. Hovorka 2:1. Domácí si konec pohlídali .“

Branky: Branky: 48. Šiml z PK , 85. Zítek – 88. Hovorka Vl.; ŽK: 2:4; ČK: 0:1(90.Hovorka P.) . Diváků: 50

Sestava Klatovy : Riška – Homolka (75. Frous), Hovorka P. , Mészáros  , Steinberger– Voráček , Hovorka Vl. , Toman , Matějka J. – Gyorgy , Zedník (65. Votípka). Trenér: Roman Vonášek

 

Horažďovice  - Horní Bříza   1 : 2 (1 : 0)

Oba týmy s vědomím o důležitosti sehrály v nervózní atmosféře vyrovnané první poločas. Ve 22.minutě šli domácí do vedení,  kdy za úmyslné hraní rukou měli výhodu pokutového kopu , který Jiřík proměnil. To také z první půle bylo vše nejpodstatnější. Chleba se začal lámat po přestávce. V úvodu druhé půle přišel jeden ze zlomových okamžiků kdy domácí mohli Dytrtem ve vyložené šanci zvýšit na 2:0, ale domácí útočník trefil míč pouze do brankáře. Pak již začali úřadovat hosté, kteří s vědomím že nemají co ztratit  nejdříve zahrozili po kombinační akci Frázem, ale také on  mířil vedle. V 64.minutě již přišel pro domácí trest, když zcela volný Chocholatý se ocitl sám před Kozlíkem na srovnal na 1:1.O šest minut po té se dostal do velké šance Forman který šel sám na brankáře hostů, ale opět branku Horní Břízy netrefil. V 84.minutě si vypili domácí kalich hořkosti až do dna, když musili přihlížet jak krásně vystřelený míč z kopačky Schveinerta z 22 metrů skončil v jejich síti. 

Branky: 22. Jiřík (PK) – 64. Chocolatý, 84. Schveinert. Rozhodčí: Křen. ŽK: 1 : 1. Diváků: 120.

Sestava FK Horažďovice: J. Kozlík – M. Šedivý, J. Janouškovec (46. M. Šafanda), J. Mirvald (46. Hadraba), O. Stulík, J. Cihlář (81. P. Mičkal), T. Jůda, J. Dytrt, J. Sova, J. Jiřík, M. Forman.

Trenér FK Horažďovice Lubomír Vašica : „Kluci byli nervóznější pod tíhou důležitého zápasu víc než jindy, a to se podepsalo na kvalitě jejich hry. Je to pořád stejná písnička – vypracujeme si gólové šance, ale skórovat z nich nedokážeme. Hráči se hlavně vepředu musí víc zklidnit. Sice jsme se dostali do vedení, ale hosté pak zjednodušili hru, po naší chybě v obraně vyrovnali a my jsme ještě víc znervózněli. Druhou branku  jsme dostali z nádherné střely z dvaadvaceti metrů, kterou Kozlík neměl šanci chytit. Teď se musíme soustředit na další zápas, který nás čeká v Městě Touškov, a pokud chceme zůstat v krajském přeboru, měli bychom zabodovat“ .l

 

Chrást -  Přeštice 0: 0 ( 0: 0) 

ŽK: 3:2  . Diváků: 150

 

SK ZČE  - M.Touškov 2: 2 ( 2: 0)

Branky: Bednář, Houdek - Vrba, Zaoral; ŽK: 2:4 . Diváků: 100  

 

Rapid  -  Rokycany 1: 3 ( 1: 0)

Branky: Žák - Hereit, Jiřík, Scheinherr M.; ŽK: 7:5. Diváků:  50 

 

Stříbro  - Holýšov 1: 1   

Branky: Jareš - Tlustý; ŽK: 5:6; ČK: 2:1 . Diváků:  110 

 

Vejprnice -  Koloveč 1: 3 ( 0: 2)

Branky: Straka - Bittengel, Novotný, Šperl. Diváků:  150.  Hráno bez karet

 

 

 1. Rokycany            25  14   8   3   44 : 20    50  ( 17)

 2. Koloveč             25  15   3   7   73 : 27    48  ( 12)

 3. Chrást              25  13   6   6   57 : 36    45  (  6)

 4. Holýšov             25  13   6   6   44 : 33    45  (  9)

 5. Přeštice            25  12   4   9   50 : 35    40  ( -2)

 6. M. Touškov          25  11   5   9   51 : 46    38  (  2)

 7. Stříbro             25  11   4  10   49 : 50    37  ( -2)

 8. Rapid Plzeň         25  10   6   9   41 : 42    36  ( -3)

 9. Bolevec             25   9   7   9   44 : 49    34  ( -5)

10. Vejprnice           25   9   6  10   37 : 45    33  ( -6)

11. Chanovice           25   9   3  13   36 : 45    30  ( -9)

12. SK ZČE Plzeň        25   8   4  13   38 : 55    28  (-11)

13. Rozvadov            25   7   6  12   38 : 53    27  ( -9)

14. Horažďovice         25   6   8  11   37 : 44    26  (-13)

15. Horní Bříza         25   7   5  13   35 : 51    26  (-10)

16. Klatovy             25   4   3  18   24 : 67    15  (-18)

 

 

---

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

DERBY SKONČILY STOPROCENTNÍM ÚSPĚCHEM STRÁŽOVA

 

V 25.kole 1.A třídy na body dosáhli pouze fotbalisté ze Strážova, kteří  absolvovali poslední pošumavské derby v tomto ročníku. Jejich bilance s dalšími týmy z tohoto regionu zcela jednoznačně vyzněly pro Strážov, který získal plný počet bodů s Nýrskem, Sušicí i nyní se Startem Luby. Strážovští se v tabulce vyšvihli hlavně zásluhou úspěšné série až na 6.místo. V deseti zápasech vyšli pouze dvakrát bodově naprázdno, když v posledních  šesti kolech čtyřikrát vyhráli, dvakrát remizovali a inkasovali pouze jedinou branku ! Opačné starosti úspěšnosti mají Luby které klesly v tabulce na předposlední místo a ani Nýrsko po prohře na hřišti posledního Staňkova nemůže být v klidu.

 


Luby  - Strážov    0 : 1 (0 : 1)

Petr Presl

Derby se vším všudy se odehrálo v Lubech na těžkém podmáčeném trávníku, což nepřálo kombinační hře na obou stranách hřiště. Nespočet osobních soubojů sváděli soupeři především v prostorech mezi pokutovými územími a pro diváky nepříliš pohledné utkání se nakonec podařilo rozhodnout v náš prospěch i se štěstím tečovanou střelou V.Matějky. Domácí nás prvních 20 minut zatlačili na naši polovinu sérií zahrávaných standardních situací, které zůstaly bez využití. Poté se hra vyrovnala a naši hráči si nacházeli častěji cestu k brance soupeře. Druhá polovina utkání již vyznívala lépe pro naše mužstvo zvláště po vyloučení domácího hráče, který faulem přerušil samostatný brejk J.Čeledy na Kalašovu branku. Další brejkové příležitosti pak zastavoval praporek asistenta rozhodčího z našeho pohledu ne vždy oprávněně. Domácím jsme ve druhé části hry prakticky nedovolili vážněji ohrozit M.Javorského v naší brance.

Branka : 36.Matějka V.Rozhodčí : Kostelník, Plzák, Pohančelík. DS : Havránek

Diváků : 100 ( 40:60). ŽK: 3:2; ČK: 1:0.

Sestava : Javorský, Čížek, Michel, Helm, Franc (80.Janda), Vítovec (70.Gajdušek) , Chaluš, Matějka T., Matějka V.,Čeleda ( 88.Janka) , Presl Š. ( 65.Mayer )

Řekl po utkání trenér Strážova Petr Presl : „ Za vítězstvím opět vidím dobrou práci v defenzivě a zodpovědný přístup k utkání. Bohužel jsme tímto výsledkem zkomplikovali situaci našemu rivalovi z Lub, kterému zbývá jen popřát více štěstí v závěrečných kolech tohoto ročníku.“

 

 

Další foto  ZDE

 

Křimice  -   Sušice 4 : 0 ( 1: 0)

Branky: Rada 4; ŽK: 2:5; ČK: 1:2. Diváků:   50 

 

Staňkov -  Nýrsko 3: 0 ( 2: 0)

Branky: Bozděch, Dolejš, Janka; ŽK: 5:3; ČK: 1:0 . Diváků: 60

 

Domažlice B -  Zbiroh 0: 2 ( 0: 1)

Branky: Jaroš M., Jaroš St.; ŽK: 1:1. Diváků:  100 

 

Manětín  - Zbůch 1: 1 ( 0: 0)

Branky: Štádler - Hettler; ŽK: 4:4. Diváků: 120 

 

Stod  - Zruč 3: 0 ( 2: 0) 

Branky: Bachroň, Bouřa, Dlouhý; ŽK: 2:0; ČK: 0:1 . Diváků: 160

 

Příkosice  - Chlumčany 2: 2 ( 1: 1) 

Branky: Lukeš, Pešek - Dušek, Havlíček; ŽK: 3:2. Diváků:  120

 

Nepomuk  - Nýřany 4: 3 ( 4: 2)

Branky: Švec M. 2, Ptáček, Švec V. - Duspiva 2, Niedermaier; ŽK: 5:2 .Diváků:   100.

 

 

 

  1. Stod                25  18   4   3   80 : 28    58  ( 19)

  2. Zbiroh              25  13   8   4   38 : 25    47  ( 11)

  3. Příkosice           25  13   4   8   74 : 45    43  (  4)

  4. Nepomuk             25  11   7   7   42 : 32    40  (  1)

  5. Sušice              25  10   8   7   36 : 28    38  (  2)

  6. Strážov             25  11   5   9   36 : 34    38  (  2)

  7. Domažlice B         25  10   7   8   53 : 38    37  ( -2)

  8. Chlumčany           25   9  10   6   45 : 39    37  (  1)

  9. Nýřany              25  10   5  10   43 : 51    35  ( -1)

 10. Křimice             25   8   6  11   34 : 36    30  ( -9)

 11. Zruč                25   8   5  12   26 : 37    29  ( -7)

 12. Nýrsko              25   8   4  13   21 : 30    28  ( -8)

 13. Zbůch               25   7   6  12   34 : 42    27  ( -9)

 14. Manětín             25   7   4  14   35 : 56    25  (-14)

 15. Luby                25   8   1  16   27 : 55    25  (-14)

 16. Staňkov             25   5   4  16   21 : 69    19  (-20)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku