Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
MŮŽE ZA TO POUZE POČASÍ ?

MŮŽE ZA TO POUZE POČASÍ ?

Letošní zima má tuhý kořínek a ten proti předcházejícím ročníkům značně komplikuje zahájení jarních fotbalových soutěží. Podle termínového  kalendáře  který má svůj pevný řád měly nejdříve vstoupit  již  tuto sobotu a neděli do bojů  o  mistrovské body sedm týmů v Pošumaví hrající krajský přebor a 1.A třídu. Bohužel z nabídky utkání které jsem  připravi na těchto stránkách  podle původního rozlosováni  zůstalo jen torzo. Klimatické podmínky z průběhu posledních dní a čtvrteční další sněhová nadílka  situaci se zahájením soutěží ještě více  zkomplikovaly, že z původní sedmičky týmů z Pošumaví sehrají své zápasy pouze dva Okula Nýrsko ve Zruči a TJ Klatovy v Plzni kde  jako domácí tým na hřišti v Doubravce hostí Rozvadov . V krajském přeboru mimo Chanosu Chanovice byl odložen i další duel Horažďovice – Rokycany který se bude se hrát 5.dubna od 16:30 hodin . V 1.A třídě se odehraje dnes pouze zápas Zruč – Nýrsko , zatímco utkání Luby-Nepomuk,  Zbiroh – Strážov a Příkosice – Sušice budou sehrány v náhradních termínech o kterých  budeme naše čtenáře informovat.  Rovněž zápasy v KS dorostu které se měly hrát  v Nýrsku a Horažďovicích jsou odloženy na velikonoční pondělí 5.dubna dopoledne.

            V této souvislosti se nabízí otázka, co učinili funkcionáři klubů  pro to,  aby využily k sehrání soutěžních zápasů  např. na jediném hřišti s umělým povrchem v Pošumaví v Sušici ? Je pravdou, že předně je to jejich věc,neboť ne každý je ochoten se zbavit výhody domácího prostředí jako Klatovy a odehrát zápas v Plzni . Nicméně  kde je zaručeno, že třeba v náhradním termínu budou hrací plochy v lepším stavu ? Jen pouze hypoteticky,  když může domácí Sušice v neděli odpoledne hrát na UMT  náhradní přípravné utkání s Holýšovem , proč v tento termín nemohl být sehrán právě některý z uvedených odložených zápasů  z Lub, Horažďovic či Chanovic? V minulosti kluby volaly po nutnosti hřiště s umělým  povrchem . Nyní když  ho Pošumaví má  k dispozici tak po čem budou kluby volat nyní? Možná že to bude  třeba požadavek po mechovém povrchu aby na nich nebolely nohy  a třeba neklouzaly kopačky.      

       Od druhé poloviny ledna časují trenéři rozehranost svých svěřenců a když dojde na hodinu pravdy tak se nehraje! Kdyby se psal měsíc leden tak by se za podobných podmínek s největší pravděpodobností hrálo.   Je to někdy těžké pochopit...

                                                                                                          Miroslav Sedlmaier

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku