Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
OKRESNÍ PŘEBOR , III. TŘÍDA 17. kolo 17. – 18.4.

 

O K R E S N Í      P Ř E B O R  

 

HRÁDEK ZVÝŠIL NÁSKOK

 

Po bezbrankovém derby  ve Velkých Hydčicích ve kterém měli blíže v duelu s druhým celkem tabulky z Nezamyslic domácí  zvýšil vedoucí Svatobor Hrádek svůj náskok na dva body  . Svatobor tak nedopustil, aby se opakoval průběh utkání v Dešenicích z minulého rojku, kdy zde prohrál vysoko 6:1 a domácí kanonýr Michal Poupa jim dal všech šest branek . Michal Poupa sice symbolicky  naznačil vedoucí brankou tohoto zápasu z penalty, že by se situace mohla opakovat, ale to bylo z jeho úspěšných střeleckých pokusů vše. Svatoboru se podařilo v závěru poločasu otočit výsledek  hlavně dvěma pokutovými kopy . Domácí se nicméně cítili těmito rozhodnutími hlavního arbitra poškozeni a v dalším průběhu po zlepšeném výkonu udržovali výsledek tohoto zápasu až do samotného konce na vážkách.  

Na vážkách ale nenechala své příznivce Vrhaveč, která si prvním bodovým ziskem na jaře  udržela třetí místo . Za nimi mohutně finišuje rezerva TJ Sušice a svůj vážný úmysl atakovat třetí místo potvrdila výhrou na hřišti rezervy Chanovic. Té se na jaře zatím nepodařilo naskočit do rozjetého úspěšného vlaku v podobě podzimních výkonů a letos pouze bodově  paběrkuje. Rušné derby se všéím všudy viděli diváci v Janovicích. Bezděkov byl domácím více než vyrovnaným soupeřem a průběhem zápasu byl blíže k vítězství. Zbytečné oslabení po ČK jim ale otupilo jejich naděje které jim vzal sedm minut před koncem vítězným gólem domácí Jandoš. Bod po bodu jako mozaiku k záchraně skládají hráči SRK Železná Ruda. Také v Horách Matky Boží  prokázal, že mají kvalitní tým, který by si záchranu v OP zasloužil . Železnorudští přestože prohrávali o dvě branky se nevzdali a odměnou je jim cenný bod zachráněný  srovnání skóre  dvě minuty před koncem. Největší zklamání zavládlo z pohledu domácích na hřišti ve Veřechově. Domácí v důležitém zápase ve kterém mohli vykřesat jiskřičku naděje na záchranu s rezervou Mochtína nezvládli a vysokou prohrou s největší pravděpodobností svůj ortel sestupu hodně přiblížili .

---

Velké Hydčice  - Nezamyslice   0 : 0 (0 : 0)
Ve Velkých Hydčicích se dnes hrálo vyrovnané utkání  v něm měli blíže k vítězství domácí , ale svoje šance nedokázali proměnit.

Rozhodčí : Lažánek Karel . Diváků: 90. ŽK: 2:2.
 

Dešenice -  Hrádek 2: 4 ( 2: 3)

Branky: 23. Macháček Roman, 18. Poupa Michal (PK)- 32. a 45. Hubáček Pavel(PK)  , 36.  vlastní,  90.  Oliva Jan. Rozhodčí: Dykalov Jurij; ŽK: 1:2, ČK:1 : 0 ( Hájek Jakub) . Diváků: 50 

 

Vrhaveč -  Žihobce 2: 0 ( 0: 0)

Jindřich Pacner

Za velmi pěkného slunečního odpoledne chtěli domácí hráči konečně protrhnout smůla která je prozatím provází v jarní části soutěže a připsat si do tabulky první 3 body.Začátek utkání tomu ale
nenasvědčoval z důvodu přílišné nervozity v kombinaci i když určité náznaky tam byly k vidění ovšem bez gólového efektu.Aby té smůly se zraněními nebylo málo,tak musel po pár minutách opustit hřiště
agilní T.Vejskal.Za zmínku v I.pol. stojí snad jen několik nebezpečných rohových kopů ze strany domácích a také velmi pěkné přenesení hry od J.Potužníka za obranu na mladíčka v domácí sestavě
T.Jandečku,který ovšem svou šanci nevyužil a proto se do kabin odcházelo za stavu 0:0.

Po domluvě o poločasové přestávce se herní projev domácích výrazně zlepšil.Začali více napadat hostující tým již při rozehrávce a to přinášelo kýžené ovoce.Již po 6.minutách se k míči dostal výše
zmiňovaný T.Jandečka,který nezištně vysunul J.Potužníka a ten s chladnou hlavou poslal podél vybíhajícího gólmana domácí do vedení 1:0.Za dalších 5.min. mohl navýšit vedení domácích J.Pacner,který přešel přes obránce přehodil brankáře hostů,ale míč se odrazil od břevna zpět do pole.V 67.min. se od rohového praporku prosadil přes svého strážce P.Jiřinec a poslal centr do malého vápna na který si naběhl D.Hrach a ten zvýšil vedení na 2:0.V 75.min. po ose Pacner-Hrach - Minařík  se posledně jmenovaný řítil sám na gólmana hostů,ale nenaložil se svojí šancí dle svých představ.Ještě další šance domácích zůstaly nevyužity z důvodu velké smůly,když dvakrát zazvonila tyč. I proto skončilo utkání vítězstvím domácích pouze v poměru 2:0 a po zásluze si připsali do tabulky tolik kýžené 3 body.

Sestava Sokola Vrhaveč:O.Pressl-L.Lorenc(F.Franěk),V.Mayer,V.Tomaka,J.Potužník-R.Kudláček, P.Jiřinec, J.Pacner,T.Vejskal(Fiala)-M.Minařík,T.Jandečka(D.Hrach)
Branky: 51. Potužník Jan, 67. Hrach David; Rozhodčí: Habada Vladislav; ŽK: 5:2  . Diváků: 80

http://picasaweb.google.cz/jindra.pacner15/VrhavecZihobce?authkey=Gv1sRgCMWYsoOOsrKkmgE&feat=directlink

 

H. M. Boží -  Železná Ruda 2: 2 ( 0: 0)

Radek Bernard

Za pěkného slunečného počasí se na Horách v sobotu střetli dva týmy ze spodní poloviny tabulky. Domácí, ač bez několika opor zadních řad, byli připraveny vyválčit první jarní vítězství, ale to se jim nakonec opět nepodařilo. V prvním poločase předváděli opticky lepší kopanou hosté, což překvapilo nejen diváky. Železnorudští si vypracovali několik velmi slibných šancí a jedna z nich skončila na tyčce domácí branky, ostatní vyřešil buďto domácí brankář Horejš, či hostující hráč zakončil mimo 3 tyče horské branky. Domácí si v prvním poločase vytvořili pouze dvě vyložené šance, ale ani zkušený domácí středopolař P. Halas nezakončil sám před brankářem hostů mezi tyče a v jasné šanci mířil hlavičkou asi metr mimo soupeřovu branku. Do kabin se tudíž šla za bezbrankového stavu.

Do II. poločasu vlétli po jedné změně domácí jako pokropeni živou vodou a zatlačili hosty v první polovině poločasu před jejich branku. Z toho plynula řada gólových situací. Branka tudíž na sebe nenechala dlouho čekat, jelikož již v 48. minutě se krásně trefil z 18 m střídající M. Chmelík – 1 : 0. Během pěti minut se opět měnil stav, když po pěkném pasu od P. Procházky přelomoval brankáře hostů V. Vojta – 2 : 0. Rozjetí domácí pokračovali v atraktivní kopané a za nedlouho mohl navýšit scóre P. Bernard, ale před zívající odkrytou brankou zhruba balón netrefil dle svých představ a ze tří metrů brankovou konstrukci hostů nešťastně přestřelil. V poslední čtvrtině bojovného duelu se hostující celek více a více osměloval a po rychle rozehraném rohovém kopu překvapené domácí zaskočil tečí na malém vápně hostující Kroupa, čímž snížil na 2 : 1. Hosté v tu chvíli vycítili svoji šanci a začali dobývat domácí polovinu. Vytvořili si viditelnou převahu, jelikož domácí tým se soustředil především na obranu. I tak mohli domácí opět odskočit svému soupeři na rozdíl dvou branek, ale po pěkném uvolnění se střídající R. Mužík trefil pouze do tyče a již překonaný brankář jen přihlížel, jak hostující obránce vykopával balón před dobíhajícím Vojtou těsně před odkrytou brankou hostů. Když už se schylovalo k závěrečnému hvizdu a hosté drželi míč na domácí polovině, tak jeden z jejich hráčů vystřelil ze zhruba 20 m, domácí brankář jeho střelu vyrazil před sebe a tam zaúřadoval nehlídaný Kroupa, který dvě minuty před koncem zápasu upravil na 2 : 2. Horští fotbalisté opětovně nedokázali udržet dobře rozehraný výsledek a ztratili v závěrečné fázi zápasu další dva body, které by jim mohly v konečném účtování chybět. Hosté, i bez svých několika opor, ovšem předvedli na horském hřišti velice solidní výkon a pokud budou s takovýmto úsilím hrát i ve zbývajících utkáních, tak se mohou vyšplhat ze spodních pater tabulky. Horští fotbalisté naopak musí zabojovat na venkovních hřištích a pokusit se získat ztracené body z domácího hřiště, aby potvrdili své podzimní úspěchy z konce sezóny.

Branky: 48. Chmelík Martin, 52. Vojta Václav –71. Markel Karel, 88. Kroupa Luboš; Rozhodčí: Blaheta Josef. Diváků: 90. Hráno bez karet.

 

Janovice   -  Bezděkov 1: 0 ( 0: 0)

Petr Abel

Vývoj utkání odpovídal klasickému derby,kdy se hrál velmi vyrovnaný zápas.Domácí měli velkou brankovou příležitost již ve 2.minutě utkání,ale krásná střela P.Petrušky z 25 metrů skončila na tyči hostujícího brankáře.Další vyložené brankové příležitosti se již diváci v prvním poločase nedočkali.Hosté sice ke konci prvního poločasu  měli převahu v držení míče,ale jejich akce končili u velkého vápna,bez ohrožení domácí brány.Ve druhém poločase si již domácí hráči začali vytvářet brankové příležitosti,ale chybělo přesné zakončení.Velké šance měl opět P.Petruška,M.Hájek,ale jejich šance zůstali neproměněny.Naopak svoji jedinou brankovou příležitost využil v 83.minutě domácí V.Jandoš a střelou podél brankáře poslal domácí tým do vedení.Hosté v závěru utkání vystupňovali tlak na srovnání stavu,ale domácí si těsné vitězství již nenechali vzít.

Branky: 83. Jandoš Václav; Rozhodčí: Abraham Josef; ŽK: 3:0 ; ČK: 0 : 1( Ouda Pavel). Diváků: 90 

 

Chanovice B - Sušice B  0:2 (0:1)

Václav Brejcha

Domácí pokračovali v nepřesvědčivých výkonech, které předvádějí v jarní části soutěže.Hosté naopak předvedli kvalitní výkon, byli rychlejší, důraznější a vyhrávali osobní souboje.Domácím nelze upřít bojovnost, ale to na soupeře nestačilo. Hosté dokázali využít dvou hrubých chyb domácí obrany  a rozhodli utkání ve svůj prospěch.

Branky: 24 a 53 min. Hanula. ŽK: 2 : 2.Rozhodčí: Bureš. Diváků: 100

 

Veřechov – Mochtín  B  0 : 5 (0 : 3)

Jaromír Hnídek

Důležité utkání domácí nezvládli. Jen vítězství jim dávalo teoretickou naději na záchranu. Výsledek ale domácí příznivce šokoval. V optimální sestavě domácí hráči totálně zklamali své příznivce, hlavně největší opory. Jmenovat nebudu. Rozhodlo se již v 1. poločase, během 2 minut. Zápas byl vyrovnaný, soupeř šance proměňoval, domácí ne. Zasloužené vítězství hostů, krutý debakl domácích.

Branky: 13. a 42. Černý Petr, 15. Křivánek Josef, 70. Hromada Vlastimil, 82. Kloupar Michal. Rozhodčí Brůha. ŽK 1:1 diváků 60.

 

 

 

 1. Hrádek              17  14   1   2   58 : 20    43  ( 19)

 2. Nezamyslice         17  13   2   2   51 : 16    41  ( 17)

 3. Vrhaveč             17  10   2   5   36 : 22    32  (  5)

 4. Sušice B            17   8   6   3   38 : 20    30  (  6)

 5. Chanovice B         17   7   4   6   32 : 28    25  ( -2)

 6. Janovice            17   7   2   8   28 : 25    23  ( -4)

 7. Bezděkov            17   6   5   6   29 : 28    23  ( -1)

 8. Mochtín  B          17   6   3   8   31 : 35    21  ( -6)

 9. V. Hydčice          17   5   6   6   16 : 25    21  ( -6)

10. Žihobce             17   6   2   9   23 : 27    20  ( -4)

11. H. M.  Boží         17   5   5   7   29 : 44    20  ( -7)

12. Dešenice            17   4   2  11   30 : 55    14  (-13)

13. Železná Ruda        17   2   5  10   20 : 47    11  (-13)

14. Veřechov            17   2   3  12   24 : 53     9  (-18)

 

 

---

 

 

 

 

 

 

III.   T Ř Í D A   

 

MALÝ VZAL VELKÉMU PŘEKVAPIVĚ BODY

 

Překvapivý výsledek na úkor druhého celku tabulky a vážnému kandidátovi na postup se zrodil v Malém Boru. V souboji dvou Borů domácí Malý vzal tři body Velkému Boru a značně mu tak zkomplikoval druhou postupovou pozici v tabulce. O to důležitější se jeví nastávající sobotní zápas ve Velké Boru kam přijede Sokol Měcholupy které ztrácejí na druhé místo po tomto kole pouhý bod. Tento zápas se proto stává magnetem kola, neboť bude  přímým soubojem o druhé místo !   Na mále měl i největší favorit a lídr tabulky Start Luby B v Kvaseticích. Domácí pokračovali ve zlepšených výkonech a nadělali svému soupeři hodně starostí. Těch je naštěstí zbavil pět minut před koncem úspěšnou vítěznou trefou střídající kanonýr Jiří  Bešta.  Případě, že by se naplnil katastrofický scénář v 1.B třídě ,(2 sestupující do OP) pak začíná být husto i na konci tabulky. Z posledních pěti týmů bodoval pouze Kolinec remízou se Sokolem Běšiny a okruh potencionálních kandidátů na sestup začíná n a sebe rozšiřovat i Sokol Týnec. Bude to ještě ve zbývajících devíti kolech hodně zajímavé.   

---

 

Neznašovy – Týnec   5 : 0 (5: 0)
Jiří Franc

Zápas se vyvíjel jednoznačně pro domácí tým, který zahodil několik vyloľených gólových ąancí. Týnec nastoupil v 10 hráčích. Ve druhém poločase odstoupili 4 hráči pro zranění, proto byl zápas v 60. minutě ukončen.
Branky: 25. a  42. Mundl , 27. a 30,Voráček Pavel , 35,  Mlejnek. Rozhodčí: Pastyřík Díváků: 40 .Bez karet.

Měcholupy -  Bolešiny  2 : 0 ( 2: 0) 

Branky: 8. Bálek Dušan, 37. Valečka Jan; ŽK: 1:0 . Diváků: 60. Rozhodčí: Brůha.

 

Kolinec  -  Běšiny   2 : 2 ( 1: 2) 

Branky: 38. Černý J., 84. Javorský Štěpán(PK) -  , 29.Mayer Filip, 35. Stach Ladislav; ŽK: 1:2  . Diváků: 130. Rozhodčí: Dolejš.

 

Kvasetice  - Luby B 2 : 3 ( 1: 0)

P.Liška

Domácí byli favorizovaným hostům, kteří přijeli bez posil z „A“ týmu ,po většinu prvního poločasu vyrovnaným soupeřem.Hlavně útočné duo Klíma a Bally P. dělalo v obraně hostů velký rozruch.Gól ze 12 minuty byl pro domácí odměnou za jejich počáteční snahu. Na lubské břevno pak ještě zazvonil v 25 minutě Hanzlík J. Konec poločasu se pak dohrával v režii hostů, ale bez větších brankových příležitostí. Začátek druhého poločasu vyšel brankově hostům když obrátili výsledek na 2 : 1 ve svůj prospěch. Při druhém gólu, měli domácí i trochu smůly. Přísně nařízenou penaltu brankář domácích vyrazil, ale na  dorážku lubského útočníka již nedosáhl. Herně lepší hosté si mysleli, že již toto utkání dovedou do vítězného konce. Proti byl ale Michal Bally, který křižnou střelou k tyči vyrovnal na 2 : 2. Hostům se, ale podařilo ještě v 85 minutě vstřelit vítězný gól. Konec zápasu mohl být nakonec remízový, ale střela kvasetického útočníka z prostoru malého vápna /v 89 minutě/ jen o centimetry minula branku hostů.

Branky: 12. Ballý Pavel, 78. Ballý Michal -  65.,85. Bešta Jiří , 48. Sydorenko Vasyl; ŽK: 4:2  . Diváků: 40. Rozhodčí: Bína

 

Malý Bor - Velký Bor  3 : 1 (2 : 1)

Domácí sehráli nejlepší zápas sezóny a připravili favorita na postup o všechny body.

Branky : 2.Dvořák Václav, 31.Šipla Miroslav, 63.Vaněk Luděk - 5.Červený Tomáš. Rozhodčí : Presl Václav. Diváků: 180. ŽK: 1:2. 

http://picasaweb.google.cz/svobodak82/MBorVBor#

 

Nalž. Hory  - Hradešice B  2: 1 ( 0: 0)

Branky: Štěch Petr 2 - Šmrha Miroslav; Rozhodčí: Bala Petr; ŽK: 2:1. Diváků:  70 

 

Horažďovice B -  Velhartice 1: 0 ( 1: 0) 

Forman Michael st.

Prvních pět minut byli hosté aktivnější a hrálo se na půlce domácích, pak však domácí začali hrát po zemi, lépe kombinovali a hra se přesunula na polovinu hostů. Obzvlášt domácí útočník Michael Forman ml. dělal hostům problémy a nakonec vsítil i první gól. V té chvíli se zdálo, že budou padat další góly, ale naopak hra upadla do průměru. Domácí sice měli převahu, ale nedokázali vstřelit pojišťující gól.

Ve druhém poločase průměrná hra pokračovala až do 60 minuty, kdy se zranil domácí dorostenec Jakub Forman a protože domácí už neměli náhradníka, dohrávali zbytek utkání v deseti. Hosté převzali  iniciativu, ale všechny jejich šance pochytal dorostenec Jan Sova. U domácích své šance zase nevyužili Zbyněk Skoumal a Petr Mičkal, který sice přehodil hostujícího gólmana, ale netrefil prázdnou branku. Zápas tak skončil nejtěsnějším vítězstvím domácích.

Branky: 15. Forman Michael ml.; Rozhodčí: Veverka Jan; ŽK: 1:2. Diváků:  50 

 

 

 1. Luby B              17  15   1   1   76 : 15    46  ( 22)

 2. Velký Bor           17  11   4   2   47 : 21    37  ( 13)

 3. Měcholupy           17  11   3   3   33 : 17    36  (  9)

 4. Neznašovy           17   8   3   6   25 : 24    27  (  0)

 5. Běšiny              17   8   2   7   46 : 29    26  (  2)

 6. Horažďovice B       17   8   2   7   30 : 47    26  ( -1)

 7. Nalž. Hory          17   6   4   7   39 : 41    22  ( -2)

 8. Malý Bor            17   7   0  10   25 : 27    21  ( -6)

 9. Týnec               17   6   3   8   41 : 46    21  ( -3)

10. Kvasetice           17   6   1  10   26 : 46    19  ( -8)

11. Bolešiny            17   5   3   9   19 : 36    18  ( -6)

12. Velhartice          17   5   0  12   22 : 45    15  ( -9)

13. Kolinec             17   3   5   9   25 : 45    14  (-13)

14. Hradešice B         17   4   1  12   29 : 44    13  (-14)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku