Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Bylo to vydřené vítězství

Lukáš Helm : „ Z mého úhlu pohledu dnes nevyhrál ten lepší, ale ten šťastnější“

Strážov – Křimice    2 : 0 (1 : 0)

Domácí po vítězném zápase v minulém kole v Sušici museli improvizovat ve vítězné sestavě. Citelně jim chyběl zraněný David Gajdůšek, nemocný Jan Michel a otazník visel i nad startem dalšího maroda asistenta trenéra Lukáše Helma . Ten do zápasu nakonec nastoupil stejně jako hrající kouč Petr Presl s vědomím, že věkový průměr dalších hráčů k dispozici na lavičce je 38 let . Přesto Strážovští o místní pouti šli do utkání s cílem nezklamat své diváky a vydobýt další velmi důležité body , neboť každý ztracený bod doma(viz minulý duel s Zbůchem 0:0)by mohl v konečném účtování chybět. 

Slova po zápase  asistenta trenéra Lukáš Helma vše co se na hřišti odehrálo  „ vystihuje  tento duel přesně : „ Soupeř z Křimic podal velmi kvalitní výkon, na který jsme ruku na srdce v určitých chvílích zápasu prostě neměli.“

 Rychlé uklidnění sice přinesla branka v tomto zápase dobře hrajícího Janky, ale to bylo ze strany domácích na dlouho všechno. Už v průběhu prvního poločasu začali soupeři vyklízet pole a ten získával mírnou převahu. Tlak soupeře vyvrcholil v úvodu druhého poločasu.  Po našich dvou velkých a po hříchu neproměněných šancích , které Strážov neproměnil  je Křimice prakticky zavřely na jejich půlce a bylo jen otázkou času, kdy inkasují. Naštěstí ve vápně si často hosté  nevěděli rady. Do největší šance měli hosté v 65.minutě  kdy jejich hráč  ze šesti metrů trefil jen břevno brankáře Javorského. S rostoucím tlakem soupeře se otvírala okna v jeho obraně, ale těch nabídnutých  okének domácí nedokázali zhostit k navýšení skóre. Proto v 77.minutě přišlo pro hráče , ale také i diváky kteří je hnali do útoku vysvobození. K odraženému míči dostal Čeleda a propálil vše, co mu stálo v cestě. Soupeř však sympaticky nesložil zbraně a až do konce zápasu pravidelně zaměstnával domácí defenzivu.

Lukáš Helm ke své výstižné větě uvedené v úvodu tohoto komentáře k zhodnocení vítězného duelu dodal: „ Musím dnes poděkovat hráčům, že i v mírně kombinované sestavě a někteří se zdravotními problémy přistoupili k zápasu zodpovědně a v rámci možností i bojovně. Z mého úhlu pohledu dnes nevyhrál ten lepší, ale ten šťastnější. Pro nás jsou tyto body nesmírně cenné v našem snažení o zachování účasti v 1.A třídě, nicméně chceme-li pomýšlet na nějaký bodový zisk i za týden v Manětíně, musíme podat diametrálně lepší výkon než ten dnešní“.

Branky: 3. Janka, 77. Čeleda; ŽK: 1:3. Rozhodčí: Václav Červený. Diváků: 260.

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku