Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
ŽÁKOVSKÝ VÝBĚR OFS KLATOVY POSTOUPIL MEZI ČTYŘI NEJLEPŠÍ V ČR !!

ŽÁKOVSKÝ VÝBĚR OFS KLATOVY  MÁ VE FINÁLE HVĚZDNÉ SOUPEŘE

 

Miroslav Sedlmaier

Ludvík Fremut

 

Další  výrazný úspěch pro mládežnický fotbal v Pošumaví  je vítězství okresního výběru OFS Klatovy U12 v semifinále Danone Cup které proběhlo ve dnech 11. A 12.5. Základní kvalifikační kola určila nakonec celkem šestnáct týmů, kteří se na čtyřech semifinálových turnajích, ve čtyřech různých městech naší republiky utkaly o čtyři volná místa republikového finále, které proběhne ve dne 25. – 26. května v Praze. Meze čtyři nejlepší kolektivy, které sehrají boj o jedno postupové místo na turnaj do Jihoafrické republiky, se nakonec probojoval i tým výběru našeho Okresního fotbalového svazu. Soupeři pro náš výběr nesou opravdu zvučná jména SK Slávia Praha, Baník Ostrava a Výběr Brno město.

 

VÍCE FOTO Z TÉTO AKCE NAJDETE   zde

Danone Pohár národů

 

Danone Pohár národů je projekt, který pomáhá dětem z celého světa splnit si své sny. Jedná se o neoficiální mistrovství světa fotbalistů ve věku od 10 do 12 let. Do projektu Danone Pohár národů se každý rok zapojí více než 2,5 milionu dětí ze 40 zemí celého světa. Letošním patronem mezinárodního projektu „Danone Pohár národů“ je Vladimír Šmicer. Zařadí se tak mezi bývalé patrony tohoto projektu, kterými byli – Petr Kouba, Martin Frýdek, Ivo Viktor, Pavel Kuka či Miroslav Beránek.

Danone Pohár Národů, který bývá označován jako neoficiální mistrovství světa hráčů od 10 do 12 let, je 9. v pořadí v České republice a celosvětovou záštitu nad ním drží Zinedine Zidane – francouzská fotbalová hvězda.

Základní kvalifikační kola určila nakonec celkem šestnáct týmů, kteří se na čtyřech semifinálových turnajích, ve čtyřech různých městech naší republiky utkaly o čtyři volná místa republikového finále, které proběhne ve dne 25. – 26. května v Praze. Meze čtyři nejlepší kolektivy, které sehrají boj o jedno postupové místo na turnaj do Jihoafrické republiky, se nakonec probojoval i tým výběru našeho Okresního fotbalového svazu. Soupeři pro náš výběr nesou opravdu zvučná jména SK Slávia Praha, Baník Ostrava a Výběr Brno město.

Výběr OFS Klatovy  začal svou cestu již v září loňského roku. Osvědčenou a již pravidelnou dvojici trenérů z Klatov Ludvíka Fremuta a Václava Marka doplnil nováček u výběrů OFS Josef Juraši, který pracuje jako trenér mladších žáků SKP Okuly Nýrsko. Trojice trenérů neponechala nic náhodě, v uvedeném měsíci svolala na hřiště do Klatov celkem čtyři desítky adeptů, z kterých bylo do širšího výběru zařazeno 22 hráčů. První kolo, které se hrálo 8. října 2009 v Sušici výběr Pošumaví vyhrál po té kdy porazil OFS Tachov 2:0 a OFS Domažlice 2:1. Výsledek s Domažlicemi  si přenesl sebou do krajského finále, které se hrálo 1. dubna 2010 v Plzni.

Trojice trenérů výběru OFS Klatovy chtěla v Plzni uspět, a proto zorganizovala přípravné utkání proti mladším žákům TJ Sušice. Po tomto utkání došlo k určitým změnám v kádru. Změny se na turnaji v Plzni ukázaly jako opodstatněné a výhry nad výběrem OFS Plzeň – sever 2:1 a výběrem Plzeň – město 4:1 přispěly k  postupu do republikového semifinále v Sušici.

Před trenérským triem kterému vévodil novopečený držitel mezinárodní licence profitrenér mládeže Ludvík Fremut  však vystal problém. Do tohoto turnaje včetně krajského finále se hrálo na velkém hřišti a počtem hráčů 10+1, pro semifinálové turnaje již platí pravidla hlavního sponzora. Pro turnaj je určena plocha poloviny hřiště s dvěma ofsajdovými zónami a počtem hráčů 8+1. Dochází ke snížení počtu hráčů v týmu z šestnácti na čtrnáct. Trenéři volí riskantní variantu a na semifinálový turnaj nominují pouze jednoho brankáře a třináct hráčů a jak se později ukázalo, určitý risk se vyplatil.

Semifinálový turnaj v Sušici ve dnech 11. – 12. května 2010 byl střetnutím těch nejlepších výběrů  které prošly kvalifikačními turnaji. OFS Klatovy měl v  základní skupině za soupeře výběry okresů Liberec, Strakonice a Karlovy Vary. V základní skupině byly  postupová místa do finálové skupiny s tím, že vzájemný výsledek obou postupujících je přenesen do tabulky finálové skupiny. V druhé skupině  byl zařazen  favorizovaný výběr Prahy, OFS Kutná Hora a Plzeň – město.

 

 

Výsledky výběru OFS Klatovy v Sušici

  

OFS Klatovy - OFS Liberec   2 : 0

První poločas má s fotbalem málo společného, hráči obou týmů se s novým počtem hráčů na hřišti a s novým rozestavěním teprve seznamují. Máme malou převahu, vytvořili jsme si tři šance, které jsme bohužel neproměnili, soupeř také dvakrát zahrozí, ale poločas končí bez branek. Důrazná domluva v krátké poločasové přestávce vše mění a druhý poločas se hraje již v režii hráčů Klatov. Střelecky se prosazuje Jiří Motl a Martin Klas.

Josef Juraši: „I když jsme se hráčům snažili vysvětlit taktiku hry v počtu hráčů 8+1, někteří nebyli schopni si své úkoly na hřišti plnit a první poločas byl více chaosem a seznamovací čtvrthodinkou. Druhý poločas se nám již podařilo hráče usměrnit, získat převahu a první tři body do turnaje. Škoda několika dalších šanci a nastřelených tyči či břeven.“

 

OFS Klatovy -  OFS Strakonice 2 : 0

 Vítězství v tomto utkání nám za určitého průběhu zaručovalo již jistý postup. Soupeř ze sousedícího okresu nestačil od začátku našemu tempu a vítězství bylo otázkou zahozených šancí z naší strany. Opět trefujeme tyčky a břevna, zahazujme několik šancí, ale díky trefám Jirky Motla a Kryštofa Pavlíka vítězíme.

Václav Marek:„Soupeř nás moc neprověřil, druhé utkání v řadě nám ukázalo, že umíme soupeře přehrávat, ale zjišťujeme, že neproměňujeme velké procento vytvořených šancí, což se nám může v dalším průběhu turnaje vymstít.“

 

OFS Klatovy -  OFS Karlovy Vary   2 : 4

Před tímto utkáním máme již jistý postup do finálové skupiny. Karlovy Vary svá dvě utkání v turnaji prohrály. Fotbalová matematika je jasná: Jistý postup s výsledkem 2:0 v náš prospěch, protože na druhém hřišti si to o postup rozdávají týmy s třemi body o druhé postupové místo. Oba tyto soupeře však máme již za sebou se shodným výsledkem 2:0. Vary hrají o čest a od prvních minut jsou na hřišti lepším týmem, stále jsme nuceni dotahovat jejich vedení, nic se nám nedaří, děláme spoustu individuálních taktických i technických chyb a spravedlivě nakonec prohráváme. Gólově se tentokrát dvakrát prosazuje Václav Svoboda.

Ludvík Fremut:„Jistota postupu nám dala možnost udělat určité pokusy v sestavě, dali jsme šanci klukům z lavičky. Individuální hrubé chyby a to i některých pilířů týmu znamenaly výhody pro soupeře, který je perfektně využil. Toto utkání pro nás výsledkově nic neznamenalo, otevřelo nám však opět oči, včetně zvýšení pozornosti před zápasy ve finálové skupině.“

 

OFS Klatovy -  MFS Praha   1 : 1

Všichni jsme věděli, že toto je naše nejtěžší a nejdůležitější utkání v turnaji. Praha si do finálové skupiny přinesla stejně jako druhý postupující výběr OFS Kutná Hora remízový výsledek 0:0. Praha celý turnaj předváděla kombinační hru, postavenou na přihrávkách tzv. po zemi a na výborných individuálních schopnostech svých útočníků. Z naší strany trochu zakřiknutý začátek prvního poločasu soupeř nevyužil. Po dvou třech minutách jsme začali soupeřovu branku zasypávat střelbou. Dobře jsme hráli v záloze a soupeři se minimálně podařilo dostat míč na své nebezpečné hroty. I když jsme soupeře ve statistikách střel na branku přestříleli, nepodařilo se nám uhlídat soupeřovo útočné duo a po nedůrazném souboji Kryštofa Pavlíka a následně taktické chybě Jakub Pojara se soupeř dostává do vedení. Druhý poločas se snažíme být aktivnější, držíme hru u branky soupeře s vědomím kvality jeho ofenzívy. Z tlaku se nám však nedaří vstřelit vyrovnávací branku a po sedmi minutách nám jakoby docházejí síly. Soupeř začíná ovládat střed hřiště a nám se nedaří dostat hru zpět k jeho brance. Pět minut pod tlakem přežíváme a nadechujeme se k posledním tažení. Opět je to Praha, která se musí bránit, Čanecký si vyskakuje na centrovaný míč od Pavlíka a srovnává na 1:1. V posledních minutách sílí tlak na branku Prahy, Čanecký dostává míč opět od Pavlíka, ale tentokrát nejsou jeho nohy tak pohotové a s favoritem turnaje si musíme rozdělit body.

Josef Juraši:„Nejkvalitnější utkání v turnaji, s kvalitním soupeřem jsme dokázali držet krok, takticky dobře hrající obrana a hlavně záloha minimalizovala hlavní zbraň soupeře. I když jsme si moc vyložených šancí nevytvořili, zasypali jsme soupeřovu branku střelami, které výbornými zákroky likvidoval brankář Pražanů.“

 

OFS Klatovy -  OFS Kutná Hora   4 : 2

Hráči OFS Kutné Hory své první utkání proti OFS Liberec vyhráli 1:0. Jakékoliv vítězství by zaručovalo obou soupeřům postup do finálového turnaje v Praze. V případě remízy a výhry Pražanů na vedlejším hřišti s rozdílem tří branek, by se právě Praha stala vítězem turnaje. Soupeř z Kutné Hory nepředváděl v turnaji fotbalovou parádu, z jeho statistik však šel strach. Za celý turnaj neobdržel branku. Toho se naši hráči nelekli a hned v první minutě jsme se ujali brankou Jirky Motla vedení. Soupeře jsme k ohrožení naší branky moc nepouštěli, Středočeši hrozili hlavně ze standardních situací a z jedné také v páté minutě po chybě brankáře vyrovnali. Naše hráče to však do kolen nesrazilo, za dvě minuty po krásně kombinaci na levé straně do prázdné branky doklepává Josef Fiala. Soupeř stále hrozí pouze ze standardních situací, v kombinacích se mu nedaří prosadit. Vedení o dvě branky muže zajistit Fiala, ale v rozhodující chvíli v situaci tří našich hráčů proti brankáři si míč ukopává. Poločas však končí rozdílem dvou branek, poprvé se do tabulky střelců zapisuje David Milfort. Druhý poločas zahájí soupeř brankou v první minutě a to po zahraném rohovém kopu. Více boj než fotbal pro nás končí vítězně, čtvrtou branku v utkání střílí z pokutového kopu Pavlík. Bez ohledu na výsledek na vedlejším hřišti se stáváme vítězi turnaje.

Ludvík Fremut:O vítězství v tomto utkání jsem byl přesvědčen, soupeř neměl tzv. fotbalové kvality, gólu byl schopen dosáhnout pouze ze standardní situace. Hráče jsme v přestávce na tuto skutečnost důrazně upozorňovali, hlavně z rohových kopů byl soupeř pro naši branku nebezpečný. Do druhého poločasu jsme vstoupili právě tím, že jsme soupeři nabídli možnost rohového kopu, z kterého snížil na rozdíl jedné branky. Trpělivě dodržovanou taktikou, však kluci eliminovali soupeři možnost ohrožení branky a v ofenzívě znamenali pro branku soupeře neustálé ohrožení. V závěru utkání kluky podržel svými zákroky brankář Josef Kubečka.“

Poslední nezbytný rituál a jde se na druhý poločas.

V závěru utkání kluky podržel svými zákroky brankář Josef Kubečka

 

Cenu pro nejlepšího hráče převzal z rukou (na foto zleva : starosty města Sušice Bc. Petra Mottla, předsedy OFS Klatovy Jana Červeného a sekretáře mládeže ČMFS Praha Romana Vonáška) převzal sušický odchovanec  Jiří Motl.

 

Druhé místo  obsadil vývěr MFS Praha.

1.      Místo : OFS Klatovy

 

Sestava semifinálového týmu: SKP Okula Nýrsko – Kaas Václav, Idlbek Roman, Kubečka Josef, Čanecký Jan, Svoboda Václav ; TJ Klatovy – Pavlík Kryštof, Fiala Josef, Milfort David ;TJ Sušice - Motl Jiří, Pojar Jakub, Nový Jakub; FK Svéradice – Klas Martin, Klas Daniel ;FK Horažďovice – Vaněček David  

Trenéři Ludvík Fremut, Josef Juraši a Václav Marek vydali na závěr turnaje toto  společné prohlášení: 

„Hráči táhli za jeden provaz, jejich vysoké nasazení, bojovnost v klíčových momentech turnaje, technika podpořená dodržováním taktiky, zodpovědnost pro tým a chuť po vítězství jim přinesla ovoce v podobě finálové turnaje v Praze. Všichni trenéři jim děkujeme a blahopřejeme k dalšímu výraznému úspěchu, byli to jen oni, kdo si to na hřišti odpracovali. Odměnou jim budou utkání s týmy našich předních klubů.“

Vedoucí týmu byl předseda trenérské metodické komise OFS Zahradník Václav . 

 

VÍCE FOTO Z TÉTO AKCE NAJDETE   zde

      

 

 

 

 

 

      





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku