Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Vesnický fotbalový klub z Chanovic již dvacet let patří mezi nejlepší v kraji


Vesnický  fotbalový klub z Chanovic  již dvacet let patří  mezi nejlepší  v kraji

 


S tak úspěšnou bilancí  vesnické tělovýchovné  jednoty  Chanosu Chanovice se nemůže pochlubit žádný  z klubů na  fotbalové mapě Plzeňského kraje.  Chanovičtí fotbalisté již dvacet let úspěšně  kráčí ve šlépějích  sousedních Svéradic. Tam  se sice ve fotbalové  historii mohou pochlubit účastí   ve II.lize , ale primátem nepřetržitého startu v KP  svého nejbližšího fotbalového rivala je přesto Chanovice trumfly! V historii obou klubů Chanovic a Svéradic  se najde mimo jiné společné jedno jméno František Pavlovský, který v obou klubech působil a výrazným způsobem se zapsal do jejich činnosti .Na jeho památku pořádají  každoročně populární Memoriál Františka Pavlovského.

Chanovice jsem si jako místo další schůzky s funkcionáři klubů  nevybral náhodně. Jednak Chanovice jsou A týmem zastoupeny v nejvyšší krajské soutěži a jednak jsem chtěl blíže se seznámit po Lubech, Horažďovicích a Sušici s činností  skutečně venkovského klubu. Chanovice byly často místem kam jsem jako zástupce bývalého OV ČSTV(nyní PSS Klatovy ) a Okresního fotbalového svazu Klatovy v období 1976 – 1990 byl delegován na pravidelné Výroční členské schůze (předchůdce součastných valných hromad ) . Chanovická tělovýchova převážně prezentovaná činností fotbalového klubu mi proto není neznámá . Rád jsem se do těchto míst vracel jako bývalý aktivní arbitr, nebo později jako delegát P KFS . Přestože v den návštěvy bylo počasí doslova zimní, sněžilo a teploměr ukazoval pod nulu neodolal jsem a před schůzkou s funkcionáři klubu jsem zavítal do míst mne dobře známých , do sportovního areálu a pořídil několik fotografií  . Ty společně z foto ze schůzky si mohou návštěvníci  webových stránek prohlídnout .

Foto klikněte  Z D E

 

 Tradičně každoročně Chanovice pořájí nebo se podílí na uspořádání Memoriálu F.Pavlovského, nyní Memoriálu F.Pavlovského a J. Smitky. Ten letošní se hrál  ve Svéradicích.

  

 Se stručnou historií janovického fotbalu nás seznámil sekretář  Jiří Štěrba : „ Fotbal se v Chanovicích hrál již  ve dvacátých letech minulého století. Počátky organizované kopané v Chanovicích jsou spjaty především s místním dřevozpracujícím podnikem a s jeho tehdejším vedením, bratry Františkem a Stanislavem Pavlovskými, dalšími zaměstnanci podniku a fotbalovými nadšenci z obce. Hlavní hybnou silou oddílu byl František Pavlovský. Pravidelná soutěž v Chanovicích chyběla. Proto největší fotbalový nadšenci pod vedením bratrů Pavlovských, založili v roce 1974 sportovní klub TJ Pozemní stavby Chanovice. To klub přihlásil do soutěže družstvo žáků. V roce 1984 bylo do soutěže prvně přihlášeno družstvo mužů. Po dvou letech se podařil postup do okresního přeboru a s muži se začalo cíleně pracovat. Pod vedením trenéra Miroslava Augustina tento tým postupovalo každý rok o soutěž výš. Po vítězství v 1.A třídě v roce 1989 se podařilo postoupit do  nejvyšší krajské soutěže v Západočeském kraji. Od této doby  19 let jsou Chanovice pravidelným účastníkem krajského přeboru . Jen na jeden rok v sezoně 2004/2005 byl start v KP přerušen . V tomto soutěžním období po získání titulu krajského přeborníka si Zahrál Chanos divizi ze které ale po jednoročním působením sestoupil. Na počátku devadesátých let se podařilo utvořit družstvo složený z ze začínajících fotbalových nadějí  v kategorii přípravek , které klubu  dělají radost dodnes“ V historii chanovické kopané  oblékalo dres  „A“týmu   několik vynikajících hráčů s ligovými i reprezentačními zkušenostmi z ligové Viktorie Plzeň  jako např.  František Plass, Karel Suss, Antonín Dvořák, Eduard Kubata a další.“

 

Neutěšený stav ve kterém se nejen z důvodu ekonomické  krize nachází celý český fotbal  se bezprostředně musí dotknout svým způsobem každého klubu . Výjimkou není Chanos Chanovice kde balancoval „A“ tým mužů ne sice na hraně ekonomické, ale na hraně výkonnostní. Funkcionáři klubu věří, že to nejhorší období mají za sebou.  Bylo tomu vloni na podzim , kdy zcela A tým v KP propadl  a po podzimu v tabulce  přezimoval na předposledním místě ! Do jarní přípravy vyrukovaly Chanovice s novým trenérem Karlem Krejčím s jasným cílem , zachránit pro Chanovice krajský přebor  a ten se také podařilo splnit.  Letos na jaře  Chanos   ke 12 bodům z podzimu přidal dalších 27  získaných na jaře a skončil v ročníku 2008/09 na 11.místě .

V restauraci KD v Chanovicích jsem se sešel s funkcionáři Chanosu zleva: Václav Štrobl(předseda), Jiří Štěrba(sekretář), Miroslav Rambousek(manažer a asistent trenéra "A" týmu.

Po jarní sezóně  došlo k další stabilizaci a posilnění kádru   kterému se dávaly velmi dobré vyhlídky do nového ročníku. Před zahájením nového ročníku  trenér Karel Krejčí prohlásil: „Se sestavou pro podzim jsem velice spokojený, a když budou všichni zdraví, tak ten základní kádr by měl být velice silný“.

 

 Tým Chanosu Chanovice A  těsně před zahájením podziomní části nového ročníku při Memoriálu F.Pavlovského a J.Smitky ve Svéradicích  byl sebevědomý a jeho kvalitní  složení dávalo záruku, že se bude ucházet o umístnění v první polovině tabulky.

 

Očekávání v úspěšné podzimní výsledky se pomyslně zatřáslo s kvalitním kolektivem po odehrání prvního kola kdy náhle od týmu odešel „za lepším“ jarní zachránce  Chanovic  trenér Karel Krejčí , když  neodolal nabídkám divizního plzeňského Senca. Vedení klubu se podařilo rychle sehnat na post trenérské jedničky klubu zkušeného kouče  Vladimíra Lešetikého . Tento trenér se zapsal do historie fotbalu v kraji tím, že pod jeho vedením vyhrál Holýšov krajský přebor a postoupil do divize. Úvod  KP spíše potvrdil také varování  Karla Krejčího který připomněl nepříznivé podzimní vylosování Chanosu , neboť ze čtyř kol třikrát hrál venku : „ Začátek je velmi důležitý a kdyby kluci prohráli třikrát čtyřikrát za sebou, byl by to pro ně velký psychický tlak“.  Toto se bohužel potvrdilo a Chanovice po třech kolech  nezískaly ani bod a byly v tabulce poslední !

Obrat k lepšímu znamenalo vítězství v derby v Klatovech kde vyhrály Chanovice 5 : 0, následně získaly šťastné body v dalším derby v Horažďovicích  a dvě  výhry doma s  Bolevcem, ale zejména s lídrem tabulky s  Toškovem  znamenaly naši neúspěšnější podzimní sérii řekl na adresu   výsledků mužů v krajském přeboru asistent trenéra a manažer  Chanovic Miroslav Rambousek . „ Stejně tak jako jsme špatně na podzim začali tak stejně tak neúspěšně jsme  neúspěšně podzim zakončili. Prohra na hřišti vedoucích Rokycanech ještě tolik nebolela jako prohra doma s plzeňským Rapidem, který dohrával o devíti a přesto získal u nás tři body“. Chanovický manažer  vidí  hlavní důvody nesplnění očekávaných podzimních výsledků „A“ týmu v krajském přeboru v nutnosti improvizace   v sestavě na klíčových místech v obraně . „Stopérská dvojice Hnídek-Pícka nám chyběla v jedné třetině odehraných zápasů a to se muselo zejména v obranné činnosti na hřištích soupeřů výrazně projevit“. Typickým příkladem toho byl zápas ve Stříbře kde nechyběla nejen tato stoperská dvojice, ale ještě další tři hráči základní sestavy a přesto jsme tento duel prohráli těsně 1:0.  A takových utkání bylo na podzim několik.“

Konečné podzimní 10.místo  se ziskem devatenácti bodů  je jen o jeden stupínek lepší než umístění Chanovic v KP v konečné tabulce ročníku 2008/09 . Z jednotlivců odehráli plný počet 15 utkání(v závorce jsou uvedeny odehrané minuty) dva hráči Čadek (1330) a Lukáš Černohorský(1314) , 14 utkání mají na svém kontě V. Beránek (1240 minut), Horváth (1167) a  Ticháček (1003), 11 utkání odehráli Jarolím(970) Polena  Michal (987) a Sosový(808), 10  zápasů mají na podzim  svém kontě startů v KP Pícka(877), Hníkde(827), Kislinger(695),. Další hráči nastoupili a odehráli v novém ročníku první číslo počet utkání, druhé v závorce počet minut: Holý 8)700), Zelenka 7(522), Dytrt 6(486), Kubeček 6(108), Patsch 5(366), Zdeněk 5(419) atd. Celkem  obléklo chanovický dres v krajském přeboru na podzim 22 hráčů.

  

Jak jsem se již v úvodní části tohoto článku zmínil  v Chanovicích zavládla s podzimním umístěním prvního mužstva mužů  velká nespokojenost . To také potvrdila slova součastného předsedy Chanosu Chanovice Václava Šobra .

Máme mačaft  sestavený tak, že s jeho kvalitou nechceme rozhodně skončit na jaře trak, jak tomu bylo na podzim.  O postupu do divize  se jasné, že si to budou mezi sebou rozdávat jiné týmy které aspirují na čelo tabulky. I když  po ekonomické stránce jsem na tom jako klub velmi slušně  vyšší soutěž  klade také vyšší nároky nejen na finance, ale také na hráčské kvality. Když se podíváme jak vypadá celkově krajský fotbal účastí v divizi a oblámeme se zpět jak dopadly ty týmy které tam z kraje postoupily jen potvrzuje fakt, že úroveň fotbalu v kraji šla rapidně dolu.  V každém případě  se musíme u nás v klubu postarat o to, aby mančaft který budeme mít pro jaro připravený byl na tom kvalitativně , ale i morálně tak, aby mohl realizovat náš cíl skončit v tabulce od čtvrtého do šestého  místa. To je náš cíl a myslím si, že by na to mančaft měl mít .“

  Při hodnocení sportovních výsledků A týmu se chanovický  předseda se zmínil o změně na trenérském postu. „Měli jsme trošku zamotanou hlavu s trenéry, kdy po prvním kole odešel Karel Krejčí. Žádná prodleva v tomto naštěstí nevznikla a tuto situaci jsme v klubu vyřešili velmi rychle. Získali jsme dobrého trenéra kterého hráči ihned začali brát . Tato změna  se hráčů prakticky vůbec nedotkla a neměla vliv na jejich výsledky Po trenérské stránce na podzim do bylo všechno zcela v pořádku.   Aby tomu bylo tak i nadále , ihned po skončení sezóny, kdy se rozhodl Lešetický k návratu do Holýšova    začali jsme jednat a  podařilo se nám angažovat nového trenéra . Jsme rádi že k týmu přijde nová tvář a od zahájení zimní přípravy převezme naše áčko mužů Libor Žák ze Strakonic. Do našeho klubu přišel z Domažlic  které na podzim vedl v divizi a kde z osobních důvodů svoji trenérskou práci ukončil. V součastné době se naše činnost točí kolem zabezpečení hráčů kteří by měli být k dispozici novému trenérovi od 7.1. kdy začne jejich zimní příprava.“

V další části rozhovoru chanovický předseda hovořil o materiálním a technickém zabezpečení klubu a zázemí pro hráče i diváky. „Získali jsem nového správce hřiště  a   v našem sportovním areálu proběhlo mnoho akcí  spojená s jeho údržbou a vylepšením prostředí pro hráče a naše diváky. Nový nátěr dostaly kabiny, zábradlí, zakoupili jsme novou pračku, došlo k úpravě kotelny, vybudoval se nový přístřešek na palivo a položila se nová zámková dlažba. V tomto roce jsem rovněž zakoupili novou sekačku  neboť dochází k navýšení prostorů k sečení nejen hrací plochy, ale rovněž celého okolí  areálu které doznalo velkých  změn. Ještě zbývá upevnění výměna na nové sítě  prostoru za oběma brankami“ .

 

Před výkonným výborem klubu který pracuje ve složení:  předseda Šobr Václav, místopředseda Salák Karel, sekretář Štěrba Jiří, členové Pavlovský Stanislav, Brejcha Václav, Pavlovský František stojí v nejbližším období a to do zahájení jarní části soutěží  úkol uspořádání  valné hromady. „Na této VH bychom chtěli členy Chanosu  seznámit se stavem situace a to ať už je to sportovní stránce či ekonomické a s celkovým zázemím fotbalu v našem klubu. Je třeba o všem o čem jsem nastínil mluvit, uvést věci na správnou míru  a umožnit tím i veřejnou kontrolu určité vize kterou navrhneme VH ke schválení. Dále počítáme, že se budeme moci ve výboru opřít o podporu i zkušenosti dlouholetého předsedy Stanislava Pavlovského. “

 Na  pořad diskuze o fotbale v Chanovicích se dostala i budoucnost činnosti mládežnických družstev. V součastné době má místní fotbalový klub v činnosti mimo dvou družstev mužů i dva mládežnické týmy straší přípravku a starší žáky.  Situace je všeobecně vzhledem k populaci  stále složitější a je jinak je tomu i v Chanovicích. A jaký má pohled na práci s mládeží Václav Šobr ? „Práce s mládeží je třeba  a z pohledu dalšího vývoje fotbalu je nezbytně nutná. Na tom se určitě shodneme všichni. Fotbal byl, je určitě bude a tudíž ho někdo musí kopat  a tedy musí být i mládež. Někde se noví hráči musí naučit hrát, ale také využívat svůj volný čas a fotbal je hra která stále přitahuje další zájemce nejen mezi chlapci ale stále více zájemců o tento sport je i mezi děvčaty.  Je třeba ale říci, že ve výchově mládeže nastala v našem fotbale po roce 1990  velká černá díra. Důvodů je mnoho a není našim cílem po nich nyní pátrat. My si v klubu velmi dobře uvědomujeme , že výchova nových fotbalových talentů je nutná, ale otázkou je zda je v možnostech klubu toto realizovat. Populace u nás není taková , aby zejména ve vesnických klubech  mohl každý fotbalový klub tento úkol realizovat. Jinak řečeno, u nás v klubu se nejedná o prostředky, ale o dostatek hráčů tak, abychom je mohli  vychovávat a pravidelně se s nimi účastnit mistrovských soutěží. “

  Se stavem úrovně  mládeže se také odráží celková úroveň fotbalu v našem kraji. Při diskuzi o mládežnickém fotbale jsem se dostali k soutěžím  dospělých v Plzeňském kraji.Trouvám si tvrdit, že té vůbec nepřispívá systém sestupů a postupů . Platí to zejména u 1.A třídy. V této soutěži a potažmo i v krajském přeboru dochází k značnému přílivu i odlivu týmů . Ty kvalitou na již tak slabý KP nemají a zpravidla po dvou létech a někdy i dříve sestupují do nižší soutěže. Posledním příkladem jsou čtyři celky které sestoupily z kraje Manětín, Zbůch, Nýřany a Staňkov  které jsou po podzimu na  posledních čtyřech místech 1.A třídy. 

 

 Chanovické hřiště odpočívá pod pokrývkou sněhu . Odpočívají i chanovičtí hráči kteří zahájí přípravu na jarnín sezónu 7-ledna 2010.

 

Manažer Chanosu Miroslav Rambousek, který  se za svojí více než dvacetiletou zkušenost při svém působení v krajských soutěžích jako hráč, trenér i manažer má svůj názor: „ Úroveň fotbalu v kraji  jde každým rokem  výrazně dolů.  Do fotbalu se začaly dávat peníze prostřednictvím různých mecenášů , ale ne na jeho  kvalitu, ale tyto prostředky se začaly cpát do hráčů . Hráči i přes svůj talent  na sobě přestávají pracovat, naučili  se natahovat ruce „za kolik“ a  jen čekají kdo jim nabídne víc. Některé kluby nekřesťansky hráče přeplácejí a myslí si, že tím si zaručí kvalitu . Ono je to ale o něčem jiném a naše generace na to nebyla zvyklá. Ze hry se vytrácí bojovnost, nasazení , hráči ze sebe nevydávají maximum, je to celkově o morálce a to  se netýká na hřišti jen hráčů. Je mi líto každého týmu který vyhraje v kraji a postoupí do divize, neboť na tuto soutěž není z našeho přeboru vůbec připraven“.

        Chanovickému klubu v posledních létech dělají radost  hráči „B“ týmu mužů. V tomto roce se opět vrátili v roli nováčka do okresního přeboru. V první polovině podzimu byli štikou přeboru a do posledního kola své soupeře řádně proháněli . Odměnou na velmi dobře zvládnuté soutěžní období bylo  umístění mezi nejlepšími. Chanovice B skončily se ziskem 24 bodů za sedm výher, 3 remízy a tři prohry a se skórem 31:20  na čtvrtém místě.4.místo .  O zhodnocení  podzimní části sezóny jsem požádal duši  tohoto týmu ,  dlouholetého hráče a úspěšného kanonýra okresních soutěží Václava Brejchu : „Naše  béčko vstupovalo do okresního přeboru s cílem hrát ve středu tabulky. Výsledky podzimních zápasů nakonec ukázaly, že mužstvo přes své mladí dokáže hrát vyrovnané zápasy se zkušenými soupeři. Plusem podzimní sezóny bylo zapracování nových hráčů do kádru. Někteří z nich, věkem ještě dorostenci, podávali velmi slušné výkony a stále důrazněji si říkají o trvalé místo v sestavě. Záporem, hlavně v závěru podzimní části soutěže byla slabá účast na trénincích, což se velmi výrazně projevovalo na kvalitě naší hry. Cílem pro jarní část soutěže je udržet mužstvo ve vyšších patrech tabulky a hrát líbivý útočný fotbal pro početné chanovické publikum“ uvedl Václav Brejcha.

Jedním ze dvou mládežnických kolektivů které mají Chanovice zapojeny v dlouhodobých okresních mistrovských soutěží je družstvo starších přípravek. V podzimní základní skupině „B“ mezi šesti účastníky skončila chanovická přípravka(trenéři Roman Kovář a Jirka Hájek)  na druhém místě , když zaostala se 24 získanými body pouze jediný bod  za vítězným Mochtínem. Z deseti utkání jich vyhrála osm a jen dvakrát vyšla bodově naprázdno . Druhé místo  ve skupině znamená pro Chanovice zajištění účasti v jarní finálové skupině kam postoupily vždy první dva celky ze tří skupin  a ve které se budou bojovat o konečné umístění v přeboru okresu na 1.-6.místě.

Duší nejmladší věkové kategorie v Chanovicích byl v posledním desetiletí   Oldřich Šebek  kterému jsem v souvislosti s návštěvou v Chanovicích a jeho dlouholetou prací položil několik otázek:

Jak dlouho se této věkové kategorii v klubu věnoval a kdo se společně s Vámi   na výchově místních fotbalových talentů podílel ?

Přípravku jsem v Chanovicích dělal od roku 2001. Co se týče lidí, se kterými jsem přípravku dělal, byli to hlavně Petr Soukup, současný trenér chanovických žáků, Karel Polena, Pavel Chalupný, Roman Kovář. V současnosti chanovickou přípravku dělají trenéři Roman Kovář a Jirka Hájek.“

 

 

Na toto mužstvo starší přípravky Chanovic z roku 2005 jsou v klubu pyšní. Vlevo vzadu stojí duše tohoto týmu Oldřich Šebek a vpravo vzadu  i druhý trenér Petr Soukup který s týmem nyní pracuje v kategorii starších žáků.

Jakých dosažených výsledků  za svojí devítiletou činnost u přípravek(dříve minižáků) si nejvíce vážíte ?„Tyto úspěchy si nezaznamenávám, ale mohu  namátkově vzpomenout na   1.místo v mezinárodním turnaji v Mochtíně 2004, 1.místo na halovém turnaji v Klatovech 2004, 1.místo na halovém turnaji v Nepomuku 2004 i obhajoba v roce 2005, 3.místo v okresním přeboru 2004-2005, 1.místo na turnaji v Německém Kemnathu 2008, 1.místo na turnaji v Kasejovicích 2008“.

 

Oldřich Šebek uspořádal od roku 2001 celou řadu turnajů pro přípravjky a žáky. Ten ze kterého je foto se konal v Klatovech ve sportovní hale v Čapkově ulici.

 

Kteří hráči se prosadili později  v jiných mládežnických kolektivech?

Jsou to  především : David Červený – současný hráč Slavie Praha, Víťa Panuška (byl v Chanovicích na hostování z Pačejova) současný hráč mladšího  dorostu  Viktorie Plzeň, dále v současnosti pravidelně nastupuje (ať již na hostování nebo na střídavý start) v krajském přeboru mladších, starších žáků, mladších, starších dorostenců 15 hráčů, kteří prošli chanovickou přípravkou!“

Jaká byla doposud spolupráce s okolními kluby  s mládeží  ?

„Za dobu svého působení u přípravky Chanovic jsme vytvořili velmi dobré vztahy zejména s kluby z  Kasejovic, Nepomuku, Strakonic, Mochtína, Blatné, Sušice  a dalších, kde velmi dobře pracují s mládeží. “

Máte syna a dceru  a o  obou vím, že hrají fotbal.Může to potvrdit ? 

„Syn  i dcera  své první fotbalové krůčky dělali na chanovickém hřišti.  V současnosti hraje syn Jan krajský přebor za mladší dorost v Nepomuku a dcera Klárka  hraje v Chanovicích za starší žáky  “.

Jak vidíte pro následující ročníky perspektivu činnosti mládeže v Chanovicích a šance pro takový vesnický klub se porvat s tím, aby vůbec nějaké mládežnické družstvo mohlo zúčastňovat  dlouhodobých mistrovských soutěží ?

„Toto je na delší rozhovor, bohužel perspektivu rozvoje dětí a to jak ve starší přípravce tak v žácích nevidím dobře. Co se týče přípravky, mužstvo bylo složené z dětí  pocházejících z Pačejovska, Svéradicka a Chanovicka. Samozřejmě, že to bylo pro rodiče velmi náročné, dovážet děti pravidelně na tréninky a zápasy, ale rodiče si sami nastavili systém střídání se v týdenních turnusech a fungovalo to. Nyní založili v Pačejově starší přípravku, mají poměrně dost dětí  a bez přísunu dětí z Pačejovska to nevidím v budoucím roce růžově. Jak ze starší přípravky tak ze žáků odejdou početné ročníky 99 resp. 95.“  

Váš názor na střídavé starty a zda-li je to krok správným směrem. Nezkresluje se tím skutečný stav mládežnické základy  klubů ?

Já střídavé starty uznávám, děti mají možnost porovnat svůj fotbalový um s hráči vyšších kategorií, zároveň však mohou nastupovat v domácích týmech na domácích trávnících. Znám několik hráčů, kteří v okresním přeboru vysloveně vynikají, na úrovni krajského přeboru se však prosazují velmi těžko. Je to pro ně z hlediska psychického velmi dobré, že se dostávají zpátky na zem, uvědomují si to, že nejsou až takové hvězdy a nutí je to na sobě i nadále pracovat a rozvíjet své fotbalové dovednosti.

      Úspěšnou činnost  mají za sebou v Chanovicích rovněž u druhého žákovského celku starších žáků. Plody trenérské práce u přípravek se odrazily přechodem hráčů do této věkové kategorie . Mezi ty neúspěšnější období patří období mezi 2004 – 2007 kdy si vybojovali  chanovičtí žáci postupu do krajské soutěže. V ní startovali v ročníku 2006/2007 a ze čtrnácti družstev skončili na 11.místě.

 

Starší žáci Chanovic si vedou velmi dobře i v novém  soutěžním ročníku okresního přeboru. Pod vedením trenéra Petra Soukupa který se podílel v předcházejících létech rovněž jako trenér přípravky klubu se stali vítězem  skupiny B. Na podzim z deseti zápasů neuspěli pouze v jediném a s impozantním skóre 72:11 a 27 body  nenechali nikoho na pochybách kdo postoupí z této skupiny z prvního místa.

Trenér Petr Soukup  si postěžoval za nedostatek hráčů  s kterým se potýkal v průběhu celého podzimu. „Na začátku to nevypadalo vůbec růžově. K prvnímu zápasu v Plánici jsme nastoupili pouze v devíti, přesto jsme si domů odvezli vysoké dvouciferné vítězství. Postupně se nám podařilo doplňovat alespoň na plný počet hráčů některé mladíčky z přípravky. Největší podíl na prvenství starších žáků a postupu do finálové části má nejlepší střelec soutěže Jakub Klásek s 30 góly, Karel Šleis  který skóroval patnáctkrát , Petr Soukup s 13 brankami Hájek Marek se sedmi góly, dále Luboš Rada a jako středovým velmi platným hráčem byla Klárka Šebková která se rovněž jednou zapsala do listiny střelců branek.“ Trenérovi chanovických žáků stěžovalo  práci u tohoto kolektivu mimo úzkého kádru rovněž častá nedostavení delegovaných rozhodčích k řízení utkání: „Nepřítomnost kvalifikovaného arbitra pro nás  jako pořádající  klub znamenala  další komplikace se zajišťováním řízení utkání. Při situaci kdy jsme u družstva nejčastěji pouze dva funkcionáři je to problém, neboť zpravidla na jednoho z nás ještě připadne úkol zápas odřídit “.

Starosti spojené s trénováním a zajištěním soutěžních utkání na druhé straně vyváží úspěšné výsledky. Platí to i v případě Petra Soukupa, který má radost z toho, že stejně jako přípravky tak nebudou starší žáci chybět u toho , kdy se bude bojovat na jaře ve finálové části OP o přeborníka okresu.

 

 

Foto které připomíná vítězství starší přípravky Chanovic na halovém turnaji v Klatovech v roce 2004. Tento tým zažil největší úspěchy v Chanovické přípravce(v závorce je uvedeno současné uplatnění hráčů  v klubech ve fotbale).

Horní řada: Oldřich Šebek – trenér, Petr Soukup (OPSŽ Chanovice střídavý start KPŽ Nepomuk, Jan Šebek (KPMD Nepomuk), Vašek Zoubek (KPMD Nepomuk), Víťa Panuška (Viktoria Plzeň ČLMD), Jaroslav Prýmas (KPMD Nepomuk), David Červený (Slavia Praha ČLMD), Petr Soukup trenér.

Spodní řada:  Klára Šebková (OPSŽ Chanovice), David Sivák (OPSŽ Chanovice), Roman Kovář (KPSŽ Nepomuk), Nikola Chárová (Kasejovice, III.liga žen Blatná), Karel Soukup (KSŽ Pačejov), brankář Lukáš Rada (OPSŽ Chanovice, střídavý start KPSŽ Nepomuk)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku