Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Byli jsme na „Viktorce“

Byli jsme na „Viktorce“  , aneb  premiéra na ligovém trávníku

 

Družstvo mladší přípravky TJ Klatovy využilo nabídky FC Viktorie Plzeň a ve středu 24. 3. dělalo společnost prvoligovým fotbalistům FC Viktorie Plzeň při utkání 21. kola Gambrinus ligy, kteří hostili ve Štruncových sadech fotbalisty 1. FK Příbram.

Protože se jednalo o naši první takovouto akci, doplnili jsme naše řady třemi o rok staršími spoluhráči – brankářem Ondrou Valešem a hráči Petrem Šimkem s Matyášem Tománkem, kteří již s podobným utkáním měli zkušenosti. Všichni natěšení hráči se šťastně sešli až před hlavní bránou fotbalového stadionu ve Štruncových sadech, kde už na nás čekala zástupkyně FC Viktoria Plzeň a ta nás v rychlosti seznámila, jak je naše vystoupení přesně, rozplánované. Zároveň nás všechny odvedla do útrob stadionu, kde nám jako šatna posloužil běžecký tunel. Na řadu přišla důležitá otázka, která se týkala volby dresů, v jakých budeme nastupovat a kterému mužstvu tím pádem budeme dělat doprovod. Volba byla jednoznačná a při hodně hlasité odpovědi, nám rodičům málem popraskaly ušní bubínky. Zvítězily dresy 1. FK Příbram, které rozhodly, že na prvoligový trávník budou kluci nastupovat s takovými fotbalisty, jakými jsou Pavel Horváth, Michal Daněk, Daniel Kolář, František Rajtoral a další. Tak rychle oblečené kluky do dresů jsem snad ještě neviděl a pak následovaly nekončící dotazy, kdy už konečně půjdeme na hřiště. Nakonec jsme se všichni dočkali a kluci spolu s vrstevníky s TJ Přeštice netrpělivě čekali v podzemním tunelu na hlavní aktéry středečního podvečera. Nastupovat na hřiště s prvoligovými fotbalisty a ještě s nimi prohodit pár slov bude určitě pro každého z nich velkým zážitkem. Všechno nakonec dopadlo na výbornou a všech jedenáct kluků jsem si mohl u bočního východu z hřiště vyzvednout a odvést zpátky do šatny. Čekala nás totiž druhá, stejně tak důležitá část našeho vystoupení a tou bylo přátelské miniutkání o přestávce mezi oběma poločasy s hráči TJ Přeštice.

Opět po rychlém převlečení, tentokrát do našich klatovských dresů jsme vyrazili na hlavní tribunu a stihli sledovat poslední minuty I. poločasu ligového utkání. Po závěrečném hvizdu pana rozhodčího celá jedenáctka vyběhla na hřiště a po losování nastal téměř desetiminutový boj o každý míč a metr hřiště. Místním hlasatelem byly poloprázdnému publiku představeny obě jedenáctky. Samotný výsledek tohoto minizápasu asi není vůbec důležitý, nicméně po jednom rychlém výkopu Ondry Valeše se nekompromisní střelou pod víko branky hostů krásně trefil Ondra Mareš, který v tomto zápase nastoupil jako třetí útočník. Tento výsledek jsme udrželi až do závěrečného hvizdu. Následovalo přátelské pozdravení se soupeřem a opět rychlé, tentokrát už poslední převlíkání, dodívání se na vítězné utkání Viktorie Plzeň a pozdní návrat domů.

Trenéři : Radek Bilíček , Pavel Baxa

 

Šéf trenér mládeže Ludvík Fremut : „Pevně věřím tomu, že pro všechny zúčastněné to byl skutečně fotbalový zážitek, na který budou dlouho vzpomínat, a zároveň jim bude velkou motivací v jejich další fotbalové kariéře. Na závěr nesmím zapomenout poděkovat všem rodičům a prarodičům našich nadějí, kteří si udělali čas, vážili cestu do Plzně a tím jim umožnili uskutečnit tento krásný zážitek.“

 

O první tři body z hřiště Viktorie Plzeň se zasloužili:

brankář: Ondřej Valeš (2000), hráči: Petr Berka (2001), Domink Baxa (2001), Matyáš Tománek (2000), Petr Šimek (2000), Tomáš Partyngl (2001), Radek Makovec (2001), Matyáš Bilíček (2001), Ondřej Javorský (2001), Matyáš Barborka (2001), Ondřej Mareš (2001)





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku