Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 21. kolo 17. – 18.4.

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

JEDNO DERBY PROHRÁLI , DRUHÉ JE ČEKÁ

 

Po prohraném derby v Chanovicích čeká Horažďovice které v tabulce klesly  14.místo  další důležité zápasy na domácím hřišti. Tuto neděli doma hostí souseda v tabulce ZČE Plzeň. Tento soupeř  předstihl Horažďovice v tomto kole po výhře nad Klatovy. O týden  po té se v Horažďovicích hraje poslední pošumavské derby v tomto ročníku s posledním celkem tabulky TJ Klatovy. Tyto dva zápasy napoví, jaké jsou reálné vyhlídky Horažďovic a jeho soupeřů na záchranu v nejvyšší krajské soutěži mužů. Ještě více komplikací než by bylo zdrávo pro toto finální období  znamená pro Klatovy prohra v Plzni .  V dalším klání o šest bodů neuspěly na hřišti energetiků . Šest branek v síti týmu z města Pod Černou věží je v tak důležitém zápase teoreticky dvou vyrovnaných soupeřů hodně .

   

---

Chanovice -  Horažďovice 3: 0 ( 2: 0)

Jiří Štěrba

Důležitý zápas pro obě mužstva začal opatrně z obou stran. První se dostali do šance domácí. V 7 minutě Čadek střílí a hostující hráči sráží střelu těsně vedle branky. Ve 22 minutě zahrozil hostující Cihlář, ale jeho střela z hranice velkého vápna šla těsně nad domácí branku. V 25 minutě Šimsa střílí přes hlavu a míč těsně míjí levou tyčku hostů. Ve 26 minutě našel pěknou přihrávkou Beránek Čadka, který byl chvilku volný a ten z 22 metrů střílí první branku domácích. Potom převzali iniciativu domácí a nedovolili hostům žádnou větší šanci. Až přišla 45 minuta zápasu k Patschovi se dostal odražený míč obranou hostů a ten z rohu velkého vápna bombou zvyšuje na 2 : 0. Do druhého poločasu trenér hostů Vašica poslal do hry třetího útočníka, aby se pokusil zvrátit stav zápasu. Domácí dobře bránili a hosty do vyložené šance nepustili. V 64 minutě zvýšil na 3 : 0 opět Patsh, když obehrál ve vápně obránce hostů a podél bránkáře střílí branku. Potom hosté vsadili vše na útok. V 81.minutě utekl domácím obráncům Cihlář, šel sám na branku a střílí vedle branky. V 85.minutě měli hosté šanci vstřelit alespoň jednu branku. Kopali pokutová kop za ruku Pavlovského. Míč si postavil Jiří Sova a jeho umístěnou střelu k tyči brankář Jarolím chytá. Po té hosté již rezignovali a domácí dotáhli důležité utkání do vítězného konce.

Branky : 26. Čadek, 45. a 64. Patsch, ŽK: 1:2 . Diváků: 220.  Rozhodčí : Havel

Sestavy :

Chanovice: Jarolím, Pavlovský, Šimsa, Čadek, Patsch, Ticháček, Beránek, Polena/74.min. Bártík/, Houška/86.min.Frk/, Kostka, Pícka.

Horažďovice : Kozlík, šedivý/68.min.Sova Jan/, Mirvald, ©afanda, Mičkal/46.min. Forman/, Stulík, Cihlář, Jůda, Dytrt, Sova Jiří, Jiřík

 

SK ZČE -  Klatovy 6: 3 ( 3: 1)

V klání o šest bodů po podzimu potencionálních uchazečů o sestup skončilo vysokou prohrou Klatov. Ani branky bratrů Hovorků a jejich spoluhráče Matějky kýžené tajné přání hostů  v Plzni bodovat nenaplnila a při součastné hrozbě sestupu jednoho týmů z divize do kraje je situace Klatov v tabulce alarmují, nikoliv však beznadějná. Je jen otázkou zda by to nebylo nakonec na úkor dalšího namočeného do sestupu týmu Horažďovic. To nakonec ukáže již nedělní vzájemný duel v Horažďovicích.

Branky: Beránek 2, Bednář, Houdek, Mašek, Ulč - Hovorka P., Hovorka V., Matějka; ŽK: 3:4 . Diváků: 120 

 

Stříbro  - Bolevec 2: 2 ( 1: 0)

Branky: Abel, Pelán - Thomayer, Šiml; ŽK: 1:3 . Diváků: 200 

 

Vejprnice  - Hor.Bříza 2: 0 ( 0: 0)

Branky: Fillinger, Straka; ŽK: 3:1. Diváků: 150 

 

Chrást -  M.Touškov 1: 3 ( 0: 2)

Branky: Haidemaier - Karbusický, Královec, Zaoral; ŽK: 4:2 . Diváků: 200 

 

 Rapid -  Rozvadov 3: 4 ( 1: 2)

Branky: Faist, Strážnický, Žitník - Chada 2, Bečvář, Hanko; ŽK: 4:4; ČK: 0:1 . Diváků: 50 

 

 Rokycany  - Holýšov 0: 0 ( 0: 0)

ŽK: 1:1; ČK: 1:0 . Diváků: 280 

 

 Přeštice  - Koloveč 0: 2 ( 0: 0)

Branky: Parlásek, Černý; ŽK: 3:1. Diváků: 300 

 

 

 1. Koloveč             21  13   3   5   65 : 21    42  ( 12)

 2. Rokycany            21  11   7   3   36 : 17    40  (  7)

 3. Chrást              21  11   5   5   49 : 29    38  (  5)

 4. M. Touškov          20  11   4   5   46 : 33    37  ( 10)

 5. Holýšov             20  11   4   5   35 : 25    37  (  7)

 6. Rapid Plzeň         21   9   5   7   35 : 31    32  ( -1)

 7. Stříbro             21   9   3   9   40 : 43    30  ( -3)

 8. Přeštice            20   9   2   9   34 : 30    29  ( -4)

 9. Bolevec             20   7   6   7   38 : 39    27  (  0)

10. Vejprnice           21   7   6   8   31 : 40    27  ( -6)

11. Chanovice           21   8   2  11   31 : 36    26  ( -7)

12. Rozvadov            21   6   6   9   31 : 44    24  ( -6)

13. SK ZČE Plzeň        21   6   3  12   29 : 50    21  (-12)

14. Horažďovice         21   4   8   9   30 : 40    20  (-10)

15. Horní Bříza         21   4   5  12   26 : 45    17  (-13)

16. Klatovy             21   4   3  14   19 : 52    15  (-15)

 

 

---

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

ŠŤASTNÉ VÍTĚZSTVÍ S OTAZNÍKEM

Magnetem kola bylo pošumavské derby Sušice – Strážov.   Za příjemného  jarního počasí proti sobě nastoupily týmy, které se velmi dobře znají z posledního období nejen z boje o mistrovské body, ale  i bezpočtu tradičně mezi sebou sehraných přípravných zápasů . Posledním měřením sil před tímto jarním derby, bylo utkání v rámci Poháru města Sušice na UMT v Sušici letos v únoru které skončilo výhrou domácích po bezbrankovém prvním poločase  1:0. Na podzim se v derby hraném ve Strážově se oba  rivalové rozešli smírně bez branek dělbou bodů. Jarní derby  nebylo tak herně zajímavé jako to na podzim o pouti ve Strážově ve kterém měli blíže k vítězství favorit ze Sušice.  Pro toho skončil po středeční vítězné dohrávce v Přikosicích tak jak si jejich příznivci nepřáli. Z výhry se radovali překvapivě hosté . Radost hráčům z malebného města na Šumavě ale zkalilo vážné zranění jejich spoluhráče Davida Gajdůčka. Ten po více bez čtvrthodinovém přerušení opustil hřiště v sanitce rychlé zdravotní pomoci v bezvědomí na nosítkách . Sympatické  ze strany diváků i hráčů bylo gesto, když při  nakládání zraněného posádkou  vozidla ho doprovázeli potleskem . Ten v tu chvíli  vyjadřoval jediné , přání aby jeho zranění nebylo nakonec tak hrozné , jak předcházející deprimující přítomnost sanitky na hřišti ostatní působila a aby se učitel základní školy ve Strážově mohl brzo vrátit mezi své žáky do třídy a na hřiště mezi své spoluhráče. Snad  se všechny tato přání vyplní a David bude později zdravotně v takovém stavu jako před tímto duelem.To také nejlépe vystihují slova jeho spoluhráče asistenta trenéra Lukáše Helma: „Z  výhry máme radost, ale hlavně  však celý tým drží palce Davidovi, aby všechny nepříjemnosti způsobené zraněním překonal a vrátil se co nejdříve zpátky do týmu."  

V 21.kolo bylo úspěšné i pro hráče z Nýrska kteří dokázali uhrát v zápase o šest bodů získat v Křimicích cenný bod. Naopak podle papírových předpokladů doma neuspěly Luby, když body musely přenechat favorizujícímu lídru tabulky Slavoji Stod. I přes tuto prohru podali fotbalisté Startu výkon , který je pro další rozhodující boje o záchranu příslibem úspěšnějších výsledků než tomu bylo na jaře doposud.  

---

 

Křimice  -  Nýrsko 0 : 0 ( 0: 0)

PO překvapivé výhře Okuly před týdnem doma v derby nad Sušicí  dokázala prodloužit úspěšnou sérii začatou v minulém kole a přivezla v duelu o šest bodů z Křimic cennou remízu. Dvakrát bylo Nýrsko k zisku bodů venku velmi blízko (ve Zbůchu a ve Zruči vždy prohrála těsně 1:0) , ale tentokráte to již vyšlo !

ŽK: 2:8; ČK: 0:1. Diváků: 80 

 

VD Luby  - Stod 0: 4 ( 0: 1)

Karel Šůs

Po debaklu lubských fotbalistů v Příkosicích 5:0 v předchozím kole,čekal domácí hráče opět    těžký   oříšek v podobě lídra tabulky 1.A třídy  TJ Stod. V první půli podali  domácí solidní výkon a nebýt chyby ve středu hřiště ,kdy jme po vlastní chybě  a po kolmé přihrávce poprvé inkasovali v 42.minutě,nemusel být zápas zdaleka tak jednoznačný.Přesto poločasový výsledek 0:1 dával ještě šanci bojovat o body.Ta se vytratila na počátku 64.minuty utkání. Nádherně zahraný přímý kop z pravé strany levou nohou k bližší tyči hosté přesnou tečí proměnili  v druhou branku  Stod  pak využil nesoustředěnosti domácích po inkasovaném  gólu a po přesném obloučku za obranu o dvě minuty později se trefil potřetí . Domácí nerezignovali a v poslední čtvrthodině si vytvořili dvě vytvořené šance.Nejdříve hlavičkoval Papay vedle  branky po dobrém centru J.Voráčka z volného kopu a poté neproměnil M. Šůs brejkovou situaci,kdy nepřekonal výborně chytajícího brankáře hostů.Definitivní tečku udělal pokutový kop v 89.minutě

Trenér Startu Karel Šůs: „Velmi si cením,že naši hráči nerezignovali a i v dalším průběhu zápasu se snažili  o korigování nepříznivého stavu. Přes nepříznivý výsledek jsem viděl u mužstva určité zlepšení v herním projevu,bojovnosti a zodpovědnosti. Pokud budeme v této cestě pokračovat musí konečné přijít i zápasy,ze kterých vyjdeme vítězně.“ 

Branky: Bachroň 2, Dlouhý, Herman; ŽK: 4:1 . Diváků: 180 

 

Sušice  - Strážov 0: 1 ( 0: 0)

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí, kteří dlouhými nakopávanými centry oslovovali své útočníky ke steči branky Strážova kterou tradičně hájil pár hodin po své sobotní svadbě čerstvý novomanžel  Michal Javorský.. Tyto centry buď ale neměly patřičnou přesnost a nebo se často stávali kořistí obránců Strážova. Přesto byli domácí nebezpečnější, a to především ze svých nacvičených standardních situací. Po hříchu pro domácí borce, ale většina centrů rozehrávaná kapitánem Františkem Hrachem nenašla v pokutovém území Strážova žádného adresáta. Případné střely pak po většinou směřovaly do středu branky na připraveného strážce této svatyně. Hráči Strážova se do ohrožení sušického brankáře příliš nedostávali. Dobře sice přecházeli přes půlku, nicméně zde se většinou vinou vlastní nepřesné rozehrávky o dobré pozice sami připravovali. Největšími šancemi první půle tak byly za Sušici šance Sládka po trestném kopu a ze strany hostů jeho kanonýra  Janky, který v rozhodující chvíli ztratil potřebný balanc za Strážov.

Do druhého poločasu vstoupili s větším důrazem a snahou po zisku tří bodů domácí borci. Paradoxně však obraz hry vyzníval lépe pro jejich soupeře. Ten se překvapivě  snadno dostával k domácími stereotypně rozehrávaným míčům  a  následně pak nebezpečné kontry ohrožovali sušickou branku . Snaha hráčů Strážova vyvrcholila první brankou, která však pro údajný ofsajd nebyla hlavním arbitrem uznána. Navíc po chvíli musel pro zranění střídat T. Matějka, kterého do útoku velmi nestandardně nahradil tradiční opora zadních řad levý obránce Michel. Tento tah se ukázal jako dobrý v okamžiku, kdy v 67. minutě nový hráč na hřišti vystihl nedorozumění mezi domácím stoperem a obráncem a pohotově hlavičkou  přeloboval vyběhnuvšího brankáře domácích  0 : 1.. Radost hostům ale nevydržela dlouho, neboť v minutě 75. minutě došlo k vážnému poranění záložníka Strážova Davida Gajdůška. Ten musel být po ztrátě vědomí ze hřiště odvezen rychlou zdravotnickou službou s podezřením na poranění hlavy a krční páteře. Čtvrt hodiny se tak na hřišti odehrávali věci neveselé a s fotbalem absolutně nesouvisející. V následujících zbylých patnácti minutách vrhli domácí všechny síly do útoku. Nicméně na víc než velkou šanci Junka s nepřesně zakončujícím Sládkem se již nezmohli. Naopak Strážov měl několik náznaků brejků do otevřené obrany, ale opět jej zradila velká bolest tohoto týmu, přesná přihrávka.

Sestava Strážova: Javorský - Čížek, Helm, Franc, Chaluš - Gajdůšek (75. pro zranění Š. Presl), T. Matějka ( 60. pro zranění Michel) , V. Matějka, Vítovec ( 85. Janda Václav) - Janka, Čeleda

Vyjádření asistenta trenéra Lukáše Helma: " Velkou radost z dnešního vítězství nám kazí stav zraněného Davida Gajdůška, u kterého série vyšetření sice vyloučila vážnější poranění, nicméně i s těžkým otřesem mozku zůstane v nemocnici na pozorování. Věříme, že se dá brzo do pořádku, přesto si od fotbalu odpočine tak pět, šest týdnů. Jsem rád, jak jsme dnešní zápas zvládli. Sice v naší hře byla spousta nepřesností, které nás pak stojí spoustu sil a nabízí velké šance soupeři. Přesto jsme je dokázali nahradit bojovností a koncentrací. Sušice na nás dnes nedokázala vymyslet žádný účinný způsob, jak proniknout naší defenzivou a hrozila tak hlavně ze standardních situací. Ty jsme si ale velmi zodpovědně pohlídali a po kuriózní brance Michela, jeho první v 1.A třídě , jsme získali pro nás tak důležité body. Význam tohoto utkání se ale ukáže teprve za týden, kdy toto vítězství musíme potvrdit i v domácím prostředí v zápase s Křimicemi. Hlavně však celý tým drží palce Davidovi, aby všechny nepříjemnosti způsobené zraněním překonal a vrátil se co nejdříve zpátky do týmu."

Trenér Sušice František Melka: „ Co říct k dnešnímu zápasu? Jenom se potvrdilo, že na Strážov neumíme zahrát. Aniž bych chtěl nějak znevažovat kvalitu soupeře, musím říct, že dnes jsme podali nejhorší výkon jarní části sezóny. Snadno jsme se přizpůsobili hernímu projevu Strážova, i když je nám jasné, že v silových hlavičkových osobních soubojích nemůžeme uspět. Nemá cenu se vymlouvat na marodku která nás momentálně postihla, protože kluci kteří dnes nastoupili zdaleka neodevzdali na hřišti to, co v nich je. Vrcholem dnešního trápení byla prakticky vlastní branka 20. minut před koncem. Mrzí mě, že těžko vydobyté tři body z Příkosic vzápětí ztratíme v domácím prostředí. Teď nám nezbývá než doufat, že také soupeři z popředí tabulky budou v této vyrovnané soutěži nějaké ty body ztrácet.“

Branky: Michel; ŽK: 1:0 . Diváků: 150 

 

Otřesený Gajdůšek klesá na kolena

Lukáš Helm (zády otočen) se sklání po přerušení hry nad zraněným spolzuhráčem

Vozidlo záchranné služby přijíždí na stadion

Osádka záchranné služby stabilizuje zraněného Gajdůška a připravouje k převozu

David Gajdůšek na lužku opouští za  potlesku  hráčů a diváků hřiště netradičním způsobem. Štastnou cestu Davide a přejeme ti úspěšné uzdravení!!

 

DALŠÍ FOTO Z UTKÁNÍ  POZDĚJI !

 

Manětín -  Zbiroh 1: 1 ( 0: 0)

Branky: Koudela - Marchal; ŽK: 4:3; ČK: 0:1. . Diváků: 100 

 

Zbůch  - Nýřany 3: 0 ( 1: 0)

Branky: Schejbal 3; ŽK: 5:3. Diváků: 400

 

Staňkov  - Příkosice 0: 4 ( 0: 1)

Branky: Jandoš 2, Lisý, Votípka; ŽK: 2:2 . Diváků: 90 

 

Nepomuk -  Chlumčany 1: 3 ( 0: 2) 

Branky: Bohatý - Dušek, Havlíček, Tomášek; ŽK: 3:4; ČK: 1:0 . Diváků: 200

 

Domažlice B Zruč 0: 0 ( 0: 0)  

ŽK: 3:3 . Diváků: 150

 

 

 

  1. Stod                21  15   4   2   67 : 21    49  ( 19)

  2. Zbiroh              21  11   7   3   34 : 21    40  ( 10)

  3. Příkosice           21  12   2   7   66 : 37    38  (  8)

  4. Sušice              21   9   8   4   33 : 20    35  (  2)

  5. Domažlice B         21   9   6   6   45 : 30    33  (  0)

  6. Nepomuk             19   8   6   5   34 : 24    30  (  0)

  7. Chlumčany           21   7   8   6   37 : 35    29  ( -1)

  8. Zruč                21   8   5   8   24 : 26    29  ( -1)

  9. Strážov             21   8   4   9   30 : 33    28  ( -2)

 10. Křimice             21   7   6   8   29 : 28    27  ( -6)

 11. Nýřany              21   7   5   9   32 : 45    26  ( -4)

 12. Nýrsko              21   7   4  10   19 : 23    25  ( -5)

 13. Luby                20   7   1  12   23 : 49    22  ( -8)

 14. Manětín             21   6   2  13   29 : 49    20  (-13)

 15. Zbůch               21   4   5  12   25 : 38    17  (-16)

 16. Staňkov             20   4   1  15   15 : 63    13  (-20)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku