Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
O VÍKENDU ZAČÍLÁ FOTBALOVÉ JARO

O VÍKENDU ZAČÍNÁ FOTBALOVÉ JARO

Letošní zima má tuhý kořínek a ten proti předcházejícím ročníkům značně komplikuje zahájení jarních fotbalových soutěží. Termínový kalendář  má svůj pevný řád a jen mimořádné klimatické podmínky by mohly ovlivnit zahájení těchto soutěží. Nejdříve mělo vstoupit  již  tuto sobotu a neděli do bojů  o úvodní kolekci mistrovských bodů sedm týmů v Pošumaví hrající krajský přebor a 1.A třídu. Bohužel z nabídky utkání které jsme připravili podle původního rozlosovánín  klimatické podmínky v průběhu posledních dní situaci se zahájením soutěží natolik zkomplikovaly, že z původní sedmičky týmů z Pošumaví sehrají své zápasy pouze dva Okula Nýrsko ve Zruči a TJ Klatovy v Plzni jako domácí tým na hřišti v Doubravce hostí Rozvadov .

 

Sobota   13. března  - 14:30 hodin

Krajský přebor

Chanovice - Chrást  - odloženo !!!!!

 Chanovice doma měly  hosti jednoho z horkých favoritů přeboru .Domácí jdou do jarní sezóny s novým trenérem Liborem Žákem který na podzim působil u divizních Domažlich. Jak nám v průběhu středy 10.3. oznámil manažer týmu Miroslav Rambousek  toto utkání bylo pro nezpůsobilý terén odloženo na náhradní termín. Přesto nás Miroslav Rambousek  seznámil se  změnami v týmu se kterými jdou do jarní části přeboru : „Oproti podzimu došlo v mužstvu k několika změnám. Z nových tváří se představí brankář Jiří Moravec(Osek), Frk David ,Tomáš Kostka a Patřik Žák-syn trenéra (Strakonice), Lukáš Houšek (Domažlice), Robert Beneš (Příchovice) a ze zahraničního angažmá se vrátil Jaroslav Šisma. “

 

 

1.A třída

Zruč – Nýrsko 

Utkání se s největší pravděpodobností odehraje na UT ve Zruči, tedy na povrchu na kterém  Nýrsko odehrálo všechny přípravné zápasy . Ten poslední v generálce na Zruč  sehráli nýrští fotbalisté v Domažlicích kde porazili tým z 1.B třídy Mrákov 5:3.  Zdá se, že největší problém střílet branky začínají v Nýrsku překonávat.  To byla slabina  Okuly na podzim venku kde se jí  vůbec střelecky nedařilo. Trenér Karel  Kalivoda : „ Oproti podzimu jsme stávající kádr rozšířili o dorostence  které s námi absolvovali přípravu a Mazánka který se nám vrátil zpět z hostování z Dešenic. Další posilou by měl být Kajínek který se k nám vrací z Německa .V nejbližších zápasech ale s jeho pomocí nemůžu počítat. Ostatní hráči jsou v pořádku a budou připraveni ve Zruči podat optimální výkon. Domácí mají kvalitní hráče, nicméně my jsme se přesvědčili, že jsme schopni obstát i v souboji se soupeři teoreticky lepšími, ale stejně tak jsme se slabšími  soupeři  dokázali být neúspěšní. Takže uvidíme, šance bodovat stejně jako na podzim doma tu je a my se jí budeme snažit optimálním kolektivním výkonem jít naproti“ naznačil šance svých svěřenců trenér Karel Kalivoda

Zbiroh – Strážov.  - odloženo !!!!!

V úvodním zápase tohoto ročníku Strážov  doma v srpnu minulého roku prohrál 1:2. Do jarní sezóny vstupuje nováček s jasným cílem , získat  do tabulky tolik bodů které by tým ušetřil baráže o záchranu. Kádr zůstává stejný jako na podzim, tedy i pro jarní boje počítají ve Strážově s  hostováním Davida Gajdůška z Klatov a střídavým startem Čeledy z Mochtína. Hrající kouč Petr Presl který společně se svým hrajícím asistentem Lukášem Helmem před prvním zápasem ve Zbirohu řekl:  „Umístění na zimním turnaji v Sušici není pro nás důležitý. Důležité bude, zda dokážeme dobrou formu přípravy na kvalitním terénu dostatečně zužitkovat.  Bohužel nejméně na čtyři utkání nemůže hrát distancovaný  nejlepší střelec týmu Luděk  Janka, který bude v útoku určitě chybět. Pro utkání ve Zbirobu počítám se všemi hráči které mám k dispozici včetně uzdraveného   Čížka do obrany. Ve Zbirohu nemáme co ztratit, můžeme jen získat a určitě roli favorita domácím chceme zkomplikovat. “.

Příkosice  - Sušice  - odloženo !!!!!

 

Sušice absolvovala  všechny přípravné zápasy na domácím umělé trávě  v rámci zimního turnaje ve kterém obsadila konečné druhé místo. Na postupovém druhém místě přezimovala v 1.A třídě a  přímý postup  a nebo postup z baráže  do krajského přeboru je jednoznačně hlavním cílem kolektivu z města na Otavě. V rámci zimního turnaje měl trenér František  Melka  k dispozici všechny hráče se kterými absolvoval podzimní část 1.A třídy a ve kterými počítá i pro první jarní soutěžní duel na hřišti v Příkosicích.  Otazník  visí nad startem trojice hráčů Martinem Kotrbou, Budilem Vláďou Klímou kteří mají zdravotní problémy.  Na dotaz jak vidí utkání v Příkosicích  šance TJ Sušice uvedl kouč týmu  František Melka. „ Jsme si vědomi  horké půdy na hřišti soupeře,  který touží po tom nám vrátit porážku 3:1 z podzimu ze Sušice.  Přesto  nemůžeme mít jiný cíl než venku bodovat, ale bude to hodně těžké. Chceme  bojovat o postup a tak ani jiný  cíl než bodový zisk ani nemůžeme mít“. 

 

Luby – Nepomuk.  - odloženo !!!!!

Trenér Startu Luby  Miroslav Křížek :  „ Zimní přípravu jsme absolvovali standardně v domácím prostředí . Problém byl vzhledem k povětrnostním podmínkám s možností tréninku na hřišti. Hlavní herní příprava probíhala  na umělé trávě v  Horšovském Týně  kde jsme startovali na kvalitně obsazeném turnaji.   Výsledky odpovídaly složení kádru se kterým zápasy Start odehrál, ale nejsou tím rozhodujícím kritériem připravenosti. A jak lubský kouč Miroslav Křížek vidí sobotní duel s Nepomukem ? „Jednoznačným favoritem jsou hosté ať již postavením v tabulce tak vzhledem k jejich výsledkům v přípravě a  k jejich cílům . My jdeme do zápasu  s cílem pokusit se  téměř  o nemožné a jakýkoliv bodový zisk by byl pro nás velkým úspěchem. Problém vidím jak se hráči vyrovnají s přechodem z umělého povrchu a přírodní trávu.Kádr se nám nepodařilo oproti podzimu rozšířit a prakticky  zůstává nezměněn. Bohužel se musíme pro  obejít v duelu s jedním z favoritů soutěže doma bez klíčových hráčů ,  Radka Pikharta který má zdravotní problém a chybět bude dlouhodobě zraněný Venca Turner a také visí otazník nad startem Petra Papay.“

 

Neděle 14. března  - 14:30 hodin

Krajský přebor – PUMA

  Klatovy - Rozvadov

Klatovy – Rozvadov (16:15) hř. Doubravky v Plzni. Úvodní jarní zápas krajského přeboru sehrají Klatovy místo  doma na hřišti v Plzni na umělé trávě Senco Dobravka. Z tohoto důvodu se bude hrát v neděli se začátkem v  16:30 hodin.

Klatované  přezimovali v tabulce  nejvyšší krajské soutěže na nelichotivém posledním místě  v zimní přestávce dělali maximum pro to, aby po posledním jarním kole tomu tak nebylo . To je také jediným cílem svěřenců trenéra Karola Žáka. Nebude to vůbec snadné ve vyrovnané tabulce  tento cíl naplnit, Kvalitu tým má a je  v jeho  silách se s tímto cílem úspěšně vyrovnat. Oproti podzimu jdou Klatovy do boje se špičkou kraje s kvalitativně silnějším týmem který se v posledních přípravných zápasech a v pohárovém klání se začal úspěšně stabilizovat. Týmu určitě prospěje zařazení bratrů Hovorků ze Strakonic, stejně jako návrat Vítovce , Zedníka , útok ožil příchodem Michala Frouse a čeká se rovněž na naplnění termínů který brání startu za celek z města karafiátů J. Matějky a Györgiho,  kteří se rovněž vrací do Klatov ze zahraničí. A  co na to trenér Klatov Karol Žák ? „ Pro utkání s Rozvadovem nepomohu počítat se startem  J. Matějky a Györgyho. Nastoupit by měl již uzdravený Zedník . Hrajeme jako doma tento fakt nám velí vyhrát. Nálada v týmu je dobrá . Kluci jsou nažhaveni a já věřím ,  že udělají pro úspěch v tomto duelu maximum“.

 

Horažďovice – Rokycany.  - odloženo !!!!!

Trenér  Horažďovic Luboš  Vašica k úvodnímu jarnímu soutěžnímu zápasu svých svěřenců uvedl: „Našim hlavním záměrem je utkání sehrát před domácími diváky v Horažďovicích. Pokud by to nebylo možné, máme připraveno záložní řešení sehráním na hřišti ve Velkých Hydčicích. Pevně věřím, že se nám pořadí utkání s Rokycany odehrát v tomto termínu. V žádné žádné další hřiště s umělým povrchem pro utkání nezajišťujeme a to i za cenu, že se může dojít  k odložení zápasu v  náhradním termínu! Kádr hráčů je stejný s jakým jsme absolvovali podzim. Mohu počítat mimo Šafandy který nebude k dispozici  z pracovních důvodů se všemi ostatními  hráči. Kluci jsou zatím všichni po zdravotní stránce v pořádku a jsou udělat vše pro to, abychom v tomto klání bodovali. Mimo to už mohu počítat i s defenzivním záložníkem Danielem Hadrabou který k nám přišel na přestup ze Strakonic. Očekávám, že  průběh zápasu bude obdobný jako na podzim kdy jsme sehráli s Rokycany na hřišti v Břasích vyrovnanou partii. Zápasu kterému by slušela spravedlivá remíza jsme prohráli 2:1 . Také doma očekávám,  že bude mít zápas podobný průběh s těsným výsledkem Věřím, že kluci dokážou zúžitkovat veškerou dřinu kterou museli v přípravě podstoupit a že sedokáží o výsledek do poslední minuty poprat .   

 

KSD -skupina A : Dyn.H.Týn – Luby(12:00 - hřiště UMT Masarykova ulice), Hrádek – Koloveč( 10:00), Nýrsko – Poděvousy(10:30) - odloženo na 5.4 !!!!!.





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku