Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
DLOUHODOBÁ ZÁKLADNÍ ČÁST ČESKÉ LIGY SE CHÝLÍ KE KONCI

HATTRICK MUŽÍKA POMOHL  TRIVELU K ZÁCHRANĚ

 

Ve sportovní hale Zelený Pruh v Praze se odehrávalo v sobotu 30.ledna předposlední dějství základní části dlouhodobé české ligy sálového fotbalu. Futsalisté z Klatov bodovali v obou duelech a   výhrou nad Novým Borem oddálili  nebezpečí  účasti v baráži o záchranu.

Klatovy se prezentovaly výborným futsalem, a po zisku čtyř bodů v Praze ztrácí na FS Sádek jeden a na Jilemnici pět bodů a od šance získat osmé místo a účast v pley off je dělí jediný bod. Až poslední turnaje rozhodnou o definitivním složení čtvrtfinálové osmičky (přesněji řečeno jde už jen o dvě poslední místa - Prachatice a Běloves si postup dnes definitivně pojistily) - Klatovy zajíždí do Stonavy kde je vedle domácího vedoucímutýmu tabulky  ještě čeká poslední celek tabulky Darkovice.  Sádek čeká souboj s Novým Borem, Jilemnici s Bělovsí, oba týmy se potom ještě utkají spolu. Na osmé místo se dotáhl i celek z Větřní, v posledním kole ho však čekají těžké zápasy s Poličkou a Slavičínem.

Na posledním místě se zatím drží Darkovice a o sestupu se tak velmi pravděpodobně rozhodne mezi nimi a Novým Borem. Darkovice dnes bodovaly pouze za remízu s Poličkou, což by asi byl jindy a v jiné situaci cenný bod, v této chvíli je ale pro Darkovice nedostačující. Jedinou útěchou tak zůstává, že Nový Bor v Praze nebodoval vůbec a Darkovice tak zmenšily ztrátu na jedenácté místo na jediný bod.

Trivel Klatovy -  Nový Bor 5:1 (1:0)

V prvním utkání se hrálo o hodně. Nový Bor by v případě vítězství Klatovy odsunul na předposlední pozici v tabulce, která kromě toho, že posílá mužstvo do nepříjemné baráže o udržení, zdaleka neodpovídá předsezonním plánům klatovského celku.

Klatovy nastoupily bez Kopeckého, který obdržel ve Zlíně červenou kartu a musel zápas vynechat. Hned v prvních minutách měl několik šancí po nacvičených autových vhazováních Mužík, ze hry mohl ohrozit branku soupeře také Frous, ale jeho střela neměla potřebné umístění. Klid do řad Klatov přinesl při svém druhém střídání Petr Mužík, který s Tomanem výborně sehrál signál autového vhazování a nikým neobtěžován na zadní tyči bezpečně proměnil Petrželkovo vhazování nechytatelnou střelou z voleje. Klatovy si lepší začátek nemohly představit. V dalších minutách bylo dalších několik velmi dobrých příležitostí, ale hráče Klatov v letošní sezoně trápí produktivita a proměňování šancí, a tak tomu bylo i nyní. Skóre se neměnilo a Nový Bor začal postupně získávat více ze hry a na vyrovnání měl také několik příležitostí. Do konce poločasu tak vydrželo klatovské vedení o jednu branku.

Hráčům Trivelu se podařil vstup také do druhého dějství. Mužík zvýšil hned v 1. minutě a když ve 4. minutě upravil Toman na 3:0, bylo o zápasu rozhodnuto. Hráči Nového Boru už nedovedli přinutit Klatovské k chybám či zaváhání, a tak bylo jen otázkou, jak moc si Klatovy vylepší své skóre. Další branku tedy ještě přidal Toman a vzápětí zkompletoval svůj hattrick Mužík. Dvacet vteřin před koncem zápasu přišel o čisté konto brankář Klatov Vacek, který zejména v prvním poločase předvedl několik kvalitních zákroků. Přímý kop Ernekera byl ve zdi lehce tečován a překvapil klatovského brankáře. Nový Bor tak vstřelil první branku a zaznamenal čestný úspěch.

Branky : 3.,21.,31. Mužík, 24.,30. Toman - 40. Erneker .Sestava Trivelu: Vacek - Mezsáros, Pacner, Petrželka, Toman,  Mužík, Frous, König

Trivel Klatovy - Sico Jilemnice 4:4 (1:2)

Do druhého utkání nastoupily Klatovy s vědomím, že cíl je splněn, ale samozřejmě možnost dál rozšířit bodové konto, byla velice motivující. Jilemnice po horším začátku sezony posílila o několik výborných libereckých futsalistů a od té doby pravidelně boduje a dovede sebrat body i soupeřům ze silné první čtyřky. Začátek utkání však měli Jilemničtí až příliš usnadněni hrubou chybou rozhodčích, kterými byli pánové Pavel Hladík a Jan Černoch. V 6. minutě Mužík z pozice posledního klatovského hráče obešel soupeře, vzápětí byl sražen a hráči Jilemnice měli před samotným Vackem jednoduchý úkol. Klatovské však tento gól nezlomil a v dalších minutách si vytvořili několik dobrých příležitostí. V 15. minutě dovedl srovnat Mezsáros, když se stěstím dopravil do branky střílený Mužíkův centr. Skóre se do poločasu měnilo ještě jednou, bohužel pro Trivel. Kopecký přesně neodhadl a podskočil centrovaný míč a Havel s přehledem zvýšil na 2:1.

Ve druhém poločasu měl Trivel na začátku mírnou převahu, nicméně branku opět vstřelila Jilemnice. V 6. minutě to tak bylo již o dva góly a sen na alespoň jeden remízový bod, který by zajišťoval jistotu ligové příslušnosti se rozplýval. Hráči Trivelu však předvedli nevídané a v rozmezí 80 vteřin (!!) úplně otočili zápas! Skórovali ve 12. minutě Mužík a ve 13. Petrželka a vzápětí Toman a na světelné tabuli tak najednou svítil stav 4:3 pro Klatovy. Chvilku tedy byly na dosah další tři body, tři minuty před koncem však na konečných a asi spravedlivých 4:4 upravil Josef Němec. Klatovy tak získaly potřebný bod.

Branky : 15. Mezsáros, 32. Mužík, 33. Petrželka, 33. Toman - 6. Koudelka, 19. Havel, 26. Kraus, 37. Němec . Sestava Trivelu: Vacek - Mezsáros, Pacner, Petrželka, Toman,Kopecký,  Mužík, Frous, König

Ohlasy po utkání, trenér Martin Štancl:„ Velmi dobře jsme věděli, jak je tento turnaj důležitý. Tomu odpovídala i příprava. Ve čtvrtečním tréninku jsem dlouho zkoušeli standardní situace, z nich jsme dnes několikrát skórovali. Věděli jsme, že Nový Bor má velmi kvalitní obránce, kteří dovedou přecházet individuálně přes naše útočníky a následné přečíslení sehrát na jeden dotek až do brány. Tímto způsobem jsme první zápas v prosinci v podstatě prohráli. Proto jsme posunuli Frouse z obrany do útoku, aby jako jeden z našich nejlépe bránících v souboji jeden na jednoho eliminoval novoborské hráče. Vzhledem k tomu, že jsme inkasovali až na konci zápasu z přímého kopu nám tato taktika asi vyšla. Ve druhém zápase musím ocenit skvělý výkon a nevídaný obrat. Všichni hráči mají můj velký obdiv, jak k těmto dvěma zápasům přistoupili a jaký výkon předvedli. První zápas jsme hráli v podstatě v šesti, i když několik povedených střídání odehrál Lukáš König, sedmý hráč připravený vystřídat kohokoliv v případě únavy, či zranění. Výborný výkon předvedl v obou utkáních Jindra Pacner. “

 

 

Tabulka pořadí

1.

SC Premium Stonava 

20

16

2

2

82:27

 50

2.

CHEMCOMEX Praha "A" 

20

14

4

2

78:26

 46

3.

SK BENAGO Slavičín 

20

14

3

3

74:37

 45

4.

VPS NOVABRIK Polička "A" 

20

14

2

4

73:38

 44

5.

SK Goll Běloves 

20

9

3

8

70:56

 30

6.

SK LUBRYCO Prachatice "A" 

20

9

2

9

49:48

 29

7.

SK SICO Jilemnice 

20

6

4

10

46:61

 22

8.

FS SÁDEK 

20

5

4

11

46:69

 19

9.

SF TRIVEL Klatovy "A" 

20

5

3

12

52:79

 18

10.

BOMBARĎÁCI Větřní 

20

6

0

14

61:91

 18

11.

FK ADRIA Nový Bor 

20

3

3

14

48:99

 12

12.

SF KLIMCO Darkovice 

20

3

2

15

34:82

 11

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku