Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
I. ročník Ročník zimního turnaje v Sušici O pohár starosty města

  

I. ročník Ročník  zimního turnaje v Sušici O pohár starosty města

 

Závěrečným finálovým kolem o konečné pořadí byl zakončen  I.ročník zimního turnaje mužů v kopané O putovní pohár starosty města Sušice. V zápase o 5. – 6. místo se rozhodovalo až v kopech ze značky pokutového kopu. V nervy drásajícím souboji vynikali brankáři obou týmů a ti byli úspěšní i v proměňování svých penalt. Rozhodla až poslední série ve které neúspěšným  střelcem byl Michal Chaluš.

Duel o třetí místo mezi týmy z krajského přeboru TJ Klatovy a FK Horažďovice se po dolmuvě obou týmů nehrál a o konečném pořadí na těchto místech rozhodlo umístění v základní části kdy na 3.místě skončili fotbalisté z Horažďovic. Ve finálovém duelu rozhodla lepší střelecká produktivita šikovných útočníků Nepomuku. Po  nerozhodném duelu obou soupeřů v základní části který skončil 3:3 tentokráte uspěli svěřenci trenéra Boltíka a dali domácím lekci  jak trestat každou chybu soupeře tím nejefektivnějším způsobem.

Po skončení sobotních finálových zápasů převzaly zúčastněné týmy z rukou starosty města Sušice pana Bc. Petra Mottla  diplomy a poháry za umístění. Ten nejcennější putovní si dovezli domů nepomučtí fotbalisté.  Přestože v turnaji disponovali s velmi úzkým kádrem hráčů  trofej za prvenství v premiérovém ročníku si za sympatické a kvalitní výkony v průběhu všech zápasů si palmu vítězství odváží nakonec po právu.

Domácí pořadatelé v průběhu celého turnaje prokázali, že disponují se zkušeným týmem funkcionářů , který v bezchybném průběhu této akce zúročil své zkušenosti z každoročního pořádání mezinárodního turnaje mládeže Otava Cup. Proto si zasluhují za svojí práci velkou jedničku.

 

Utkání o 5. – 6. místo :

Strážov – Nýrsko   2 : 2 (4 : 5 na PK)

Foto z utkání  ZDE

Řekl po zápase hrající asistent trenéra Strážova Lukáš Helm: " Z dnešního zápasu mám velice rozporuplné pocity. Na jednu stranu jsme v celém zápase měli několik světlých okamžiků, kdy jsme sehráli opravdu několik podařených akcí. A dokázali jsme si, že pokud bude naše snaha taková jako dnes, tak že můžeme hrát fotbal i s celky ze špičky 1.A třídy. Na druhou stranu nás v našem snažení srážejí vlastní chyby, vzájemná nedorozumění a chyby v rozehrávce. Těch pak využívá náš soupeř k přečíslení a vytváření brankových příležitostí.

Myslím si , že v první půli se hrál absolutně vyrovnaný zápas se šancemi na obou stranách, i když ty Strážova  byly nebezpečnější. Pak ale přišlo totální selhání našeho brankáře Javorského, který zcela nesmyslně chtěl dělat kličku nýrskému útočníkovi ve svém malém vápně. Pro toho pak nebyl problém skórovat do prázdné branky a otevřít účet zápasu.

 O přestávce nabádal nýrský lodivod Karel Kalivoda své svěřence k větší aktivitě a sebedůvěře ve hře jeden na jednoho. Bohužel ještě netušil , že jeho rady si fotbalisté Nýrska k srdci moc nevezmou. Ve druhé půli jsme byli aktivnější a dařila se nám  kombinace  ve středu hřiště. Tam hru dobře řídil a organizoval Tomáš Matějka, podporovaný kapitánem Petrem Preslem. Bohužel pak přišla opět chyba, z kategorie hloupých a zbytečných. Po našem útoku jsme zcela propadli při bránění ve středu hřiště a po špatné malé domů Michala Chaluše musel Javorský daleko z brány, balon nestačil odvrátit a Nýrsko opět skórovalo do prázdné branky!!  Pak konečně Strážov zúročil i své šance a nejprve utěšenou střelou Tomáš Matějka překonal brankáře Nýrska Dyka, aby pak nestárnoucí Štěpán Presl z pokutového kopu srovnal stav zápasu. Nýrští ve zbývajícím čase nebyli pro branku Javorského velkým nebezpečím a několikrát donutili trenéra Kalivodu ze střídačky zvýšit hlas, nicméně marně. Strážov naproti tomu měl ještě několik šancí, aby strhnul vedení na svoji stranu. Nejblíže ke vstřelení branky měl zřejmě Antonovics, ale z bezprostřední blízkosti brankáře Dyka jeho svatyni přestřelil.

 Po kvalitním druhém poločase z naší strany na řadu přišla penaltová loterie, která nakonec vyzněla lépe pro Nýrsko, kterému tímto gratuluji k vítězství a zisku diplomu za 5.místo. Stejně tak chci poděkovat soupeři i jejímu trenérovi za to, že byli velmi kvalitním a slušným soupeřem. Do jarní části sezóny pak mnoho úspěchu v bojích v 1.A třídě, abychom se mohli za rok opět na tomto turnaji potkat." 

Branky : 38.a 58.  Flor Milan -  64. Matějka Tomáš, 68. Presl Štěpán(PK) . Pokutové kopy  : 4 : 5, rozhodující pokutový kop neproměnil Michal Chaluš. Rozhodčí: Bošek Petr.

Sestavy :

SK Kovodružstvo Strážov: M. Javorský – J. Michel, M. Chaluš, L. Helm, P. Presl – M.Presl, D. Gajdůšek, Janda V., T. Matějka,-  J. Čeleda A. Antonovics, Presl Š.

SKP Okula Nýrsko: J. Dyk –J. Smolík, L. Bošek, J. Mazánek,T. Valenta,M. Šlehofer, R. Šteiner , J. Lehečka,  T. Vacovský.,–  L. Korschinský, M. Flor – K. Presl, P. Holobradý, J. Ritschel

 

Utkání o 3. – 4. místo :

Horažďovice – Klatovy

Po dohovoru mezi oběma kluby a pořadatelem turnaje se utkání na žádost klubů nehrálo.

 

Utkání o 1. – 2. místo :

Sušice – Nepomuk   1 . 4 ( 0 : 1).

Trenér TJ Sušice František Melka : „Ve finále jsme se museli vyrovnat s absencí několika hráčů a zároveň museli nastoupit hráči se zdravotními problémy. To ovšem není výmluva na náš neúspěch. Soupeř vyhrál zaslouženě, hrál přesně to co potřeboval a trestal naše chyby. V prvním poločase nebyla hra oboustranně příliš aktivní, hrálo se více uprostřed hřiště, soupeř měl dvě šance,  z toho jednu proměnil, my měli také dvě příležitosti, ovšem bez brankového efektu.Druhý poločas už byl z naší strany lepší, přitlačili jsme Nepomuk na jeho polovinu,zahrávali jsme spoustu standardních situací, ovšem v době našeho největšího tlaku jsme inkasovali lacinou branku. Dokázali jsme ještě snížit, pak jsme ale z brejku inkasovali a bylo rozhodnuto. Na konci turnaje jsme nehráli v takové pohodě jako na jeho počátku. Některým hráčům odešla optimální forma, někomu zase příliš stouply do hlavy dobré výsledky z posledního období. Celkově jsem ale s turnajem spokojen, sehráli jsme při něm těžké zápasy, které prověřili jak na tom jsme. Věřím, že do začátku sezóny doladíme ještě některé věci a budeme dobře připraveni na jarní boje o postup.“

 

Branky: 69. Farták - 34. Ptáček, 63. Švec Miroslav, 73. Vosyka Jakub a 82. Kalabza Josef. Rozhodčí: Cihlář Jan – Bošek Petr, Brůha Radek.

Sestavy :

TJ Sušice: Čížek P.(  F. Míček) – J. Bešta, T. Marek, F. Hrach , J. Kyselka, J. Sládek, J. Melka, M. Kotrba – P. Pohořal, L. Junek, J. Farták – V. Klíma, P. Chmelík, M. Budil, M. Bachroň

FK Nepomuk: P. Walleufels( M. Baroch)  – J. Ticháček, P. Bohatý, M. Švec, P. Racek – P. Ptáček, J. Kozák, V. Švec, J. Vosyka – M. Baran, J. Kalabza – M. Baran, O. Misař.

 

 

 

FOTO   MIROSLAV  SEDLMAIER

 

Další foto z utkání  ZDE

 

Konečné pořadí turnaje

1. Nepomuk

2. Sušice

3. Horažďovice

4. Klatovy

5. Nýrsko

6. Strážov

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku