Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
2. kolo turnaje O pohár starosty města Sušice – 30.-31.1.

2. kolo turnaje O pohár starosty města Sušice – 30.-31.1.

Horažďovice – Klatovy   4 : 3 (3 : 1)

Karol Žák

   Ve sobotním utkání proti nám nastoupil soupeř, se kterým se zřejmě v jarních mistrovských utkáních budeme vařit v sestupových vodách.Horažďovičtí na nás od začátku vletěli bez respektu, který sice nikdo nečekal, ale několik těžkých zákroků na dost kluzkém terénu navádělo k myšlence, čím jsou asi tito hoši krmeni ?! Našim borcům trvalo až příliš dlouho , než se odhodlali sklouznout na podobnou úroveň  a soupeři pak taky trochu naložili.  To už jsme ale prohrávali 0:3 , když všechny branky byly soupeři neskutečně lehce darovány. Chyby   jako je  nedorozumění obrany s brankářem, nebo brankářova přihrávka přímo na nohu útočníka, který stojí osamocen na hranici pokutového území ,jsou sice velmi úsměvné, rozhodně ale nepatří do utkání  na této  úrovni .  Soupeři  díky snadnému vedení narostlo sebevědomí a bylo jej plné hřiště.  Naše neučesaná hra, způsobená silně improvizovanou sestavou a tudíž i značnou nesouhrou přesto přinesla i několik dobrých příležitostí. Ve 14. minutě se po rohovém kopu nejvýše vyskočil  P. Hovorka, jeho prudká hlavička jen těsně minula zadní tyč. Ve 35.´se pěknou střelou z pětadvaceti metrů prezentoval Homolka, brankář bravurně vyrážel nad. Zahřmělo až ve 43. minutě. Dvě minuty před tím střídal Voráček zraněného Bouberleho, a hned při  první křídelní akci přinutil soupeře k penaltovému zákroku. Trestal V. Hovorka.     Po změně stran a drobných úpravách v sestavě se hra opticky srovnala a v držení míče jsme byli najednou lepší. Přesto po dalším nedorozumění ve středu obrany proměnil soupeř rychlý kontr a skóre začalo vypadat dost hrozivě.  V 85. ´ neudžel nervy na uzdě P. Hovorkaa musel předčasně do sprch. Paradoxně nás tento moment nakopl víc než soupeře a kluci nasadili v velkému závěru. Trpělivým presinkem přinutili soupeře k chybám a  dvěma slepenými góly upravili výsledek do přijatelnější podoby.  V 90. minUtě se s přehledem orientoval na velkém vápně Voráček a střelou k tyči nedal Kozlíkovi šanci, o minutu později brankářův kiks při odkopu potrestal Ondra Kotrnoch, hráč Strakonic,  kterého jsme v tomto utkání  testovali.   K utkání nenastoupili hráči, kteří  dostali volno  a hráli existenční  futsalové utkání v Praze,  nehráli  také  zraněný Veselka a J. Matějka.

 

OHLASY K UTKÁNÍ

 

Trenér Horažďovic Luboš Vašica: K utkání jsme nastoupili pouze s jedenácti hráči, když v kádru chyběli Jůda s Janouškovcem  kteří jsou na horách a dále chyběli marodi Nauš s M.Formanem ml.  První poločas byl z naší strany byl zase hodně aktivní, Vstoupili jsme do utkání   lépe než soupeř, připravili jsme si několik brankových příležitostí, ale až do 23.minuty jsme žádnou z nich neproměnili. Po té přišla krásná akce , když Šedivý poslal krátkou přihrávkou na Dytrtta, ten křížnou přihrávkou našel Jiří Sovu, který si balon zpracoval a přehodil brankáře hostů. Čtyři minuty na to udělal hrubku klatovský gólman který na velké vápno nahrál Jardovi Cihlářovi a ten se konečně v našem dresu také střelecky prosadil2:0. Zbytek prvního poločasu jsem hru ovládali . Pak přišel další pěkný fotbalový moment, kdy kolmá přihrávka našla Dytrta a ten si zkušeně poradil s brankářem 3:0. Bohužel v závěru poločasu naivním faulem skluzem fauloval Sova a hosté Vladimírem Hovorkou z penalty snížili na 3:1. Vzhledem k tomu , že je to příprava bych celkově na první  poločas řekl ,že  byl z naší strany úspěšný. Byla ve hře vidět agresivita, napadání a poměrně solidní pohyb všech hráčů na kvalitním terénu .Ve hře bylo vidět i některé kombinační prvky založené na  přihrávkách  v pohybu.

Do druhého  poločasu vstoupila obě družstva stejně a  hra se vyrovnala . Akce se střídaly na obou stranách , když ty soupeře většinou končily před naším pokutovým územím. My jsme se dostali do dalších šancí. Největší měl Dytrt který netrefil z malého vápna prázdnou bránu. V 61.minutě si autor první branky Jiří Sova naběhl na krásné prostrčený míč mezi obránce a upravil na 4:1. Jediný co mne na zápase zklamalo byl jeho závěr. Přestože soupeř hrál od 82.minuty o deseti , kdy naše obrana včetně brankáře začala v posledních pěti  minutách vymýšlet nesmysly, zmatkovali , kupili jednu chybu za druhou a zbytečně z toho jsme dvakrát inkasovali . Přestože hráči byli pod únavou kdy byli po pátečním těžkém tréninku unaveni tak to není pro ně omluva. I když to je turnajové utkání musí mít ve hře takové návyky aby k těmto chybám nedocházelo“.   

  

Trenér Klatov Karol Žák : „Byl to z naší strany rozpačitý výkon. V sestavě ve srovnání s minulým zápasem jsme provedli několik změn. Ty byly provedeny jednak z důvodu zkoušení dalších hráčů a také proto , že někteří hráči startovali v ligovém utkání v sálové kopané v Praze(Toman, Meszároš , Frous). To se také projevilo na naší hře. Hráči se neznají a teprve na hřišti poznávají . Nově jsme zkoušeli Ondřeje Kotrnocha který se zapsal i do listiny střelců. O naší prohře rozhodl začátek utkání a když jsem již pohrávali 3:0  a 4:1 bylo těžné se do zápasu vrátit. Na rozdíl od prvního poločasu kdy se naši hráči pohybovai těžkopádně  po změně stran se jejich pohyb zlepšil a hra se vyrovnala. V  koncovce jsme se probudili až v samotném závěru, kdy dvěma slepenými góly se nám podařilo urhrát přijatelný výsledek. Jsme fázi hledání, zkoušíme, trénujeme hrajeme a na konci přípravy  uvidíme…“

Branky : 23. a 65. Sova Jiří,27. Cihlář Jaroslav, 41. Dytrt – 43. Hovorka Vladimír(PK), 89. Voráček Lukáš a 92. Kotrnoch Ondřej

ŽK 1 : 1; ČK 0 : 1 (Hovorka Petr – má stop v utkání dalšího kola). Rozhodčí: Brůha .

Sestavy:

FK Horažďovice: J. Kozlík – M. Šedivý, J. Sova, P. Mičkal, J. Mirvald – M. Šafanda, J. Jiřík, O. Stulík, J. Cihlář – J. Sova, J. Dytrt.

Klatovy: O. Dolejš – L. Homolka, A. Bouberle, J. Votípka, V. Hovorka – S. Vítovec, P. Hovorka (ČK 82), O. Kotrnoch, D. Matějka – P. Kraus, P. Steinberger (ŽK) – L. Voráček, J. Herman, J. Ježek, K. Veselka.

 

 

 

Další foto  z utkání     z d e

Strážov – Nepomuk   3 : 5 (0 : 4)

Lukáš Helm

Přestože v tabulce dělí Strážov a Nepomuk sedm míst v tabulce, na hřišti byl obraz hry alespoň v prvním poločase úplně jiný. Strážovští hráči nastoupili do zápasu zřejmě velmi nekoncentrovaní, možná byli ještě v myšlenkách u sobotního oběda, každopádně hráči Nepomuka byli od začátku lepší ve všech herních činnostech. Výsledek jejich herní převahy na sebe nenechal dlouho čekat. Již ve 13. minutě po nedorozumění strážovského brankáře se svým obráncem měl jednoduchou úlohu Václav Švec. Hned v minutě 16. ho napodobil po ztrátě míče po špatné kombinaci Vosyka. Ani po dvou inkasovaných brankách své úsilí Strážov nezvýšil. Naopak vázla elementární souhra, přidalo se individuálně špatné řešení situací a rozhodně nedostatečný byl i pohyb hráčů Kovodružstva. Celkově chabého výkonu využili hráči Nepomuku k navýšení náskoku až na poločasových a hrozivých 4:0.

Do druhého poločasu trenér Nepomuka Boltík udělal několik změn ve své sestavě, stejně tak sestavu Strážova posílili pozdě přišivší Tomáš Matějka a Jirka Čeleda. A na trávníku se začaly dít věci. Hra se vzápětí vyrovnala, Strážov začal lépe kombinovat a dostával se i do nebezpečných šancí. Zlepšená hra Kováků přinesla své ovoce už 51. minutě, to snížil z penalty T. Matějka. S druhým gólem přispěchal už za deset minut po krásné střele Z. Vítovec, aby pak v minutě 82. snížil stoper Čížek po rohovém kopu na rozdíl jedné branky. Na začátku poslední desetiminutovky se Kováci nadechovali k závěrečnému náporu, který ale bohužel zabrzdilo zranění Čížka. A jelikož již všichni ostatní hráči byli již v kabině, dohrával Strážov v deseti. Umožnil tak upravit závěrečné skóre zápasu na 5:3 pro Nepomuk. Nepřehledné situace po špatně bráněné standardní situaci využil Baroch.

 

OHLASY K UTKÁNÍ

 

Po utkání řekl asistent trenéra Lukáš Helm: " Tak špatný první poločas jsem v dresu svého týmu ještě nezažil, nejen že se nám nic nedařilo, ale ani jsme neměli touhu s vývojem prvního poločasu nic dělat. Překvapený jsem byl především z naší nemohoucnosti udělat tři rychlejší kroky, všude jsme byli později než soupeř a neměli jsme chuť podstoupit jeden souboj o balon. Takto opravdu nemůžeme hrát ani ve IV. třídě, natož pak alespoň ve středu 1.A třídy. Druhý poločas byl o poznání lepší, jistě k tomu přispěl příchod T. Matějky na hřiště a celkově zodpovědnější přístup hráčů k zápasu. Nakonec výsledek není tak hrozivý jako po 4O minutách zápasu, ale do příštího zápasu musíme vstoupit rozhodně s větší vůlí po vítězství".

 

Trenér vítězného týmu FK Nepomuk Jan Boltík :“ Přestože jsme v prvním poločase vyhráli 4:0 tak jsme s hrou nebyl vůbec spokojen. Těžili jsme pouze z chyb soupeře který chyboval v rozehrávce. My jsme ho dokázali za tyto chyby potrestat. Do druhé půle jsem vyměnil několik hráčů a provedl jsem změny na některých postech  a naše hra byla velice špatná. Soupeř zaslouženě po našich hrubých chybách korigoval výsledek. Takže mne těší akorát vítězství a že se nikdo nezranil. Byl jsem rád, že do zápasu nastoupil i v minulém zápase zraněný Ptáček, které jsem púoslal do hry na úvodní půlhodinu a pak jsem ho preventivně stáhl, aby si své zranění neobnovil“.

Branky : 13. Švec Václav, 16. Vosyka Jakub, 37. Kozák Jan , 40. Švec Miroslav (PK), 86. Baroch Marek – 51. Matějka Tomáš(PK), 62. Vítovec Zbyněk, 82. Čížek Vladimír .Hráno bez karet. Rozhodčí: Abraham Josef.

Sestavy: 

SK Kovodružstvo Strážov: M. Javorský – J. Michel, M. Chaluš, L. Helm, V. Čížek – P. Presl, T. Matějka, Z. Vítovec, D. Gajdůšek – L. Janka, J. Franc (V. Janda, J. Čeleda, A. Antonovics, Š. Presl).

FK Nepomuk: M. Baroch – J. Ticháček, P. Bohatý, Kocour, P. Racek – P. Ptáček, J. Kozák, V. Švec, J. Vosyka – J. Kalabza, M. Baran (M. Baran, M. Švec, P. Walleufels).

 

 

VÍCE  FOTO Z UTKÁNÍ     z d e 

 

Sušice – Nýrsko  1 : 1 (1 : 1)

Vratislav Krulich

Utkání se hrálo za slunečného, ale mrazivého počasí. Sušičtí hráči se bezprostředně před utkáním vrátili z kondičního soustředění na šumavském Srní soustředění a hráči Nýrska stále častěji rychlými protiútoky začali ohrožovat a tak padesátka přítomných diváků byla zvědava na to, jak se z touto skutečností sušičtí hráči dokáží vyrovnat.Začátek utkání byl v režii sušických, kdy dokázali dostat nýrské hráče pod tlak a důsledkem toho bylo několik gólových šancí. Využít však dokázali pouze jednu, kdy centr Melky našel "na penaltě" zcela volného Sládka a ten v tváří v tvář nýrskému gólmanovi nezaváhal.Po půlhodině se hra vyrovnala a šest minut před poločasovou přestávkou se radovali nýrští hráči když ukázkový brejk dokázal zužitkovat Šlehofer.

Po změně stran se na sušických přece jen začala projevovat únava z náročného sušickou branku. Ale žádnou ze svých šancí nedokázali přetavit ve vedoucí gól.Poslední čtvrtina utkání byla, k překvapení všech přítomných, opět pod taktovkou sušických, ale ani oni nedokázali svou snahu korunovat vítězným gólem. A když dvě výborné šance Josefa Sládka zkončili mimo tyče a nádherná střela Marka Budila na břevně nýrské branky, zrodila se první remíza turnaje.

Sestavy:

SKP Okula  NÝRSKO:  Jiří Vaverka, Jiří Smolík, Lukáš Bošek, Tomáš Vacovský, Tomáš Valenta (K), Rostislav Šteiner, Martin  Šlefoher, Luboš Kájínek, Kamil Presl, Tadeáš Kohout, Lukáš Korschinský - střídali: Josef Halánek, Milan Flor a Pavel Holobradý 

TJ  SUŠICE :  František Míček, Jiří Bešta, Martin Kalný, Tomáš Marek, Marek Budil, František Hrach (K), Jiří Kysilka,   Josef Sládek, Jakub Melka, Martin Kotrba, Ladislav Junek - střídali: Tomáš Mužík, Tomáš Klíma a   Kamil Rendl.

Branky: 19.  Josef Sládek     -  39.  Martin Šlehofer. ŽK:  1:0. Rozhodčí Josef Abraham. Diváků: 50.

 

OHLASY K UTKÁNÍ

 

 Trenér  Sušice František Melka :“ K utkání jsme přijeli rovnou ze soustředění.  Měl jsem dnes oprávněné obavy z toho, že kluci po těžkém víkendu nebudou stačit nasazenému tempu, ale je vidět, že jsme ve fyzické přípravě postoupili o kus dopředu a nyní již začneme pracovat na vyloženě fotbalových věcech. Zápas jako takový se pro nás vyvíjel dobře, kdy jsme vedli po brance J. Sládka, jenže během utkání jsme si vzali až příliš velké sousto s aktivním presinkem a soupeř nás za naši útočnou odvahu potrestal.

Během druhého poločasu nás podržel svými zákroky F. Míček v brance a na konci utkání jsem byli opět celkem aktivní, ale z několika slibných příležitostí jsme již branku nevstřelili. Celkově jsem spokojen s nasazením hráčů v utkání, ovšem stále máme co zlepšovat v herní disciplíně.“

 

 

Trenér Okuly Nýrsko Karel Kalivoda :

„Typicky přípravný zápas domácí po náročném soustředění, naše mužstvo po tvrdém patečním tréninku kdy se scházíme v největším počtu, proto tréninky jsou nejnáročnější. Přes veškerou únavu si myslím, že utkání mělo dobrou úroveň. Domácí měli více ze hry, my spoléhali na rychlé brejky. Po zaváhání naší obrany, kde opět zkouším hráče z našeho dorostu, šli domácí zaslouženě do vedení, kdy jsme nechali zcela volného Josefa Sládka a ten se ve vápně nemýlil. Po vyrovnání hry v druhé části první půle jsme po přímčaré akci z levého křídla vyrovnali Šlehoferem. Akce se přelévaly ze strany na stranu, ale bez vážnějšího zakončení. Byl jsem spokojen se zapojením mladého hráče Kohouta Tadeáše ročník 93, který tváří tvář sice nevyzrál na domácího golmana, přesto byl velmi aktivní a v zápase se ukázal v dobrém světle. Domácí musím pochválit za korektní hru. Kdy za celý zápas byl jediný nebezpečný faul a to naším hráčem na vedoucího mužstva domácích Václava Nauše / uklouznutí za postraní čarou/. Vyzdvihnout z domácích musím stopera Kalného hraje jak se říká od podlahy, s velkým přehledem na jeho mládí. Tato pozice nám po přerušení hráčské činnosti  Jirky Malého velmi chybí. S turnajem jsem spokojen, plní svůj účel. Domácím přeji, aby uspěli v jarních bojích a postoupili do nejvyšší krajské soutěže. Naším cílem je zabudovat do našeho kádru naše další mladé odchovance, kde jinde se mohou ukázat než na takovém turnaji.“

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku