Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
LIGOVÍ SÁLOVKÁŘI KLATOV SVŮJ ÚKOL V PRAZE SPLNILI

 

LIGOVÍ SÁLOVKÁŘI KLATOV SVŮJ ÚKOL V PRAZE SPLNILI

aneb hrát se dá s každým

Celostátní liga se pomalu přesunula do své druhé poloviny. Z minulého kola si nesli klatovští hráči zkušenost, že hrát se dá opravdu s každým. Oproti utkáním předešlého víkendu však došlo v sestavě ke dvěma změnám. Trivel tak nakonec odjel do Prahy pouze s osmi hráči včetně brankáře.

 

Chemcomex Praha -SF Trivel Klatovy 3:2 (1:1)

S lehce improvizovanou sestavou, kde Matějku nahradil Strnad a Mužík nastoupil v obranné dvojici, začali Klatovští výborně. V prvních pěti minutách si vytvořili několik velmi dobrých příležitostí, bohužel však žádný míč neproklouzl za záda golmana.  Vstřelit v těchto úvodních minutách branku, jistě by měl zápas jiný průběh. Ke slovu se pak zákonitě dostali domácí, pokus o rychlý výhoz brankáře Vacka skončil u Rotta, který tak ve 13. minutě vstřelil úvodní branku utkání. Klatovy však do hry vrátil střelou z otočky Strnad, v 17. minutě upravil skóre na 1:1.  Ve druhém poločase Praha zlepšila hlavně svoji obrannou činnost, a tak si Trivel mohl o šancích jako na začátku zápasu nechat jen zdát. Ve 24. minutě se předvedl Štorc a ukázal, proč vévodí střeleckým statistikám. Lehce se odpoutal od bránícího hráče, převzal přihrávku a z hranice pokutového území nedal přesnou střelou Vackovi šanci. Západočeši však hrát nepřestali. Hanzlík se výborně uvolnil, šel sám na brankáře, zezadu však byl nekompromisně sražen. Tento zákrok rozhodčí ocenili žlutou kartou, nebylo tedy divu, že se stejná situace opakovala za minutu znovu, opět  se stejným postihem. Z trestného kopu přímo před pokutovým územím výborně vystřelil Mužík, míč se naneštěstí zastavil o tyčku. Při dalším střídání se dovedl opět uvolnit Hanzlík, jeho rána se od břevna odrazila na brankovou čáru a zde se míče již zmocnil pražský brankář. Ve 33. minutě Klatovy špatně přebraly jednotlivé hráče a Šnídl měl mnoho prostoru. Vyrazil tedy přímo k brance a zhruba z osmimetrové vzdálenosti střelou po zemi k pravé tyčce překonal Vacka a zvýšil tak na 3:1. V zápětí se tentýž hráč prezentoval dalším nepěkným zákrokem a po druhé žluté kartě předčasně putoval do sprchy. Sálovkáři z Klatov se ještě snažili, dovedli dostat soupeře pod tlak, který korunovali 40 vteřin před koncem brankou Frouse. Pak přišel oddechový čas a jediný pokyn. Vše vsadit na jedinou kartu a presinkem si zkusit vynutit vyrovnání. Jestliže není zápas rozhodnutý, (skóre rozdílné o tři branky a výše), poslední tři minuty se čas zastavuje hokejovým způsobem. Z toho pohledu je 40 vteřin opravdu hodně času. Klatovští sice pražské hráče udrželi na půlce, měli několik outových vhazování, čistě golovou šanci si ale už nevypracovali. Praha tak brala tři body.

 

SF Trivel Klatovy -  Bombarďáci Větřní 5:4 (2:1)

 

Druhý zápas se hrál, díky blízkosti týmů v tabulce,  jak se říká o šest bodů. Proto obě mužstva začala velice opatrně.V 5. minutě převzal míč na půlce Hanzlík a po velice pěkné individuální akci otevřel skóre zápasu na 1:0. V deváté minutě z trestného kopu zvýšil Mužík na 2:0. Za tohoto stavu se překvapivě začal hrát futsal nahoru dolů a byli to hosté, kterým se podařilo Ginzelem snížit na 2:1.Do konce poločasu už se skóre neměnilo.Druhý poločas začali Klatovy dobře bránit a čekali na chybu soupeře. Té se dočkali ve 27.minutě. Podél outové čáry se uvolnil Strnad a střelou pod břevno nedal gólmanovi šanci, 3:1.Ve 30. minutě se opět trefil Mužík a upravil skóre na 4:1. V této situaci chtěly Klatovy nesmyslně přidat další branky místo toho, aby poctivě bránily a trpělivě si na soupeře počkaly. Na tuto nesmyslnost velmi krutě doplatily. Ve 33.minutě snížil Pulec na 4:2 a ve 37. minutě Soukup na 4:3. Klid do klatovských řad přinesl opět Mužík, když ve 40. minutě svým třetím gólem upravil skóre na 5:3. Bombardáky to ale opět nezlomilo a hned po rozehrávce tvrdou střelou z dálky snížili na konečných 5:4.Posledních 20 vteřin si jihočeští futsalisté vytvořili tlak, ale skóre už se neměnilo.

Pro Klatovy tak tento víkend znamenal další tři body. Po výsledcích ostatních týmů se pak družsvo Trivelu posunulo opět o něco vpřed, s deseti body se nachází na posledním místě zaručující účast v play off, pouze však díky lepšímu skóre. Celostátní liga má nyní přestávku, boj o ligové body se tak naplno rozhoří v příštím kalendářním roce v sobotu 9.1. 2010. Hrát se bude i ve sportovní hale v Čapkově ulici v Klatovech tradičně od 10 hodin. Jste srdečně zváni.

Martin Štancl, Antonín Kopecký

 

Petr Mužík(na foto z utkání minulého kola Trivel Klatovy-Darkovice  s míčem) opět v dalším ligovém kole potvrdil, že je nejlepším střelcem Trivelu, když  v duelu s Větřním zaznamenal hattrick. 

 

Nyní čeká klatovské ligové sálovkáře vánoční přestávka  po kterém pokračuje základní část naposledy na domácí palubovce Čapkově ulici  v sobotu 9. ledna  a cílem Klatov bude jednoznačně plný bodový zisk !

 

SH Čapkova Klatovy

10:00

SF TRIVEL Klatovy

-

FS SÁDEK

Termín:

10:50

CHEMCOMEX Praha

-

FS SÁDEK

9.1.2010

11:50

SF TRIVEL Klatovy

-

SK GOLL Běloves

SH Klatovy

12:40

CHEMCOMEX Praha

-

SK GOLL Běloves

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku