Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
OKRESNÍ PŘEBOR , III. TŘÍDA 21. kolo 15. – 16. 5.

 

O K R E S N Í      P Ř E B O R  

 

V UTKÁNÍ JARA PODLEHL LÍDR  NEZAMYSLICKÉ PŘESILE

 

V utkání jara před 200 diváky (!!) hostily  druhé Nezamyslice vedoucí mužstvo tabulky z Hrádku  a čekal se tuhý boj. Hosté v nejsilnější sestavě si přijeli pro body kterými si chtěli upevnit pozici na čele tabulky. Domácí oslabeni o zraněné Maška , Skuhru a omluveného Vinického Radka nechtěli dát body zadarmo.  Do přestávky se jim podařilo získat dvoubrankové vedení a ve druhém  poločase  se v utkání děly věci! Zápas řídila trojice rozhodčích delegovaná KR OFS Plzeň jih a ta zřejmě netolerovala hráčům na hřišti to co rozhodčí často z přehlížejí a ejhle Svatobor zápas dohrával se čtyřmi červenými kartami . Také proto  bylo rušno i po skončení utkání kdy měli nejvíce práce domácí pořadatelé.  Situace na čele tabulky se tak zdramatizovala. Hrádek má již pouze jednobodový náskok a ještě bude čekat na verdikt disciplinárky s kolika to  vyloučenými hráči může do dalších zápasů počítat. Přestože jde o důležité body, nelze neukázněnost hráčů na hřišti tolerovat . Proto by měli zpytovávat svědomí ti rozhodčí , kteří škodí fotbalu tím, že v utkáních jsou často k některým projevům hráčů často benevolentní a pak třeba narazí kosa na kámen! Ostatně , ten kdo na zápase byl si musel udělat sám obrázek. Ona ta objektivnost se někdy z různých úhlů pohledů jeví jako hodně ošidná…

---

 

Nezamyslice  - Hrádek 5: 1 ( 2: 0)

Janda Milan

Utkání zahájili dlouho utajovaní rozhodčí na perfektně připraveném trávníku za bouřlivé divácké kulisy, hlavně Hrádeckých fanoušků, kteří přijeli v hojném počtu a také notně posilněni alkoholem.. Zápas se pro domácí začal vyvíjet dobře a už v6 min po faulu na Aschenbrennera nařídil rozhodčí pokutový kop, který bezpečně proměnil kanonýr Martin Soutor. Hosté byli vedoucí brankou zaskočeni a v 17min po samostatném úniku zvíšil na 2:0 opět Soutor. Po tomto golu se domácí uklidnili a nepustili hosty do žádný brankových příležitostí. Hosté hru přitvdili a výsledkem byly pouze žluté karty za fauly a mluvení. Do kabin se šlo za stav  u 2:0, což  těžce nesli diváci hostů a musela zasahovat pořadatelská služba ,aby chránila  hráče i rozhodčí. O přestávce byl rozšířen prostor pro odchod hráčů a rozhodčí ,a také posílena pořadatelská služba. Druhý poločas pokračovali domácí  v dobrém výkonu a cestu za vítězstvím jim usnadnili hráči hostů,kteří neunesli vývoj utkání a za protesty a urážky rozhodčích museli pod sprchy Kutil,Hubáček a Vomela. Hra proti 8 hráčům se domácím vůbec nedařila a vrcholem byla branka v 68min po faulu v pokutovém území snižoval Holeček Radek na 2:1. Hosté ožili a měli ještě jednu šanci, ale proti vyrovnání byl domácí brankář. Závěr utkání naštěstí vzali do rukou domácí a po centru Aschenbrennera hlavou zaznamenal třetí branku Martin Soutor. Hosté definitivně složili zbraně a  inkasovali ještě dvakrát. Na 4:1 zvyšoval Ondřej Musil krásnou střelou z úhlu a na konečných 5:1 upravil  Jan Aschenbrenner. Krátce po tomto gólu byl ještě vyloučen hostující  Kolář za urážku asistenta rozhodčího. Po ukončení zápasu měli nejvíce práce pořadatelé, aby uchránili rozhodčí a pořádek v okolo prostoru kabin, neboť fandové hostů nemohli unést porážku .

Branky: Soutor Martin 6,17,80, Musil Ondřej 84, Aschenbrenner Jan 87- Holeček Radek 68

Rozhodčí: Bláha Jan, Lehečka Josef, Škoda Petr. ŽK: 2:6 ; ČK: 0:4( Kutil,Hubáček, Vomela,Kolář) .Diváků : 200

Sestava domácích:  Ritter Martin- Pánek Jaromír, Burda Josef (Rejšek Karel) Pavelec Petr, Kraucher Luboš- Vinický Aleš,Kopačka Josef. Musil Ondřej, Ritter František- Soutor Martin, Aschenbrenner Jan - Kubovec Vojta,Hanzlík Josef   trenér: Janda Milan

 

Dešenice  - Janovice 1: 5 ( 1: 2)

Branky: 30. Poupa Michal -   15.,48. Macura Jiří , 27.,57. Hráský Pavel , 71. Hájek Matěj; Rozhodčí: Abraham Josef; ŽK: 0:1 . Diváků: 60

 

Vrhaveč  - H. M. Boží 1: 0 ( 0: 0)

Jindřich Pacner

Domácí hráči nastupovali do utkání s vidinou prodloužení úspěšné a zároveň také potvrdit body přivezené z minulého kola z Janovic.

V 1.poločase se hra odvíjela převážně ve středu hřiště s minimem šancí ke skórování u obou mužstev.Domácí sice hýřili větší aktivitou,pohybem a chutí hrát kombinační fotbal,ale ten bohužel ztroskotával na nepřesnosti a zbytečně zkažených přihrávek.I proto hra v 1.poločase příliš nepotěšila 40 přítomných diváků a do kabin se odcházelo za bezbrankového stavu.

Do 2.poločasu udělala Vrhaveč jednu změnu v sestavě,která se později ukázala jako rozhodující.Domácí zpřesnili kombinaci a začali více udávat tempo hry,která se postupně odehrávala převážně na polovině hostů.Rozhodující moment utkání přišel v 62.min.Po jednom z nedovolených zákroků se kopal přímý kop ke kterému se postavil J.Pacner.Ten zahrál ostrý centr na který si naběhl domácí střelec a žolík nasazený do druhého poločasu D.Hrach a přesnou hlavičkou poslal domácí do vedení čímž si dal dárek k dnešním narozeninám1:0. Domácí měli ještě další šance ke skórování,které bohužel nevyužili a nakonec mohli být rádi,že ještě neinkasovali v 90.min,kdy hosté zahrávali trestný kop,který prošel klubkem těl a dostal se až k osamocenému hráči hostů,ale ten nikým neatakován z malého vápna přestřelil.Domácí tak získali další 3 body do tabulky a stále drží bronzovou příčku OP.

Sestava Sokola Vrhaveč:O.Pressl-L.Lorenc,V.Mayer,V.Tomaka,R.Kudláček-J.Potužník,P.Jiřinec,  J.Pacner(K), T.Vejskal-M.Minařík,T.Jandečka(45.min.D.Hrach,82.min.P.Reitmajer)

Branka : 62. David Hrach. Rozhodčí: Haviar Štefan; ŽK: 2:0. Diváků: 40.

 

Velké Hydčice -  Železná Ruda   2 : 2 (0 : 2)

Branky za domácí: Hejpetr Ladislav, Svoboda Pavel (PK). Rozhodčí:  Lažánek Karel. ŽK: 0:1. Diváků: 40.

 

Veřechov - Žihobce 1:0 (1:0)

Veřechov nevstřelil 4 zápasy gol, střela záložníka Jana Želísky v 25min. z 18 metrů byla vítězná.Utkání bylo vyrovnané, více gólových příležitostí neproměnili domácí. Ani do prázdné branky nedopravili míč. Hosté hráli tvrdě, největší jejich šanci zahodil ve 2.pol. Staněk. Zasloužené vítězství domácích . Za chladného počasí s přehledem řídil rozhodčí Blaheta

Branka : 25. Želíska Jan.  Rozhodčí : Blaheta, diváků 50, ŽK 0:2.

 

Chanovice B  -  Bezděkov 0: 2 ( 0: 2) 

Brejcha Václav

Domácí pokračovali v nepřesvědčivých výkonech z jarní části sezony.V úvodu zápasu byla hra vyrovnaná , šance byly na obou stranách ,ale úspěšnější v koncovce byli hosté , kteří dokázali potrestat hrubé chyby domácí obrany . Ještě hůře pro domácí mohlo být těsně před přestávkou ,když byl po 2 žluté vyloučen obránce Pavlovský L., za faul ve velkém vápně.Hosté však z nařízené penalty nastřelili jen břevno.Domácí ve druhé půli bojovali , ale hosté velmi pozorně bránili a sami hrozili z rychlých protiútoků. Zápas  se nepovedl rozhodčímu  Dykalovovi ,který velmi často chyboval a svými rozhodnutími jinak poklidnou atmosféru zápasu spíše kazil.

Branky:27 min. Teska , 37 min. Šlechta. Rozhodčí : Dykalov. Diváků: 80. ŽK.: 2 : 2. ČK: 0 : 2 (???)

 

TJ Sušice – Mochtín  2 : 1 (0 : 1)

Jar. Šimeček

Domácí tým nastoupil v kombinované sestavě.První poločas se hra odehrávala mimo pokutové území bez výrazných golových šancí. Hosté dobře bránili a snažili se o rychlé brejky. Ve 43 minutě se potvrdilo pravidlo, když nevíš co z míčem kopni jej na branku což udělal hostující Zoubek, který snad chtěl centrovat a k údivu všech a hlavně domácího brankaře skončil míč v domácí bráně.Do druhého poločasu nastoupili domácí odhodlání zvrátit stav utkání ve svůj prospěch.Vyrovnání se dočkali střídajícím Chmelíkem v 56 minutě.V 75 minutě neuhlídala domácí obrana hostujícího útočníka, který však z hranice malého vápna přestřelil. V 86 minutě rychlým útokem domácí přečíslili hostující obranu a zcela nekrytý Hanula poslal domácí do vedení a zajistil domácím vítězství.

Branky : Chmelík, Hanula – Zoubek. Diváků : 50. ŽK: 3 : 1.Utkání řídil s přehledem pan rozhodčí Simbartl.

 

 

  1. Hrádek              21  17   1   3   69 : 25    52  ( 22)

  2. Nezamyslice         21  16   3   2   63 : 18    51  ( 18)

  3. Vrhaveč             21  13   3   5   41 : 23    42  (  9)

  4. Sušice B            21  10   8   3   42 : 21    38  (  5)

  5. Bezděkov            21   9   5   7   40 : 31    32  (  2)

  6. Janovice            21   9   3   9   37 : 28    30  (  0)

  7. Chanovice B         21   8   5   8   38 : 32    29  ( -4)

  8. Žihobce             21   8   2  11   27 : 36    26  ( -4)

  9. Mochtín  B          21   7   3  11   38 : 46    24  ( -6)

 10. V. Hydčice          21   5   7   9   18 : 34    22  (-11)

 11. H. M.  Boží         21   5   6  10   29 : 54    21  ( -9)

 12. Dešenice            21   5   2  14   39 : 71    17  (-16)

 13. Železná Ruda        21   2   8  11   26 : 54    14  (-16)

 14. Veřechov            21   3   4  14   25 : 59    13  (-20)

 

 

---

 

 

 

 

 

 

III.   T Ř Í D A   

 

 

RÝSUJE SE OKRUH KANDIDÁTŮ NA SESTUP

 

Hodně neklidná voda je ve spodních patrech tabulky III. třídy. Situaci ještě více víří  nelichotivé umístění týmů z Pošumaví v 1.B třídě kde hrozí minimálně dva sestupující celky. Pokud by se tento scénář naplnil, pak by se ze sestupu musely obávat týmy, které by po skončení soutěže skončily na posledních třech místech tabulky. Okruh kandidátů na sestup se s největší pravděpodobností bude vybírat z pěti nejvíce ohrožených družstev. V tomto kole z nich bodoval po brankové přestřelce na Týnci SK Bolešiny a doma se rozstřílela hradešická rezerva která dala do sítě hostů z Kvasetic půltucet branek. Posledních pět kol rozhodne kdo z nich  bude hrát  pralesní ligu. 

---

 

Týnec – Bolešiny   5 : 5 (3 : 2)

Klidný a pohodový zápas.

Branky: 24.,33 Fišr Michal,36. Havránek Lukáš 58.Konig Lukáš, 70. Hála Vladimír – 6.Hess Martin ,19. Jandík Zdeněk , 79.,84. Zahálka Pavel , 90. Juřina Roman . Rozhodčí: Jiří Dolejš , bez karet. Diváků: 50.

 

Kolinec  -  Horažďovice B  1 : 4 (0 : 1)

Jan Vích

 Ve slušně hraném utkání vyškolili domácí dorostenci z Horažďovic.

Branky : 62.Jakub Schejbal -  44., 88. Martin Hlaváč , 58. Pavel Augustin , 73. Martin Gregor .

Rozhodčí: Miroslav Holeček.Diváků : 80

 

Měcholupy   – Nalžovské Hory   5 : 2 ( 2 : 0 )

Branky : 29. Kanta M. st., 40. Kroupa L., 60., 69., 81. Bálek D. – 67. Štěch P. (PK), 92. Jedlička A.

Rozhodčí: Diviš. ŽK: 0 :  3  ;Diváků :40

 

Velký Bor -   Běšiny 3 : 1 ( 1: 1)

Miroslav Kolář

Optickou převahu domácího týmu v úvodu utkání korunoval vedoucí brankou po razantním průniku Patrika Šimanovského pokutovým územím dorážkou Vrána. Zbytek poločasu se hrál opatrný fotbal, kombinačně lepší domácí ale míč příliš neposlouchal, a tak přišlo vyrovnání, když nepokrytý Mayer pohodlně prostřelil brankáře Stulíka. Před odchodem do šaten se ještě blýskla pěknou akcí dvojice Turek - R.Šimanovský,ale  střelou nad branku. Trochu uklidnění přinesl po tlaku ve vápně vedoucí gól Zoubka hlavou a v závěru výsledek jistil  po celou dobu utkání obětavě hrající Turek přesnou střelou z přímého kopu. Ze souboje nováčků tak nakonec odcházeli spokojenější domácí hráči i fandové.

Branky : 12.Vrána Petr, 68.Zoubek Tomáš, 85.Turek Václav  - 3. Mayer Filip. Rozhodčí: Bína Roman; ŽK: 1:1.Diváků : 70 

 

Neznašovy  - Velhartice 3: 1 ( 1: 0)

Branky: 21.,53. Vaněk Miroslav , 50. Mundl Martin - 83. Kopačka Michal; Rozhodčí: Bureš Jiří. Diváků : 50 

 

Malý Bor – Luby "B"  0 : 0 (0 : 0)

Radovan Faltys

Vyrovnané utkání, se spoustou neproměněných šancí na obou stranách.

Rozhodčí: Radim Koura; ŽK: 4 : 1 ;   Diváků : 100

 

Hradešice B  - Kvasetice 6: 3 ( 1: 1)

Branky: Melka František 2, Soukup Václav, Mácal Martin, Řezáč Pavel, Nauš Václav - Hanzlík Josef, Koc Václav, Klíma Ondřej; Rozhodčí: Javorský Josef; ŽK: 2:3; ČK: 0 - Batěk Pavel. ; Diváků :  80 

 

 

 1. Luby B              21  18   2   1   85 : 17    56  ( 26)

 2. Velký Bor           21  14   4   3   58 : 27    46  ( 13)

 3. Měcholupy           21  12   5   4   41 : 23    41  (  8)

 4. Neznašovy           21  11   3   7   33 : 27    36  (  3)

 5. Horažďovice B       21  10   3   8   40 : 65    33  (  3)

 6. Týnec               21   8   5   8   53 : 55    29  ( -4)

 7. Malý Bor            21   9   1  11   32 : 32    28  ( -5)

 8. Běšiny              21   8   3  10   49 : 37    27  ( -3)

 9. Kvasetice           21   8   2  11   51 : 59    26  ( -4)

10. Nalž. Hory          21   6   4  11   43 : 55    22  ( -8)

11. Hradešice B         21   6   2  13   41 : 54    20  (-13)

12. Bolešiny            21   5   5  11   32 : 53    20  (-10)

13. Velhartice          21   6   0  15   30 : 57    18  (-12)

14. Kolinec             21   4   5  12   31 : 58    17  (-16)

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku