Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 19. kolo 3.- 4.4.

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

 

ÚSPĚCH V DERBY ZNAMENAL PRO CHANOVICE PRVNÍ JARNÍ BODY

 

 

 Očekávané derby bylo  soubojem  dvou rivalů z Pošumaví , ale také minisoubojem trenérů se stejným příjmením Žák. Na lavičce domácích usedl nový trenér Libor Žák a na té u hostů Karol Žák, který vedl Klatovy ve vzájemném duelu obou soupeřů  na podzim a ve kterém   vyhrály  Chanovice  5:0.   Z  minisouboje  trenérů s příjmením Žák vyšel spokojenější domácí kouč pro které to byly první body získané na lavičce domácího týmu.Klatovy vyšly bodově naprázdno a překvapivé výhře Horní Břízy v Plzni na Rapidu  a  SK Plzeň,  která má zápas v tabulce k dobru nadále zůstávají v tabulce na posledním místě. Nyní je čeká duel s velkým favoritem Slavojem Koloveč doma a to nebude žádná procházka(ostatně jako žádný duel v KP) růžovým sadem.

Značně s lepší náladou se vrátili fotbalisté Horažďovic z Vejprnic. Zde si na rozdíl od toho úvodního doma hráči obmakali a  odměnou za předvedený výkon je bod  získaný  na hřišti exdivizní Slávie.

 

---

 

Chanovice – Klatovy  1 : 0 (1 : 0)

Štěrba Jiří

Klatovské derby začalo náporem domácího mužstva, které si vypracovalo několik velice dobrých šancích a to zásluhou Beránka a Poleny. V 16.minutě domácí dali branku, ale rozhodčí ji pro postavení mimo hru neuznali. To samé se stalo v 24.mintě na druhé straně, když nebyla uznána branka hostům. V 31.minutě Houška prostrčil míč obranou hostů a Beránek šel sám na brankáře hostů. Ten padl a Beránkovi podrazil nohy a rozhodčí odpískal pokutový kop a brankář hostů Ryška uviděl od rozhodčího žlutou kartu. Míč si postavil na značku pokutového kopu sám Beránek a nezaváhal, když poslal míč na druhou stranu branky než padal brankář znamenalo to jednobrankové vedení pro domácí. Chanovice i nadále pokračovaly dobývání branky hostů, ale ti se  již do poločasu ubránili. Druhý poločas začal opět náporem domácích, kteří kopali během třech  minut čtyři rohové kopy ze kterých ale nic nevytěžili. V 58 minutě šel sám na brankáře Beránek, ale obránce hostů mu při střele stačil míč srazit na roh. V 66. minutě Beránek našel křižnou přihrávkou Polenu, ten ale na třikrát nedokázal překonat výborného brankáře hostů Ryšku. V 69 minutě se situace opakovala a Polena opět zazdil tutovku. V 82. minutě se Čadek uvolnil přes dva hráče a výbornou střelu do šibenice brankář hostů opět chytá. Od této doby se domácí stáhli do obrany a iniciativu převzali hosté, kteří ale s náporu nic nevytěžili. Domácí zápas dovedli do vítězného konce a připsali si důležité první  tři jarní body.

Branky : 31.Beránek (PK)

Rozhodčí : Červený. Diváků:100.ŽK: 2 : 5

Sestava hosté: Ryška, Veselka, Homolka, Hovorka, Matějka, Vítovec, Toman/69.min. Ježek/, Zedeník/34.min. Votípka/, Voráček, Steiberger, Mészáros.

Sestava domácích: Moravec, Čadek, Patsch/75.min.Ticháček/, Beránek, Solový, Polena/83.min.Žák/, Houška, Kostka, Beneš, Pavlovský, Pícka

Vedoucí týmu hostů Adam Popelka : „Do utkání jsme nastoupili bez šesti hráčů (Hovorka P. , Frous , Matějka D. , Kotrnoch , Vacovský , Herman) a tak v sestavě museli trenéři Žák s Vonáškem improvizovat. Začátek utkání patřil domácím , kteří nás prvních 15minut přitlačili , ale šanci si nevytvořili. My jsme zahrozili ve 24min a byl z toho neuznaný gól J. Matějky který dorážel střelu Voráčka z ofsajdu. Klíčový moment utkání jak se později ukázalo přišel ve 31minutě kdy Riška ve vápně  fauloval Beránka a tentýž hráč penaltu s přehledem proměnil. Pro nás bylo o to více smutné , že se nám zranil jeden z našich nejlepších hráčů Zedník kterého nahradil Votípka.“

 

Vejprnice – Horažďovice  0 : 0

V úvodu hosté svého soupeře zaskočili, lépe kombinovali a  byli  herně aktivnější. Domácím s přibývajícím časem podařilo hru vyrovnat a byli to oni, kteří tahali v této části utkání za delší konec. Mimo několika pološancí a závarů po standardních situacích  si žádnou vyloženou příležitost ke skórování nevytvořili . Také poroto za bezbrankového stavu  odcházela obě mužstva do kabin. Přestávka prospěla hlavně hostům. Do druhé půle nastoupili opět z aktivní hrou. Dvě slibné brankové příležitosti měl Janouškovec, když jedna těsně minula svatyni domácích a jednou mu jeho střelecký pokus brankář domácích vyrazil. Když ani Mičkal svojí šanci nevyužil, byli to domácí kteří mohli v závěru rozhodnout. V 85.minutě ze po neodpískaném faulu na hráče Horažďovic  rázem ocitl před prázdnou brankou domácí útočník, ale naštěstí zatáhl za záchranou brzdu Hadrava a skluzem mu míč vypíchl na rohový kop a tím prakticky zachránil svůj tým od prohry.

Manažer Horažďovic a vedoucí týmu Milan Koželuh k utkání uvedl: „Bylo to typicky remízové utkání. Naši hráči tentokráte neponechali nic náhodě. Zápas si řádně obmakali a odměnou za jejich výkon je zisk prvního jarního bodu. Ten by je mohl správě“nakopnout“ a pokud by dokázali ještě tento úspěch vyšperkovat  úspěchem v dohrávce doma se silným soupeřem z Rokycan, pak by to znamenalo odškodnění nevydařeného úvodního zápasu doma s Chrástem. Každý zápas je ale jiný, bude to v pondělní dohrávce hodně náročné, ale i ten bod z Vejprnic se bude v tabulce počítat“

ŽK: 3:2, diváků: 100, Rozhodčí: Reznichenko

Sestava Horažďovice:  J. Kozlík – M. Šedivý, O. Stulík (60. M. Šafanda), J. Jiřík, Hadraba – J. Cihlář, T. Jůda, J. Janouškovec, J. Dytrt – P. Mičkal, J. Sova.

 

Ostatní výsledky :

Chrást -  Bolevec 0: 2 ( 0: 0)

Branky: Zítek, Šanoba; ŽK: 2:3 . Diváků: 250 

 

Rapid -  Hor.Bříza 1: 2 ( 0: 1)

Branky: Pata - Chocholatý M., Chocholatý P.; ŽK: 3:1 . Diváků: 100 

 

Rokycany -  M.Touškov 3: 0 ( 1: 0)

Branky: Horváth, Prchlík, Scheinherr; ŽK: 4:0 . Diváků: 138

 

Přeštice -  Rozvadov 2: 0 ( 0: 0)

Branky: Lambor, Turek; ŽK: 1:4. Diváků: 150 

 

Stříbro -  SK ZČE 2: 0 ( 0: 0)

Branky: Zámeček, Ábel; ŽK: 1:4 . Diváků: 200 

 

Koloveč -  Holýšov 6: 0 ( 2: 0)

Branky: Parlásek 3, Kovács, Malý, Černohorský; ŽK: 1:5; ČK: 0:1. Diváků: 810 

 

Dohrávka 16.kola :

Hor.Bříza Koloveč 0: 5 ( 0: 3)

Branky: Bittengl, Klement, Kovács, Šperl, Černohorský; ŽK: 2:0. Diváků:  345

 

 

 

 1. Koloveč             19  12   2   5   61 : 19    38  (  8)

 2. Rokycany            18  10   5   3   34 : 16    35  (  5)

 3. Chrást              18  10   4   4   42 : 24    34  (  4)

 4. Holýšov             18  10   3   5   31 : 24    33  (  6)

 5. Rapid Plzeň         19   9   5   5   32 : 22    32  (  2)

 6. M. Touškov          18   9   4   5   38 : 32    31  (  7)

 7. Přeštice            18   9   2   7   33 : 24    29  ( -1)

 8. Stříbro             19   9   1   9   36 : 39    28  ( -2)

 9. Vejprnice           19   6   6   7   28 : 35    24  ( -6)

10. Bolevec             18   6   5   7   31 : 36    23  ( -1)

11. Chanovice           18   7   1  10   25 : 31    22  ( -5)

12. Rozvadov            19   5   6   8   27 : 40    21  ( -6)

13. Horažďovice         18   4   6   8   27 : 34    18  ( -6)

14. Horní Bříza         19   4   5  10   26 : 39    17  (-10)

15. SK ZČE Plzeň        19   4   3  12   20 : 46    15  (-12)

16. Klatovy             19   4   2  13   14 : 44    14  (-13)

 

 

---

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

 

        ZTRÁCEJÍ BODY I POZICE

 

Jeden získaný bod z dvanácti možný, tak to je výsledek velikonočního účinkování čtyř zástupců Pošumaví v druhé nejvyšší krajské soutěži . Jediný bod získala pouze Sušice, ale i to je málo neboť nezískala zpět druhé místo, ale naopak ještě klesla v tabulce ze třetího na čtvrté místo. Na třetí příčku se probojovaly lepším skóre  Příkosice a právě s tímto soupeřem má Sušice odložený zápas(hraje se 14.4. v Příkosicích) : Co naplat, když Sušice má v 1.A třídě zcela nejlepší obranu která inkasovala pouhých 15 branek, když její hráči zapomněli dávat branky. O tom svědčí fakt, že na jaře ve třech zápasech Sušice ještě neprohrála, ale dala pouhou jedinou branku ! Ze hřišť soupeřů se vrátili bez bodů fotbalisté ze Strážova i z Nýrska a podruhé na jaře doma na body nedosáhl ani Start Luby.  Pro všechny naše reprezentanty v 1.A třídě musí nutně jejich bodový výpadek vést k zamyšlení , neboť jejich situace ve spodní polovině tabulky není zrovna růžová . Soupeři z první poloviny tabulky jim unikají a s těmi ze z druhé poloviny ztrácí o body . Poslední prohry Strážova a Nýrska to jen potvrzují.

---

 

Sušice -  Zbiroh 0 : 0 ( 0: 0) 

Vratislav Krulich

V Sušici se hrálo za ideálního počasí důležitý přímý souboj o druhé místo v tabulce. Domácí po celé utkání jasně dominovali, místy byl jejich tlak přímo drtivý a nepouštěli hosty z jejich poloviny. V utkání se plně projevila současná slabina sušického celku – koncovka.  Sušice stereotypně útočila středem hřiště, kde bylo přehuštěno a tak i přes solidní výkon ztratila dva tolik   potřebné body.

Sušice se trápí v koncovce, což plně dokumentují jarní výsledky: tři zápasy, tři remízy a pouze jediná branka  a ta ještě ze standardní situace - a při tom ve všech utkáních byla Sušice jasně lepším celkem, ale fotbal   se hraje na body.......

Sestava:František Míček - Jiří Bešta, Tomáš Marek, Martin Kalný, Lukáš Blažek - Jiří Kysilka, František Hrach ( K ), Martin Kotrba, Jakub Melka - Josef Farták ( 57´ Ladislav Junek), Josef Sládek

ŽK:1:0. Rozhodčí:  Kulhánek - Sirotek, Hodek. Diváků: 150.

 

Nýřany -  Strážov 4 : 0 ( 1: 0)

Přestože se hostům od úvodních minut nedařilo  mohli jít do vedení, ale Mayer sám před brankářem umístil hlavičkou míč nad břevno. Už to vypadalo, že první poločas, i přes silný tlak domácích Strážov přečká, ale nestalo se tak. Po naší nezakončené akci hostů ve 43.minutě  se k míči dostal na hranici ofsajdu až ke Cvachouškovi, který nasadil v solovém úniku  kdy  ukázal kompletní obraně  hostů záda a pod brankářem Javorským poslal míč do sítě.

 Do druhého poločasu vstoupil Strážov aktivně a  s jasnou snahou více zaměstnat domácí obranu a brankáře.Nicméně kvalitní defenzivní hra Nýřan nepouštěla hosty do zakončení. Velmi nadějný byl pokus Chaluše z 60.minuty, ale ten stejně jako Mayer předním neusměrnil hlavičku z malého vápna mezi tři tyče. S přibývajícím časem směřovalo úsilí hostů  do ofenzivy a domácím se tak otvírala okénka v soupeřově  obraně. V 78. minutě toho opět využil Cvachoušek, který svým druhým gólem uklidnil tým Nýřan. Od tohoto okamžiku se zápas jen dohrával a hráči Strážova prakticky rezignovali na dobrý výsledek. Trest v podobě dvou zcela laciných a zbytečných branek na sebe nenechal dlouho čekat. Konečný hvizd rozhodčího tak byl velkým vysvobozením.

Vyjádření asistenta trenéra Strážova Lukáše Helma " V dnešním zápase jsme chtěli navázat na náš kvalitní výkon ve Zruči, kde jsme zcela překvapivě získali tři body. Ty jsme chtěli potvrdit alespoň jedním bodem i z tohoto zápasu. Nutno ale přiznat, že náš výkon silně zaostal za pokyny, které jsme si určili před zápasem. Zásadním rozdílem obou zápasů bylo, že dnes nám nešlo prakticky nic, propadali jsme v obranné činnosti a směrem dopředu jsme byli pramálo nebezpeční. Sečteno a podtrženo to znamená,že  jsme předvedli jeden ze svých nejslabších výkonů v celé 1.A třídě . Jen doufám, že o velikonočním pondělí se nebudeme prezentovat podobným výkonem i v dohrávce ve Zbirohu. Neboť když jsem v minulém zápase chválil celý tým, dnes nemohu pochválit nikoho. Jediným pozitivem tak byl po vleklých zdravotních  problémech návrat Broni Mayera do základní sestavy.“ 

Branky: Cvachoušek 2, Mašek, Vondra; ŽK: 4:3 (Matějka T., Mayer, Janda). Diváků: 100

Sestava Strážova: Javorský - Čížek, Michel, Helm, Franc - Chaluš, Matějka V., Presl Petr ( 75. Antonovics), Vítovec (K), - Mayer ( 55. Janda Václav) , Matějka T.

 

Luby – Domažlice  B  0 : 3 (0 : 1)

Druhý jarní domácí zápas lubských fotbalistů nepřinesl očekávané zlepšení . Prvních 15 minut utkání se domácí snažili o vstřelení vedoucí branky a nutno říci,že i jedna branková příležitost zůstala nevyužita.Střela P.Smolíka skončila pouze rohovým kopem. Pak  se začala aktivita soupeře vytrácet a soupeř prakticky z první větší šance ve 33 minutě skóroval. Po levé straně hosté rozvinuli protiútok, který zakončili přesným lobem pod břevno. Poločas opět dohrávali aktivněji domácí.

   Po změně stran, hned v 56. minutě utkání,  chybovali domácí na levé straně obrany a po skrumáži před brankou se lépe orientovali hosté Domažlic a využili naší velké nepozornosti a nedůslednosti v obsazování hráčů v pokutovém území k vstřelení druhé branky. Lubští hráči se nadále nevzdávali, ale vstřelení kontaktního gólu se již domácí příznivci nedočkali.

Jeden z dvojice trenérů Startu Luby Václav Šůs k utkání uvedl : „ Po té kdy jsme zbytečně inkasovali druhou branku ještě více nám soupeř zmrazil naší snahu o srovnání skóre.Nevyužili jsme ani dvě velmi slibné gólové příležitosti do kterých se dostal neúnavný bojovník Pavel Smolík. A jak už to někdy bývá, kalich hořkého nápoje jsme museli vypít opravdu do dna, když v 84 minutě byl opět přesným lehkým obloučkem překonán brankář Kalaš. Stav 3:0 zůstal nezměněn. Nedaří se nám motivovat hráče k větší bojovnosti a vůli po vítězství, což ve spojení se zlepšenou fyzickou přípravou může vést k dosažení kvalitnějších výsledků.“

Branky: Visner, Mašek, Kubica.ŽK: 4:4. Diváků: 100.  

 

 

 Více foto z utkání (foto M. Sedlmaier)   ZDE

 

Zbůch – Nýrsko  1 : 0 (1 : 0)

Branky: Paun; ŽK: 0:1; ČK: 0:1 . Diváků: 150.

 

Ostatní výsledky :

 

Staňkov  - Zruč 5: 0 ( 2: 0)

Branky: Leider 3, Zahoř, Ševčík; ŽK: 2:2. Diváků:  70 

 

Nepomuk -  Příkosice 2: 4 ( 0: 2)

Branky: Cvach 2 - Krajdl, Krystl, Votípka, Šefl; ŽK: 2:3; ČK: 1:2 . Diváků: 120 

 

Křimice -  Chlumčany 0: 0 ( 0: 0)

ŽK: 4:5; ČK: 1:0 . Diváků: 100 

 

Manětín -  Stod 0: 3 ( 0: 1)

Branky: Bachroň, Hruška, Košťál; ŽK: 3:2 . Diváků: 150 

 

Staňkov -  Zruč 5: 0 ( 2: 0)  

Branky: Leider 3, Zahoř, Ševčík; ŽK: 2:2 . Diváků: 70 

 

Dohrávka 16.kola :

Stod  - Zbůch 3: 0 ( 0: 0)

Branky: Bachroň 2, Hruška; ŽK: 3:3 . Diváků: 250

 

 

 

 1. Stod                19  14   4   1   61 : 18    46  ( 19)

 2. Zbiroh              18   9   6   3   31 : 20    33  (  9)

 3. Příkosice           18  10   2   6   56 : 34    32  (  8)

 4. Sušice              18   8   8   2   29 : 15    32  (  2)

 5. Domažlice B         19   8   5   6   42 : 30    29  (  2)

 6. Zruč                19   8   4   7   24 : 25    28  (  1)

 7. Nepomuk             17   7   6   4   30 : 19    27  (  0)

 8. Křimice             19   7   5   7   29 : 27    26  ( -4)

 9. Strážov             18   7   3   8   29 : 32    24  ( -3)

10. Chlumčany           19   5   8   6   31 : 34    23  ( -4)

11. Nýřany              19   6   5   8   31 : 42    23  ( -7)

12. Luby                18   7   1  10   23 : 40    22  ( -5)

13. Nýrsko              19   6   3  10   16 : 22    21  ( -6)

14. Manětín             19   6   1  12   28 : 45    19  (-11)

15. Zbůch               19   3   4  12   22 : 38    13  (-17)

16. Staňkov             18   4   1  13   15 : 56    13  (-17)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku