Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
V Memoriálu Miroslava Lva obhájily prvenství domácí Klatovy

MIROSLAV LEV BY  Z VÝSLEDKŮ  SVÝCH  NÁSLEDOVNÍKŮ  MĚL VELKOU RADOST

 

Již čtvrtý ročník Memoriálu Miroslava Lva připravili na počest dlouholetého trenéra mládeže v Klatovech jeho kolegové Ludvík Fremut a Václava Marek.Každoročně tak tímto způsobem vzpomínají na zakladatele fotbalových  sportovních tříd v Klatovech , úspěšného šéftrenéra  mládeže , dlouholetého funkcionáře a bývalého předsedu Okresního fotbalového svazu Klatovy . Turnaje připraveného pro kategorii mladších žáků se zúčastnilo  devět týmů. Mimo dvou celků z domácího klubu roč.98 a roč. 97 to byly tyto  kolektivy: Okula Nýrsko, SK Kdyně, TJ Přeštice, FK Nepomuk, FK Strakonice, D. Horšovský Týn a FC Viktoria Plzeň roč. 99.Turnaj měl po sportovní i organizační vysokou úroveň. O to cennější je obhájení vítězství z minulého ročníku prvního týmu mladších žáků TJ Klatovy .

Jeden z dvojice hlavních pořadatelů turnaje Ludvík Fremut k turnaji řekl :  V tomto  roce jsme byli nuceni přesunout termín z ledna až na únor, což se odrazilo v počtu účastníků, ale to v žádném případě nemělo vliv na sportovní úroveň tohoto turnaje. Letošní ročník byl asi nejvyrovnanějším soubojem v historii turnaje. Všechny utkání byla velice vyrovnaná a dramatická do posledních minut. V konečném účtování pak bylo pořadí v turnaji oceněno hlavně potleskem pro každý tým, protože hmotné ceny byly pro všechny týmy od prvního do posledního místa stejné. Finále turnaje zajistila tombola, v které jsme rozdali celkem padesát cen. Největší pozornost v tombole pak poutaly míče adidas „Jabulani".

 

               Devět přihlášených týmů kategorie mladších žáků se v hale ZŠ Čapkova utkaly v systému každý s každým. Maraton 36 utkání vedla dvojice arbitrů Ladislav Lávička a Alois Svoboda. Hrací doba utkání byla jedenáct minut a tak si každý tým odehrál dlouhých 88 minut. Turnaj měl hladký průběh a všichni byli potěšeni, že nedošlo k žádnému zranění. Zaplněné hlediště bylo nuceno zatleskat perfektním fotbalovým akcím a gólům.

     O celkovém pořadí rozhodlo až poslední utkání turnaje mezi týmy Klatovy 97 a FC Viktorií Plzeň 99. První místo měl již zajištěn domácí tým. Mladíci z Plzně však mohl v případě prohry skončit až na pátém místě, výhra by je posunula na druhé místo celkového pořadí.

      Od prvních utkání bylo zřetelné, že domácí tým Klatovy 97 chtějí, aby pohár zůstal doma, cestu jim však málem zkomplikovali jejich mladší kolegové. Ve vzájemném derby podržel starší kluky brankář Dominik Sváček, když chytil šance Kryštofa Pavlíka a Josefa Fialy. Starší tým domácích si v dalších utkání zajistil první místo již před posledním utkáním. Velice pěknou hrou se prezentoval i tým SKP Okula Nýrsko, kluci však mohou litovat neproměněných šancí, což jim v konečném účtování přineslo čtvrté místo. Nutno podotknou, že v družstvu bylo zařazeno také několik hráčů přípravky. Úvod turnaje vyšel hostům z Přeštic, zaváhání v druhé polovině turnaje je vyřadilo z boje o první místo a celkové vystoupalo družstvo na třetí příčku. Trošku za očekáváním skončilo účinkování hostů z Jihočeského kraje.

SK Strakonice 1908 zapomněly střelecký prach doma, vstřelily pouze dvě branky, a skončily šestý. Týmy na třech místech na konci tabulky doplatily na své mládí. V sestavách těchto týmů se prezentovali hráči z kategorie přípravek, všichni se snažili hrát fotbal, ale fyziologická vyspělost dalších týmů jim nedovolila se výrazně prosadit. Tyto týmy budou určitě ozdobou tohoto turnaje v následujících letech.

Druhý tým domácích Klatovy 98 nadějně vstoupil do turnaje a bojoval i v jeho závěru, ale výpadek ve střední části se již nedal dohnat.

 

Na závěr hodnocení velmi vydařené sportovní akce uvedl  šéftrenér mládeže TJ Klatovy  Ludvík Fremut:   „ Ozdobou turnaje byli hráči FC Viktorie Plzeň 99. I když první dvě utkání smolně prohráli, bojovali do posledních minut, předváděli moderní útočný fotbal. Do posledního utkání nastupovali proti již jistému vítězi. V úvodu se do soupeře pustili a během několik sekund vstřelili vedoucí branku. Domácí tým před pohromou pak opakované zachránil brankář Sváček a trocha štěstí. Fotbalové štěstí se pak přiklonilo na stranu Viktorky, tlak domácích vyvrcholil nastřelením několika tyčí. Viktoriáni vítězství uhájili a posunuli se na celkové druhé místo“

 

 Konečné pořadí turnaje

 

1.    Klatovy 97              12 : 2      19

2.    FC Viktoria Plzeň 99    15 : 6      15

3.    TJ Přeštice              7 : 3      14

4.    SKP Okula Nýrsko         8 : 7      13

5.    FC Nepomuk               7 : 8      12

6.    SK Strakonice 1908       2 : 5      10

7.    Klatovy 98               3 : 6       6

8.    Dynamo Horšovský Týn     3 : 9       5

9.    SK Kdyně 1920           2 : 13       3

 

Foto z turnaje  Z D E

  

Vítezný kolektiv  mladších žáků  TJ Klatovy  97  s pohárem za prvenství ve IV.ročníku Memoriálu Miroslava Lva.





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku