Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 19.. kolo 1. - 2.5.

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

LOĎ SE NAKLÁNÍ, TROSEČNÍKŮ PŘIBÝVÁ

 

V příštím kole se 1.B třída přehoupne přesně se zahájením II .poločasů do své druhé jarní poloviny. Na své úvodní letošní tři zápasy určitě rádi zapomenou  fotbalisté Sokola Hradešice. Tento tým s absolutně nevydařeným vstupem do jarní sezóny , kdy po třech kolech měl na svém bodovém kontě nulu další tři kola plně bodoval . Má tak v mizérii výsledků které týmy z Pošumaví na jaře v 1.B třídy až na výjimky podávají  má reálnou šanci se poprat o barážové místo a šanci postupu . Pokud bychom mohly zařadit mezi ty výjimky Měčín a také  Švihov. Je škoda, že prohrou o šest bodů v Předenicích a dělbou  boduv tomto kole  v derby s TJ  Žichovice si tuto jarní bilanci pokazil.

Týmem který toho rozhodně v šesti kolech nedokázal výjimkou výhrou doma nad Sokolem Hradešice a ziskem třech bodů v Měčíně je Sokol Pačejov. Měřeno z pohledu například výsledků se soupeři z jižního Plzeňska úplně propadl  0 : 3 na zápasy. Po prohře s lídrem tabulky Sokolem Blovice dvakrát neuspěl doma  s celky úspěšně bojující o záchranu z Předenic a ze Žinkov.

Klatovy B ke třem remízám připsaly ke svému jarnímu účtu také třetí prohru. V domácím zápase s Měčínem neprodali hráči domácí rezervy svojí kůži zadarmo, ale nakonec byli v přetahování o vítězství úspěšnější hosté z Měčína. Klatovský tým  by potřeboval zpruhu v podobě výhry. Vždyť fanoušci tohoto klubu viděli jejich jediné vítězství béčka před půl rokem. Bylo to v duelu s nováčkem ze Žinkov v polovině října minulého roku ! 

Něco podobného a  možná  že by to pomohlo jako svěcená voda by potřeboval i Sokol Mochtín. Také tento v minulosti úspěšný tým který např. od roku 2002 je v dlouhodobé tabulce úspěšnosti v 1.B třídě na 3.místě(před nimi je pouze Strážov  a Sokol  Hradešice) zaokrohlil zisk bodů za toto období na pěknou porci 200 bodů, ale to mu v součastné době moc nepomůže. Bod v boji o záchranu s jakýmkoli soupeřem v 1.B třídě je prostě málo. Ostatní ohrožené týmy sice na tom z Pošumaví nebyli v tomto kole o nic lépe , ale ty další kteří na podzim byli téměř odepsáni již se symbolického polití svěcenou vodou dočkali a zatím úspěšně unikají do bezpečí. Zajíci se ale počítají až po honu a tak si počkejme jako nakonec tento hon dopadne. Konec konců na to také čekají týmy v okresním přeboru a III.třídy které se třesou z hrozby padáku do nižší soutěže.

 

 

---

 

 

Dlouhá Ves     Hradešice   0 : 2 (0 : 1)

Trenér Hradešic Zbyněk Chmelík: „Zápas, kterým jsme domácím oplatili podzimní porážku hodnotím jako jednoznačně zasloužené vítězství. Dnes můžeme pochválit všechny hráče, naše mužstvo podalo zatím asi nejkvalitnější výkon této sezóny. Musím v zadních řadách vyzdvihnout skvělý výkon brankáře M.Šůse a spolehlivě vedenou obranu V.Hlaváčem. Spokojeni jsme tentokrát byli i s útočnou fází, kde záložní řadu  výborně dirigoval H.Hnojský a v útoku v tomto zápase velmi dobře hrající M.Lávička. V dalším derby se Svéradicemi budeme nepochybně chtít potvrdit stoupající výkony a napravit negativní vzájemnou bilanci.“

Branky : 25. Lávička Miroslav, 65.Šašek František. Rozhodčí:Jurčík.ŽK:4:0:ČK:0:1(St. Valvoda).Diváků : 150

 

Svéradice – Blovice   1 : 2 (0:1)

Václav Dušek

Domácí začali utkání naivně a hosté brzy udeřili svým typickým způsobem, když centr z pravé strany pohodlně poslal za Soukupa záda nejlepší střelec soutěže Žežula. Zřetelná převaha hostů pokračovala i nadále a kdyby do přestávky proměnili další tři vyložené šance, nebylo by dále o co hrát. Domácí se na nic nezmohli, navíc přišli o zraněného kapitána Herouta. Naštěstí pro domácí hosté uvěřili, že se Svéradice porazí sami a hned po pár vteřinách druhého poločasu bylo srovnáno. Jiřinec přešel jako nůž máslem přes pět hráčů a pohodlně zakončil kolem vybíhajícího brankáře Louly. Hosté náhle znervózněli, odešel jim přechod do útoku a šance na vítězství byli vyrovnané. Domácí další vyloženou šanci neměli, hosté po vystřídání Žežuly přestali útočit úplně a vše spělo k remíze. Tu však domácí nakonec neudrželi, v 87.minutě propadl centr z vlastní poloviny do pokutového území a nekrytý Rous z pozice zády k brance prostřelil míč do sítě. Domácí se ještě nevzdali a vzápětí měl gólovku na noze Jiřinec, ale hosté obětavě jeho střelu k Loulovi vůbec nepustili. Domácí si tak připsali druhou prohru v řadě, pro zranění přišli o další tři hráče a nebezpečně se blíží do sestupového pásma.

Branky: 46.Jiřinec Michal - 4.Žežula Jiří, 87.Rous Jan. Rozhodčí: Kvasnička Ladislav, ŽK: 2:3, Diváků: 80

Sestava Svéradic: M.Soukup - Bouše, Václavek, Š.Kulhánek, Petřík (72.Vonášek) - Bartuška, Jiřinec, Herout (26.D.Martínek), Mareš (46.Vlček) - L.Soukup, Makovec

 

Mochtín  - Předenice   2: 2 ( 1: 2)

Karel Šot

  Domácí fotbalisté přivítali na svém hřišti zatím nejúspěšnější jarní tým soutěže a chtěli naplno bodovat. Od první minuty dávali všem najevo, že to myslí se záchranou I.B třídy pro Mochtín vážně. Soupeř hrál kvalitní fotbal, byl však pod tlakem, bránil se plných dvacet minut. Jednou ho zachránila tyč, zbytek šancí domácích vychytal výborný Marek Šatra v brance Předenic. Ve 24.minutě ale udeřilo na druhé straně. První povedený brejk hostům vyšel dokobnale. Po narážečce se dostal do šance Myslík, hosté vedli 1:0 ! Mochtín však tlačil dál, odměnou mu byla vyrovnávací branka na 1:1 Jiřího Dolejše ve 28.minutě. O pouhé dvě minuty později však přišla další brejková akce hostů, která jim přinesla znovu vedení. Před golem ale rozhodčí odpískal soupeři ofsajd, uznal ho až po konzultaci s domácím asistentem - laikem, který mu potvrdil, že se o ofsajd nejednalo ! Málo kdy vídaný sportovní čin (asistentem domácích byl trenér dorostu Jaroslav Pavlík a jeho nestranný výkon silně korenspondoval s naprosto neseriózním výkonem jeho protějšku na straně hostů !) nakonec přinesl Předenicím alespoň jeden cenný bod, protože i v další části hry byl Mochtín aktivnějším a lepším mužstvem. Na 2:2 stačil již ve 49. minutě srovnat Zdeněk Novák, další tlak mochtínských hráčů, ale již bez úhony stačil soupeř eliminovat, odvezl si cennou remisu. Mochtín naopak dva body ztratil, ale výkonem své fanoušky rozhodně nezklamal., Branky : Dolejš Jiří - Myslík Vladimír 2. ŽK 1:3, 70 diváků. Rozhodčí Luboš Holeček z Hluboké

 

Klatovy B – Měčín 2:4 (1:1)

Adam Popelka

Do utkání jsme vstoupili velmi aktivně , už v 5minutě střílel těsně vedle Janda , o 5minut později se ve své první šanci ocitl Frous , po Votípkovo centru střílel jen do gólmana. Hosté zahrozili poprvé ve 20minutě , po chybě Kotába střílel Krotký těsně vedle. V 30minutě se nadechl k sólu Frous , od postranní čáry pronikl až před brankáře , ten ho opět vychytal a do třetice Frous o pět minut později nedotáhl ke gólu svoje druhé sólo. Gólu jsme se přeci jenom dočkali , po ideální přihrávce Frouse skóroval Votípka do prázdné brány , to běžela 35minuta , o chvilku později jsme mohli zvýšit vedení , ale Janda mířil jen do břevna.V poslední minutě první půle hosté nečekaně vyrovnali , po chybě obrany srovnal Němec.

Do druhého poločasu jsme vstoupili špatně o po dvou minutách jsme inkasovali , prosadil se opět Němec , za tři minuty bylo vyrovnáno , po rohu Lukeše se prosadil Janda. Hra se přesypávala ze strany na stranu a v 70minutě vrátil hostům vedení nádherným volejem Krotký. Za 5minut jsme opět vyrovnali , ale branka nebyla pro údajný ofsajd uznána. V závěru jsme všechno vsadili na jednu kartu a soupeř podnikal rychlé výpady a po jednom z nich Suchan střelou k tyči rozhodl o vítězství.

Branky: Votípka , Janda – Němec 2, Krotký , Suchan. ŽK 2:2.Diváků:  70

Sestava: Sláma –Kološ , Kraus , Veselka(85. Nešpor) , Hromada – Zahradník , Votípka , Janda , Kotáb(75. Popelka) – Lukeš , Frous

Trenér Adam Popelka:“ V dnešním utkání jsme naprosto zbytečně ztratili tři body , v prvním poločase jsme mohli vstřelit nejméně tři branky a mohlo být rozhodnuto. Na gól se strašně nadřeme , naopak velmi lacině inkasujeme. Nebyl nám uznán regulérní gól na 3:3 , utkání by vypadalo jinak , ale prohráli jsme si to sami v první půli.“

 

Pačejov – Žinkovy  1 : 2 (0 : 1)

Letošní bilance Pačejova z pohledu výsledků se soupeři z jižního Plzeňska je po tomto zápase 0 : 3. Po prohře s lídrem tabulky Sokolem Blovice dvakrát neuspěl doma(!!) s celky úspěšně bojující o záchranu z Předenic a ze Žinkov. Rozhodně Pačejovští dosud na jaře nic moc nedokázal. Vítězství s týmy z Pošumaví s Hradešicemi a na půdě Měčína slibovaly daleko víc. Tímto zápasem ve kterém podlehli nováčkovi ze Žinkov překlopili svojí dosavadní úspěšnost v tomto ročníku do negativních čísel, když k osmi výhrám  , dvěma remízám si připsali devátou porážku. Možná, že s druhou polovinou jarní části do které se v příštím kole o poločase 1.B třída přehoupne přijdou pro tento tým lepší časy. Konec konců když dokázal  vzít body Hradešicím, pak by jim naopak v souboji o druhé místo mohli pomoci třeba tím, že vezme body jejich soupeřům z Losiné a Přeštic.

Branky: 62. Hlaváč Miroslav – 24. Šindelář Michal, 65. Švejda  Filip. Rozhodčí: Urban .  ŽK: 0 : 2. Diváků: 150.

 

Švihov  - Žichovice 0: 0 ( 0: 0)  

Podrobnosti nehlášeny

ŽK: 1:2 . Diváků: 60 

 

 

Ostatní výsledky :

 

Přeštice B  - Losiná 2: 1 ( 1: 0)

Branky: Fiala, Lecjaks - Veleman; ŽK: 4:2 . Diváků: 100 

 

 

 

             1. Blovice             19  13   5   1   42 : 12    44  ( 17)

             2. Hradešice           19  10   3   6   35 : 26    33  (  6)

             3. Losiná              19   9   4   6   36 : 28    31  (  4)

             4. Přeštice B          19   8   6   5   31 : 22    30  (  0)

             5. Dlouhá Ves          19   9   3   7   32 : 34    30  (  0)

             6. Svéradice           19   7   6   6   46 : 40    27  ( -3)

             7. Pačejov             19   8   2   9   29 : 31    26  ( -4)

             8. Měčín               18   7   4   7   32 : 29    25  ( -2)

             9. Předenice           18   7   3   8   27 : 28    24  ( -3)

            10. Švihov              19   6   5   8   30 : 32    23  ( -7)

            11. Žinkovy             19   6   5   8   36 : 43    23  ( -4)

            12. Zichovice           19   5   6   8   26 : 27    21  ( -6)

            13. Mochtín             18   5   4   9   25 : 30    19  ( -8)

            14. Klatovy B           18   1   4  13   17 : 62     7  (-20)

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku