Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 11. kolo 8. – 9.5.

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

 

CHANOVICE KORTMELCE NA POKRAČOVÁNÍ

 

S postupem času podivuhodné  kotrmelce provádějí na jaře Chanovičtí v krajském přeboru. Po té kdy doma uspěli stoprocentně s derby s Klatovy i FK Horažďovice  dokázali přivést bod z Bolevce, aby v zápětí doma debaklem přenechali body předposlední Horní Bříze . Uplynul týden a fotbalový národ v Pošumaví se diví znovu, ale tentokráte k jeho spokojenosti, neboť Chanovice přivezly nečekané body z Města Touškov. Využily tak výpadku domácích pro které bylo domácí hřiště jejich doménou a počtvrté za sebou, nyní zásluhou Chanovic na něm nebodovali . Podle teoretických předpokladů  doma nebodovaly znovu Klatovy. Tentokráte podle slov trenéra Romana Vondráčka předvedli jeho svěřenci výkon za který , kdyby měli úspěšnou koncovku se nedá nic vytknout. To je také podle hodnocení trenéra Horažďovic Luboše Vašici důvod toho proč horažďovičtí fotbalisté se nakonec po kvalitním výkonu v Bolevci vrátili přesto s prázdnou. O to více je pro ně nyní veledůležité zvládnou nedělní domácí duel s Horní  Břízou.

---

 

.

---

 

Klatovy -  Rokycany 0: 2 ( 0: 0)  

David Kojan – Klatovský deník

Ve 24. kole krajského fotbalového přeboru nastoupili domácí fotbalisté proti lídrovi tabulky, mužstvu Rokycan. Hosté potvrdili roli favorita a za vítězství 2:0 si z Klatov odvezli tři body.

Domácí vstoupili do utkání aktivněji a v první půli si vypracovali řadu šancí. Už ve 3. minutě mohl otevřít skóre domácí György, který ovšem sám proti brankáři hostů z úhlu minul. Potlesk publika si v 17. minutě zasloužil domácí brankář Riška, který po rohovém kopu pohotovým zákrokem zlikvidoval první vážnější šanci hostů.

Klatovy zahrozily opět ve 20. minutě, střela Tomana však mířila nad břevno. Ve 26. minutě přišla další šance hostů, Riška před dvěma dobíhajícími rokycanskými hráči stihl míč pokrýt. O čtyři minuty později se do dobré šance dostával na druhé straně György, míč mu ovšem hostující obránce  v poslední chvíli „ukopl“ na rohový kop. Zřejmě největší šance domácích přišla ve 39. minutě, György ale z bezprostřední blízkosti hlavičkoval pouze do tyče. Neujala se ani dorážka, kterou už zlikvidoval rokycanský gólman. Za bezbrankového stavu pak odcházeli hráči do kabin i v polovině zápasu.

Ve druhém poločase hosté ožili. V 52. minutě orazítkoval po střele z úhlu tyč domácí branky Horváth, a když se neujaly pokusy domácích Matějky v 59. a Tomana z volného přímého kopu v 61. minutě, byli to hosté, kteří v 65. minutě otevřeli skóre. V domácí šestnáctce si Aubrecht tísněný Klatovskými dokázal zpracovat centrovaný míč a nedal Riškovi šanci. Snaha domácích o vyrovnání vyzněla naprázdno, do vážnější šance je už Rokycany nepustily. Pět minut před koncem naopak vítězství hostů pojistil opět Aubrecht svým druhým gólem, Klatovy tak s lídrem tabulky prohrály 0:2.

„Dnes poprvé nemohu hráčům nic vytknout, s kvalitním soupeřem jsme odehráli vyrovnané utkání. Jenže fotbal je o gólech, a ty dal soupeř dva, my žádný. V tom je problém. Šance jsme měli, jenže my prostě nedáme gól a není to v tom, že by šance zahazoval jeden hráč, ale zahazují je všichni. Hráče to pak samozřejmě psychicky sráží a těžko se dostávají do hry. Myslím, že by stačil jeden dobrý výsledek, který by kluky povzbudil, aby i další zápasy už vypadaly výsledkově jinak. Dnes to byl sice o poznání lepší výkon než v předchozích zápasech, ale nestačí hrát pěkně, musíme dávat góly,“ zhodnotil utkání klatovský trenér Roman Vonášek.     

Poločas: 0:0. Branky: 65. a 85. Aubrecht. Rozhodčí: Štrincl, Šlapák, Čermák. ŽK: 3:2. Diváků: 150.

 Sestava domácích: Riška – Matějka D., Homolka, Hovorka V., Matějka J. (70. Hovorka P.), Vítovec, György (70. Votípka), Toman, Zedník, Steinberger, Mészáros.

 

M.Touškov -  Chanovice 0: 2 ( 0: 1)  

Branky: Beneš, Beránek; ŽK: 0:1. Diváků: 130. 

 

Bolevec  - Horažďovice 1: 0 ( 0: 0)  

Začátek první půle ve které byli hosté lepším týmem a  mohli jít do vedení Formanem, který  byl v jasné gólové pozici faulován na malém vápně domácím stoperem  , ale píšťalka rozhodčího zůstala němá. V závěru si Horažďovice  vytvořily další dvě velké brankové příležitosti. Ve 40.minutě  šel sám na brankáře  domácích Klečku Janouškovec , a v zakončení mířil vedle. V zápětí měl obdobnou šanci Forman, ale v rozhodující chvíli netrefil míč.

Druhá půle byla vyrovnaná bez vyložených brankových příležitostí na obou stranách. Nakonec o svém šťastném vítězství rozhodli domácí když Pelnař prostřelil Kozlíka a bylo  v duelu  o šest bodů rozhodnuto.

Branka: 82. Pelnař. Rozhodčí: Václav Červený. ŽK: 1:1. Diváků: 100.

Sestava FK Horažďovice: J. Kozlík – M. Šedivý, J. Janouškovec (60. Hadraba), J. Mirvald, O. Stulík, J. Cihlář, T. Jůda, J. Dytrt (70. M. Šafanda), J. Sova, J. Jiřík, M. Forman (82. P. Mičkal).

Horažďovický trenér  Luboš Vašica po utkání řekl : „ Odehráli jsme na Bolevci jedno z nejlepších utkání. Bylo to o tom, kdo dá branku vyhraje.  Kdybychom proměnili vytvořené brankové šance, pak byl neměl svému týmu co na jejich hře vytknout. Bohužel to je nám málo platné, body domů nevezeme. Kluci zápas obmakali, prali se o výsledek, bojovali, nechyběla jim vůle po vítězství , ale když se nedá gól, nemohou vyhrát. Nic méně jedeme dál, nyní nás čekají další dva zřejmě nejdůležitější zápasy s týmy které s námi sousedí v tabulce  o šest bodů . V neděli hostíme Horní Břízu a pak ještě doma máme Rozvadov. Tyto zápasy musíme zvládnout a když jsme nepřivezli body z Plzně musíme se o ně pokusit na jiných hřištích.“

 

Ostatní výsledky  24.kola :

 

Přeštice -  Rapid 5: 1 ( 2: 0) 

Branky: Turek 2, Lambor, Pavlík, Zoubek - Hucl; ŽK: 3:2  

Hor.Bříza SK ZČE 0: 3 ( 0: 0)  

Branky: Beránek, Houdek, Mašek; ŽK: 2:2

 

Koloveč  - Chrást 3: 1 ( 1: 1)  

Branky: Šperl 2, Malý - Kovařík; ŽK: 1:5; ČK: 0:1 . Diváků: 540.

 

Holýšov  - Vejprnice 2: 1 ( 0: 0)

Branky: Tlustý, Trhlík - Rada; ŽK: 3:5  . Diváků:  150 

 

Rozvadov  - Stříbro 2: 4 ( 2: 3)  

Branky: Chada, Horáček - Pelán 2, Florus, Zámeček; ŽK: 2:0; ČK: 1:0 . Diváků: 300

 

 

 

  1. Rokycany           24  13   8   3   41: 19    47  ( 14)

  2. Koloveč            24  14   3   7   70: 26    45  (  9)

  3. Chrást             24  13   5   6   57: 36    44  (  8)

  4. Holýšov            24  13   5   6   43: 32    44  (  8)

  5. Přeštice           24  12   3   9   50: 35    39  ( -3)

  6. M. Touškov         24  11   4   9   49: 44    37  (  1)

  7. Rapid Plzeň        24  10   6   8   40: 39    36  (  0)

  8. Stříbro            24  11   3  10   48: 49    36  (  0)

  9. Vejprnice          24   9   6   9   36: 42    33  ( -3)

 10. Bolevec            24   8   7   9   42: 48    31  ( -5)

 11. Chanovice          24   9   3  12   36: 43    30  ( -6)

 12. SK ZČE Plzeň       24   8   3  13   36: 53    27  ( -9)

 13. Horažďovice        24   6   8  10   36: 42    26  (-10)

 14. Rozvadov           24   6   6  12   36: 53    24  (-12)

 15. Horní Bříza        24   6   5  13   33: 50    23  (-13)

 16. Klatovy            24   4   3  17   23: 65    15  (-18)

 

 

---

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

O VÝSLEDKU V DERBY V NÝRSKU ROZHODLA TŘETÍ MINUTA

 

S velmi nepříjemnými pocity a velkou zodpovědností vstupovali účastníci  derby  v Nýrsku. Oba týmy potřebovaly nutně bodovat a proto se ani nečekalo tak rychlé rozuzlení. To přišlo již ve třetí minutě kdy domácí Presl poslal poprvé míč za záda brankáře hostů  Kalaše. V té chvíli málo kdo z diváků myslel na to, že uvidí v tomto důležitém klání branku poslední. Okule se výhrou pouze odlehčilo, ale starosti jí pokračují. Ty nejbližší z pohledu Startu Luby nastanou v sobotu, kdy  jim z krize z pohledu jejich umístění v tabulce alespoň z části pomůže vytrhnou trn z paty výhra v další derby , tentokráte doma nad Strážovem.  Nejbližší soupeř lubských fotbalistů si ve 24.kole poradil se zapeklitou situací do které se dostal. Strážovkým se nechtělo doma loučit s úspěšnou sérií ve které bodovali, ale v cestě měli stále ještě kandidáta na baráž FK Nepomuk. A aby toho nebylo málo v brance jim chyběla opora Michal Javorský (na svatební cestě v zahraničí) , ale také hrající kouč Petr Presl a další indisponovaní hráci nastupovali do zápasu se sebezapřením. Všem se to nakonec vydařilo nad očekávání a cenné tři body zůstaly na jejich hřišti.

 

 

 

 

 .

---

 

Zruč  - Sušice 1: 2 ( 0: 1)  

Branky: Lauko - Budič, Melka; ŽK: 1:2. Diváků:  150

Podrobnosti nehlášeny.

 

Nýrsko - VD Luby 1: 0 ( 1: 0)  

Branky: Presl; ŽK: 4:1 . Diváků: 180 

Podrobnosti nehlášeny.

 

Nýrsko - VD Luby 1: 0 ( 1: 0)  

Utkání 1.A třídy přinesl těsné víétězství domácí Okuly

Foto z utkání    a VÍCE  FOTO ZDE

 

 

VÍCE  FOTO ZDE

Strážov -  Nepomuk 2: 0 ( 1: 0)

Dnešní důležité utkání museli domácí  odehrát v improvizované sestavě, v níž chyběl brankář M. Javorský, P. Presl a museli nastoupit i zdravotně indisponovaní L. Janka, T. Matějka a střídající D.Gajdušek. Soupeř se představil ve velmi dobrém světle a po celý první poločas zlobil hlavně ze standardních situací, které dokázal zahrávat velmi nebezpečně. Pěknou brankou náš celek uklidnil J. Čeleda, který dokázal zužitkovat nezištnou přihrávku T. Matějky ve vedoucí branku zápasu. Druhý poločas přinesl řadu hotových brankových příležitostí na naší straně, které však brankou neskončily a tak klid přinesla až branka M. Chaluše, který se prosadil ve vápně hlavou po bezvadně zahraném trestném kopu kapitána Z .Vítovce.

Trenér Strážova Petr Presl : „Vítězství si hodně cením a musím říci, že se urodilo po velmi dobrém výkonu celého týmu, který nastoupil k utkání po taktická stránce zodpovědně a plnil všechny taktické pokyny na hřišti. Zvláštní pochvalu si zaslouží J. Čeleda, který zahrál velmi dobře, dal úvodní branku a odjezdil zápas naplno přesto, že měl v nohách dopolední utkání za mateřský tým Mochtína. Naprosto skvělý výkon předvedl dnes Jan Michel, který zcela vygumoval brejkového střelce hostí Švece, který má minimálně parametry přeboru. Obrana výborně šéfovaná L. Čížkem pracovala skoro bezchybně a dala základ našemu úspěchu. Musím dnes kluky jenom chválit a s ohledem na další utkání jsem přesvědčen, že kádr má tak velkou soudržnost a sílu, že budu moci chválit i za týden po utkání v Lubech.“

Branky: Chaluš, Čeleda; ŽK: 0:2. Diváků: 120 

 

Ostatní výsledky 24.kola

 

Nýřany Manětín 4: 2 ( 1: 1) Diváků: 120 

 

Zbiroh  - Staňkov 0: 0 ( 0: 0)

ŽK: 2:2. Diváků: 110

 

Chlumčany - Domažlice B 2: 1 ( 0: 0)

Branky: Dušek, Havlíček - vlastní; ŽK: 3:0; ČK: 1:0. Diváků: 70 

 

Stod  - Příkosice 4: 1 ( 2: 0)

Branky: Bachroň 2, Hermann, Košťál - Jandoš; ŽK: 4:3; ČK: 1:1. Diváků: 180 

 

Zbůch  - Křimice 3: 1 ( 2: 0)

Branky: Schejbal 2, Jirka - Dobrý; ŽK: 5:4; ČK: 1:2. Diváků: 150 

 

Dohrávka   17.kola :

Nepomuk -  Staňkov 1: 1 ( 0: 0)

Branky: Švec - Dostálík; ŽK: 4:3; ČK: 1:0. Diváků: 80

 

 

 

 

 1. Stod               24  17   4   3   77: 28    55  ( 19)

 2. Zbiroh             24  12   8   4   36: 25    44  (  8)

 3. Příkosice          24  13   3   8   72: 43    42  (  6)

 4. Sušice             24  10   8   6   36: 24    38  (  2)

 5. Domažlice B        24  10   7   7   53: 36    37  (  1)

 6. Nepomuk            24  10   7   7   38: 29    37  (  1)

 7. Chlumčany          24   9   9   6   43: 37    36  (  0)

 8. Strážov            24  10   5   9   35: 34    35  ( -1)

 9. Nýřany             24  10   5   9   40: 47    35  ( -1)

10. Zruč               24   8   5  11   26: 34    29  ( -7)

11. Nýrsko             24   8   4  12   21: 27    28  ( -8)

12. Křimice            24   7   6  11   30: 36    27  ( -9)

13. Zbůch              24   7   5  12   33: 41    26  (-10)

14. Luby               24   8   1  15   27: 54    25  (-11)

15. Manětín            24   7   3  14   34: 55    24  (-12)

16. Staňkov            24   4   4  16   18: 69    16  (-20)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku