Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
O POHÁR STAROSTY MĚSTA SUŠICE

O POHÁR STAROSTY MĚSTA SUŠICE

V sobotu bylo odehráno v Sušici kompletní první kolo fotbalového zimního turnaje mužů . Tentokráte je třeba pochválit domácí pořadatele, kterým se  i přes velké výkyvy v počasí v průběhu tohoto týdne podařilo udělat maximum pro to , aby trávník III. generace byl co nejlépe pro sobotní turnajová klání  připraven. Důkazem toho, že se jim to podařilo je u kolonky počtu zranění hráčů po prvním kole nula. Je to i zásluhou ohleduplné hry  hráčů všech týmů a rozhodčích kteří tyto zápasy řídili. V pořadí třetí duel Nepomuk –Horažďovice byl poprvé odehrán v rámci turnaje za umělého osvětlení . Pod reflektory byli úspěšnější střelecky produktivnější svěřenci  trenéra Boltíka.

 

Klatovy – Nýrsko  3 : 1 (3 : 0)

O výsledku úvodního zápasu sobotního prvního kola rozhodl začátek zápasu. Klatovy již v osmé minutě vedly o dvě branky . Po té když  ve 26.minutě nová hráčská akvizice týmu z města Pod Černou věží Petr Hovorka zvýšil na 3:0 ,klatovská obrana na čele s navrátilcem Standou Vítovcem si  zasloužené vítězství pohlídala.

Branky : 5. Matějka Jiří, 8. Bouberle  , 26. Hovorka Petr – 56. Presl Kamil. Rozhodčí: Brůha .Diváků: 40.

Sestavy :

Klatovy: J. Herman – L. Homolka, A. Bouberle, S. Vítovec, V. Hovorka – M. Meszáros, J. Ježek, Z. Toman, P. Hovorka – J. Matějka, L. Voráček . Střídali : J. Votípka, D. Matějka, M. Frous.

SKP Okula Nýrsko: J. Vaverka – J. Smolík, T. Vacovský, L. Bošek, T. Valenta – R. Šteiner, M. Šlehofer, J. Lehečka, K. Presl – L. Korschinský, L. Kajínek . Střídali :  M. Flor, J. Kitscuel, T. Rubáš.

Ohlasy k utkání

Kalivoda Karel (trenér Okuly Nýrsko): „ Je  to pro toto období klasická  herní příprava na náročném , ale hratelném terénu a co je  důležité, že se  nikdo z hráčů nezranil. Soupeř na tu naši úroveň byl kvalitní, takže si myslím, že utkání splnilo účel. Pro mne byl zápas důležitý v tom, že jsem získal spoustu poznatků ze hry, neboť mám v týmu hodně mladých kluků kterým chybějí zkušenosti . Kondičně si to kluci  odjezdili a ke konci bych řekl, že jsme byli lepší než náš soupeř, takže i toto je pro mne pozitivní zjištění. Oproti podzimu jsem do kádru zařadil další naše dorostence . My s jinými hráči než s vlastními nehrajeme a  v tom chci v klubu pokračovat. Tréninkovém procesu všichni i zařazení hráči jsou po zdravotní stránce mimo Bastla  který laboruje již tři měsíce se zraněným kotníkem  v pořádku. Trénujeme třikrát v týdnu z toho jednou v hale. Mimo účasti na turnaji zde v Sušici ještě sehrajeme navíc krajský pohár ve Svéradicích a v plánu máme ještě jeden přípravný zápas těsně před zahájením jarní mistrovské sezóny“.

 

Karol Žák (trenér TJ Klatovy): „  V utkání jsem byl spokojen s průběhem prvního poločasu která byla z naší  strany výborná s několika hezkými kombinačními akcemi. Podařil se nám vstup do zápasu, když jsem již v osmé minutě získali dvoubrankový náskok.  Po prostřídání v druhý půli a změnách na třech postech  to již herně bylo o něčem jiném.  Soupeř přidal na důraze a v závěru měl i více ze hry.Co se týká hráčského kádru tak v součastné době zkoušíme některé hráče jako Petra Hovorku ze Strakonic, dále Lukáše Homolku z Klovče, Michala Frouse z Týnce . Dále se nám vrátil z Německa Standa Vítovec a v jednání je i návrat Jirky Matějky.

 

DALŠÍ FOTO Z UTKÁNÍ   Z D E

Strážov – Sušice  0 : 1 (0 : 0)

Lukáš Helm

Třetí lednovou neděli byl prvním kolem rozehrán turnaj na umělé trávě v Sušice. v druhém zápase prvního kola na sebe narazili účastníci 1.A třídy, a to Sušice a Strážov.

Strážov vstoupil do zápasu s jistou dávkou respektu k soupeři z čela tabulky 1.A třídy, terénu a také i balonu, který si hráči Strážova po Novém roce měli možnost osahat poprvé. Sušice tak od prvních minut byla aktivnějším týmem. Hrou krátkých přihrávek držela častěji míč na svých kopačkách a sušičtí hráči dobře kombinovali ve středu hřiště. Jejich snaha o steč strážovské branky však po hříchu končila povětšinou před pokutovým územím hostí ve skrumáži těl a nebo nepřesným centrem. Přesto si několik slibných šancí hráči domácího celku vytvořili. Tu největší prohospodařil nikým neatakovaný Sládek, který v dobré pozici trefil pouze tyč Javorského branky. Do několika střeleckých šancí se dostali i hráči Strážova, ty však byly pramálo nebezpečné.

Do druhé půle Sušice evidentně ve snaze posílit útočné snažení změnila taktiku. Snažila se hrát hluboký presink na půlce soupeře, čímž se ale pro hráče Strážova otvíraly skulinky, místy i skuliny v sušické defenzivě pro rychlé protiútoky. Hra se tak přelévala z jedné strany na druhou a Strážov začínal být čím dál tím víc nebezpečný v koncovce. Velkou šanci otevřít účet zápasu měl Janka, ale minul odkrytou branku. naopak v 70. minutě na druhé straně po krásné akci z křídla si ve vápně přes svého strážce Michela udělal prostor Sládek. A napodruhé nedal Javorskému šanci. Strážovští však nesložili zbraně a i po příchodu Antonovicse na hřiště zaměstnávali obranu domácích nebezpečnými výpady. největší šance spálil Tomáš Matějky při samostatném průniku před bránu, aby za chvíli na to jeho bratr Václav matějka orazítkoval z trestného kopu tyč. Nicméně i tak zůstal po devadesáti minutách výsledek takový jako v minutě sedmdesáté. Z vítězství 1:0 se tedy radovala Sušice.

Branka : 63. Sládek Josef. ŽK: 0 : 2. Rozhodčí: Cihlář Jan. Diváků: 50.

Sestavy :

SK Kovodružstvo Strážov: M. Javorský – J. Michel, M. Chaluš, L. Helm, V. Čížek – P. Presl, V. Matějka, Z. Vítovec, L. Janka – T. Matějka, J. Franc . Střídali : V. Janda, K. Kalista, J. Čeleda, A. Antonovics.

TJ Sušice: F. Míček – J. Bešta, M. Kalný, J. Farták, L. Marek – M. Budil, F. Hrach, J. Kiselka, J. Sládek – J. Melka, L. Junek . Střídali : P. Čížek, M. Kotrba, M. Bachroň, K. Rendl.

Ohlasy k utkání

František Melka(trenér TJ Sušice) : „První poločas jsme podle mého názoru měli herní převahu, ovšem branku se nám vstřelit nepodařilo. Největší šanci měl Pepík Sládek, ale v přímém souboji s brankářem nastřelil jenom tyč.Druhý poločas jsme chtěli strhnout vítězství na svoji stranu, jenže jsme nebránili tak zodpovědně jak bychom měli a soupeř nás za to mohl potrestat. Naštěstí jsme to přestáli bez obdržené branky a nám naopak zajistil vítězství Josef Sládek.“

 

 

 

 

Petr Presl (Strážov) : „Náš úvodní zápas v turnaji přinesl podle očekávání zpočátku nervozitu na našich kopačkách, plynoucí z nerozehranosti, ale postupem času se náš projev zlepšoval. Problém s pohybem na promrzlém povrchu měli hráči obou mužstev, ale vcelku se  s touto situací vypořádali hráči dobře a hlavně pak bez zranění.Samotné utkání přineslo poměrně slušnou hru , kdy taktovku střídavě držely oba celky.

Ve druhé části hry domácí dokázali vstřelit vítěznou branku a nám se bohužel nedařilo proměnit některé velmi dobré šance ke skórování, z nichž největší zahodil po pěkném průniku středem hřiště a kličce brankáři domácích T.Matějka. Průběhu utkání by asi více slušela remíza, ale v této fázi nejde až tolik o výsledky.“

 

                    

Lukáš Helm (asistent trenéra Strážova): " Myslím, že dnešní zápas a celý turnaj přinese do naší přípravy přesně to potřebné a důležité. I přes výsledek jsem s dnešním zápasem a výkonem kluků opravdu spokojen. Je pravda, že potřebujeme zapracovat na kondici a herních činnostech. Přesto si myslím, že jsme se v prvním zápase prezentovali slušným výkonem, k čemuž nám jistě pomohl i kvalitní a slušně hrající soupeř. Velmi mile mě v zápase překvapil Janka, střídající Antonovics i tradičně bezchybný Čížek. Každopádně celkový účet tohoto turnaje budeme uzavírat až na jeho konci."

 

 

 

 

DALŠÍ FOTO Z UTKÁNÍ   Z D E

Nepomuk – Horažďovice   2 : 0 (1 : 0)

Horažďovičtí  po většinu zápasu byli aktivnější. Měli častěji míč na svých kopačkách, vypracovali si i řadu brankových příležitostí, ale velkou překážkou jim byl výborný strážce svatyně  Nepomuku.

Branky:  11. Ptáček Radek, 69. Vosyka Jakub. Rozhodčí: Bošek Petr. ŽK: 1 : 0.

Sestavy :

FK Nepomuk: P. Wallcufels – J. Ticháček, J. Kozák, L. Šindelář, M. Švec – P. Racek, P. Ptáček, J. Vosyka, V. Švec – J. Kalabza, M. Baran( M. Baran, J. Brož, M. Baroch).

FK Horažďovice: J. Kozlík – M. Šedivý, J. Sova, P. Mičkal, J. Mirvald – M. Šafanda, J. Nauš, O. Stulík, J. Cihlář – T. Jůda, J. Dytrt . Střídali : J. Sova, J. Jiřík, M. Forman, J. Janouškovec, D. Macoun).

 Ohlasy k utkání

 Trenér Jan Boltík (trenér FK Nepomuk). „ Přestože se jednalo o první herní přípravu byl jsem mile překvapen zejména v prvním poločase poměrně kvalitní hrou ze strany obou týmů.V první půli si obě strany vytvořily několik brankových příležitostí. Nám se podařilo využít jednu ze standardních situací v 11.minutě Ptáčkem k otevření skóre. Na tom, že jsme neinkasovali ani jedinou branku má velký podíl brankář Wallfent, který nás několika skvělými zákroky podržel.  Přestože se hrálo oboustranně velmi slušně po přestávce se nám bohužel zranil Ptáček a to bylo pro nás velké oslabení. Soupeř na rozdíl od nás ještě prostřídal další hráče  a po přestávce nás přehrával ve středu hřiště  a daleko lépe ve na tomto povrchu hřiště pohyboval. I když měly Horažďovice více ze hry naše obrana udržela čisté konto. My jsme hrozili z brejků a jeden z nich Vosyka proměnil ve druhý gól a tentýž hráč ještě nastřelit tyč.  Myslím si, že zápas předčil moje očekávání , neboť jsem nepředpokládal takový to výkon ani výsledek. Ten je pro nás povzbuzením do další přípravy. Zatím mne trápí, že v součastné době disponuji a trénuji s velmi úzkým kádrem. Do zahájení soutěží ne ještě prostor se s tímto stavem vypořádat. “

   Luboš Vašica  (trenér FK Horažďovice) : „ Po celý průběh tohoto duelu jsme byli herně  aktivnější . Od úvodních minut  se nám podařilo rozehrát se soupeřem dobrou partii , kdy se nám podařilo několik pěkných kombinačních akcí zejména po pravé straně. Škoda, že jsme po chybě obrany a následném faulu inkasovali branku   z trestného kopu. V dalším průběhu první půle i přes aktivní útočnou hru se nám nepodařilo dobře chytajícího gólmana Nepomuku překonat. Druhá půle se hrála již podle našich not , ale z útočné hry která se odehrávala kolem vápna soupeře jsme nic nevytěžili. Obraně Nepomuku jsme jejich úlohu  ulehčili tím, že většina našich akcí na rozdíl od první půle šla středem hřiště a přes zhuštěný prostor jsme se těžko dostávali k úspěšnému zakončení . Na brejky hrající Nepomuk Vosykou své vedení ještě pojistil druhým gólem z kopačky šikovného Vosyky. Po dvou odehraných zápasech jsme sice nezískali ani bod a nedali ani branku, ale i přesto mne těší jeden pozitivní poznatek. Naši hráči i pátý den kdy absolvují  zápasy v rámci tohoto turnaje vydrží absolvovat utkání ve velmi dobrém tempu . Jako  jeden z mála týmů z krajského přeboru trénujeme s velkou zátěží v měsíci lednu hrubou přípravu  čtyřikrát týdně   a z toho bychom měli v dalším období těžit. “

 

DALŠÍ FOTO Z UTKÁNÍ   Z D E

 

 

 

 

 

V tabulce není započítán výsledek předehrávaného utkání 5.kola Sušice – Ho





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku