Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 15. kolo 3.- 4.4.

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

 

ŠVIHOV UŠTĚDŘIL LÍDRU TABULKY PRVNÍ PORÁŽKU

 

Po čtyřech kolech se diváci ve Švihově dočkali dalšího v pořadí teprve druhého vítězství v tomto ročníku na domácím hřišti. Jediná výhra doma s Předemicemi (2:1) má již pořádné vousy, neboť byla v 5.kole 19.září minulého roku .Sobotní vítězství má ale mimořádný význam, neboť se podařilo domácímu týmu  přemoci lídra tabulky  a znamenala první prohru Sokola Blovice v tomto soutěžním ročníku !

Ani o další překvapení nebyla nouze. Tentokráte z kategorie nemilých to byla překvapivá prohra Mochtína doma s přeštickou rezervou . Doma rovněž neuspěla Dlouhá Ves, které se nabízela v případě vítězství dotáhnout pouhý jeden bod na druhou Losinou . Nepodařilo se a prohrou  Tatran šanci bojovat o případný postup z druhého místa v baráže více vzdálil. Obdobně dopadly i Hradešice které po smolné prohře v kvalitním derby musí přitlačit na pilu v dalších zápasech a o svojí šanci se ještě s dalšími adepty na druhé místo poprat. Až do šumavských hvozdů byla slyšet rána po té, po té kdy spadl velký kámen ze srdce hráčů Sokola  Měčín. Bylo to  po té kdy dokázali vyhrát na horké půdě  v duelu o šest bodů v Zinkovech. Měčín se rázem posunul v tabulce mezi ty soupeře,  které by měli mít klidnější jaro bez vážnější hrozby ohrožení sestupem. Situaci ve spodních patrech  tabulky se pohybuje  beznadějně poslední rezerva Klatov také  Švihov ještě více zkomplikovali hráči Žichovic tím, že doma prohráli po podzimu s předposledním celkem z Předenic . Přemožitel Žichovic se stačil na ně bodově dotáhnout!  Již nyní je zřejmé že po několika letech kdy z 1.B třídy žádný účastník z Pošumaví nesestoupil do okresního přeboru to po skončení tohoto ročníku již platit nebude.

  

---

 

 

FC Švihov - Blovice  1 : 0 (1 : 0)

Překvapivý výsledek na úkor lídra tabulky se zrodil ve Švihově.

Trenér Švihova František Maršálek: „ V utkání podal Švihov vynikající kolektivní výkon a zaslouženě zvítězil brankou Havlíčka“.

Branky : Havlíček. Rozhodčí : Chramosta.Diváků:100. ŽK: 1:1

 

Dlouhá Ves – Losiná  0 : 3 (0 : 2)

Josef Krůs

M.Sedlmaier

Než se domácí rozkoukali již  v 6.min. hosté po chybě využili podklouznutí domácího obránce a přihrávce na volného Fremra  vedli 1:0.Hned v 9.min.vykopává po pěkné akci hostů domácí obránce míč těsně před brankovou čárou.To již nevěstilo nic dobrého, ale přesto se i domácí dostávají do hry, vytváří si brankové příležitosti , ale chybí přesnější zakončení.V dalších minutách jsou to opět hosté, kteří se dostávají opakovaně do šance z nichž tu druhou opět zúročují, když  ve 28. min. se dostává po perfektní přihrávce k míči hostující Z.Houdek zvyšuje na  0:2.Přichází čas domácích  a po několika roh  a VPK dochází k závaru u branky hostů . Ke smůle domácích rozhodčí neviděl ruku hostujícího  hráče a kontaktního gólu se tedy domácí nedočkali ani z penalty.

Od druhého poločasu domácí očekávali nápor svých hráčů, ale ten nepřicházel - naopak první šanci měli opět hosté - domácí se sice snaží, ale hra nemá ten správný šmrnc,nedaří se, dělají se chyby v obranné fázi zálohou počínaje a obránci konče.Velký rozdíl je i v rychlosti-domácí přistupují k protihráčům často pozdě a to umožňuje hostům v klidu kombinovat a nakonec i po třetí v 82.min.zvýšit na 0:3,kdy se po pěkné kombinaci a finální přihrávce dostává k míči J.Votípka a přesnou střelou posílá míč vedle domácího brankáře.

Sekretář Tatranu D.Ves Josef Krůs : „ Hosté si tentokrát odváží z Dlouhé Vsi zasloužené vítězství a naším hráčům nezbývá nic jiného,než přivézt body z venku a my víme, že to dokážou a rychle zapomenou na zápas "blbec".

Branky:  6.Fremr Oldřich, 28.Houdek Zdeněk, 82.Votípka Jan

Rozhodčí : Cihlář. Diváků : 80. ŽK: 3:2.

 

Mochtín  - Přeštice B 0 : 1 ( 0: 0)

Sekretář Sokola Mochtín Karel Šot : „ Zásluhou obou týmů to bylo utkání jen průměrné úrovně, kterému by spíše slušela remisa. Hosté však byli šťastnější, když po rohu v 75.minutě zblízka poslal  míč patičkou do domácí sítě Jiří Kroupa.  Přeštická záloha si tak z Mochtína odvezla nečekaně všechny tři body.“

Branky: Kroupa; ŽK: 4:6; ČK: 0:1(Brada). Rozhodčí Nesvadba z Nýřan,. Diváků: 50

 

Pačejov  - Hradešice 2 : 1 ( 1: 0)

Tomáš Cihlář

V Pačejově se za příjemného jarního počasí hrálo tradiční derby, které do ochozů stadiónu přilákalo velmi slušnou návštěvu 180 diváků. Domácí postrádali své tři opory - Pavelce, Lávičku a Kalčíka, příležitost dostal od začátku mladý Honza Drmla.V prvním poločase se vše důležité odehrálo během úvodních minut. V 5.minutě napřáhl z 20 metrů kanonýr Míra Hlaváč a trefil se přesně k tyči Kolářovy branky. Hosté mohli vyrovnat v 7.minutě, kdy se míč v pokutovém území odrazil k volnému hráči, ale toho skvěle vychytal domácí brankář Miloš Boř. Nic důležitého se už v 1.poločase neodehrálo. Do druhého poločasu vstoupili aktivněji hosté. V 57.minutě opět čaroval brankář Boř, když vyrazil  další tutovku hostů a vzápětí trestuhodně Hnojský přestřelil z malého vápna prázdnou branku.  V 63.minutě byl v pokutovém území faulován Jirka Mrázek a Hlaváč se z pokutového kopu nemýlil. Chvilková ztráta koncentrace se však domácím nevyplatila. Prakticky hned po rozehrání hosté Řezáčem snížili na 2 : 1. V 69.minutě mohlo být vyrovnáno, ale Ondra Němec akrobaticky vykopával z brankové čáry. V 75.minutě se mohl z premiérové branky v pačejovském dresu radovat Honza Drmla, který se hlavou v pádu trefil přesně k tyči, ale zdvihnutý praporek pomezního rozhodčího byl proti. Ve zbývajícím času se hosté ze všech sil snažili o vyrovnání, ale obrana domácích skvěle dirigována Jirkou Zdeňkem je už do vyložené šance nepustila.

Předseda Sokola Pačejov Tomáš Cihlář : „ Diváci byli svědky derby jaké má být - nasazení, nervy, drama až do konce, šťastný konec pro domácí. Zápas hodně připomínal podzimní střetnutí v Hradešicích. Tam byl lepší Pačejov a přesto prohrál, teď byly hlavně ve druhém poločase nebezpečnější Hradešice, ale tři body zůstaly doma. Fotbal se prostě hraje na góly a někdy nemá logiku. Právě to je na něm to krásné!“

Branky :   Hlaváč 2 -  Řezáč. Rozhodčí:  Langmajer, Szikszay, Velíšek, ŽK: 4 : 5. Diváků: 150

Sestava Pačejova:Boř - Zdeněk, Drmla,Bokr, Marek, Brůha,Němec, Hlůžek,Hlaváč,Jánský,Mrázek. Střídali: Rohlíček a Kříž

 

Žinkovy -  Měčín 2 : 5 ( 0: 3)

Podrobnosti nehlášeny.

Branky: Brožík, Švejda - Eliáš, Krotký, Prokeš, Viták, Čejka; ŽK: 2:2; ČK: 1:1. Diváků: 200

 

Klatovy B -  Svéradice 2: 2 ( 0: 2)  

Adam Popelka

Vstup do utkání byl z naší strany tragický!! Hosty jsme pustili do 100% šance už ve třetí minutě , to nás ještě Herman stačil zachránit . V 5minutě kopali hosté roh a po několikanásobné dorážce se prosadil Mareš 0:1. V tragickém výkonu jsme pokračovali i nadále v 10minutě vstřelil Mareš svoji druhou branku. Po dvaceti minutách hry jsme se konečně probudili a začali jsme soupeře přehrávat. Do konce prvního poločasu jsme si připravili několik 100% šancí. Dvakrát se ocitl před gólmanem Toman  , pálil vždy jen do něj a jednou Matějka , který střílel vedle.

Do druhého poločasu jsme vstoupili s odhodláním pokusit se zápasem ještě něco udělat. Bohužel opět jsme doplatili na špatné proměňování šancí. Ve velké šanci e ocitl Vítovec , ale hlavou mířil těsně vedle. Kontaktního gólu jsme se dočkali v 65minutě , po akci Matějky se prosadil Votípka. Do konce utkání zbývalo 25min a my jsme vrhli všechny síli do útoku. Soupeř se zatáhl a podnikal rychlé brejky. Deset minut před koncem jsme se gólu dočkali , ale pro ofsajd nebyl Veselkovi uznán. Pět minut před koncem mohli hosté rozhodnout , ale jejich brejk gólem neskončil. Zaslouženého vyrovnání jsme se dočkali v nastaveném čase utkání , kdy po kombinaci Krause a Ježka , druhý jmenovaný odcentroval a Adam Popelka z voleje do prázdné brány vyrovnal na konečných 2:2.

Adam Popelka :  Nebýt našeho špatného vstupu do utkání , asi bychom získali tři body. Musim všem poděkovat za bojovnost a výkon zejména v druhém poločasu. Chtěli jsme získat tři body , bod je v této situaci pro nás málo , ale budeme bojovat dál.

Branky: 65. Votípka , 90. Popelka – 5. a 10. Mareš. ŽK : 3:1. Diváků : 60.

Sestava Klatovy B : Herman – Veselka , Kraus , Kováč (46. Hromada) , Ježek – Zahradník (46. Voráček P.) , Vítovec , Toman , Voráček L. (70. Popelka A.) – Matějka J. , Votípka

 

Žichovice -  Předenice 0: 2 ( 0: 1)  

Branky: Kadlec, Kasl; ŽK: 1:1. Diváků: 100.

 

 

 1. Blovice             15  10   4   1   35 : 10    34  ( 13)

 2. Losiná              15   8   4   3   27 : 18    28  ( 10)

 3. Svéradice           15   6   6   3   40 : 31    24  (  3)

 4. Hradešice           15   7   3   5   29 : 21    24  (  3)

 5. Dlouhá Ves          15   7   3   5   28 : 28    24  (  0)

 6. Přeštice B          15   6   5   4   25 : 18    23  ( -1)

 7. Pačejov             15   7   2   6   23 : 22    23  ( -1)

 8. Měčín               15   6   4   5   26 : 24    22  (  1)

 9. Mochtín             15   5   4   6   23 : 21    19  ( -5)

10. Zichovice           15   4   5   6   23 : 21    17  ( -7)

11. Předenice           15   5   2   8   20 : 25    17  ( -4)

12. Švihov              15   4   4   7   24 : 30    16  ( -8)

13. Žinkovy             15   3   4   8   27 : 38    13  (-11)

14. Klatovy B           15   1   2  12   17 : 60     5  (-19)

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku