Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
V Sušici to vzali na správný konec - část II.

Soutěžní  činnost

Sušice má v mistrovských soutěžích zapojeno celkem deset týmů a to ve  všech věkových kategorií  od nejmladších až po dorostenecké celky. Nejvýše v soutěži jsou žáci kteří hrají divizi. O postup do divize se pokouší i dorost , který po podzimu i přes věkově mladé složení vede po podzimu krajský přebor a. Našlápnuto k postupu má také áčko mužů TJ Sušice, které je po první podzimní části  na postupovém druhém místě.

Přípravky

Mladší přípravka  v minulém ročníku nedosahovala výrazných výsledků a v okresním přeboru skončila na 7.místě . Tým na jaře vedl jako trenér Gajdečka.

Na podzim vstoupila mladší přípravka do nového ročníku daleko úspěšněji a v tabulce skončila za vedoucí TJ Klatovy a druhým Startem Luby na 3.místě. Trenérem  družstva byl Leoš Rosenzuweigh.

Starší přípravka „A“ - jaro

 Letos na jaře ve finálové části  jako trenér Pavel Hubáček  s Jakubem Novákem. Pavel Hubáček k jarním výsledkům svých svěřenců řekl  : „Vzhledem k slabší konkurenci  naší skupiny v základní části na podzim  se náš postup do finálové části čekal . S námi ještě  postoupilo ze skupiny ještě naše béčko. Na jaře jsem byl celkovým umístěním i  s hrou kluků spokojen. V konečné tabulce jsme skončili  na 3.místě. Oporou týmu byl Jakub Pojar a jeho výkon byl pro výsledek celého mužstva.   Vítězem OP se stalo a potvrdilo dlouhodobě své kvality  Nýrsko a jeho prvenství  bylo naprosto zasloužené. V krajském finále který se hraje již tradičně v Sušici a tradičně se do jako tým  pořadatele zúčastňuje  jsme prohráli postup do semifinále a v konečném pořadí skončili  na 7. místě.

Starší přípravka „A“ – podzim 09

K vítězství v základní skupině  C a postupu do jarního finále uvedl Jiří Brabec : Zápasy ve skupinách nemá odpovídající kvalitu tak, abychom našli důstojné nám rovné soupeře. Z tohoto důvodu to bylo pro nás o ničem. Až jarní finále ve kterém budou kvalitní soupeři prověří jak na tom vůbec jsme a proto také nelze vůbec předjímat jak skončíme . Chyběla nám konfrontace. Myslím si, že máme dobrý kolektiv který trénuje třikrát v týdnu v počtu 15 hráčů a to je pro další práci s kolektivem dobře“.   

Starší přípravka „B“ – jaro

Pod vedením Jiří Kutil, Jiří Brabec, Aleš Černý  z šesti účastníků finále o přeborníka  OFS Klatovy skončil na jaře na 5. místě

Starší přípravka „B“ – podzim

Rezerva starších přípravek hrála a trénovala na podzim  pod vedením dvojice      Gajdečka, Valenta. Ve skupině za vítěznou Sušicí A a Železnou Rudou skončila na 3.místě a na jaře bude patřit mezi favority na prvenství v okresní soutěži sk.B.

Žáci

O žákovské týmy  se  v roce 2009 starali tito  trenéři :Jaro 2009- ing. Staněk Jan, Janda Petr, ing. Chmelík Roman, Staněk Václav, Dolejší Roman a Makrlík Jiří. Podzim 09 -  Janda Petr, Staněk Václav, Dolejší Roman, Hubáček Pavel, Novák Jakub a Makrlík Jiří.

Pod jejich vedením startovaly sušické žákovské kolektivy v níže uvedených  soutěžích.

Krajský přebor – jaro 09

Starší a mladší žáci TJ Sušice se stali v soutěžním ročníku 2008/09 chloubou klubu. Po sestupu z divize jednoznačně potvrdili, že jejich sestup byl velice smolný a přesvědčivým vítězstvím v krajském přeboru v obou věkových kategoriích získali titul přeborníka kraje a  po ročním půstu se vrátili do divize.

Starší žáci ztratili  v KP ve 22 zápasech jediný bod a vyhráli s impozantním skórem 106:9  s náskokem 13 bodů před druhým v pořadí celkem Rokycan .

Mladší žáci vyhráli KP  s bilancí 22 utkání. 19 výher 1 remíza a a dvě prohry , skóre 107:12 a s náskokem sedmi bodů před svým rivalem z Domažlic.

Divize – podzim 09

Starší žáci jejíž výsledky se počítají v případě konečného umístění o sestupu či postupu v  posledním  podzimním divizním zápase šli  na domácím hřišti s rezervou Českých Budějovic důsledně za svým cílem , rozloučit se s úspěšným fotbalovým rokem 2009 vítězstvím. To se jim nakonec podařilo a pro jarní část si tak zajistili solidní bodový základ sedmnácti bodů. V tabulce s tímto ziskem drží kontakt se středem tabulky, když na z 10.místa ztrácí na pátý Tábor pouhé čtyři body. Bodové konto mohlo být ještě vyšší kdyby dlouhodobě v průběhu podzimu ze sestavy vypadly pro nemoc a zranění opory Šimon Svoboda, Reisner a Harant. Naštěstí další opora Libor Kutil odehrál podzim bez absence a to bylo pro tým jenom dobře . Starším žákům vyšel začátek i konec sezóny, když nevýrazné výkony ve střední části podzimu vyplývaly z určité ztráty  koncentrovanosti po vydařeném vstupu do divize a část jde  na vrub absence již zmíněných opor.

Ke starším žákům dodal sekretář Vratislav Krulich tyto postřehy: „Je to ročník který hodně dlouho hraje spolu , má svojí kvalitu, hráči jsou sehraní . Velkou zásluhu na tom má Jiří Brabec který tento ročník připravoval jako trenér od mladších přípravek. Pro další působení žáků v divizi bude hodně záležet na úvodních čtyřech jarních zápasech. Pokud v nich naši žáci obstojí, pak  si troufám tvrdit že budou bez sestupových starostí“.        

Mladší žáci  

Trenér Pavel Hubáček přešel s hráči od áčka starších přípravek vidí hlavní důvody  neoslnivých výsledků jeho svěřenců takto:   Základ tohoto velice celku tvořili hráči kteří na jaře skončili ve starší přípravce . Pro ně bylo velice obtížné zvládnout jednak přechod z rozměrů půle hřiště na celou plochu  a navíc soupeři proti kterým nastupovali byli v drtivé většině o jeden rok starší. V tabulce skončili proto předposlední, ale trenéři věří, že na jaře již to bude o něčem jiném a jejich svěřenci již budou ve více zápasech bodovat než tomu bylo na podzim. Mezi tahouny mladších žáků patřili Jiří Sedláček, Jiří Motl(posila z Horažďovic) a Svoboda.“

Žáci  B

O tom, že hráčská žákovská kopaná v Sušici má z čeho čerpat svědčí velice dobré výsledky žákovské rezervy v krajské soutěži. 

Krajská soutěž – jaro 09

Na jaře skončilo B družstvo žáků na 2.místě se stejným počtem bodů jako vítězný Postřekov, když o prvním místu rozhodla horší vzájemný zápas který vyzněl o jednu branku lépe pro vítěze soutěže.

Bilance  Sušice B  v roč. 2008/09 :  22 zápasů, 15 výher, 4 remízy , 3 prohry , skóre 99:32 a 49 bodů

Krajská soutěž – podzim  09

V průběžné tabulce nového ročníku 2009/10 si béčko žáků udrželo vysoký standard  a oproti minulému roční ku si zatím pohoršilo o jediné místo . Skončili na 3.místě , když v jedenácti zápasech osmkrát , ani jedno se o body nedělilo a  třikrát prohrálo, skóre 44:28 a získalo 24 bodů.

Dorost

Systematické omlazování  A týmu mužů  TJ Sušice poměrně výrazně zasáhlo  do pravidelného cyklu postupného přechodu v dorostenců po skončení působnosti v příslušné  věkové kategorii . Vynucené urychlení zahájené již na podzim minulého roku 2008  kdy do kádru A týmu  odešli z dorostu Kyselka ,  Melka ,Kalný (ročník narození  1993!!) , Budil, Pohořal a od letošního jara také Bešta , značně oslabila možnost lepšího  umístění dorostu v krajském přeboru . Přesto čtvrté místo starších dorostenců a třetí příčka tabulky kterou obsadil mladší dorostu  bylo vzhledem k tomuto věkovému složení příslibem .

Krajský přebor  ročník 2008/09

Starší dorost: 4. místo, 28 utkání, 11 výher, 3 remízy, 14 proher , skóre 52:65  a 36 bodů.

Mladší dorost:  3. místo   228 utkání, 18 výher, 5 remíz a 5 proher, skóre 70:27 a 59 bodů.

Realizační tým u dorostu v průběhu jarní části soutěže :Staněk Jaroslav, Otta Bedřich, Holman Vladimír a Mataše Martin.

Krajský přebor  ročník 2009/10

Letos na podzim  do nové ročníku přecházel dorost TJ Sušice pod vedením trenéra Václava Kotrby . Hráči byli ve výhodě neboť mohli již uplatňovat své  zkušenosti získané v jarních zápasech s hráči kteří již v jejich kategoriích na podzim skončili. 

Trenér Václav Kotrba  k průběhu tohoto soutěžního období a umístění starších dorostenců řekl :   „ Umístění dorostenců je vyústěním dlouhodobé a systematické práce se sušickou mládeží. Já si myslím, že tento úspěch byl očekávaný. Povedla se letní příprava. Chlapci prokázali své kvality, odhodlání a chuť trénovat. Podařilo se vytvořit dobrou atmosféru v týmu i díky Béďovi Ottovi, Martinu Matašemu st., Mirku Holmanovi a Pepíku Abrahámovi.Vyšel nám úvod do soutěže, což je vždy velice důležité pro psychiku týmu. Výhru se SŠ Plzeň jsme museli bodově potvrdit v Přešticích, kde jsme podali zbabělý výkon, ale díky brankáři Gillovi jsme si odvezli bod. Tento zápas byl odrazovým můstkem pro zbytek soutěže. Poučili jsme se a naše ostatní zápasy venku jsme zvládli aktivní hrou. Poté následovala šňůra remíz, kdy se k nám štěstí obrátilo zády, doma v zápase se Smíchovem a venku v Poběžovicích. Tyto zápasy jsme nezvládli a to nás stálo větší bodový zisk.

I když byl tým hodně vyrovnaný, k nejlepším hráčům patřili Vašek Jech, Dan Šablatura, Imra Varga. Nejlepším střelcem týmu byl se 6 brankami v osmi zápasech Imra Varga a se 3 brankami v pěti zápasech Míra Králík. Podzimní výsledky řadí oprávněně Sušici mezi kandidáty na postup do divize. V týmu je celá řada hráčů, kteří i přes týmový úspěch mají v sobě ještě  neprobuzený potenciál jako Míra Králík, Tomáš Klíma, Imra Varga, Franta Matějka a hodně  za letní formou zaostal Tomáš Fusch. Jsem přesvědčený o tom, že tým má velké rezervy a v důležitých zápasech jara ještě ukáže svoji sílu.”

Mladší dorost vedl trenér Bedřich Otta a součastným pátým místem po podzimu v KP nenaplil tento tým očekávání. „Bylo to dáno i úzkým kádrem a hráči jako Varga, Matějka, Mužík a Klíma nastupovali za starší dorost. V týmu chyběla osobnost, která by na sebe vzala odpovědnost “ říká k podzimním výkonům a Václav Kotrba , který informaci k výsledkům mladších dorostenců doplnil: „Mladší dorostenci i v zápasech, které prohráli zpravidla předváděli pohledný, kombinační fotbal, ale problém byl ve střelbě branek a větším důrazu. Nejvíce branek vstřelili Beránek a Kliment, kteří se shodně trefili třikrát. K nejlepším hráčům patřili Vašek Pojar, Jirka Skuhra, Lukáš Kodýdek.“

Z několika pramenů již vyšla informace o tom, ,  že s koncem podzimní sezóny ukončil svoji trenérskou práci v Sušici trenér Václav Kotrba. Tento zkušený trenér je   otcem dvou synů kteří prošli mládežnickou fotbalovou líhní v Sušici . Starší Václav  odešel jako velký talent ze Sušice do ligového  dorostu  Slávie Praha a  v součastné době je oporou a kapitánem druholigové Čáslavi  . Mladší  Martin  měl smůlu na zranění, ale nyní již paří mezi hráčské stálice mužů TJ Sušice.  Zde je vysvětlení tohoto překvapivého rozhodnutí samotného  Václava Kotrby.  Musím v úvodu  uvést, že m práce spojená s trénováním bavila. Měl jsem štěstí poznat velmi dobrý, pracovitý kolektiv mladých sušických fotbalistů, s kterým se velmi dobře spolupracovalo a dodávalo mi to energii. Problémem není ani čas, ale nelze spojit mé povolání s trénováním (stejné podněty a vlivy) a proto jsem své působení u týmu předem časově omezil a slíbil svojí pomoc do konce podzimu a to jsem dodržel“.

Realizační tým dorostu  na podzim : Kotrba Václav, Otta Bedřich, Holman Vladimír, Mataše Martin a Abrahám Josef.

Starší dorost:  1. místo   8 zápasů, 4 výhry, 4 remízy, bez jediné prohry, skóre 17:7 a 16 bodů.

Mladší  dorost: 5. místo  8 zápasů, 3 výhry, 1 remíza, 4 prohry, skóre 15:14  10 bodů.

Realizační tým u dorostu na podzim  byl v tomto složení : Kotrba Václav, Otta Bedřich, Holman Vladimír, Mataše Martin a Abrahám Josef

Muži   A

1.A třída - ročník 2009/10 - podzim

A tým TJ Sušice po sestupu z krajského přeboru  na jaře v roce 2008  pokračoval v dalším omlazování týmu .

Vzhledem k tomu se počítalo s budováním perspektivního týmu a s útokem na návratem do kraje se nepočítalo. Více méně ale situace již po podzimu naznačovala, že je na jaře možnost se o šanci zahrát si baráž o účast v KP byla reálná. Nakonec si Sušice baráž zahrála s FK Horažďovice . Úspěšnější z tohoto souboje nakonec vyšli Horažďovice a pro ně to znamenalo záchranu v kraji.  

Účast v baráži  vedoucí A týmu Václav Nauš vidí takto: „Baráž dopadla tak  jak dopadla. My jsme doplatili na nezkušenost většiny hráčů a citelně nám chyběl v útoku  zraněný Josef Sládek“. Po skončení jarní sezóny nám odešli tři nejzkušenější hráči  Pavel Hubáček do B týmu ,  kanonýr   Kočí odešel do Německa a Kodýdek šel hrát 1.B třídu do Dlouhé Vsi a tím pádem nám odešlo 35 branek kteří tito hráči dohromady v minulém ročníku nastříleli. A k tomu jsme nemohli pro podzim počítat s dlouhodobě zraněným Sládkem.“  Součastně se tím ještě snížil věkový průměr již tak velmi mladého kolektivu složený v drtivé většině z vlastních odchovanců. Po Kyselkovi, Pohořalovi, Melkovi, Beštovi a Martinu Kalném  do týmu zapracovával trenér František Melka další dorostence Brože, Vargu , Tomáše Klímu a Šablaturu.Václav Nauš  : „ V součastné době je nestraším našim hráčem kapitán František Hrach , ročník narození 1980. Tomáš Marek který nám chyběl velkou část podzimu je jen o rok mladší a další hráči  jsou  ročník 1985 a pak následují ročníky 1989 a mladší. Z tohoto pohledu je náš tým hodně perspektivní a je na nás i na hráčích jak s tímto pozitivním stavem co nejlépe naložíme. Ale je tu obdobný problém jako u B týmu se studenty -  vysokoškoláky kterých máme v áčku celkem devět a dalších šest jich je v béčku . Zde existuje velké nebezpečí že po ukončení studií se z důvodu zaměstnání třeba již v klubu nebudou moci hrát . I přes tyto změny jsem na podzim s výsledky a našim umístěním v tabulce spokojeni. Nakonec jsme pouze dvakrát prohráli . Opět jsme neuspěli v Lubech na které snad již máme prokletí . Na podzim byly zápasy ve kterých jsme měli vysloveně štěstí, ale také byly zápasy kdy nás naopak toto štěstí opustilo a takto to bylo i v prohraném derby v Lubech kde jsme od 60 minuty hráli o deseti a přesto jsme domácí mleli, ale branku jsme nevstřelili“.

Hodnocení sezóny ještě rozšíříme o vyjádření trenéra Františka které zaznělo těsně po skončení posledního podzimního kola Domažlice B – Sušice (1:1): „ Dnes jsme sehráli dobrý zápas s kvalitním soupeřem a se získaným bodem jsem nakonec spokojen. Na obou stranách podrželi svoje mužstva brankáři. Celkově jsem s podzimní částí sezóny spokojen, nějaké body jsme uhráli a myslím si, že je to dobrý základ pro další jarní boje“.

Sušice po podzimu je v tabulce na druhém postupovém místě  s jednobodovým náskokem před Zbirohem a třech bodů před Nepomukem. Tyto dva týmy budou pro jaro také největšími soupeři hráčů z města na Otavě v souboji o postup do krajského přeboru.

F. Hrach

Podzimní bilance  Sušice  v 1.A třídě : 2. místo  15 utkání  , 8 výher, 5 nerozhodných výsledků a dvě prohry, skóre 28:14 a 29 získaných bodů. Trenér František Melka, vedoucí družstva Václav Nauš.

Muži B

Okresní přebor  mužů

Po podzimu je béčko TJ Sušice v tabulce na 5.místě  s 22 body které získaly ze 13 utkání na 6 výher, čtyři remízy a jen třikrát vyšlo bodově naprázdno. Vedoucím a součastně  trenérem   u sušické rezervy je Jaroslav Šimeček kterému asistuje Karel Žejdlík.

Jaroslav Šimeček také zhodnotil podzimní  boje svých svěřenců v okresním přeboru : „Béčko je v součastné době v pohodě  neboť po dlouhé době máme dostatek  hráčů. Z tohoto pohledu bylo našim cílem hrát o špičku tabulky. Bohužel se nám tak podařilo splnit na padesát procent. Snažím se aby  všichni z kádru dostali na hřišti příležitost. Někdy ale to jde na hřišti na úkor lepší kvality. Určitý problém je s vysokoškoláky , kteří chybí v době kdy mají zkouškové období a jejich nepřítomnost je na výkonu týmu znát.

Spokojen jsem byl zejména se vstupem do soutěže kdy jsem v prvních čtyřech utkáních získali plný počet bodů a vypadalo to hodně nadějně.  Pak  přišli některé problémovější zápasy. Nechci si stěžovat, ale cítili jsme v některých utkáních poškození ze strany rozhodčích, s tím trochu vstoupl adrenalin a to nebylo dobře.”

A jak vidí Jaroslav Šimeček účast mužů Sušice B v okresním přeboru na jaře příštího roku ? „ Myslím si, že vzhledem k bodové ztrátě do boje o postup nezasáhneme, ale o umístění do třetího místa se ještě se soupeři kteří jsou v tabulce před námi popereme. Určitě budeme usilovat o to, abychom v tabulce níže než je součastné páté místo neklesli.“

Na dotaz zda může jmenovat hráče které by označil za opory týmů Jaroslav Šimáček odpověděl: „Všichni kluci  které mám v kádru mimo těch kteří nás případně doplňují z dorostu jsou hráčky zkušení . Mají za sebou starty  v krajském přeboru a z tohoto pohledu vyzvedávat jednotlivce by nebylo ode mne  férové . Všichni odváděli to co od nich jsem očekával a za to jim patří moje poděkování“.

Závěrem

 

Jak vyplývá z výše uvedeného přehledu je fotbalové dění v Sušici  dle mého názoru si troufám a to aniž bych chtěl zlehčovat činnost ostatních klubů v Pošumaví  nejpestřejší ze všech !Sušice přestože z pohledu týmu mužů  který je špičkou ledovce sice nefiguruje v posledním desetiletí mezi těmi kteří hrají vyšší než soutěže v kraji, ale o sušickém klubu se ví daleko za hranicemi našeho státu. Sušice se prosadila na mezinárodní úrovni pravidelným velkým třídenním setkáním mládeže v rámci turnaje Otava Cup, ale o Sušici se ví jako o líhni fotbalových talentů i funkcionářů. TJ  Sušice je pravidelným dodavatelem žáků do všech okresních  a krajských reprezentací a podílela a a věřím, že se dále i bude podílet na úspěšné reprezentace těchto výběrů.  

U  výběrů OFS Klatovy odvedl své penzum práce jako člen realizačn ího týmu rovněž  Martin Mataše

Své rodné město nejvíce v poslední době proslavil a věříme k jeho věku že ještě proslaví je odchovanec  Tomáš Pekhart  ( 1989 ) , který zde začínal v přípravkách a v mladších žácích pod vedením trenéra Jana Staňka, pak odešel na hostování do ligových žáků Klatov k trenérům   Míru Lvovi a Aloisi Ptákovi . Z Klatov jako hráč Sušice odešel do Slávie Praha a od té doby je na očích fotbalových manažérů a trenérů reprezentačních výběrů.  Vešel se do nominace MS „20“ v Kanadě odkud si přivezl domů do Sušice stříbrnou medaili a neušel ani hledáčku manažerů anglického Tottenhamu Hotspur  a stal se po přestupu hráčem tohoto světoznámého klubu.Příznivci  fotbalu si ho pamatují také z jarního angažmá ve Slávii Praha kam si z Anglie odskočil  na hostování a zde si připsal dvanáct ligových startů a dva ligové góly.  Hrál na konci září na mistrovství světa do 20 let v Egyptě  kde  v úvodním utkání přispěl k výhře nad Austrálií proměněnou penaltou. V následujícím zápase si však obnovil zranění nártu a ze šampionátu odjel domů.

Tomáš Pekhart v dresu Slávie Prahja který oblékal od 14 let .

Pokud jsem zmínil o funkcionářích tak z tohoto pohledu nejvíce proslavil Sušici  což možná mnoho fotbalových příznivců ani neví  je sušický odchovanec  Jan Říčka. Já jsem osobně měl možnost s ním spolupracovat kdy  se ve svých začátcích podílel jako mladíček  na řízení okresních soutěží. Honza ale více táhlo  trénování a do jiného světa ho vyneslo vysokoškolské  studium. Po ukončení pracoval nejdříve jako novinář, dalším studiem rozšířil svojí trenérskou kvalifikaci a později se proslavil jako sportovní ředitel FK Chmel Blšany a nejvíce pak v této funkci  ve Slávii Praha  kde jí zastával  velice úspěšně pět let. Za všechno hovoří jeden příspěvek psaný 25.5.2006 který jsem zaregistroval po titulkem Vedení Slávie se zbláznilo těsně po té, kdy byl zveřejněn odchod Jana Říčky ze Slávie:“ Takovou ikonu nechat odejít, to se teda povedlo. Určitě by pan Říčka neskončil, kdyby měl slušné podmínky pro práci, samozřejmě včetně finančního ohodnocení. Takový člověk, když už odchází, by měl dostat nějaký ten milion jako odstupné. Jeho práce přinášela a bude ještě pár let přinášet Slávii nezanedbatelný finanční efekt, minimálně z prodeje hráčů. Kolik je takových lidí v managementu, o kterých můžeme bez rozpaků říct, že jejich práce má nějaký efekt. Moc asi ne. No nic, já se nebudu vzrušovat, může mi to být jedno, neboť patřím do tábora rudých. Ale z principu mne štve, jak se v klubech zachází s opravdovými srdcaři. Takovej Honza Berger by mohl o Spartě taky něco vyprávět.“

Nutno dodat , že Sušice má prostřednictvím Jana Říčky zastoupení v zahraničí. V současnosti je tento sušický rodák a odchovanec  členem  trenérského týmu FC Chelsea Londýn.

Odchovanci TJ Sušice kteří jako talentovaní hráči odešli hrát vyšší soutěže :

 

Ve snaze získat ucelenější přehled o hráčích , odchovancích TJ Sušice kteří působili  ve vyšších soutěží, pokusil jsem se ve spolupráci s funkcionáři TJ Sušice o zpracování  seznamu  odchovanců klubu který hráli v minulosti  a nebo ještě aktivně  hrají mimo  svůj mateřský klub.

·         Karel Krejčí

  za žáky Viktorie Plzeň, později hrával ligu v Plzni Českých Budějovicích, ve Zlíně a Příbrami, po skončení hráčské kariery jako trenér dorostu  asistent trenéra prvoligové Příbrami, nyní asistent trenéra prvoligové Viktorie Plzeň

·        

 

 

 

 

  • Martin Kulhánek -v 17 letech  odešel do dorostu Slávie Praha kde si také na své konto připsal první ligové straty  za dospělé  které rozšířil ještě ve Viktorii Plzeň a týmu Švarc Benešov..

·         Jiří Brabec  - odchovanec Sušice .Po vojně v třetiligové RH Sušice a  angažmá v Chanovicích odešel do Blšan kde hrával ligu za domácí tým .Krátce působil též v Dukle Praha.

 

·         Tomáš Pekhart     ( 1989 )

  odešel jako žák z divizních žáků Klatov kde byl ze Sušuce na hostování  do  SK Slavia Praha  , přivezl si stříbrnou medaili z MS „20“ , hrál na konci září na mistrovství světa do 20 let v Egyptě  kde  v úvodním utkání přispěl k výhře nad Austrálií proměněnou penaltou. V následujícím zápase si však obnovil zranění nártu a ze šampionátu odjel domů. Nyní je hráčem anglického Tottenhamu Hotspur odkud si na jarní část sezóny odskočil v únoru tohoto roku na hostování  do Slavie . Tomáš je  také v nominaci hráčů pro kvalifikaci na MS „21“ , má na svém kontě celkem 11 reprezentačních startů  a dal  v nich 6 branek. .

 

 

 

 

 

·         Zdeněk Mička odchovanec Sušice,po vojně v RH Sušice odešel do třetiligových Svéradic a dále do druholigového SK KLADNO kde strávil 12 sezón.

·         Václav Kortba – do dorostu Slávie Praha, byl v nominaci hráčů do reprezentace ČR „20“,dva roky na hostování v BOHEMIANS 1905,nyní II.ligu za  Čáslav,

·         Radek Štefan – Slávie Praha (dorost ),momentálně hostuje ve vedoucím týmu III.ligy Sokol Ovčáry.

·         Pavel Švec – hrával za divizní Rokycany, byl v kempu ligové Slávie Praha, po té zakotvil v Senco Dobravka kde hraje divizi dosud 

·         Josef Farták -ligový dorost Dynama Č.Budějovice,za dospělé v divizních Strakonicích.

·         Ivan Ševčík –v žácích Viktoria Plzeň (mistr republiky pod vedením trenéra Josefa Žaloudka),dorost v Teplicích,tamtéž za ligovou rezervu.Nyní již třetí rok hraje ligu na Kypru.

·         Jan Staněk – ligový dorost Škoda Plzeň,poté třetiligová rezerva .Po vážném zranění kolena se již skoro dvacet  let věnuje trénování v Sušici. Jako trenér byl u postupu místního oddílu do divize mužů i žáků. V této sezóně  jako hlavní trenér ligových žáků Viktorie Plzeň(U-15)

 

Dále působili ve vyšších soutěžích

·         bratři Lundové

·         Kutil Libor

·         Staněk Václav

·         Sládek Josef

·         Pendl Jan

·         Hrubec Pavel

·         Vierer Roman

·         Budil Marek

·         Mičkal Petr

·         Otta Vlasta

·         Mužík Tomáš

 a další.

 

V mládežnických týmech Viktorie Plzeň momentálně působí

·         Szedmák Jakub

·         Vrhel Miroslav

·         Janda Pavel

·         Matějka Petr

·         Medveděv Jura

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku