Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 18. kolo 24. – 25.4.

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

PŘERUŠILI DLOUHOU NEÚSPĚŠNOU SÉRII ŠESTI PORÁŽEK

 

Doslova v hodině dvanácté zatáhli  za záchranou brzdu hráči exúčastníka 1.A třídy  TJ Žichovice. Ke dvěma posledním podzimním prohrám letos na v prvních čtyřech kolech prohráli co se dalo a nebezpečně se propadali téměř až k jeho dnu. V nedělním derby se Sokolem Pačejov si Žichovičtí po šesti porážkách připsala důležité vítězství. Jejich obětním beránkem byl Sokol Pačejov, který čekání na  první výhru nad tímto soupeřem musel znovu odložit. Čekání na první jarní výhru musel na základě prohraného  derby v Měčíně musel oddálit Sokol Mochtín a touto prohrou se ponořil v tabulce osm kol před koncem na předposlední příčku.Poprvé vyšel letos  bodově naprázdno FC Švihov s překvapením jara  v Předenicích. Další klopýtnutí nevyzpytatelné Losiné a prohře Dlouhé Vsi na hřišti lídra tabulky zužitkovaly Hradešice doma  a po povinné  výhře nad klatovskou rezervou se znovu vrátily na třetí místo na kterém po první části přezimovaly.

  

---

 

Předenice  - Švihov       2 : 0 ( 0: 0)

Branky: Kadlec, Štrunc Hráno bez karet . Diváků: 70

 

Hradešice  - Klatovy B   2 : 0 ( 0: 0)

Do utkání jsme nastoupili po sérii tří remíz v řadě s cílem připsat si do tabulky konečně tři body. V úvodu jsme mohli vstřelit dvě branky , nejprve po Steinbergrovo centru spálil 100% šanci mladík Brož , který z 5metrů překopl prázdnou bránu a o 5minut později Votípka , který z úhlu nechal vyniknout domácí gólmana. Poté zahrozili domácí , z přímého kopu trefili tyč. Před pauzou vychytal domácího útočníka skvělý Sláma.

Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně a Votípka se řítil sám na gólmana  , střílel jen o pár metrů vedle. Poté si vzal zápas do své režie rozhodčí Brůha , v 65minutě nepískl 100% penaltu na Steinbergera , který byl ve vápně podražen domácím obráncem a o dvě minuty po našem rohu , zahrál domácí záložník rukou před zraky rozhodčího , ten nechal pokračovat a domácí vstřelili vedoucí branku . Po inkasované brance jsme se snažili o vyrovnání , ale další šance jsme si nevytvořili , naopak  domácí ke konci přidali další branku a rozhodli o svém vítězství.

Trenér Adam Popelka:“ Bohužel jsme opět doplatili na špatnou koncovku , dnes jsme si vypracovali nejméně tři 100% šance , které jsme neproměnili , pochvalu si dnes zaslouží všichni , především chci vyzdvihnout brankáře Slámu , který s námi jel po dopoledním utkání za mladší dorost a odvedl vynikající práci. Co mě mrzí , je výkon rozhodčího , který utkání z velké míry ovlivnil neodpískanou penaltou a situací před vstřelenou brankou“.

 

Trenér Hradešic Zbyněk Chmelík : "Aby si nestranný divák mohl udělat reálnou představu o průběhu utkání, musím doplnit komentář trenéra B týmu Klatov. Rozhodčí Brůha skutečně ovlivnil vývoj zápasu, domácímu týmu Hradešic neuznal dva góly a neodpískal tři penalty.

Jinak celkovou úroveň utkání lze hodnotit jako průměrnou, domácí si však svou výhru nepochybně zasloužili. Přesto naše mužstvo bude muset v následujících utkáních potvrdit stoupající formu a dokázat, že úvod sezóny byl jen krátkodobým selháním celého týmu"

Branky: 67. Florián, 85. Šmrha Miroslav ml. ; ŽK: 1:1 . Diváků:  110 

 

Blovice  - Dlouhá Ves     2 : 0 ( 1: 0)

Branky: Herman, Rous; ŽK: 2:0 . Diváků: 150 

 

Měčín   - Mochtín   4 : 0   (1 : 0)

Utkání dvou sousedů v tabulce  začalo od začátku s velkým nasazením u obou družstev. V 11.minutě unikl  po pravé straně Krotký Jaroslav a zpětnou přihrávkou našel dobře postaveného Šlaise, který přízemní střelou otevřel skoré utkání. Do poločasu se hrál útočný fotbal ale branky se diváci nedočkali.  V druhého poločasu  hosté  začali aktivněji ale střelecky vyšli naprázdno. Poté domácí převzali iniciativu a v 80 min  po přihrávce Eliáše vstřelil Dušan Němec druhý gól.  Branka domácí uklidnila a v 85 mim po samostatném úniku vsítil jejich  třetí brankový úspěch Lukáš Čejka. Další velkou šanci spálil Dušan Němec kdy obhodil brankáře hostí jeho střela skončila mimo branku. Konečný výsledek pečetil Jakub Štampach, který střelou  z velkého vápna přestřelil jinak dobře chytajícího gólmana hostí.

Branky :  Šlais, Němec, Čejka, Štampach . Utkání sledovalo 110 diváků. ŽK 1 : 5, ČK 0 : 1( Novák ) Utkání řídil s přehledem  rozhodčí Szickay.

 

Přeštice B - Svéradice 3 : 1 (0 : 0)

V prvním poločase dopoledního utkání měli domácí optickou převahu a přestože si vyloženou šanci nevypracovali, celkem 4x přiměli brankáře Soukupa zasahovat zejména po nebezpečných centrovaných míčích. Hosté o sobě vědět jen jednou, když typickou brejkovou akci zatáhl Jiřinec do středu hřiště a po jeho ostré střele k tyči se domácí brankář musel pořádně natáhnout, aby ji vyškrábl na rohový kop. Situaci hostů zkomplikoval ve 42.minutě nepochopitelným zkratem Lukáš Petřík, po té co již měl ŽK, sáhl na míč po provedeném autovém vhazování rukou a po druhé ŽK byl vyloučen. Z herní stránky se vše podstatné začalo dít až ve druhém poločase. Situace hostů se stala ještě horší hned ve 48. minutě. Před hostující lavičkou byl zezadu nešetrně bez míče sestřelen Marek, mladý hlavní rozhodčí Brož situaci jako nedovolený zákrok neposoudil a naopak hostujícího hráče vyloučil za urážku protihráče, který jej fauloval. Na hřišti následně vznikli velké emoce a až po uklidnění vzniklé situace AR1 Tycem se mohlo pokračovat dále. Hosté se nevzdali ani v devíti, dokonce výrazně přidali a domácí museli v přesilovce bránit. V 58.minutě hosté dokonce udeřili, když centrovaný míč na zadní tyč po provedení přímého volného kopu umístil do sítě Vonášek. Hned vzápětí však domácí prakticky z identické situace srovnali krok. Další nápor hostů se však nekonal a hrál se nezáživný fotbal ve středu hřiště. Utkání nakonec rozhodla 85.min a vítězná branka domácích z přímého volného kopu z hranice šestnáctky, poté co zeď hostů nesplnila svou úlohu a míč propadl skrz ni. Hosté už neměli síly na zvrat, utkání se dohrávalo, ale přesto o sobě dal ještě vědět hlavní arbitr, který v 90.minutě odpískal ve prospěch domácích přísnou penaltu. Po tomto verdiktu se již po několikáté v průběhu utkání pokračovalo v napjatých emocích a domácí hráč Zelenka udeřil rukou do obličeje hostujícího Václavka, za což viděl pouze ŽK. Domácí penaltu proměnili a následoval jen závěrečný hvizd hlavního sudího. Skončilo utkání, které bylo po herní a hlavně i psychické stránce náročné pro všechny účastníky a domácí se vzhledem k průběhu dočkali zaslouženého vítězství.

Branky: 60. Rajchart Petr, 85., 90.PK - 58.Vonášek Jan

Sestava Svéradic: M.Soukup - Bouše, Václavek, Marek, Martínek (46.Bartuška) - Vonášek, Mareš (85.L.Soukup), Herout, Petřík - Jiřinec, Makovec

 

Žichovice -  Pačejov  2 : 1 (1 : 1)

Branky: Beneš, Malý - Hlaváč; ŽK: 4:2. Diváků: 150 

 

Losiná -  Žinkovy 2: 4 ( 2: 3) 

Branky: Hajšman, Veleman - Šindelář 2, Hora, Suda; ŽK: 0:1  . Diváků: 100

 

 

 

 

   1. Blovice             18  12   5   1   40 : 11    41  ( 14)

   2. Losiná              18   9   4   5   35 : 26    31  (  7)

   3. Hradešice           18   9   3   6   33 : 26    30  (  3)

   4. Dlouhá Ves          18   9   3   6   32 : 32    30  (  3)

   5. Přeštice B          18   7   6   5   29 : 21    27  ( -3)

   6. Svéradice           18   7   6   5   45 : 38    27  (  0)

   7. Pačejov             18   8   2   8   28 : 29    26  ( -1)

   8. Měčín               18   7   4   7   32 : 29    25  ( -2)

   9. Předenice           18   7   3   8   27 : 28    24  ( -3)

  10. Švihov              18   6   4   8   30 : 32    22  ( -5)

  11. Zichovice           18   5   5   8   26 : 27    20  ( -7)

  12. Žinkovy             18   5   5   8   34 : 42    20  ( -7)

  13. Mochtín             18   5   4   9   25 : 30    19  ( -8)

  14. Klatovy B           18   1   4  13   17 : 62     7  (-20)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku