Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
O POHÁR SI TO ROZDAJÍ VE FINÁLE SUŠICE S NEPOMUKEM

O POHÁR  SI TO ROZDAJÍ VE FINÁLE   SUŠICE S NEPOMUKEM

 

Pátým kolem byla ukončena základní část premiérového ročníku  zimního turnaje mužů O pohár starosty města Sušice. Po utkání tohoto kola Sušice-Horažďovice které bylo předehráno zbývající dva duely určily dvojice pro finále turnaje o konečné pořadí. Příští sobotu se utkání v souboji o 1.-2.místo Sušice s Nepomukem, o 3. – 4.místo budou hrát týmy z krajského přeboru Klatovy – Horažďovice  a o 5. – 6. místo  si zopakují derby z posledního kola Nýrsko se Strážovem.

Den po tomto finále  se na umělém trávníku v Sušici  rozehraje další turnaj mužů ve kterém budou startoval týmy z Pošumaví  hrající   1.B třídu a okresní přebor.   

 

Klatovy – Nepomuk   3 : 5 (2 : 2)

NA 3:3 VYROVNAL ZA KLATOVY  PETR HOVORKA KRÁSNOU BRANKOU PO RYBIČCE HLAVOU, ALE V ZÁVĚRU HRÁČI Z MĚSTA

KARAFIÁTŮ DVAKRÁT INKASOVALI A MÍSTO VE FINÁLE BUDOU HRÁT V SOBOTU 27.2.  S FK HORAŽĎOVICE DUEL O TŘEŽŘÍ MÍSTO.

 

Více foto z utkání  ZDE

 

  Trenér Klatov Karol Žák:    „V posledním   utkání základní skupiny turnaje  v Sušici  nás dokonale prověřil Nepomuk.  V netradičním dopoledním čase jsme byli velice rychle usazeni zpět na pozadí a   nálada ze hry, předváděné v minulých dnech, vzala na chvíli za své.

    Do zápasu jsem sice nastupovali po velice těžkém týdnu, tělocvična, středeční utkání se Zbirohem, páteční laktátový trénink i noční sledování televize z Vancouveru, to vše si  si pravděpodobně vybralo svoji nepříjemnou  daň  v podobě hokejového výsledku,  to ale nesmíme brát jako omluvu  za  spoustu  zahozených šancí a ani za výkon v prvním poločase. 

    Několik málo přítomných diváků, kteří byli v sobotu dopoledne ochotni na náš fotbal přijít, vidělo utkání, jehož tempo nám od začátku udával soupeř. První dvě stoprocentní šance / obě P. Hovorka / jsme sice do desáté minuty měli my, pak se ale začaly dít věci neskutečné. V rozpětí další čtrvthodiny náš máselný obranný val kapituloval pětkrát, třikrát ještě stačil vše bravurně hasit Dolejš v brance, dvakrát však  byl bezmocný i on. Jedna z branek padla z penalty .  Dvoubrankové vedení hostům svědčilo a byli to oni, kdo kontroloval hru a držel víc míč. Naše sporadické protiúdery byly ale také dost nebezpečné. Ve 28. minutě smolař P. Hovorka v brejkové situaci sám proti brankáři zaváhal potřetí, Vítovec pak pokoušel osud zajímavou střelou ze třiceti metrů. Zlom ve vývoji utkání přišel se Zedníkovou tyčí ve 40. minutě. Iniciativní

Frous přinesl do hry vzruch a brankou ve 44. minutě zavelel ke zteči. Spoluhráči jej uposlechli a o minutu později gólem do šatny podtrhl poločasový účet Voráček, když zúročil centr D. Matějky.

     Poločasová rošáda v sestavě i několik málo důležitých vět na adresu hráčů s ohledem na jejich laxní přístup k utkání evidentně zapůsobily a druhý poločas začal být kontrolován naší zodpovědností , důrazem a chutí hrát. Hrál se o hodně zajímavější a oboustranně rychlý fotbal, bylo vidět že klukům je jasný cíl, postup do finále zajišťovalo pouze vítězství.  Začalo nás být plné hřiště, veškeré zbylé síly vrhli naši hráči do boje a tím vyprodukovali značné množství příležitostí. Stará bolest, neproměňování však přetrvávala, a tak postupně s očima v sloup

odcházeli od branky soupeře P. Hovorka  / 2 x /, Zedník  i Vítovec. Nezlomila nás ještě ani branka na 2:3 z ojedinělého brejku v 70. minutě. O pět minut později totiž P. Hovorka konečně ve své šesté tutovce protrhl smůlu a hlavou nezištnou přihrávku agilního Voráčka  na vyrovnání  3:3. Pořád zbývalo ještě patnáct minut ke splnění úkolu - postoupit do finále ! 

     Na otázku, kdy dojdou našemu týmu po náročném  týdnu  a hektické druhé půli  síly zodpověděla poslední pětimutovka. Jako předzvěst přišla série asi deseti nevynucených chyb a soupeř nám dal  těžkou lekci z produktivity. Z pěti šancí v druhé části hry vstřelil tři branky,

ty poslední dvě v 85. a v 90. minutě.    I přes tento výsledkový výpadek však utkání naznačilo několik pro nás pozitivních stránek, od schopnosti dostat se dohry, přes hrábnutí na dno sil až po odhalení dobré atmosféry uvnitř týmu  s chutí dál pokračovat v nastaveném trendu.“

Trenér Nepomuku Jan Boltík : „V prvním poločase jsem hráli pozorně v obraně a dařil se nám rychlý přechod do protiútoku ze kterých jsm, vytěžili dvoubrankové vedení a minimálně čtyřikrát jsme šli sami na branku , ale tyto šance jsem nevyužili. Šance měl i soupeř , ale využil dvě až v samotném závěru první půle, kdy my jsme bohužel udělali dvě hrubé chyby a bylo vyrovnáno. Do druhé půle jsme také nevkročili nejšťastněji. Hosté nás přehrávali kombinační hrou , měli šance které zůstaly nevyužité a opakovala se situace z první části zápasu, kdy my jsme z brejků šli vždy do vedení . V době kdy Klatovy  hrály již vabank jsme své vítězství ještě pojistili. Na utkání si cením toho že jsme v něm dokázali kvalitnímu soupeři dát pět branek, ale to je vše s čím jsem v tomto  zápase spokojen. Pochopitelně mne těší , že si za týden zahrajeme finále o prvenství v turnaji. Vyhlídky dávám lepší v tomto finále domácí Sušici. Ta disponuje s kvalitním a vyrovnaným kádrem, já se musím spokojit s úzkým kádrem který ještě v přípravě pronásledujíc zdravotní problémy.“

Branky : 21., 85. Vosyka Jakub, 25. ,74. Švec Miroslav a 90. Kalabza -  44. Frous Michal, 45. Voráček Lukáš, 82. Hovorka Petr. Rozhodčí: Cihlář Jan.

Sestavy :

Klatovy: O. Dolejš – A. Bouberle, K. Veselka, L. Homolka, V. Hovorka – D. Matějka, S. Vítovec, P. Hovorka, O. Kotrnoch – V. Zedník, L. Voráček – V. Vacovský, M. Frous, Riška.

FK Nepomuk: M. Baroch – J. Ticháček, P. Bohatý, M. Švec, P. Racek – P. Ptáček, J. Kozák, V. Švec, J. Vosyka – M. Baran, J. Kalabza – M. Baran, P. Walleufels, O. Misař.

 

Nýrsko – Strážov   2 : 2 (0 : 0)

Foto ZDE

Lukáš Helm

V posledním kole Poháru o cenu starosty Sušice na UMT v Sušici na sebe narazily dva týmy, které čeká vzájemné měření sil hned v úvodu jarní části 1.A třídy. Nicméně k bezpočtu sehraných zápasu lze říct, že proti sobě nastoupili týmy, které se velmi dobře znají a bylo to znát i na hřišti. Zápas hraný ve slušném tempu a skutečně velice slušně posloužil oběma týmům ke kvalitní přípravě bez zranění. Přesto bylo o co hrát, neboť jakákoliv výhra Nýrska by posunula tento tým do boje o bronzovou pozici v celém turnaji.

V prvních dvaceti minutách měli otěže zápasu ve svých rukou hráči Strážova, kteří tentokrát již lépe kombinovali, kazili minimum přihrávek a častěji ohrožovali branku náhradního brankáře Nýrska Dyka. Po tomto sympatickém úvodu Strážova se hra vyrovnala a ke střeleckým pokusům se dostali i nýrští hráči, přesto vyloženou šanci na jedné či druhé straně hrstka diváků neviděla. Poločas tak skončil zaslouženou remízou.

I do začátku druhého poločasu vstoupili aktivněji hráči Strážova, přičemž tentokrát již svoji převahu dokázali brankově zúročit. Konkrétně se prosadil po centru Čeledy po zranění hrající Broněk Mayer. Bohužel nastavané tempo hry Kováci neudrželi a nýrští hráči toho dokázali náležitě využít. Nejprve po zmatku ve velkém vápně Strážova prostřelil vše před sebou Jakub Lehečka. Aby pak Nýrsko poslal po hezké individuální akci, kdy ve vápně vyučil tři strážovské protihráče, agilní a s chutí hrající Martin Šlehofer. V posledních deseti minutách si balon jako poslední v zápase pro sebe vzali strážovští fotbalisté.Z následného tlaku nejen že vytěžili srovnání stavu ale sahali i po plném bodovém zisku v tomto zápase. Úspěšným střelcem byl opět Mayer, který pohotově "uklidil" brankářem vyražený míč po rohovém kopu. Ještě několik závarů před svojí brankou musela vyřešit nýrská obrana, než bezchybný rozhodčí Abraham zápas ukončil jako remízový. Remíza z tohoto zápasu znamená, že tito dva soupeři se utkají i příští týden od jedné hodiny, v zápase o 5.-6. místo. Pikantní je jistě i to, že tento zápas si hráči zopakují pak za necelý měsíc 20.3. ve Strážově, to však už půjde o cenné body do tabulky 1.A třídy.

Řekl po zápase Lukáš Helm, hrající asistent Strážova: " Z dnešního zápasu mám daleko lepší dojem než z toho posledního s Klatovy. Samožřejmě, že náš minulý soupeř byl o soutěž výš, ale dnes jsme podali daleko lepší, běhavější a obětavější výkon. I práce s balonem byla o poznání lepší a je to jen příslibem do dalších utkání.Jsem moc rád, že střelecká forma se vrací Mayerovi, ale i výkon dalších hráčů má rostoucí tendenci. Přesto na sobě musíme ještě hodně zapracovat a zabrat v tréninku tak, abychom svoji hrou bavili sebe i naše diváky ve Strážově. Chtěl bych poděkovat i soupeři za velmi slušný přístup k zápasu, který tak přesně splnil podstatu přípravného utkání."

 

Branky : Lehečka Jakub, Šlehofer Martin – Mayer Bronislav  2. Rozhodčí: Abraham.

Sestavy :

SKP Okula Nýrsko: J. Dyk – J. Mazánek, J. Smolík, T. Valenta, J. Ritschel – L. Korschinský, M. Bastl, J. Lehečka, R. Šteiner – M. Šlehofer, M. Flor – K. Presl, P. Holobradý, T. Vacovský.

SK Kovodružstvo Strážov: M. Javorský – J. Michel, M. Chaluš, L. Helm, D. Gajdůšek – J. Franc, V. Matějka, Z. Vítovec, L. Janka – J. Čeleda, K. Kalista – B. Mayer, A. Antonovics, P. Presl.

 

FK Horažďovice - TJ Sušice 0 : 1 ( 0 : 0 )

Utkání  bylo předehráno 16. ledna .

Branka: 84.minuta  Jiří Bešta. Rozhodčí : Abraham Josef. Diváků: 60

Sestavy:

FK  Horažďovice: Kozlík Jakub , Šedivý Michal, Sova Jan , Nauš Josef, Mirvald Jakub , Šafanda Marek, Mičkal Petr, Stulík Ondřej, Cihlář Jaroslav, Jůda Tomáš  a Dytrt Jan .Střídali: Sova Jiří , Jiřík Jan , Forman Michal  a Janouškovec Jiří . Ze hry odstopil Nauš, Šafanda, Stulík a Dytrt

Trenér Lubomír Vašica, vedoucí mužstva Milan Koželuh

TJ Sušice: Míček František, Bešta Jiří, Kalný Martin, Klíma Vladimír, Marek Tomáš , Farták Josef, Hrach František, Kysilka Jiří, Sládek Josef, Melka Jakub  a Kotrba Martin ,Střídali: Čížek Petr , Pohořal Petr, Junek Ladislav a Rendl Kamil. Ze hry odstoupil Míček, Klíma, Kysilka a Sládek

Trenér František Melka, vedoucí mužstva Václav Nauš

 

TABULKA PO ODEHRÁNÍ ZÁKLADNÍ ČÁSTI  I.ROČNÍKU ZIMNÍHO TURNAJE O POHÁR STAROSTY SUŠICE

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku