Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Příznivci SK Slávie Praha sněmovali v Klatovech

Příznivci a fandové SK Slávie Praha  sněmovali v Klatovech

V sobotu 30.ledna se v restauraci Hotelu Beránek v Klatovech se konala valná hromada fandů a příznivců SK Slávie Praha. Zaplněný sál  byl dějištěm obnovené klatovské odbočky „sešívaných“.

PŘÍZNIVCI  SK SLÁVIE PRAHA SCHŮZOVALI V KLATOVECH

Valné hromady se zúčastnili jako hosté zástupce  Odboru přátel Slávie  z Edenu  Jan Čapek  a tvůrce Černobílých listů a I.místopředseda FO-OP SK Slávie  RNDr. Michal Dobiáš a přátele z družebního odbor přátel Odbočka Žilov. Součastně  Milan Zajíček omluvil z pracovních důvodů neúčast  tiskového mluvčího fotbalového klubu SK Slávie Praha pana Zlámala , který na podzim právě do Klatov přivezl Pohár určený pro mistra ligy. Jelikož Slávie v den konání VH hrála utkání s Jabloncem sešlo i z plánované návštěvy pana Zlámala a brankáře Vaniaka který s tím měl do Klatovy navštívit.

 

Klatovská pobočka vznikla již v roce 1965 a je tudíž jednou z nejstarších v republice. Silná členská základna brzy po svém založení si bylo vidět. Nejvýrazněji se do podvědomí veřejnosti Odbor přátel Slávie Praha zapsal tradičním pořádáním Mikulášské zábavy a získané prostředky byly převážně využívány na zájezdy na utkání oblíbenců červenobílých dresů a spojené s dalším kulturním programem.  V této tradici se pokračovalo až plných třicet let a počátkem devadesátých let měla pobočka 92 členů. Postupně ale členové ubývali a to vyvrcholilo v roce 1997 ukončením činnosti odbočky v Klatovech.

Zásluhou pana Milana Zajíčka se odbočku podařilo znovu obnovit.Naposledy se účastníci valné hromady setkali 12.září  na ustanovující schůzi . Na ní byl zvolen předseda odbočky Jaroslav Junek, I místopředsedou byl odhlasován pan Zajíček a druhým místopředsedou pan Flosman, členem výboru je dále pan Josef Vaněk a hospodářka paní Miluše Kadlecová.  Největší informace o činnosti pobočky jsou dostupné dosud Na Zastávce u pana Holého. Mimo to má klatovská pobočka své vývěsní skříňky které jsou minimálně dvakrát do měsíce aktualizované. Zatím jsou tyto skříňky dvě . Jedna je na trafice ve vestibulu železničního nádraží v Klatovech a druhá je v Klatovech v ulici Kpt. Jaroše poblíže obchodu pana Jílka na domu čp. 48. Třetí skříňka bude umístěna v Lubech na bistru  člena pobočky Tomáše Strnada. Jak uvedl pan Zajíček, pobočka FO-OP SK Slávie usiluje ještě o zřízení čtvrté skříňky  v Klatovech a o jejím umístění bude veřejnost informována. Díky pochopení starosty města Strážov pana Ing. Jana Pavláska  bude mít o Strážov svojí skříňku.  Vzhledem k tomu, že právě Strážov se stal se svými 22 členy(a další se ještě hlásí) baštou příznivců Slávie. Z tohoto důvodu se výhledově předpokládá  , že by právě ve Strážově se konalo některé z výjezdních zasedání klatovské  odbočky Odboru přátel . Mimo Strážova jsou v odbočce i další bydlící mimo Klatovy  jako např. z Kolince, z Přeštic apod. To jen potvrzuje plány do budoucna, že by se Klatovy staly centrem slávistů v Pošumaví.

V roce 2010 se klatovská pobočka chce aktivně  zúčastnit třech  hlavních akcí. S nově sestaveným fotbalovým týmem se poprvé představit na turnaji v malé kopané pořádaného odbočkou Slávie Žilov  který se bude hrát na hřišti v Uněšově. Dále v Rožďalovicích u Poděbrad na celostátním turnaji odboček a v neposlední řadě i  startem na turnaji  v Kydlinech.

Mimo pravidelné schůzové činnosti  chtějí příznivci Slávie zorganizovat společnou návštěvu některých vyhraných utkání autobusem. Vše se bude odvíjet od dalšího zájmu z řad členů.  O tom všem se bude své přátele z odbočky OP SK Slávie informovat na nově připravovaných webových stránkách    www.slavie-klatovy.cz .

Statutární místopředseda FO-OP Slávia Praha Michal Dobiáš ve svém vystoupení hovořil o činnosti dalších 50 odboček příznivců sešívaných v ČR. Vedle Žilovce a Klatov se v našem kraji sdružují Slávisté v Rokycanech. Pro informovanost svých členů se vydává bulletin Červenobílé listy . Mimo to má Odbor přátel  vlastní webové stránky www.fo-slavie.cz. Na těchto stránkách je velký prostor věnován historii Slávie  a na další sporty a další perličky z činnosti klubu.Poděkoval za součastnou aktivitu Klatovanů a vyslovil přesvědčení, že se i nadále v takovém počtu a v takové pozitivní náladě při různých dalších akcí setkávat.

Baštou odbočky je Strážov odkud je 22 členů . V  součastnici má 52 členů a jak se ukázalo na jednání VH začíná počet členů stoupat. Přispět by k tomu mělo plánované zřízení vývěsních skříněk. Pro lepší   informovanost nejen svých členů ale dalších sportovních příznivců připravují vlastní webové stránky odbočky SK Slávie v Klatovech.

Nyní na činnost svých předchůdců v Klatovech opět příznivci sešívaných navázali. Přejme jim, aby jim to vydrželo nejméně tak dlouho jako tomu bylo na první pokus. Valná hromada Slávistů probíhala v přátelské atmosféře. Odbočka SK Slávie Praha v Klatovech  má pro další období smělé plány a chtěla do budoucnosti být centrem pro příznivce a fandů tohoto klubu ze širokého okolí. Přejme , aby součastný elán příznivcům  sešívaných vydržel co nejdéle.             

                

Další foto zu VH Odboru SK Slávie Praha  ZDE

  

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku