Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 23. kolo 1. 1. - 2.5.

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

KLATOVY NEUSPĚLY ANI V KONFRONTACI V POŠUMAVÍ

 

Již před zahájením jakékoliv soutěže dospělých s výjimkou „pralesní ligy“ jak si i účastníci IV. třídy svojí soutěž  sami pojmenovali se musí počítat s tím, že někdo po skončení soutěžního ročníku musí v kola ven. Sestupy jsou určené pro to, aby umožnili těm nejlepším z nižší soutěže měřit své další možnosti s těmi z vyšších soutěží. Bohužel s tímto osudem se budou muset smířit hráči Klatov, tedy klubu který ještě před rokem usiloval o záchranu v divizi si málo kdo představoval. Rýsovaly se různé katastrofické scénáře  ale ten nejhorší právě dopadl na fotbalisty z města karafiátů. Malinká naděje  v koutku duše tu byla v případě úspěchu v derby v Horažďovicích. V ní také doufali domácí a doufali správně. V očekávaném derby šli svému úspěchu více naproti, dali čtyři branky a prakticky poslali svého soupeře do 1.A třídy. Klatovy tak nedokázaly uspět ani v konfrontaci týmů z Pošumaví se kterými v tomto ročníku doma ani na jejich hřištích nezískaly ani bod a skóre 2 : 16 je z těchto čtyř duelů pro klatovský fotbal hrozným propadákem !

Se svým osudem v krajském přeboru si začíná í zahrávat  také Chanos Chanovice. Po té kdy na domácím hřišti rozdílem třídy prohrál s předposlední Horní Břízou (1:5) nemá v nejvyšší krajské soutěži nic jistého. Po tomto kole Chanosu začíná dýchat na záda o bod v tabulce horší tým z Horažďovic a pouhé tři body méně již ztrácí další trosečníci kteří chtějí na hladinu ZČE Plzeň , Rozvadov a na nimi je již o bod zpět předposlední Horní Bříza. Při pohledu na divizní tabulku nemá ani jeden z těchto týmů v kraji nic jisté.

---

 

Chanovice -  Horní Bříza  1 : 5 (1 : 2)

Jitka Kilbergerová

Chanovice – Další nepříjemné překvapení z pohledu fotbalu v Pošumaví se zrodilo ve 23. kole krajského přeboru mužů v Chanovicích. Chanos šel do zápasu s předposlední Horní Břízou v roli jasného favorita, ale domácí brankář musel celkem pětkrát lovit míč ze své sítě a hosté si odvezli tři body za výhru 5:1.

Domácí začali utkání překvapivě opatrně, drželi se na své půlce a jen občas vyzkoušeli z dálky pozornost brankáře hostů Mizery. Pak se Chanovičtí postupně začali dostávat do tempa. Hosté ale dobře bránili, obrana i záloha úspěšně narušovaly kombinaci domácích hráčů a navíc Horní Bříza využila každé příležitosti, aby vyrazila do útoku a vystřelila na branku, kterou střežil Moravec. Do první velké šance se dostal domácí kapitán Beránek, ale jeho střela jen prolétla podél branky. Hosté hru vyrovnali, byli aktivnější, Fráz se dostal ke střele, ale ta mířila přímo do náruče Moravce. Ve 21. minutě kopali domácí roh, odražená střela se dostala k Beránkovi, který nechytatelnou bombou k tyči poslal domácí do vedení. Chanos vstřelená branka povzbudila a na branku Horní Břízy se valil jeden útok za druhým. Beneš pálil z dálky těsně vedle, pak před branku výborně centroval Ticháček, ale nikdo z domácích nedokázal míč dopravit podruhé za záda Mizery. Beránek se prokličkoval až do pokutového území hostů, kde skončil na zemi, ale rozhodčí to jako nedovolený zákrok neposoudil. Hosté z Horní Břízy se ale nevzdávali, hráli trpělivě a přineslo jim to vyrovnání. Ve 28. minutě po závaru před chanovickou branku domácí brankář proti jedné ze střel vyběhl, podařilo se mu ji vyrazit, ale následný parádní oblouček Vacka už neměl žádný z obránců šanci odvrátit. Chanovičtí se snažili s výsledkem něco udělat, ale jejich přihrávky byly nepřesné, ohrozit branku hostů se jim dařilo jen zdálky, ale vše řešil pozorný brankář Mizera. Ve 34. minutě přišla pro domácí další rána. Hosté kopali roh, míč se dostal k Vackovi, který hlavičkoval do prázdné branky, a poslal tak Horní Břízu do vedení. Chanovice druhá branka hodně rozhodila, nedokázali se dostat do žádné šance a jejich střely z dálky neznamenaly pro hosty žádné nebezpečí. Až na konci první půle se dostali domácí do výborné šance, znovu skvěle zprava centroval do vápna Ticháček, ale znovu nikdo z domácích se k dorážce nedostal.

Druhou půli začali o něco lépe hosté, hráli svůj trpělivý fotbal s dobrou obranou a přechodem do útoků. Naopak domácím se vůbec kombinace nedařila, těžko přecházeli už přes polovinu hřiště. Jejich střely na branku stejně jako v první půli byly hodně nepřesné a navíc zdálky. Do šancí se dostávali převážně ze standardních situací. Beránkova střela v 54. minutě přímo z rohu po gólu volala, ale hostující brankář míč na poslední chvíli vyrazil do tyče. Hned z protiútoku ale přišel pro domácí šok. Rychlou přímočarou akci zakončil přesnou střelou Fráz a Horní Bříza vedla o dva góly. Chanovičtí se znovu vrhli do útoku, ale Solového střelu zpoza obránců Mizera odvrátil a potřetí v zápase letěl přesný centr z pravé strany před branku, ale ani tentokrát se nenašel nikdo z domácích, kdo by jej usměrnil za záda výborného břízeckého gólmana. Nevyužité šance a stav zápasu domácí hráče hodně zlomily, ztráceli míče a dostávali do obrovských problémů v obraně. Ty vyvrcholily v 74. minutě, kdy vyrobil do té doby dobře chytající domácí brankář  obrovskou hrubku. Při odkopu nahrál přímo soupeři před sebou, ten ho obešel, přihrál zcela volnému Vackovi, který neměl vůbec žádnou práci míč dopravit do úplně prázdné branky a hosté vedli 4:1. Minutu na to se neúnavný Vacek po rychlé akci hostů se tváří v tvář Moravcovi znovu nemýlil a svým čtvrtým gólem dokonal debakl domácích. Zápas se už dohrával, nervózní Chanovičtí si už nedokázali prakticky přesně přihrát, ale pořád se snažili zmírnit pro ně tak potupný výsledek. Do šance se ještě dostal Beránek, ale jeho střelu z přímého kopu znovu zlikvidoval výborný Mizera v brance hostů.

Branky : 21. Beránek - 28., 34., 74., 75. Vacek, 54.Fráz. Rozhodčí : Štokl. Diváků : 100. ŽK : 1 : 1.

Sestava domácích: Moravec, Pavlovský, Šimsa, Patsch, Ticháček, Beránek, Solový/78.min. Frk/, Houška /60.min. Polena/, Kostka, Beneš, Pícka

 

Horažďovice  -  Klatovy   4 : 1 (1 : 1)

Do utkání stoupili lépe domácí kteří již v první minutě měli velkou příležitost , Jiříkem který míč v rozhodující chvíli minul. Tento hráč si vše vynahradil v páté minutě. Po rohovém kopu nejprve Dytrt odraženým míčem orazítkoval břevno branky hostů. Míč se dostal k Janouškovcovi který ho vrátil zpět do ohně před Riškovu branku a Jiřík hlavou  poprvé rozvlnil síť hostů. Po úvodní převaze domácích se hra vyrovnala  a do šancí se začali dostávat hosté. Ve 20.minutě měl na  své hlavě vyrovnávající branku  Hovorka který zcela nekrytý hlavičkoval vedle Kozlíkovy svatyně. Ve 26.minutě za Klatovy srovnal na 1:1 Zedník , když míč z jeho kopačky po standardní situaci  doputoval bez jakékoliv teči do domácí branky . Tento stav i před některé vytvořené příležitosti před oběma brankami se již do konce první půli nezměnil. O konečném vítězství domácích rozhodl jejich úspěšný vstup do druhé půle kdy na svého soupeře doslova vlítli.  V 52.minutě rozehrál Jůda rohový kop a mladíček Michale Forman potvrdil, že se mu po zranění vrací střelecká forma a poslal svůj tým do vedení 2:1. V 57.minutě střídající Hadraba  vysunul Dytrta který našel před brankou hostů Janouškovce a ten přidal pojistku vedení domácích na 3:1. Definitivní podobu konečnému výsledku dal v 84.minutě  Jůda , který střelou z trestného kopu umístil míč k tyči Riškovy branky 4 : 1.

Rozhodčí: Čermák. ŽK: 1:3. Diváků: 150.

S e s t a v y :

FK Horažďovice: J. Kozlík – M. Šedivý, J. Janouškovec (45. P. Mičkal), J. Mirvald, O. Stulík, J. Cihlář, T. Jůda, J. Dytrt (86. Greger), J. Sova, J. Jiřík, M. Forman (55. Hadraba).

Klatovy: Riška – J. Ježek, V. Hovorka, J. Matějka (69. D. Matějka), S. Vítovec, P. Hovorka, Z. Toman (78. György), V. Zedník, P. Steinberger, L. Voráček, M. Mészáros.

 

Řekli po zápase (převzato z Klatovského deníku) :

Úsměv a spokojenost neskrýval trenér FK Horažďovice Lubomír Vašica: „Zvládli jsme hodně důležité utkání. Bylo vidět, že kluky zklidnila výhra z minulého kola, měli víc jistoty i sebevědomí. Jsem opravdu spokojený z výkonu a nasazení, pochvalu si zaslouží úplně všichni hráči.“

Oproti tomu z Horažďovic odjížděl zklamaně trenér Klatov Roman Vonášek. „Znovu jsme se o lepší výsledek připravili sami, školáckými chybami a neschopností proměňovat šance. O přestávce jsem kluky varoval, pozor na začátek poločasu, všichni to odkývali, ale stačilo pět minut, prohrávali jsme 1:3 a bylo hotovo. Ne že by neměli fyzičku nebo neuměli hrát fotbal, ale to už je o psychice. V mužstvu není ani tahoun ani síla.“

 

 

Ostatní výsledky:

 

Chrást -  Holýšov 3: 1 ( 2: 0)

Branky: Kovařík 2, Löwy - Trhlík; ŽK: 2:0. Diváků: 200

 

Rapid  - Koloveč 2: 1 ( 0: 1)

Branky: Hucl 2 - Bittengl; ŽK: 5:2; ČK: 0:1. Diváků:  200 

 

Rokycany  - Přeštice 1: 1 ( 1: 0)

Branky: Blecha - Pavlík; ŽK: 2:3. Diváků:  150 

 

SK ZČE -  Bolevec 4: 1 ( 1: 1) 

Branky: Lisý 3, Vohrna - Pelnář; ŽK: 4:2; ČK: 0:1. Diváků: 140 

 

Stříbro  -  M.Touškov 3: 2 ( 1: 0)

Branky: Albl, Dyk, Pelán - Královec, Mižár; ŽK: 4:1; ČK: 0:2. Diváků:  200 

 

Vejprnice -  Rozvadov 1: 0 ( 0: 0)

Branky: Paul; ŽK: 2:4. Diváků:180

 

 

  1. Chrást              23  13   5   5   56 : 33    44  (  8)

  2. Rokycany            23  12   8   3   39 : 19    44  ( 11)

  3. Koloveč             23  13   3   7   67 : 25    42  (  9)

  4. Holýšov             23  12   5   6   41 : 31    41  (  8)

  5. M. Touškov          23  11   4   8   49 : 42    37  (  4)

  6. Přeštice            23  11   3   9   45 : 34    36  ( -3)

  7. Rapid Plzeň         23  10   6   7   39 : 34    36  (  0)

  8. Stříbro             23  10   3  10   44 : 47    33  ( -3)

  9. Vejprnice           23   9   6   8   35 : 40    33  ( -3)

 10. Bolevec             23   7   7   9   41 : 48    28  ( -5)

 11. Chanovice           23   8   3  12   34 : 43    27  ( -9)

 12. Horažďovice         23   6   8   9   36 : 41    26  (-10)

 13. Rozvadov            23   6   6  11   34 : 49    24  ( -9)

 14. SK ZČE Plzeň        23   7   3  13   33 : 53    24  (-12)

 15. Horní Bříza         23   6   5  12   33 : 47    23  (-10)

 16. Klatovy             23   4   3  16   23 : 63    15  (-15)

 

 

---

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

V LUBECH BYLO NA JAŘE POPRVÉ VESELO  

 

Ve 23.kole 1.A třídy  se  dva týmy z Pošumaví představily na domácím hřišti  a další dva se vydaly hledat štěstí  za ziskem důležitých bodů za hranice našeho okresu. Doma se mělo teoreticky dařit lépe Sušici, která již sice musela slevit po jarním propadáku  z případného přímého postupu  na účast v baráži o postup(umístění do 4.místa).   Při shodě náhod  výsledků tohoto kola se mohli Sušičtí k druhému místu přiblížit. Nestalo se tak a  neúspěšným výsledkem v podobě prohry k záchraně mohutně finišujícímu Zbůchu se jim začíná komplikovat  i účast v baráži.

Tím který v tomto kole překvapil byl Start Luby. Na domácím hřišti hostil teoreticky z pohledu druhého místa v tabulce silnější Zbiroh. Na základě zkušeností z výsledků tohoto soupeře v Sušici i ze vzájemného zápasu který na jejich hřišti sehrál Strážov bylo všeobecně známé to, že tento tým aspirující na postup nemá potřebnou  kvalitu a jeho výsluní na druhém místě je proto více než překvapivé. Všem kteří toto tvrdí je  toho dostatečným důkazem nedělní zápas  v  Lubech. Domácí Start  který v něm dokázal vyhrát a  získat první tři body letos na svém hřišti tak učinil první krok k záchraně a to doslova v hodině dvanácté.

Těžký úkol měli před sebou v utkání v Nepomuku svěřenci trenéra Karla Kalivody z Nýrska. Na tomto hřišti Okula od roku 2006 neprohrála , ale po tomto kole to již neplatí. S cílem prodloužit dosavadní úspěšnou sérii  na hřišti o záchranu hrajícího Manětína nastupovali strážovští   fotbalisté.  Ziskem bodu za výsledek 1:1 po bezbrankovém poločase toho moc nepokazili. Jediným nespokojeným  byl brankář Michal Javorský, kterému změna stavu na ženatý prospěla. V  předcházejících třech zápasech udržel čisté konto, ale tentokrát musel jednu lovit míč ze své sítě.   

---

 

Nepomuk - Nýrsko 2: 0 ( 1: 0)

Branky: Kalabza, Noháček; ŽK: 3:0 . Diváků: 110.

 

VD Luby  - Zbiroh 4: 0 ( 1: 0)

Branky: Šůs 2, Hodl, Kostolanský; ŽK: 1:2; ČK: 1:2 . Diváků: 100

 

Manětín -  Strážov  1: 1 ( 0: 0)

Lukáš Helm

 Hosté přijeli k utkání 23. kola 1.A třídy s jasným cílem. A to sehrát proti soupeři, který prokázal svoji sílu vítězstvím v osmi lidech v Nýrsku v minulém kole, vyrovnanou partii a získat na manětínské půdě alespoň bod. Bojovnost a kvalita hráčů Manětína se projevila hned na začátku, kdy se hra odehrávala spíše v blízkosti brankáře Javorského, zatímco brankář domácích musel krýt jen slabé či nepříliš přesné pokusy hráčů z Pošumaví. Naopak při hráčích Strážova stálo několikrát štěstí, to když Dobrý svou rychlou střelu opřel do tyče nebo když jasnou  brankou příležitost spálila dvojice rychlonohých manětínských hrotů. Obecně ofenziva velmi dobře podporovaná hráči manětínské zálohy byla největší zbraní domácího celku. Proto nerozhodný výsledek prvního poločasu byl hlavně pro hosty více než dobrý.

 Do druhé půle, která se stejně jako první část zápasu odehrávala za hustého deště, vstoupili domácí ještě aktivněji. Hlavním impulzem byl výsledek prvního poločasu v Lubech. Ač aktivní,domácí bránu Javorského přímými střelami neohrožovali. Až přišla 58. minuta. Strážov prohrál jeden z mnoha soubojů ve středu hřiště a z následné rychlého protiútoku a centru ze strany poslal Koblov,sám mezi třemi obránci, Manětín do vedení. I v další průběhu druhé půle byli domácí aktivní. Neustálými brejky sahali po navýšení svého náskoku. Nejblíže k němu měli v 75. minutě, kdy po špatném odkopu strážovské obrany se k balonu dostal manětínský záložník. Ten se nicméně prakticky sám před prázdnou bránou nejprve umotal ve vlastních kličkách, aby pak nebezpečný střelecký pokus kryl zodpovědně chytající Javorský. V té době hrál Strážov v obraně jen na dva stopery a na hrot se posunul Čížek. Zůstalo při tom i po velmi přísném a diskutabilním vyloučení France za sražení hráče v brankové situaci. Posledních deset minut tedy dohrával Strážov jen o deseti hráčích a jen málokdo by si vsadil na jejich bodový zisk. V minutě devadesáté se ale jako správný kapitán ukázal Zbyněk Vítovec, který po akci, na jejímž počátku stál právě v útoku hrající stoper Čížek, zajistil nechytatelnou střelou do pravé šibenice strážovským fotbalistům důležitý bod.

Řekl po zápase asistent trenéra Strážova Lukáš Helm:" Dnešní zápas byl nesmírně těžký. Jednak soupeř z Manětína potvrdil svoji fotbalovou kvalitu a také na takto mokrém a kluzkém terénu je jakékoliv zavání, jakákoliv chyba fatální. A proto musím za dnešní výkon pochválit brankáře javorského, který inkasoval jen jednou v situaci, kterou nemohl vyřešit. Jinak pochytal všechny nebezpečné střely a pomohl nám svým výkonem k důležitému bodu. Soupeř bal velice nepříjemný dvojicí rychlých útočníků a celý tým jako takový byl naladěn velice ofenzivně.  Navíc my již několik zápasů soupeřům jeho hru vlastní nepřesností přihrávek a nedůrazem v osobních soubojích strašně ulehčujeme. Stejně tak musíme zapracovat na koncovce, neboť dnes jsme na bránu domácích poslali jen tři přímé střely, naštěstí ta nejkrásnější nám zajistila nesmírně cenný bod. Je dobře, že máme sílu nesložit zbraně a poprat se o výsledek až do devadesáté minuty. Za to patří všem hráčům velký dík."   

Branky: 58.Koblov – 90.Vítovec; ŽK 0:1 ( Helm), ČK:  0:1(Franc)  Diváků:  100 

 Sestava Strážova: Javorský - Čížek, Michel, Helm, Petr Presl - Václav Matějka, Jiří Franc, Michal Chaluš, Zbyněk Vítovec (C) - Janka ( 75. Bronislav Mayer), Čeleda

 

Sušice  - Zbůch 1: 2 ( 0: 1)

Branky: Farták - Fořt, Janeček; ŽK: 2:1. Diváků: 50 

 

Ostatní výsledky :

 

Příkosice -  Zruč 3: 0 ( 0: 0)

Branky: Votípka 2, Štych; ŽK: 0:4; ČK: 0:1. Diváků:  150 

 

Staňkov  - Chlumčany 1: 1 ( 0: 0)

Branky: Leider - Švec; ŽK: 1:1 . Diváků: 100 

 

Křimice  - Nýřany 0: 3 ( 0: 1)

Branky: Kováč 2, Kasl; ŽK: 4:2; ČK: 1:0. Diváků:  100 

 

Domažlice B -  Stod 5: 2 ( 1: 1) 

Branky: Bočan 2, Hartl, Krakeš, Pavlíček - Hruška, vlastní; ŽK: 3:3; ČK: 1:1. Diváků:  200

 

 

 

 1. Stod                23  16   4   3   73 : 27    52  ( 19)

 2. Zbiroh              23  12   7   4   36 : 25    43  ( 10)

 3. Příkosice           23  13   3   7   71 : 39    42  (  6)

 4. Domažlice B         23  10   7   6   52 : 34    37  (  1)

 5. Nepomuk             22  10   6   6   37 : 26    36  (  3)

 6. Sušice              23   9   8   6   34 : 23    35  ( -1)

 7. Chlumčany           23   8   9   6   41 : 36    33  (  0)

 8. Strážov             23   9   5   9   33 : 34    32  ( -1)

 9. Nýřany              23   9   5   9   36 : 45    32  ( -1)

10. Zruč                23   8   5  10   25 : 32    29  ( -4)

11. Křimice             23   7   6  10   29 : 33    27  ( -9)

12. Nýrsko              23   7   4  12   20 : 27    25  ( -8)

13. Luby                23   8   1  14   27 : 53    25  (-11)

14. Manětín             23   7   3  13   32 : 51    24  (-12)

15. Zbůch               23   6   5  12   30 : 40    23  (-10)

16. Staňkov             22   4   2  16   17 : 68    14  (-22)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku