Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 17. kolo 17. – 18.4.

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B

 

HRADEŠICE SE V MOCHTÍNĚ CHYTLY- DOMÁCÍ NIKOLIV

 

Na dvou hřištích se to rozdaly v 17.kole 1.B třídy  mezi sebou v derby týmy z Pošumaví. Pro účastníky těchto klání byly to souboje velmi důležité. Zatím co ve Švihově domácí potvrdili po vítězství v zimním turnaji v Sušici slibnou jarní formu a nechali tak svému soutěži z Měčína zajít chuť na případný bodový zisk, v Mochtíně     dopadli lépe Hradešice. Hosté se tak na jaře  konečně chytli , domácí nikoliv a jejich situace nejí po čtyřech jarních zápasech zrovna růžová. Když k tomu přidáme, že tři z toho sehráli Mochtinští na svém hřišti a získali pouhý bod šťastnou remízou po sporném vyrovnávajícím góle s FK Svéradice , pak jejich pozice se dá přirovnat ke klesající lodi ke dnu. Jinak ani nelze jejich postavení v tabulce nazvat, neboť v součastné době jsou mimo béčka Klatov a Žichovic jedním z kandidátů ohrožených sestupem. Je paradoxem, že po podzimu  bez nadějí poslední Klatovy dokázaly na jaře vyprodukovat více bodů než Mochtín a Žichovice. Posledně jmenovaný celek prohrál souboj o šest bodů v Žinkovech a jejich přemožiteli se tak podařilo je v tabulce  bodově dostihnout. Úspěšnou rehabilitaci za prohru v prvním jarním domácím zápase před týdnem s Dlouhou Vsí se podařilo hráčům FK Svéradice. Ti v dalším utkání doma dokázali  o body obrat soupeře z druhého pořadí v tabulce z Losiné. Na třetím místě figurující Dlouhá Ves  se tak dotáhla v tabulce na Losinou na rozdíl jednoho bodu . Bez naděje zapojit se mezi uchazeče o druhé barážovéí místo a šanci bojovat o postup jsou rázem i další v pořadí Svéradice, Hradešice , ale také Pačejov. Ten si lepší pozici výrazně pokazil přenecháním třech bodů doma na jaře úspěšně finišujícím  za záchranou hostům z Předenic.  

---

 

Dlouhá Ves - Přeštice "B"  2 : 1 (0 : 0)

Josef Krůs

Domácí nastoupili bez několika hráčů základní  sestavy ve které chyběl zraněný M.Krejčí a R.Hoda a nastoupit nemohl také z pracovních důvodů T.Blažek.V počátečním náporu domácích jsme se golu nedočkali - nevycházely finální přihrávky a chybělo i úspěšné zakončení.Docházelo i ke zbytečným faulům, které byly po zásluze trestány na obou stranách ŽK. Obrany u obou mužstev hrály v pohodě a proto nedošlo k žádným výrazným šancím.Postupně se hra vyrovnala a v posledních 10 min.se domácí hodně snažili dát gol do šatny,ale místo toho přichází největší šance hostů,kdy hostující útočník střílí asi ze 4 metrů přímo do náruče domácího brankáře Hanzla. Domácí jsou nepochopitelně zalezlí a nechávají hrát hosty.Poslední 2 min. se domácí hodně snaží, ale do šaten se odchází za stavu 0:0.

Druhý poločas začíná náporem domácích a výsledkem je faul hostů a PK, který umisťuje P.Kodýdek k levé tyči.Domácí následně přenechávají iniciativu hostům,hra je vyrovnaná a akce se střídají na obou stranách bez úspěšného zakončení.Ve 68.min. se po faulu na H.Hubeného kope další PK,který posílá opět P.Kodýdek neomylně - tentokrát k pravé tyči (2:0). Brzy na to odstupuje ze hry zraněný H.Hubený a dochází ke střídání u domácích.Do hry nastupuje M.Čech,pro kterého je to první utkání za domácí v 1.B třídě. Hosté značně ožili a začínají domácím velmi znepříjemňovat fotbalový život a výsledkem je v 77.min opět PK- tentokrát za faul dom.obrany,který proměňuje hostující J.Šidelář a snižuje na 2:1.Poslední čtvrthodinu jsme si jako domácí docela protrpěli.Hosté si chtěli za kaľdou cenu přivézt do Přeštic alespoň bod a moc jim k tomu nechybělo.Domácí ale zvítězili zaslouženě a za nasazení i hru jim diváci mohou jen poděkovat.

Branky : 47. Kodýdek Pavel (PK), , 68. Kodýdek Pavel ( PK)  -  77 Šindelář Jan (PK)
Rozhodci : Kříž . Diváků : 80. ŽK: 5:3.

Mochtín  - Hradešice 1 : 2 ( 0: 1)

Karel Šot

Důležitý souboj mužstev, která se chtěla odrazit od jarní bodové mizérie, vyšel lépe hostům z Hradešic. Domácím se nedařilo, podali zatím svůj nejslabší výkon sezony. Hosté naopak hýřili aktivitou a všechny tři body si zasloužili. Byli fotbalovější, rychlejší a důraznější ve všech řadách, vypracovali si i spoustu brankových šancí, které buďto zahodili, nebo je vychytal domácí gólman Hromada.

    V 18.minutě otevřel zblízka skóre kapitán Zdeněk Frančík, v 52.minutě hosté vedli již 2:0, když se brankově prosadil Václav Kotiš. Domácím se podařilo korigovat nepříznivý výsledek až v samotném závěru utkání, autorem gólu byl Martin Tykal.

Branky: Tykal - Frančík, Kotiš; ŽK: 2:3; ČK: 1:0 . Diváků:  100

Zápas odřídila trojice rozhodčích Jan Krauz, Václav Duda, Roman Hnojský, ŽK 2:3, ČK 1:0 (P.Švátora), 100 diváků.

 

Pačejov  - Předenice  1 : 3 ( 1: 1)

Zdeněk Voska

Za krásného slunečného počasí a před slušnou kulisou diváků nastoupili domácí proti ambicióznímu celku z Předenic. Vstup do utkání se lépe vydařil domácím, kteří šli do vedení již v 10.minutě. Po tvrdé střele Míry Hlaváče brankář míč neudržel a dorážka Pavla Jánského znamenala vedení 1:0. Bohužel hosté se postupně osmělovali a dost zatápěli naší obraně. Trest přišel v 16.minutě po krásné kombinační akci se trefil k tyči Myslík. Domácí mohli do poločasu zvýšit, ale střely Mrázka a Brůhy dokázal zlikvidovat výborný brankář hostů.

Druhý poločas vyšel lépe hostům, kteří hned v úvodu zaskočili domácí obranu. V 57.minutě se trefil opět Myslík a v 62.minutě Myška. Domácí hrozili pouze ze standartních situací, ale kýženého gólu se nedočkali. Hosté své vedení už do konce nepustili a kontrolovali své dvoubrankové vedení.Domácím bojovnost určitě nechyběla, ale soupeř, byl kvalitnější a zcela zaslouženě zvítězil. Utkání řídil s přehledem pan Kohout Miroslav z Dobřan.

Branky : 10.Jánský Pavel - 16. a 57. Myslík Vladimír, 62.Myška Marcel

Rozhodčí : Kohout Miroslav. Diváků: 130. ŽK: 2:3.

 

Klatovy B -  Blovice 0: 0 ( 0: 0)

Adam Popelka

Do utkání vstupovali  domácí  s cílem potrápit favorita . V sestavě museli improvizovat a  museli si vypomoci  zařazením čtyřech dorostenců.  V prvním poločase nebyli k vidění žádné šance , hosté dobývali klatovskou obranu a naopak domácí vyráželi k rychlým brejkům. Vstup do druhého poločasu se lépe vydařil klatovské rezervě  a 50minutě mohla  jít do vedení , když centr Lukeše tečoval Janda , ale hostující gólman reflexivně vyrazil na roh. Od 60minuty si začali hosté vytvářet tlak a z toho se rodily i šance , které likvidoval skvělý  domácí gólman Riška. Největší šanci celého zápasu měli hosté deset minut před koncem , kdy po akci středem hřiště se před Riškou ocitl Švec , jeho střelu klatovský gólman vyrazil jen k volnému Žákovi , který z deseti metrů překopl prázdnou bránu. Do konce utkání už se nic nestalo a tak jsme získali velmi cenný bod.

Trenér Klatovy B  Adam Popelka: „ Dnes si zaslouží všichni pochvalu , celé mužstvo bojovalo , zejména obrana dirigována Krausem zaslouží velké uznání. Získali jsme do tabulky další bod , i když ztráta na záchranu je veliká , budeme bojovat dál a pokusíme se ještě o zázrak.“

Sestava: Riška – Denk , Kraus , Kotáb , Hromada – Brož , Zahradník , Janda , Voráček P. – Lukeš , Popelka A. (75. Kašpárek) Hráno bez karet. Diváků:  60

 

Svéradice  - Losiná 3: 2 ( 3: 2) 

Dušek Václav

Ve Svéradicích se hrál velmi zajímavý fotbal s mnoha šancemi na obou stranách. Domácí vlétli do zápasu s velkým elánem a svého soupeře dostali pod obrovský tlak. Již v 6. minutě otevřel skóre zápasu Standa Makovec když zužitkoval přesnou přihrávku Michala Jiřince. Další gól na sebe nenechal dlouho čekat, o pět minut později se v malém vápně nejlépe zorientoval mladý Franta Mareš a domácí vedli 2:0. I v dalších minutách se na hosty valil jeden útok za druhým a vůbec to s nimi nevypadalo dobře. Čekalo se, že domácí dají třetí branku a bude rozhodnuto, ale z ojedinělého protiútoku udělala domácí obrana ve spolupráci s gólmanem obrovskou chybu a Radek Veleman měl snadný úkol, poslat míč do prázdné branky. V závěru poločasu zahrávali hosté přímý kop a hlavička Votípky znamenala vyrovnání na 2:2 - hosté tak vytěžili z minima maximum. Domácí však naštěstí nesložili zbraně a ještě do poločasu strhli vedení na svoji stranu; Standa Makovec střelou zblízka pod břevno pojistil poločasový (a jak se ukázalo i konečný) výsledek 3:2.

Druhý poločas začal v úplné opačném gardu než první.Hráči Losiné velmi dobře kombinovali a začali domácí přehrávat a vytvořili si značnou herní převahu. Vytvořili si několik čistých gólových šancí, ale díky nepřesnému zakončení a bravurním zákrokům gólmana Michala Soukupa se jim nepodařilo změnit poločasový stav zápasu. Domácím se v poslední čtvrthodině podařilo dostat také do dvou dobrých příležitostí, ale Michal Jiřinec bombou trefil pouze dobře postaveného brankáře a lob Lukáše Soukupa byl příliš dlouhý a skončil těsně nad. V hektickém závěru už hosté neměli síly na změnu skóre a domácí doslova vydřeli nad výborným soupeřem velmi cenné tři body.

Branky: MAKOVEC Stanislav 2, MAREŠ František  -  VELEMAN Radek, VOTÍPKA Jan ŽK  4:1.Diváci: 8O. S citem a s velkým přehledem řídil utkání mladý rozhodčí Lukáš Malinčák z Plzně.

Sestava domácích: Soukup M. - Bouše, Marek, Kulhánek Š., Martínek - Vonášek, Herout, Mareš (87.min. Bartuška), Petřík (73. min. Soukup L.) - Jiřinec, Makovec

 

 Švihov - Měčín 2 : 0 ( 2: 0)

Domácí pokračují v úspěšné jarní sérii  kterou prodloužili svojí letošní neporazitelnost.

Branky: Bureš 2; ŽK: 1:2 . Diváků: 100

 Podrobnosti nehlášeny

 

Žinkovy -  Žichovice 1 : 0 ( 0: 0)

Duel o šest bodů zvládli lépe domácí kteří se tak bodově v tabulce na hosty  dotáhli.

Branky: Brožík; ŽK: 3:2. Diváků: 100 

Podrobnosti nehlášeny

 

 

 

 

 1. Blovice             17  11   5   1   38 : 11    38  ( 14)

 2. Losiná              17   9   4   4   33 : 22    31  ( 10)

 3. Dlouhá Ves          17   9   3   5   32 : 30    30  (  3)

 4. Svéradice           17   7   6   4   44 : 35    27  (  0)

 5. Hradešice           17   8   3   6   31 : 26    27  (  3)

 6. Pačejov             17   8   2   7   27 : 27    26  ( -1)

 7. Přeštice B          17   6   6   5   26 : 20    24  ( -3)

 8. Švihov              17   6   4   7   30 : 30    22  ( -5)

 9. Měčín               17   6   4   7   28 : 29    22  ( -2)

10. Předenice           17   6   3   8   25 : 28    21  ( -3)

11. Mochtín             17   5   4   8   25 : 26    19  ( -8)

12. Zichovice           17   4   5   8   24 : 26    17  ( -7)

13. Žinkovy             17   4   5   8   30 : 40    17  (-10)

14. Klatovy B           17   1   4  12   17 : 60     7  (-20)

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku