Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Vonášek: NEJVÍC ZE VŠEHO POSTRÁDÁM TÝMOVÉHO DUCHA

Vonášek: NEJVÍC ZE VŠEHO POSTRÁDÁM TÝMOVÉHO DUCHA

 

Jitka Kilbergerová

Rozhovor s trenérem A týmu mužů TJ Klatovy (převzato z  Klatovského deníku)

 

Výhra v derby v Horažďovicích ještě znamenala jiskřičku naděje pro záchranu v krajském přeboru, ale odjeli jste z něj bez bodu. Takže se nabízí otázka: Co dál, trenére?

Pořád jsem věřil, že je možná záchrana, samozřejmě pod podmínkou v Horažďovicích vyhrát a pak odehrát dobře další zápasy. O variantě, pro mě spíš noční můře, že v derby prohrajeme, jsem samozřejmě už také přemýšlel. Buďme realisti, sestup už je zřejmě v této situaci nevyhnutelný. Rozhodně se teď zaměříme na to dohrát ročník se ctí, nedostávat takové vysoké „příděly“, protože si pořád myslím, že naše hra tomu neodpovídá.

Není na vině třeba nesehranost týmu?

Nemyslím. Za prvé koncem ledna byl kádr už v podstatě pohromadě a za druhé, jsou tu kluci se zkušenostmi z divize, dobří fotbalisté, kteří by neměli mít problém sehrát se s ostatními. A pak, tréninků i přípravných zápasů bylo dost, takže na tohle se vymlouvat nemůžeme. Když jsem v lednu přišel, tak jsem nevěřil, že se nezachráníme. Podařilo se nám mužstvo kvalitně posílit, vrátili se kluci z Německa, myslím, že velkou posilou je i Zedník, který i přes zdravotní problémy je určitě patří v zápasech k nejlepším hráčům na hřišti. A jaro jsme začali dobře, ze dvou zápasů čtyři body, stačilo už jenom přidávat stále lepší výkony, takže kluci mohli být trochu v pohodě. Ale zřejmě si někteří mysleli, že dál už to půjde samo a zpátky na dno se dostali sami.

Budou se v mužstvu provádět  nějaké změny?

Mužstvo se dostalo do hodně nevyrovnaného stavu, pět šest kluků hraje dobře a zbytek ne, a to nejde. Když se například dvěma hráčům v zápase nedaří, zbytek týmu za ně zabojuje, ale tady to tak už není. To je to, co postrádám, týmového ducha. Toho vidím třeba v Horažďovicích, tam kluci chápou, že fotbal je kolektivní sport, a i když se jim třeba nedaří, pořád běhají a bojují. Teď se už asi zaměříme na to, abychom zkonsolidovali tým pro další sezonu. Určitě si brzy s hráči sedneme a promluvíme. Myslím, že i někteří předčasně ukončí účinkování v našem klubu, protože se netají tím, že tu nezůstanou, mají chuť odejít. Prostě dohrajeme sezonu s kádrem, který budeme mít k dispozici a příležitost dostanou i do další sezony ti klatovští odchovanci, kteří zůstanou.

Děkuji za rozhovor





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku