Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
OKRESNÍ PŘEBOR , III. TŘÍDA 15. kolo 3.- 4.4.

 

O K R E S N Í      P Ř E B O R  

 

SMŮLA SE V ÚVODU SEZÓNY PŘILEPILA VRHAVČI NA PATY

-      přišla o body,ale hlavně o oporu Václava Hracha

 

Vrhavečtí  v  prvním jarním domácím utkání o mistrovské body chtěli odčinit neúspěch z minulého kola z Nezamyslic a udržet se v kontaktu s vedoucí dvojicí.Tento cíl jim ovšem ztížila neúčast dvou klíčových hráčů a to brankáře O.Pressla a kanonýra M.Minaříka. Stín nad kvalitně odehraným zápasem ze strany obou soupeřů vnesla patnáctá minuta , kdy po jednom z osobních soubojů s protihráčem se zranil domácí Václav Hrach . Toho po té odvezla přivolaná rychlá zdravotní pomoc . Podle informací zjištěných u klubu má tento hráč zlomenou bércovou a lýtkovou kost.Přejeme mu brzké uzdravení  tak, aby se mohl vrátit zpět mezi hráče na hřiště ke sportu který tolik miluje. Bohužel i sport občas bolí a věříme, že bolest i jeho případě vystřídá radost ! 

Výsledky ostatních utkání nepřinesla velká překvapení. Pozoruhodné je jen to, že již dvakrát za sebou se podařilo bodovat poslednímu celku tabulky. Veřechov po výhře doma nad Startem Dešenice tentokráte přivezl další bod z horké půdy z Chanovic.       

 

---

 

Velké Hydčice - Mochtín"B"  3 : 1 (1 : 1)

Petr Kotrba

Domácí mužstvo dnes podruhé na jaře využilo vlastní hřiště k dalšímu vítězství. To se nerodilo snadno neboť soupeř podal houževnatý výkon , ale domácí zodpovědným výkonem dokázali zvítězit. Ve 14 min. otevřel skóre domácí Šatra Jiří přesnou hlavičkou po centu Kordy. Před poločasem hosté srovnali po nedorozumění domácí obrany a brankaře ve 42 min. Bláhou Lukášem. Ve druhém poločase domácí přitlačili soupeře a hned ve 48 min. se ujali vedení Hejpetrem Ladislavem  a týž hráč uzavřel skore v 64 min. na 3:1 pro domácí.

Branky : 14.Šatra Jiří , 48 a 64. Hejpetr Ladislav - 42. Bláha Lukáš. Rozhodčí : Abrahám Josef. Diváků: 50.

 

Dešenice  - Nezamyslice 0: 4 ( 0: 2)

 

 

 

 

  

Více foto z utkání(foto M.Sedlmaier)   ZDE

 

První poločas se hrál pod taktovkou hostů kteří zaslouženě vedli brankami Kopačky a Burdy o dvě branky. Po přestávce domácí hru vyrovnali, ale přesto brankové konto hostů zůstalo čisté . Druhý tým tabulky potvrdil svoje kvality a dvěma slepenými góly v závěru zápasu své vítězství pojistil.

Sestava domácí: Kubalík Václav – Toman Radek, Poupa Michal, Hájek Jakub, Zavadil Josef, Zážecký Jiří, Soušek Stanislav, Poupa Jiří, Macháček Roman, Svoboda Roman, Grolmus Vojtěch(na střídání: Soušek Rostislav, Kovacs Jan, Prodan Ondřej, Paško František)

Sestava hosté : Ritter Martin – Skuhra Václav, Burda Josef, Ritter František, Pavelec Petr, Aschenbrenner Jan, Kraucher Lubomír, Kopačka Josef, Soutor Martin, Musil Ondřej (na střídání: Kočí Václav, Vinický Aleš, Rejšek Karel).

Branky: 28. Kopačka Josef,  37.Burda Josef, 88.Soutor Martin(PK),  90.Rejšek Karel; Rozhodčí: Pastyřík Vladimír; ŽK: 3:2 . Diváků: 70 

 

Vrhaveč  - Sušice B 1: 1 ( 0: 0)  

Jindřich Pacner

V prvním domácím utkání jarní části soutěže chtěli domácí hráči odčinit neúspěch z minulého kola z Nezamyslic a udržet se v kontaktu s vedoucí dvojicí.Tento cíl jim ovšem ztížila neúčast dvou klíčových hráčů a to brankáře O.Pressla a kanonýra M.Minaříka.

Obě mužstva předváděla na začátku utkání rychlý fotbal,ovšem s nepřesností v kombinaci a tudíž i bez brankových příležitostí.Stínem utkání se stala 15.min.,kdy po jednom z osobních soubojů s protihráčem se zranil domácí V.Hrach a musela být přivolána sanitka.Od této chvíle byli domácí hráči hráli až do poločasové přestávky v útlumu a mysleli na zdravotní stav svého spoluhráče.Zjevně to otřáslo i hostujícím mužstvem a proto se odcházelo do kabin k poločasové přestávce za stavu 0:0.

Ve II.pol. se obraz hry změnil a začal se hrát poměrně rychlý kombinační fotbal z obou stran.Jako první se osmělili domácí a po rychlé kombinační akci od J.Potužníka,který přenesl hru na zcela volného P.Jiřince si prvně jmenovaný naběhl do pok.území kde byl nedovoleně bráněn,byl nařízen pokutový kop.K tomu se postavil domácí kapitán J.Pacner.I přesto že se snažil hostující gólman rozhodit exekutora špatným postavením míče na značce pok.kopu.Ten ovšem zachoval chladnou hlavu  a s přehledem starého mazáka poslal domácí tým do vedení.S touto brankou získali domácí více sebevědomí a začali zle zatápět hostům.Když už se zdálo,že jsou hosté nalomeni a domácí přidají pojistku,tak hosté zahrávali aut a po nedorozumění v domácí obraně se míče zmocnil D.Hanula a s přehledem srovnal na 1:1.Od tohoto okamžiku měli více ze hry domácí hráči a mohli přidat ještě další branky.V neposlední řadě stojí za zmínku hlavička R.Kudláčka,který mohl strhnout vedení na stranu domácích.Bohužel se tak nestalo a tak utkání skončilo spravedlivou remízou.Hostující tým se prezentoval velmi solidním atletickým výkonem podpořeným několika zkušenými hráči.Výborný výkon předvedl v tomto utkání na svůj věk M.Bureš,který přispěl výraznou měrou k hladkému průběhu utkání.

Branky : 48. Pacner Jindřich(PK) –69. Hanula David . Diváků: 50.

Sestava Sokola Vrhaveč:P.Reitmajer-L. Lorenc,V.Majer,V.Hrach,V.Tomaka,-J.Potužník, P.Jiřinec, J.Pacner (K),R.Kudláček,T.Vejskal,T.Jandečka

 

Janovice Žihobce 2: 1 ( 1: 0)

 

 

 

 

Další foto z utkání(foto M.Sedlmaier)   ZDE

Petr Abel

Před dobrou diváckou návštěvou se hrál vyrovnaný zápas.Do 20.minuty prvního poločasu si žádné mužstvo nevytvořilo brankovou příležitost. První velkou brankovou příležitost si ve 25.minutě po nedorozumění v domácí obraně  vytvořili hosté kdy, útočící hráč šel sám na domácího brankáře,ale ten jeho únik perfektně vychytal.V 39.minutě udělali naopak hosté hrubou chybu v obraně,kdy bránící hráč minul přihrávku na pronikajícího M. Urbana a ten samostatný únik bezpečně proměnil ve vedoucí branku.Druhý poločas začali aktivněji domácí a brankové příležitosti si vytvořili M.Plíhal,J.Goldschmid,ale brankové zakončení se jim nevydařilo.V 60.minutě se ve středu hřiště uvolnil M.Plíhal a šel sám na hostujícího brankáře,ale v pokutovém území byl ze zazadu sražen dobíhajícím M.Plechtou.Ten za svůj zákrok obdržel červenou kartu a nařízený pokutový kop bezpečně proměnil v druhou branku V.Slivoň. Domácí hráči si začali více vytvářet brankové příležitosti,ale zakončení bylo žalostné.Hostům se podařilo z ojedinělé akce v 76.minutě snížit J.Šimáčkem a konec zápasu se tak zdramatizoval.Hosté hrající vabank  začali více ohrožovat domácí branku a vytvářeli si i brankové příležitosti,které však náhradní brankář P.Šobek vychytal.Přímo infarktový byl závěr zápasu,kdy v 92.minutě hosté nastřelili tyč a následnou dorážku na brankové čáře opět kryl brankář P.Šobek,který tímto zákrokem zachránil domácím vítězství.

Branky: 39. Urban Miroslav , 60.Slivoň Václav(PK) – 76. Šimáček Jaroslav; Rozhodčí: Bureš Jiří, Dykalov Jurij, Hovorka Milan; ŽK: 2:1; ČK: 0:1(Plechta M.) . Diváků: 100 .

 

Chanovice B – Veřechov 1 : 1 (0 : 1)

Brejcha Václav

Chanovice přivítaly v prvním domácím zápase poslední Veřechov.V prvním poločase nebylo na hřišti vůbec znát,že hosté získali zatím jen 7 bodů.Domácí hráli špatně,bez bojovnosti,bez nasazení.Hosté se ujali vedení již v 6.min.,kdy se po chybě domácí obrany prosadil hlavou Šatra. V poločase došlo v domácím týmu k vystřídání 3 hráčů.Výsledkem byla zlepšená hra ve 2.poločase.Domácí hosty zatlačily a výsledkem byla vyrovnávací branka v 75 min., kdy se po závaru prosadil Skuhravý Ondřej.Domácí si vypracovali je ště několik dalších šancí,branku se jim však už nepodařilo vstřelit.V 88 min.byl vyloučen hostující brankář Zerzáň za zdržování hry.

Branky:  75 . Skuhravý Ondřej -  6. Šatra. Rozhodčí: Hájek Zdeněk, ŽK: 1:3, ČK: 0 : 1 88. Zerzáň

 

H. M. Boží  - Hrádek 0: 3 ( 0: 0)

Bernard Radek

Za velmi příjemného počasí a krásné divácké kulisy se v sobotu na Horách Matky Boží odehrálo očekávané derby. Soupeř přijel jako lídr tabulky a velký favorit. Tuto svoji roli potvrzoval od samotného začátku utkání a již v 1.

poločase si vypracoval řadu brankových příležitostí. Domácím bohužel chyběli dva dříči středu pole P. Halas a T. Probst a stabilní kapitán týmu L. Svoboda, a tak hrádečtí měli jednodušší cestu k vysněnému vítězství. Domácí se ovšem nedali a bojovali proti natrénovanějšímu soupeři, s kterým drželi bezbranový výsledek až do 54. minuty. To se už konečně, po třetí střele do brankové konstrukce zanedlouho, trefil R. Holeček (syn bývalého horského playera)

- 0 : 1. Po obdržené brance horáci na chvilku ožili a snažili se ohrozit soupeřovu branku. Měli k tomu po dvou faulech před pokutovým územím i zajímavé příležitosti v podobě přímých kopů, ale jak Z. Hoffmann, tak i P. Procházka cílili nad hrádeckou branku. Když se neprosadil v zajímavém úniku ani odchovanec hrádeckého fotbalu V. Vojta, tak už s přibývajícím časem nezbývalo horákům moc nadějí na bodový zisk. K tomu ještě odkulhal ze hřiště zkušený P. Procházka a domácí museli improvizovat. Na hřiště se dostal i předseda oddílu kopané R. Bernard, který musel stopera domácích vystřídat a Ti byli nuceni zcela přeskupit své zadní řady. Toho dokonale hosté využili a dvěma góly v závěru zápasu upravili konečné skóre utkání - 0 : 3. Závěrem je třeba podotknout, že hosté si 3 body z horské půdy odváží zcela zaslouženě a pokud budou předvádět podobné nasazení a nebudou mít problémy se zakončením (jako v I. poločase na HMB), tak jsou velkými favority na postup a svoji hrou by měli pravděpodobně úspěchy i v 1.B třídě. Celý zápas s přehledem odpískal sudí Habada.

Branky: 54. Holeček Radek,  85. Moravec Jiří, 91.  Liška Pavel; Rozhodčí:Habada Vladislav; ŽK: 3:3 . Diváků: 110.

  

Bezděkov – Železná Ruda  1 : 0 (0 : 0)

Josef Dulka

Stejně jako minulý týden v utkání v Žihobcích se i dnes hrál velmi napínavý zápas až do konce. Obě mužstva podala velmi kvalitní a bojovný výkon. Celý zápas ovlivnila červená karta už ve 22. minutě, kdy byl za úder loktem vyloučen železnorudský Tomáš Černý. I o deseti hráli hosté vyrovnanou partii. Už to vypadalo, že zápas skončí stejně jako na podzim bezbrankovou remízou, když se 85. minutě po centru Václava Nováka prosadil Saša Zhvakin. Hostům už v závěru nezbyly síly na zvrat a tak jsme získali první jarní tři body.

Branky: 85. Zhvakin Aleksandr. ŽK: 3:3, ČK: 0:1 (22. Černý Tomáš) . Rozhodčí: Haviár. Diváků: 80

Sestava TJ Bezděkov: V. Nadymáček - J. Ouda (46. T. Souček), P. Ouda ml., K. Šlechta, P. Panuš- P. Bače (60. V. Novák), Mir. Bohatý, J. Dulka, O. Teska - A. Zhvakin, V. Valečka (88. M. Hlaváček)

Branka: 85. Zvakyn A. Rozhodčí: Haviar Štefan. ŽK: 3:3. ČK: 0 : 1 (22.Černý Tomáš).

 

 

 

 1. Hrádek              15  12   1   2   49 : 18    37  ( 16)

 2. Nezamyslice         15  12   1   2   47 : 16    37  ( 16)

 3. Vrhaveč             15   9   2   4   34 : 17    29  (  5)

 4. Chanovice B         15   7   4   4   32 : 22    25  (  1)

 5. Sušice B            15   6   6   3   27 : 19    24  (  3)

 6. Bezděkov            15   5   5   5   27 : 26    20  ( -4)

 7. Janovice            15   6   1   8   26 : 24    19  ( -5)

 8. V. Hydčice          15   5   4   6   15 : 24    19  ( -5)

 9. H. M.  Boží         15   5   4   6   26 : 39    19  ( -5)

10. Mochtín  B          15   5   3   7   25 : 33    18  ( -3)

11. Žihobce             15   5   2   8   20 : 24    17  ( -4)

12. Dešenice            15   4   2   9   27 : 42    14  (-10)

13. Železná Ruda        15   2   3  10   17 : 44     9  (-12)

14. Veřechov            15   2   2  11   23 : 47     8  (-13)

 

 

---

 

 

 

 

 

 

III.   T Ř Í D A   

 

 

 

                 MĚCHOLUPY SI UPEVNILY TŘETÍ MÍSTO

 

Nejzajímavější zápas z pohledu umístění v tabulce se odehrál v Neznašovech. Domácí společně se svým soupeřem z Měcholup byli  největšími kandidáty na souboj o třetí místo. Po podzimní sezóně měly oba týmy stejný počet bodů, ale po odehraných dvou jarních kolech je to již jinak, když výhrou v Neznašovech získaly Měcholupy na třetím místě již šestibodový náskok.Ke změně došlo na konci tabulky kde na poslední místo klesl Sokol  Kolinec.   

---

 

 

 

.

---

 

ARBO Velhartice - Start Luby B  1 : 4 (1 : 3)

Pavlík P.

K velikonočnímu duelu přivedl mužstva, před velmi početnou diváckou kulisu, rozhodčí Koura. Domácí se dostali v úvodu pod tlak a již v 5 minutě inkasovali - 0:1. V dalším průběhu dokázali tlak soupeře ztlumit a dokonce ve 34 minutě po pěkné akci vyrovnali na 1:1. Hosté na okamžik znervózněli a domácí si vytvořili další šance, ale bohužel je nedokázali brankově vyjádřit. Ve 40 minutě se po smolném zákroku domácího golmana hosté ujali vedení 1:2 a v samém závěru poločasu po rychlém přečíslení domácí obrany zvýšili již na 1:3. Do druhé půle nastoupili domácí se snahou favorizované hosty ještě potrápit, ale již v 52 minutě inkasovali na 1:4.  Zbytek utkání si zkušený tým Lub výsledek i přes snahu domácího týmu pohlídal.

Branky : Poledník - Javorský,Kovařík,Sydorenko,Smolík. Rozhodčí : Koura R.

Diváků: 120. ŽK: 3:3.

 

Kolinec  -  Velký Bor  0 : 5 (0 : 2)

Branky: 22 Vrána Petr, 32 Červený Tomáš, 57 Turek Václav, 70 Vonášek Petr, 72 Šimanovský Patrik

Rozhodčí : Roman Bína. Diváků : 220. ŽK: 1:3

 

Neznašovy – Měcholupy  0 : 1 (0 : 1)

Branka : 28. Jakubec Lukáš . Rozhodčí: Lažánek Karel. Diváků: 40.

 

Kvasetice Běšiny 0: 3 ( 0: 1) 

Liška P.

V Kvaseticích se hrál vyrovnaný fotbal. Hrálo se většinou ve středu pole a minimum šancí, které si mužstva vytvořila skončilo bez gólu. Góly proto padaly po chybách a ty dělaly hlavně domácí. V prvním poločase chyboval brankář a ne příliš těžká střela z dálky skončila za jeho zády. Ke konci druhého poločasu pak hosté potrestali hrubku stopera ke zvýšení náskoku. Třetí gól pak padl opět při nedůrazném bránění rohového kopu hostů a následné dorážce z prostoru malého vápna.Zápas řídil ne příliš přesvědčivě rozhodčí Blahota.

Branky: Bulka R., Stach Ladislav, Vališ Jaroslav; ŽK: 1:1. Rozhodčí: Blaheta Josef. Diváků: 80.

 

Malý Bor – Bolešiny  1 : 0 (0 : 0)

Velmi slušně hrané utkání ve kterém měli hosté prvních dvacet minut  více hry , potom převzali otěže zápasu do svých rukou domácí a zaslouženě se ujali vedení.Hosté hrozili pouze z rychlých ojedinělých  protiútoků,

Branky : 60. Šipla Miroslav. Rozhodčí : Husník Václav. Diváků: 80. ŽK: 1:1.

 

Horažďovice B  - Nalžovské Hory 2 : 0 (2 : 0)

Domácí nastoupili v hodně kombinované sestavě, ale mladíčci v sestavě ukázali, že fotbal hrát umí a prosadili se hned v prvním poločase i brankově. Neprve se střelecky prosadil dorostenecký golman Dan Macoun a za devět minut přidal druhou branku další dorostenec Jakub Forman. Hosté v prvním poločase hrozili sporadicky z brejků, které vznikaly ze špatné rozehrávky domácích. Ve druhém poločase upadla hra do podprůměru a protože ani jeden ze soupeřů neměl vyloženou šanci zůstalo i na konci zápasu poločasové skóre.

Branky : 12.Daniel Macoun, 21.Jakub Forman .Rozhodčí : Ing. Jiří Dolejš

Diváků : 50. Hráno bez karet.

 

Hradešice -  Týnec   4 : 0 (2 : 0)

Branky: 7. A 49. Šmrha Miroslav ml., 44. Nauš Václav, 56. Kotiš V. Rozhodčí: Javorský Josef. ŽK: 0:2. ČK: 0 : 1 (Fišr M.)

 

 

  1. Luby B              15  13   1   1   62 : 12    40  ( 19)

  2. Velký Bor           15  10   4   1   41 : 17    34  ( 13)

  3. Měcholupy           15   9   3   3   29 : 16    30  (  9)

  4. Neznašovy           14   7   3   4   19 : 16    24  (  0)

  5. Horažďovice B       15   7   2   6   28 : 36    23  ( -1)

  6. Běšiny              15   7   1   7   38 : 27    22  (  1)

  7. Týnec               15   6   2   7   40 : 40    20  ( -1)

  8. Nalž. Hory          15   5   4   6   37 : 37    19  (  1)

  9. Kvasetice           15   5   1   9   21 : 43    16  ( -8)

 10. Malý Bor            14   5   0   9   18 : 24    15  ( -6)

 11. Bolešiny            15   4   3   8   18 : 34    15  ( -6)

 12. Velhartice          15   5   0  10   22 : 43    15  ( -9)

 13. Hradešice B         15   4   1  10   28 : 36    13  (-14)

 14. Kolinec             15   3   3   9   22 : 42    12  (-12)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku