Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Přípravky uzavřely zimní halovou sezónu v Klatovech

 

Velká cena oddílu kopané Klatovy

Halový turnaj mladších a starších přípravek - výsledky

Přípravky uzavřely zimní halovou sezónu v Klatovech

Klatovy - sobota a neděle 6. - 7. března 2010

     Velká cena oddílu kopané Klatovy uzavřela o tomto víkendu seriál pěti halových turnajů, které v zimním přípravném období zorganizoval náš oddíl. Turnaj v sobotu 6.3. a v neděli 7.3. byl připraven pro týmy mladších a starších přípravek.

Sobota 6. března 2010

     V turnaji mladších přípravek se utkalo celkem osm týmů, domácí nasadili do turnaje dvě družstva a to ročník 2001 a 2002. Tento den se hrálo v systému každý s každým a jednotlivá utkání měla časovou dotaci v podobě 12. minut. Papírovými favority byl starší domácí tým, SKP Okula Nýrsko, TJ Start Luby a TJ Sušice. Domácí tým 2001 zaváhal pouze v prvním utkání s FK Horažďovicemi, zápas skončil bezbrankovou remízou, a turnaj vyhrál s velice pozitivním skórem 21:2. O pořadí na stříbrné a bronzové příčce rozhodlo až poslední utkání mezi TJ Start Luby a TJ Sušice. Oba týmy měly šanci být na stupni vítězů, úspěšnější byli hráči Luby a vítězství v tomto utkání jim přineslo druhé místo, na třetí příčku posunuli hráče SKP Okula Nýrsko, kteří měli stejný počet bodů, ale horší skóre. Sušice v závěrečném účtování skončila na páté příčce. Překvapením turnaje byl druhý domácí tým, skončil na čtvrtém místě. Utrpěl sice velice krutou porážku od svých oddílových kolegů 0:6, v další utkání už nezklamal. Kluci nasbírali celkem devět bodů a obdrželi ve zbývajících zápasech jen dvě branky.

Tabulka

1.

Klatovy 2001

21 : 2

19

2.

TJ Start Luby

16 : 5

14

3.

SKP Okula Nýrsko

13 : 6

14

4.

Klatovy 2002

4 : 8

9

5.

TJ Sušice

4 : 7

7

6.

FK Horažďovice

3 : 9

5

7.

SK Kdyně 1920

3 : 14

3

8.

TJ Přešice

1 : 14

2

Komise složená z trenérů jednotlivých týmu rozhodla i o udělení cen pro některé hráče:
- nejlepším hráčem se stal Petr Berka z týmu Klatovy 2001,
- nejlepším brankářem byl vyhlášen Petr Hanč z TJ Sušice,
- nejlepším střelcem s nastřílenými devíti góly Adam Vacek z SKP Okula Nýrsko,
- Alexandr Sojka z týmu Klatovy 2002, Pavel Flosman z TJ Startu Luby a Jakub Masopust z FK Horažďovice si odnesli cenu pro nejužitečnější hráče,
- ocenění si odnesly i dvě princezny z týmu Kdyně Kristýnka a Anetka Krumlová.

Sestava Klatovy 2001
Ondřej Mareš, Dominik Baxa, Petr Berka, Matyáš Barborka, Ondřej Javorský, Matyáš Bilíček, Tomáš Partyngl, Radek Makovec, Jaroslav Hubač a Martin Hejduk. Z týmu mladších hostoval Makovec Martin (2003).

Trenéři
Radovan Bilíček, Pavel Baxa
     „Kluci potvrdili úspěch, kterého dosáhli minulý týden v Domažlicích, mimo výpadek v prvním utkání opakovaně zúročili poctivou práci v tréninku."

Sestava Klatovy 2002
David Šulda, Michal Karlík, Michal Jiřík, Karel Šesták, Alexandr Sojka, Lukáš Marek, Daniel Šmalcl, Aleš Matejka, Jan Bejvl, Ondřej Burcal a Martin Šedivec.

Trenéři
Ludvík Fremut, Karel Šesták a Zdeněk Bárta
     „V prvním našem turnajovém vystoupení kluci zabojovali. Každý gól, který se podařilo vstřelit soupeři, jako by hráče více vyburcoval a až do maximálního nasazení. Musíme naše naděje za předvedený výkon hodně pochválit."

Neděle 7. března 2010

     Do turnaje starších přípravek se přihlásilo celkem deset týmů. Domácí opět nasadili dvě družstva a to dle ročníků 1999 a 2000. Týmy byly rozděleny do dvou skupin, do semifinále se postupovalo z prvních dvou příček, ostatní týmy hrály přímý souboj o celkové pořadí se stejně umístěným družstvem z druhé skupiny. Hrálo se opět jednou dvanáct minut. Na rozdíl od turnaje mladších přípravek, byl tento turnaj výrazněji vyrovnaný. V každém utkání byl vidět boj do posledních vteřin a někdy tyto vteřiny dokonce rozhodovaly. První den jsme jako domácí slavili, neděle se nám výsledkově moc nepovedla.

Skupina A    

     Vyrovnanost této skupiny je vyjádřena minimálním rozdílem bodu mezi prvním a čtvrtým místem. Vítězství vybojovali hosté z Nepomuka, druhé postupové místo a šanci na zlato obsadila Sušice, když v tabulce porazila třetí Sokol Mochtín díky aktivnímu skóre. Jeden vstřelení gól v jakémkoliv utkání chyběl domácím k naději na umístění na bedně, bohužel jsme jej nevstřelili a museli se spokojit se čtvrtým místem a bojem o celkové sedmé místo.

Tabulka

1.

FK Nepomuk

6 : 2

7

2.

TJ Sušice

2 : 1

6

3.

Sokol Mochtín

4 : 4

6

4.

Klatovy 1999

2 : 2

5

5.

FK Horažďovice

1 : 6

2

Skupina B

    Skupině B kralovali hráči SKP Okuly Nýrsko a SK Kdyně 1920, kteří svým soupeřům bodově utekli. Ostatní družstva se musela spokojit s místy, která nezaručovala postup do bojů o medaile. Ani druhému domácímu týmu se nedařilo a skončil na pátém místě v tabulce této skupiny.

Tabulka

1.

SKP Okula Nýrsko

4 : 2

9

2.

SK Kdyně 1920

2 : 0

8

3.

TJ Přeštice

2 : 3

4

4.

TJ Start Luby

1 : 2

3

5.

Klatovy 2000

1 : 3

2

Finálová utkání

     Utkání o celkové umístění v turnaji byla asi ta nejdramatičtější ze všech. O poslední dvě příčky hrál tým Klatovy 2000 a FK Horažďovice. Hráči z Horažďovic získali vedení, v posledních dvou vteřinách však domácí vyrovnali. V rozhodující pokutové přestřelce byli hráči domácích úspěšnější. Derby mezi městskými rivaly Klatovy 1999 a TJ Start Luby se hrálo v utkání o celkové sedmé místo. Utkání, v kterém na obou stranách kralovali brankáři, skončilo bez branek a opět musely rozhodnout opět penalty. Úspěšnější byli domácí hráči. Pokutové kopy musely rozhodnout i utkání o páté místo, Sokol Mochtín byl úspěšnější a TJ Přeštice se musela spokojit s šestou pozicí.
     Utkání o příčky na medailových pozicích přinesla smutek hráčům SKP Okula Nýrsko. V semifinálovém utkání měl tým Nýrska více ze hry, důrazná hra hráčů TJ Sušice vyústila v jedinou branku utkání v síti Okuly. V druhém semifinále vyhrál poměrně hladce Nepomuk, podařilo se jim přestřílet Kdyni 3:0. Okula prohrála i utkání o bronzové medaile rozdílem nejtěsnějším s hráči Kdyně. Ve finále si zopakovali své vzájemné utkání ze základní skupiny hráči Sušice a Nepomuka. První vzájemné měření sil skončilo bezbrankovou remízou, ve finále měl více sil Nepomuk a nedělní turnaj vyhrál.

Celkové pořadí

1.

FK Nepomuk

2.

TJ Sušice

3.

SK Kdyně 1920

4.

SKP Okula Nýrsko

5.

Sokol Mochtín

6.

TJ Přeštice

7.

Klatovy 1999

8.

TJ Start Luby

9.

Klatovy 2000

10.

FK Horažďovice

V turnaji starších přípravek byly také rozdány ceny za individuální výkony:
- šest vstřelených gólů zdobilo nejlepšího střelce Zdeňka Šimáně z FK Nepomuk,
- nejlepším hráčem byl oceněn Jakub Brabec ze Sušice,
- cenu nejlepšího brankáře obdržel Ondřej Valeš z týmu Klatovy 1999,
- cenu pro miss turnaje si odnesly Martina Panušková (FK Horažďovice), Klárka Kabátová (TJ Přeštice), Tereze Mudlová (TJ Start Luby) a Anita Klemenová (SK Kdyně 1920).

Sestava Klatovy 1999
Ondřej Valeš, Jakub Talaš, Jindřich Sojka, Michal Marek, Tomáš Mužík, Václav Hrabík, Shklyarskiy Bohdan, Jan Havlíček.. Trenér : Jindřich Sojka

Sestava Klatovy 2000
Matyáš Tománek, Martin Jakl, Jakub Poledne, Petr Baselides, Petr Šimek, Tomáš Daněk, Václav Valečka, Matyáš Blahník. Trenér : Zdeněk Mazanec

     Za oddíl je nutné ještě poděkovat těm, kteří oba turnaje připravili a v sobotu a neděli se starali o jejich bezproblémový průběh. Jejich jména všichni určitě znáte - Jindřich Sojka, Lenka Sojková, Pavla Talašová, Zdeněk Mazanec, Ludvík Fremut, Radovan Bilíček, Zdeněk Bárta a Karel Šesták. Dík patří i rozhodčímu Václavu Hunsíkovi a v neposlední řadě všem rodičům a diváků, kteří se přišli na turnaje podívat a po oba dva dny vytvořili skvělou atmosféru, když nešetřili potleskem pro všechny fotbalové naděje našeho kraje. Nesmíme zapomenout ani na partnery a sponzory, kterým patří také velké díky za podporu.

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku