Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 18. kolo 27. – 28.3.

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

DOMA PROPADLI A PROPADAJÍ SE I V TABULCE

 

Klatovští fotbalisté mají za sebou na jaře sehrané všechny zápasy dle rozlosování. To je asi pro funkcionáře dobrá zpráva. Ta špatná zpráva je pro diváky kterých přišlo na začátek sezony , v době kdy by měli být lační fotbalem  překvapivě málo. Ti kteří přišli se po slibných výsledcích a zejména cenné výhře ve Stříbře bodů nedočkali.  Obdobně dopadli i fotbalisté Chanosu Chanovice, kteří se  v jarní části krajského přeboru mužů představili podruhé a po těchto dvou zápasech mají na svém bodovém kotě letos nulu.  V sobotu změřili síly na domácím hřišti se Stříbrem, které si nakonec odvezlo zaslouženě tři body. A v příštím kole narazí Klatovy a Chanovice na sebe ve vzájemném souboji . V derby které se hraje v sobotu v Chanovicích tak půjde v součastné době oběma soupeřům o šest bodů , neboť Chanovice patří  vedle Klatov rázem mezi aspiranty na boj o záchranu.Klatovy tak pouze jeden týden setrvaly v tabulce mimo její úplné dno, aby znovu převzaly roli černého Petra.  Aby skončil tento fotbalový víkend propadákem týmů z Pošumaví v KP tak korunu všemu daly Horažďovice v nedělním duelu s lídrem tabulky. Nejde o to , že s favoritem neuspěly, ale jde o to jakým způsobem doma hráči toto měření sil  prohráli. Jejich trenér Luboš Vašica byl z výkonu svých svěřenců rozčarován a omluvil se divákům za  jejich  velmi špatný výkon .

 

.

---

 

Chanovice – Stříbro  1 : 2 (1 : 2)

Jiří  Štěrba

Chanovice se porazily sami, když inkasovaly branky po obrovských chybách obou stoperů. Stříbro bylo 70 minut lepším mužstvem. Domácímu mužstvu chyběla bojovnost a vůle po vítězství.

Branky: 21. Beránek - 25.Florus, 36. Jareš

Rozhodčí : Křen. Diváků : 100. ŽK: 2 : 3.

Sestava domácích: Jarolím, Šimsa, Čadek, Ticháček, Beránek, Solový, Polena M./78.min.Žák/, Houška, Kostka/80.min.Frk/, Beneš, Pícka

 

Horažďovice –Chrást   0 : 3 (0 : 1)

Utkání dopadlo podle papírových předpokladů vítězstvím lídra tabulky. Domácí jim ale jejich úlohu favorita hodně ulehčili. Celkově v tomto prvním jarním zápase před vlastním obecenstvem propadli po všech stránkách. O tom konec konců hovořil i na jedné straně zklamaný a na druhé straně hodně na své svěřence nahněvaný trenér Luboš Vašica : „To co jsem před solidní diváckou návštěvou předvedli bylo ostudné. Je mi líto hlavně těch diváků kterým bychom se měli za hráče za jejich výkon měli omluvit. Všichni hráči zůstali daleko za svými výkony který by možná nestačil ani na 1.B třídu , hráli bez zájmu, důrazu , bezu vážnějšího ohrožení branky hostů a také odevzdaně. Pokud bychom se měli podobným výkonem prezentovat v dalších zápasech pak nemáme  v krajském přeboru co dělat ! “

Branky :_ 36. Sádlík, 57. Stružka, 89. Kovařík.ŽK 1:0. Rozhodčí: Jambor. Diváků: 150.  

Sestava FK Horažďovice: J. Kozlík – M. Šedivý, O. Stulík, J. Jiřík – Hadraba, T. Jůda, J. Dytrt – P. Mičkal, J. Cihlář, J. Sova (53. J. Janouškovec), J. Sova (78. J. Nauš

 

Klatovy Holýšov 1: 2 ( 1: 1)  

Sestava Klatov :  J. Herman – A. Bouberle, L. Homolka, S. Vítovec, P. Steinberger – J. Matějka, M. Mészáros, P. Hovorka, Z. Toman – V. Zedník, V. Hovorka( Frous M., Matějka D.,  Kašpar o.

Podrobnosti nebyly hlášeny.

 

 

 

 

 

Další foto z I.poločasu utkání KLATOVY-HOLÝŠOV  kliněte  Z D E 

 

 

Ostatní  výsledky:

M.Touškov Přeštice 2: 2 ( 0: 0)  

Hor.Bříza Rokycany 1: 1 ( 1: 0)   

Bolevec Rapid 2: 1 ( 1: 0)  

Chanovice Stříbro 1: 2 ( 1: 2)

ZČE Plzeň – Vejprnice  2 : 0 (0 : 0)

 

 

 1. Chrást              17  10   4   3   42 : 22    34  (  7)

 2. Holýšov             17  10   3   4   31 : 18    33  (  6)

 3. Koloveč             17  10   2   5   50 : 19    32  (  5)

 4. Rokycany            17   9   5   3   31 : 16    32  (  5)

 5. Rapid Plzeň         18   9   5   4   31 : 20    32  (  5)

 6. M. Touškov          17   9   4   4   38 : 29    31  (  7)

 7. Přeštice            17   8   2   7   31 : 24    26  ( -1)

 8. Stříbro             18   8   1   9   34 : 39    25  ( -2)

 9. Vejprnice           18   6   5   7   28 : 35    23  ( -4)

10. Rozvadov            18   5   6   7   27 : 38    21  ( -6)

11. Bolevec             17   5   5   7   29 : 36    20  ( -4)

12. Chanovice           17   6   1  10   24 : 31    19  ( -5)

13. Horažďovice         17   4   5   8   27 : 34    17  ( -7)

14. SK ZČE Plzeň        18   4   3  11   20 : 44    15  (-12)

15. Horní Bříza         17   3   5   9   24 : 33    14  (-10)

16. Klatovy             18   4   2  12   14 : 43    14  (-13)

 

 

---

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

 

NA HŘIŠTÍCH SOUPEŘŮ BODOVALI    

 

 Třetím jarním kolem pokračovaly týmy z Pošumaví hrající druhou nejvyšší krajskou soutěž .Tři hrály na hřištích soupeřů, domácí jarní premiéru měla pouze Okula Nýrsko. Bohužel ta se jim nepovedla a čekání na první jarní body musely v Nýrsku odložit. Nečekaně úspěšný byl Strážov, který na hřišti ve Zruči dokázal  získat tři body. Zvláště po té kdy domácí v prvních dvou kolech skalpovali na svém hřišti Nýrsko a před týdnem v Lubech domácí Start je to výsledek z kategorie překvapivých. Výrazně zvedli hlavy také hráči Startu Luby . Týden po té kdy doma utrpěli vysokou porážku ze Zručí, kdy herně zcela propadli dokázali přivést z duelu o šest bodů ze Staňkova a tím poslali domácí opět na samé dno tabulky ! Nespokojenost zavládla v táboře TJ Sušice. Jejich hráči po bezbrankové remíze doma s lídrem ze Stodu tentokráte nechali dva body za další plichtu v Chlumčanech a opustili tak druhé místo v tabulce. Na něj se ale opět mohou vrátit, pokud v přímém souboji o  tuto postupovou příčku doma v sobotu vyhrají nad Zbirohem.  .

---

 

Zruč -  Strážov 0: 1 ( 0: 0)  

V souboji dvou nováčků došlo k velkému překvapení, když v tomto ročníku daleko úspěšnější domácí tým podlehl Strážovu. Hostům se tak podařilo nejen vrátit Zruči podzimní porážku z domácího hřiště, ale také „pomstít“ předcházející dva celky z Pošumaví Nýrsko a Luby které  na jaře své duely s tímto soupeřem  prohrály.

Branka : 77. Janda V.ŽK : 2:3 (Čížek, Matějka T. , Franc)

Sestava Strážov: Javorský,Čížek,Michel,Franc,Helm(85.Mayer),Vítovec (80.Antonovics), Matějka V., Presl P.,Chaluš,Matějka T.,Presl Š.(65.Janda V.)

  

Výkon   strážovských  hráčů zhodnotil  hrající  asistent Lukáš Helm: " V dnešním zápase, který byl pro nás jeden z klíčových , ukázal náš tým svoji obrovskou soudržnost. To, že jsme vyhráli hovoří za vše. Utkání by spíše slušela remíza a  musím přiznat, , že po akci, kdy v obraně jsem bohužel já společně s Čížkem chybovali měli domácí vyloženou šanci, a pokud skórovali, mohl by se zápas vyvíjel možná jinak. Rozhodla proto 78. minuta a akce, ve které Tomáš Matějka dokázal, že je víc než dobrým  fotbalistou  a Michal Chaluš, že je víc než platným hráčem A týmu. Zakončení nestárnoucího  Václava Jandy pak bylo z kategorie zkušených a platných. Dnes náš tým zahrál jako skupina jedenácti hráčů, kteří chtějí spolu hrát a osud našeho týmu jim není cizí. Nemá cenu chválit jednotlivce, protože ve Zruči to byl kolektivní výkon a pokud si uvědomíme , že toto je cesta k úspěchu, tak věřím, že I.A třídu budeme hrát i v příštím roce. Nicméně nesmíme usnout na vavřínech  a náš bodový zisk potvrdit v neméně lehkém zápase v Nýřanech, což bude velice těžké a následně o velikonočním pondělí nás čeká dohrávka  druhého týmu tabulky ve  Zbirohu !  Jarní sezóna je dlouhá a do jejího konce je zatím nedohledno. "

 

 

Chlumčany  - Sušice 1: 1 ( 0: 0)  

 Smolný a nevydařený zápas sehrála Sušice na hřišti Chlumčan. Již v 1. minutě si zranil koleno kapitán Franta Hrach, což se v dalším průběhu utkání projevilo na kvalitě hry hostujícího celku. V prvních dvaceti minutách to sice vypadalo na jednoznačný průběh, ovšem hra postupně upadla a hosté se přizpůsobili hře domácích.

Ve druhém poločase šli hosté za vedením, jenže domácí využívali útočné hry hostů k nebezpečným brejkům, kterých mohli ve třech případech využít. Hosté měli také šance, ovšem rovněž tři jim zneškodnil brankář, v dalších šancích si počínali hostující hráči v zakončení bezradně. Ujala se až střela Martina Kotrby z přímého kopu. Necelých deset minut před koncem však domácí srovnali po rychlém brejku, kdy bez viny není rozhodně hostující obrana.

Branku za Sušici dal v 72. Martin Kotrba.

Sestava Sušice - F. Míček, J. Bešta, M. Kalný, T. Marek, L. Junek, J. Melka, M. Kotrba, F. Hrach/46.min M. Budil/, J. Kysilka, P. Pohořal/82.min M. Bachroň/, J. Farták

Trenér Sušice František Melka: „ V Chlumčanech jsme bohužel nepodali dobrý výkon a ztratili jsme důležité dva body. I tak jsme mohli vyhrát, nebýt chyby chvilku pře koncem. Jestliže chceme pomýšlet na postup, nemůžeme v těchto zápasech ztrácet.“

 

Staňkov  - VD Luby 0: 1 ( 0: 1)                

Karel Šůs

Začátek zápasu patřil hostům z Lub.V průběhu prvního poločasu střílel už ve 13. minutě nejprve Hodl do brankáře a v 17.minutě T. Voráček nepřehodil brankáře ,když se po přihrávce po zemi ocitl v těsné blízkosti branky. O minutu později střílel hlavou P. Papay  mimo branku .Přesto,že v těchto minutách měli více ze hry hosté,dokázali si i domácí vytvořit slibné příležitosti.V 15.minutě brankář Kalaš vyrazil před sebe centr z pravé strany,ale následnou dorážku ještě stačil zneškodnit.Velkou šanci promarnili domácí v 21. minutě. Po rozehrání rohového kopu se balon vrátil zpět k rohovému praporku a následný krásný centr nevyužili Staňkovští k zakončení hlavou do odkryté branky.První a poslední změna skóre nastala v 32. minutě utkání.J.Voráček zahrál bezchybně rohový kop z levé strany a balon se v pokutovém území odrazil na kopačku Ondřeje Kostolanského a ten přesně po zemi zakončil.

Domácí byli sice ve druhém dějství aktivnější a vytvořili si ,i zásluhou nejistého Kalaše v brance,několik brankových příležitostí , ale nedokázali se však střelecky prosadit. Jinak  fotbal průměrné úrovně trošku poznamenalo vyloučení pár minut před koncem utkání . Na několik posledních minut byl nasazen do hry Aleš Čížek ,nadějný dorostenec.Trochu přemotivován se odhodlal ke skluzu,ve kterém už nemohl zasáhnout balon a tak jen škrtl noho protihráče. Stav 0 : 1 se nezměnil již do konce zápasu.

Asistent trenéra Karel Sůs : „Velmi důležité fotbalové utkání pro oba soupeře, hrálo se takříkajíc o 6 bodů . My jsme nastoupili oslabeni  bez R.Pikharta,A.Vandrovce a V.Turnera , ale hráči byli odhodláni podat bojovný výkon.Všichni se chtěli poprat o mistrovské body a nahradit tak ztrátu z domácího hřiště v předchozím kole. Pro nás  jsou získané tři body velice důležité, ale předvedená hra ještě zdaleka nedosahuje úrovně, kterou bychom si v budoucnu představovali“.

K vyloučení mladíka Aleše Čížka Karel Šůs řekl: „Myslím si, že v zápase došlo k horším faulům, které nebyly tak přísně trestány a dle mého názoru jeho přestupek bylo dostatečné potrestat žlutou kartou.“

 

 

Nýrsko  -  Nýřany 0: 2 ( 0: 1) 

Podrobnosti nehlášeny.

 

 

 

Ostatní výsledky

Zbiroh  - Zbůch 1: 0 ( 0: 0) 

Stod -  Křimice 2: 1 ( 1: 1)  

Příkosice  - Manětín 4: 2 ( 2: 0)  

Domažlice B – Nepomuk 1 : 1 (1:1)

 

 

 

  1. Stod                17  12   4   1   55 : 18    40  ( 16)

  2. Zbiroh              17   9   5   3   31 : 20    32  (  8)

  3. Sušice              17   8   7   2   29 : 15    31  (  4)

  4. Příkosice           17   9   2   6   52 : 32    29  (  5)

  5. Zruč                18   8   4   6   24 : 20    28  (  1)

  6. Nepomuk             16   7   6   3   28 : 15    27  (  3)

  7. Domažlice B         18   7   5   6   39 : 30    26  ( -1)

  8. Křimice             18   7   4   7   29 : 27    25  ( -2)

  9. Strážov             17   7   3   7   29 : 28    24  ( -3)

 10. Chlumčany           18   5   7   6   31 : 34    22  ( -5)

 11. Luby                17   7   1   9   23 : 37    22  ( -2)

 12. Nýrsko              18   6   3   9   16 : 21    21  ( -6)

 13. Nýřany              18   5   5   8   27 : 42    20  ( -7)

 14. Manětín             18   6   1  11   28 : 42    19  ( -8)

 15. Zbůch               17   2   4  11   21 : 35    10  (-17)

 16. Staňkov             17   3   1  13   10 : 56    10  (-17)

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku