Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 16. kolo 20. – 21.3..

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

KLATOVY OPUSTILY POSLEDNÍ MÍSTO 

 

Po druhém jarním kole přišla ze Stříbra kam zajížděli fotbalisté z města pod Černou věží přišla výborná zpráva. Klatovy podruhé v tomto roční ku zvítězily na hřišti soupeře a co je důležité poprvé od desátého kola , kdy klesly v tabulce na poslední místo se ze  z úplného dna tabulky posunuly a to hned o dvě místa ! Je to nejen velké povzbuzení  pro nově tvořící se základ týmu do kterého přišla někdy nová , nebo staronová krev, ale hlavně odměna  pro trenéra Karola Žáka , celý realizační tým a hlavně pro součastné nebo potencionálně případné nové další sponzory klatovské kopané. Další dobrá zpráva je , že vítěznou branku dal střídající Michal Frous, kanonýr týmu SK Týnec který hraje III. třídu . Michalovi k první brance své kariery  ve vyšší soutěži blahopřejeme !

Rovněž další dva zástupci Pošumaví hráli na hřištích soupeřů . Horažďovice i Chanovice v prvním kole nehrály a to na rozdíl od jejich soupeřů byla možná nevýhoda. S rozehranějšími soupeři oba týmy z Horažďovicka nebodovaly, když v obou zápasech k nim měly po poločasových stavech dobře nakročeno.  

Pro fotbalové příznivce  je zpráva o tom, že herně žádný z týmů z Pošumaví venku v tomto kole nepropadl  je to dobrá zpráva a lákavá pozvánka na tento víkend , kdy hrají všechny tři celky Klatovy, Horažďovice i Chanovice doma. Soupeře mají kvalitní  a nezbývá jen si přát, aby vydržela forma,zdraví a hlavně o počasí. A když přišlo na utkání ve Stříbře 300 diváků, proč by tomu nemohlo být třeba tak  a nebo i více v následujícím kole v Pošumaví ?

---

Rapid  - Horažďovice 3: 1 ( 1: 1)

V úvodních minutách měli herně navrch domácí  kteří byli nebezpeční z několika standardních situací . v 16.minutě  po zbytečném faulu rozehrával Rapid ze strany od svatyně  Kozlíka  trestný kop , který ve snaze o odvrácení hlavičkující kapitán hostů Šedivý poslal pod břevno do vlastní branky . Hostům se podařilo vyrovnat hru a s tím se dostavilo i vyrovnání skóre. Ve 23.minutě Dyttrt ve vyložené šanci trefil pouze brankáře Štrunce a od něho skončil v zápětí. Následoval pěkný fotbalový moment, kdy po rohovém kopu míč z voleje poslal z tyči do branky Rapidu Jiřík. V další části první půle byla hra vyrovnaná  a za nerozhodného stavu také tento poločas skončil.

V druhém poločase se lépe dařilo hostům kteří měli herně navrch  , ale střelecky se neprosadili. Naopak Rapid opět těžil ze standardní situace  a v 69.minutě z přímého kopou z 19 metrů skončila střela domácího kanonýra Hucla v síti hostů . Posledních dvacet minut se hrálo za stálé převahy Horažďovic. Z jednoho závaru před domácí brankou trefil Mirvald břevno . Velké šance měli Mičkal, v samotném závěru znovu Dyttrt,  ale ten stejně jako jeho spoluhráči neměl v koncovce štěstí. Naopak to stálo při domácích kteří všemi prostředky drželi těsný výsledek. V 85.minutě za oplácení faulu byl vyloučen Mirvald a domácí v nastaveném  čase v době kdy hráli hosté vabank z brejku upravili Huclem na konečných 3:1.

Branky: 69. a 90.: 1. Hucl, 16.  vlastní - Jiřík; ŽK: 3:4; ČK: 0:1 (85.Mirvald) Diváků:  30.    

Sestava Horažďovice : Kozlík – Šedivý, Stulík(77.Sova Jiří), Jiřík,  Mirvald - Šafanda, Hadraba, Jůda , Ditrt -  Cihlář, Mičkal

Trenér Horažďovic Luboš Vašica : „ Z mého pohledu to byl vyloženě remízový zápas. V úvodu se více prosazovali domácí kterým jednoznačně umělý povrch hřiště na němž trénují a odehráli i úvodní jarní vítězný zápas se ZČE vyhovoval. Naopak v našem týmu máme některé hráče kterým vyloženě povrch nevyhovuje a špatně se na něm pohybují. To ale není výmluva, jen vysvětlení proč jsme se začali herně prosazovat s přibývajícím hracím časem.Po přestávce hráči zlepšili pohyb, dařilo se jim kombinačně a dokázali soupeře dostat zejména v závěru pod tlak.  Pokud něčeho v tomto zápase lituji tak je to neproměňování gólových šancí a nedisciplinovanost do té doby velmi dobře hrajícího Mirvalda, která nás stála v době největšího tlaku jeho vyloučení“

 

Baník Stříbro – TJ Klatovy   1 : 2 (0 : 1)

Adam Popelka

Miroslav Sedlmaier

Do utkání vstoupili  klatovští fotbalisté  velice aktivně. Již  ve 3.minutě se   ocitl po rohovém kopu Zedníka v šanci Veselka , ale mířil těsně nad branku. Domácí zahrozili v 10.minutě , když po závaru střílel těsně vedle domácí střelec Ábel.Po dalším našem rohu , který zahrával v 21.minutě Toman střílel z malého vápna Mészáros nad branku. Ve 30.minutě byl zápas na 10minut přerušen kvůli silnému dešti. Hned po nástupu z kabin mohl hosty  poslat do vedení Petr Hovorka ,ale po přiťuknutí  J. Matějky střílel nad. V poslední minutě první půle se přesto dočkali  zaslouženého gólu , kdy po akci J. Matějky a jeho následném centru se prosadil Mészáros 0:1.

Ani do  druhého poločasu nenechali hosté herní aktivní hru v kabině  a   mohli jsme jít do dvougólového vedení , když  nejprve Petr Hovorka trefil po centru Steinbergera jen gólmana a následnou dorážku J. Matějka napálil znovu do strážce svatyně domácích. V 60.minutě domácí srovnali , po dlouhém výkopu gólmana , přetlačil Veselku Ábel a přehodil Hermana 1:1. Po srovnání skóre  se domácí hnali do útoku a naopak Klatovy nevyneschaly jedinou příležitost k rychlém u brejku. Po jednom z nich došlo k závaru před domácí brankou z čehož následoval roh a hlavička V.Hovorky těsně vedle. Vzápětí po akci Stříbra  minul jejich útočník Ábel prázdnou bránu. V 78.minutě se na hřiště dostal Michal Frous místo J.Matějky a toto střídání se prokázalo jako klíčové. V 84.minutě po centru Zedníka neudržel domácí gólman míč v rukavicích a vyrazil ho přímo před Frouse , který prokázal svůj instinkt zabijáka a rozhodl zápas1:2! Domácí se pokoušeli o vyrovnání , ale k šancím to nevedlo , naopak v nastaveném čase po špatně rozehraném přímém kopu beželi Mészáros se Zedníkem na prázdnou bránu , první jmenovaný vystřelil z dvaceti metrů tak slabě , že se míč zastavil před brankovou čárou odkud ho odkopl domácí hráč do autu. Přesto to radost hostů po utkání nezkazilo , neboť si  připsali si do tabulky veledůležité tři body!

Branky: 60. Ábel – 45. Mészáros , 84. Frous. ŽK : 1:3 . Diváků : 200

Sestava Klatoy : Herman – Vítovec , Hovorka Vl. , Veselka(89. Homolka) , Steinberger – J. Matějka(78.Frous) , Mészáros ,Vacovský , Toman(72. Votípka) , Zedník– Hovorka P. (90. Bouberle) 

Trenér Karol Žák : „Utkání hodně ovlivnilo nepříznivé počasí. Po půlhodině hry  jsme museli z důvodu přerušení hry pro prudký déšť do kabin. Mezi tím se proměnila hrací plocha v těžký terén pokrytý loužemi . Co byla pro nás v úvodu výhoda výšková převaha hráčů se rázem proměnila v nevýhodu, neboť někteří naši urostlí hráči se na tomto povrchu hůře pohybovali. O našem vítězství rozhodla změna systému hry,  velká bojovnost, nasazení , novým přístupem  hráčů k tomuto důležitému zápasu. Postupně děláme malé krůčky k tomu, aby naše hra měla svojí tvář a byla aplikována na typy hráčů které máme k dispozici. K tomu nám pomáhá nemalým způsobem  i můj asistent Roman Vonášek,  který do hry vnesl hodně svého . Začíná se nám dařit využívat prostoru po křídlech, hráči  vzhledem k tomu co mají natrénováno  zvládají  požadavky trenérů a to se vždy dobře pracuje. Obě branky padly po centrech ze strany od Zedníka a Jirky Matějky. Druhý poločas  se přesto podařilo domácím zvýšit tlak, ale naši hráči vše zvládli a navíc v závěru ještě mohl zvýšit Meszáros, ale míč putující do branky z jeho kopačky se ve vodě zastavil. Nyní již myslíme na utkání doma s Holýšovem. Spoupeř z čela tabulky bude těžký, ale máme mu co oplácet a věřím že ho doma hodně potrápíme. “

 

 

Po bezbrankovém prvním poločase se diváci dočkali úvodní branky hned v první minutě druhé půle kdy otevřel skóre Bidermann. Domácí přesto že již od 70.minuty hráli bez vyloučeného Hory  snahu o vyrovnání  hostů definitivně zlomili až dvěma  slepenými góly které vstřelili v 78.minutě Paulem a skóre uzavřel o čtyři minuty po té  stejný hráč který před týdnem zajistil bod v závěru zápasu pro Vejprnice ve Stříbře a tím byl Fillinger. Hosté se v jarní premiéře představili s  novými posilami, z níž se v nejlepším světle ukázal Kostka, nejlepší jejich  hráč v tomto zápase. Škoda jen, že své kanonýrské schopnosti nepotvrdil již v tomto duelu. Snad už příště doma, kdy tuto sobotu  Chanovice očekávají  první jarní body se Stříbrem.

Branky: Biedermann, Fillinger, Paul; ŽK: 4:1; ČK: 1:0 . Diváků: 120

 

 

Ostatní výsledky :

 

Chrást -  SK ZČE 2: 0 ( 1: 0) 

Branky: Kovařík, Tyr; ŽK: 1:2. Diváků:  200

Rokycany - Bolevec 0: 2 ( 0: 2)

Branky: Bednář, Šiml; ŽK: 1:2 . Diváků: 150 

Přeštice  - Hor.Bříza 3: 0 ( 0: 0)

Branky: Jindra, Lambor, Pavlík; ŽK: 1:1 . Diváků: 140 

 Koloveč M. Touškov 7: 0 (3: 0)

Branky: Malý 2, Šperl 2, Kovács, Milota, Parlásek; ŽK: 1:2. Diváků:  330 

 Holýšov Rozvadov 3: 1 (2: 1)

Branky: Multrus, Panuška, Tlustý - Chada; ŽK: 2:5; ČK: 0:1. Diváků:  250 

 

 

 

 

   1. Rapid Plzeň         17   9   5   3   30 : 18    32  (  5)

   2. Chrást              16   9   4   3   39 : 22    31  (  4)

   3. Rokycany            16   9   4   3   30 : 15    31  (  4)

   4. Holýšov             16   9   3   4   29 : 17    30  (  3)

   5. M. Touškov          16   9   3   4   36 : 27    30  (  9)

   6. Koloveč             16   9   2   5   42 : 18    29  (  2)

   7. Přeštice            16   8   1   7   29 : 22    25  ( -2)

   8. Vejprnice           17   6   5   6   28 : 33    23  ( -4)

   9. Stříbro             17   7   1   9   32 : 38    22  ( -5)

  10. Rozvadov            17   5   6   6   26 : 30    21  ( -3)

  11. Chanovice           16   6   1   9   23 : 29    19  ( -2)

  12. Horažďovice         16   4   5   7   27 : 31    17  ( -4)

  13. Bolevec             16   4   5   7   27 : 35    17  ( -4)

  14. Klatovy             17   4   2  11   13 : 41    14  (-10)

  15. Horní Bříza         16   3   4   9   23 : 32    13  ( -8)

  16. SK ZČE Plzeň        17   3   3  11   18 : 44    12  (-12)

 

 

---

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

 

 

DERBY ZŮSTALO VE STÍNU TĚCH PŘEDCHÁZEJÍCÍCH

 

První letošní jarní derby o mistrovské body v krajských soutěžích se hrálo v neděli ve Strážově . Oproti těm předcházejícím byl ten to duel  specifický. Oba týmy se v letošní zimní přípravě střetly již dvakrát v rámci zimního turnaje na umělém travnatém povrchu v Sušici a oba skončily výhrou Nýrska, když to druhé bylo po penaltovém rozstřelu. Z tohoto pohledu se očekával  nejen vyrovnaný zápas , ale také daleko větší nasazení z obou stran. Důležitost zisku bodů jakoby svazovala hráčům nohy a tak tentokráte šlo  spíše o odvar těch předcházejících derby. O den dříve v sobotu si příliš fotbalovosti od svých hráčů neužili ani příznivci Startu Luby, kteří si museli doma vypít kalich hořkosti po nevydařeném druhém poločase s hosty ze Zruče až do dna!  Ve šlágru kola které se hrálo v Sušici v duelu prvních dvou týmů se domácí remizovali, přesto zde vládla  spokojenost. Oba týmy na úvod sezóny předvedli kvalitní výkony a to je pro diváky i pro další jarní kola dobré znamení. Na dobrý fotbal rádi zase příště do ochozů v Sušici půjdou!

---

 

VD Luby -  Zruč 0: 4 ( 0: 1)

Karel Šůs

První mistrovské utkání Lubských fotbalistů na domácím trávníku provázelo krásné jarní počasí. To bylo bohužel asi jediné pozitivní pro tento zápas z pohledu domácích.

Již v 10.minutě se hosté dostali k naší brankové čáře na pravé straně, odtud přišel prudký balon po zemi do malého vápna. Brankář Kalaš jej pouze vyrazil před sebe. Tam se první objevil protihráč a prohrávali jsme 0:1. Do poločasu jsme kupili chybu za chybou a jen díky Kalašovi neprohrávali větším rozdílem. Ten dokonce chytil v 18.minutě i penaltu hostů .

Brankář Lub Kalaš likviduje PK hostů

Kapitán Zruče Trnka odvací míč z prázdné branky.

 

Ve druhém dějství začal soupeř opět lépe. Naše kombinace neměly patřičnou přesnost ani důraz před brankou. Po velkých chybách jsme inkasovali další branky, které jen potvrdily že zručtí jsou lépe připraveni fyzicky a mají rychlejší přechod do útoku, přesnější střelbu a celkově větší vůli po vítězství.

Karel Šůs , asistent trenéra Startu:   Marně vzpomínám jestli si naši hráči vytvořili více než jednu brankovou příležitost. To je ale za 90.minut hodně málo. Soutěž teprve začíná, ale s takovým herním projevem a přístupem hráčů k utkání bychom mnoho bodů nezískali.Doufám, že dnes to byl odstrašující případ, který se už v průběhu jara nebude opakovat a mužstvo se zvedne k lepším výkonům.“

Branky: Karpíšek 2, Trnka, Řezáč. Diváků: 50. Rozhodčí: Kastl, Červený V., Jurčík DS  - Kuška  Karel.

Sestava Luby : Kalaš – Vejskal, Hodl, Švec, Pikhart, Vandrovec, Šnour, Voráček J., Smolík P., Havlovic , Šůs. Na střídání byli připraveni: Koželuh, Sydorenko, Voráček T., Šindelář a Kodeš.

Trenér Miroslav Křížek: „ Obavy které jsme před zápasem měli se potvrdili. Oproti soupeři jsme doplatili na herní výpadek z minulého týdne i na obtížnost trénovat  na trávě . Když k tomu přidáme i náš rozpačitý začátek, rychle obdržená branka a určitá dávka smůly v koncovce  pak se nám již jednobrankové manko z první půle nepodařilo vymazat. Naopak po přestávce jsme se dopustili velkého množství chyb a ty soupeř trestal. Jeho vítězství bylo zcela zasloužené . My si musíme s hráči neúspěšný duel rozebrat , neboť v dalším který nás čeká ve Staňkově půjde o šest bodů a další bodový výpadek si nemůžeme dovolit“.

 

Foto z I. poločasu  ZDE

 

Strážov – Nýrsko    2 : 0 (1 : 0)

Trenér Strážova Petr Presl tentokráte vyměnil kopačky za trenérskou lavičku, když do středu obrany se vrátil uzdravený Čížek. Důležitý pro  celkový vývoj zápasu byly tři momenty. První se odehrál hned ve třetí minutě kdy po křížné přihrávce z pravé strany mezi obránce  si ve středu hřiště naběhl Čeleda , ukázal svým strážcům záda a

v souboji z očí do očí nedal brankáři Vaverkovi šanci 1:0. 

  Za tohoto stavu odcházely oba týmy do kabin. Po přestávce došlo k druhému momentu a opět z pravé strany, kdy v 59.minutě po spolupráci bratrů Matějků  poslal míč podruhé v tomto zápase za záda brankáře Okuly Chaluš.

Třetí moment se stal o pět minut po druhé brance domácích. Vybíhající brankář Vaverka těsně před pokutovým územím zastavil gólovou příležitost domácího Chaluše a za tento zákrok musel předčasně pod sprchy.

 Přísné vyloučení bylo pro Okulu dvojnásobně bolestné. Jelikož na střídačce neměla náhradního gólmana  musel si brankářský dres obléci a brankářské rukavice navléci jeden z tvůrců hry hostů Rosťa Šteiner . Ten si vedl v brance velmi dobře a již žádný míč do své branky nepustil. Početní oslabení přinutilo provést v sestavě hrajícího trenéra Karla Kalivodu k několika změnám . Přesilovka domácích ale trvala pouze osm minut. V 72.minutě  dostal za školáckou chybu druhou žlutou kartu Gajdůšek a oba týmy dohrávaly o deseti. Provedené změny ve střídání a  obě vyloučení udělaly na obou stranách své a prakticky bylo po fotbale. Z tohoto pohledu mohou domácí hráče a příznivce uspokojit pouze získané body, ale fotbalu si v očekávaném derby moc neužili. Za poslední sérii vzájemných derby o mistrovské body to bylo fotbalově nejméně vydařené derby.   

Branky : 3. Čeleda , 59. Chaluš. ŽK:  3 : 0. ČK 1 : 1 (Gajdůšek – Vaverka-brankář) . Rozhodčí: Balák Michal – Cihlář Jan, Simbartl Václav, DS : Rauch Pavel. Diváků: 200.

Sestavy :

Strážov – Javorský, Michel, Franc (ŽK),Gajdůšek (2x ŽK, 72.ČK), Helm((ŽK),Čížek, Matějka V., Vítovec Z., Chaluš (71(Janda), Matějka T.(84.Presl Š.), Čeleda(77.Antonovics).

Nýrsko : Vaverka (64.ČK)– Hvězda , Valenta, Šteiner, Kajínek, Lehečkas, Presl K.(84.Bošek), Flor, Korschinbský (74.Šlehofer), Smolík (63.Kohout T.), Kalivoda 71.Ritschel).

Po utkání přinášíme dva pohledy mužů kteří nesou zodpovědnost za výkony a výsledky domácího týmu trenéra a jeho asistenta.

Trenér Petr Presl : „ Očekávané derby v prvním zápase jarní sezóny nepřineslo nic výjimečného na obou stranách. Domácí fanoušci určitě odcházeli z utkání spokojenější než ti z Nýrska. Z mého pohledu se hrálo průměrné utkání, ve kterém naši hráči svou větší vůlí po vítězství dokázali utkání strhnout na svoji stranu. Soupeř nedokázal proti naší soustředěné obraně vymyslet nic, co by ji bezprostředně ohrožovalo, což nám situaci také lehce usnadnilo.Větší počet brankových příležitostí bylo po celý zápas na našich kopačkách a jen zbrklost či nepřesnost řady přihrávek nevedla k přesvědčivějšímu výsledku . Mrzí mě nedisciplinovanost hlavně hráčů , kteří by měli být pro ostatní spíše příkladem než výstrahou.Pochválit musím trio V.Matějka, T.Matějka, M.Chaluš , po jejichž rychlé akci padl uklidňující druhý gól a dobrou práci stoperské dvojice Čížek-Franc, jinak zbytek týmu zahrál průměrně, což by v dalších utkáních na body stačit asi nemuselo.“

 

Hrající asistent trenéra Lukáš Helm: " Po dnešním zápase nemohu než našim hráčům poděkovat. Je pravda, že nikdo z nás nezahrál na horní hranici svých schopností, přesto jsem opravdu rád, že jsme byli schopni zahrát jako tým a to je pro další zápasy to nejdůležitější. Nemluvě o tom, že dnes jsme skutečně hráli o šest bodů a každý takový zápas je strašně důležitý pro naše sebevědomí a pro náš herní výkon jako takový. V průběhu soutěže ještě potřebujeme získat alespoň sedmnáct bodů, abychom neměli záchranářské problémy, přesto dnešní zápas mě i trenéru Petru Preslovi ukázal, že na to skutečně máme. Nyní nás čekájí velice složité tři zápasy venku a je pravdou, že si nemůžeme dovolit vypustit žádný zápas....snad kromě Stodu, ten je opravdu nad naše síly.  V dnešním utkání musím pochválit velmi dobrý výkon Jirky Čeledy, který dal první branku v I.A třídě, Michala Chaluše za dobře zvládnutý nestandardní post, Václava Matějku za bezchybný výkon a la Gatuso, i Vladimíra Čížka za bezchybnou  organizaci obrany, která zcela objektivně kromě jedné šance Flora s  Kájínkem nepustila hosty do zakončení. Je pravda, že jsme nezahráli divácky moc atraktivně, přesto body se počítají, a ty jsme brali dnes v derby my! " 

 

 

Sušice – Stod   0 : 0

Podrobnosti později.

ŽK 2:2. Diváků: 200

 

Křimice  - Příkosice 0: 3 ( 0: 2)

Branky: Lysý 2, Krystl; ŽK: 2:2 . Diváků: 100 

 

Nýřany  - Zbiroh 1: 1 ( 0: 1)

Branky: Kasl - Hruška; ŽK: 2:2. Diváků: 70 

 

Manětín Domažlice B 4: 2 ( 0: 2)

Branky: Dobrý 2, Pátek, Švehla - Bočan, Dufek; ŽK: 1:2 . Diváků: 52.

 

Zbůch Chlumčany 1: 2 ( 0: 1)

Branky: Fořt - Dušek, Kraina; ŽK: 3:1 . Diváků: 150

 

Nepomuk – Staňkov (odloženo)

 

 

 

   1. Stod                16  11   4   1   53 : 17    37  ( 16)

   2. Sušice              16   8   6   2   28 : 14    30  (  3)

   3. Zbiroh              16   8   5   3   30 : 20    29  (  8)

   4. Zruč                17   8   4   5   24 : 19    28  (  4)

   5. Příkosice           16   8   2   6   48 : 30    26  (  5)

   6. Nepomuk             15   7   5   3   27 : 14    26  (  2)

   7. Domažlice B         17   7   4   6   38 : 29    25  (  1)

   8. Křimice             17   7   4   6   28 : 25    25  ( -2)

   9. Strážov             16   6   3   7   28 : 28    21  ( -6)

  10. Chlumčany           17   5   6   6   30 : 33    21  ( -3)

  11. Nýrsko              17   6   3   8   16 : 19    21  ( -3)

  12. Manětín             17   6   1  10   26 : 38    19  ( -8)

  13. Luby                16   6   1   9   22 : 37    19  ( -5)

  14. Nýřany              17   4   5   8   25 : 42    17  (-10)

  15. Zbůch               16   2   4  10   21 : 34    10  (-17)

  16. Staňkov             16   3   1  12   10 : 55    10  (-14)

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku