Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
LUBSKÝ FOTBAL CHCE STAVĚT NA VLASTNÍCH ODCHOVANCÍCH

 

 

LUBSKÝ FOTBAL CHCE STAVĚT NA VLASTNÍCH ODCHOVANCÍCH

 

Historie fotbalu v Lubech se datuje s rokem 1931. Od té doby prošla lubská kopaná dlouhou cestu na které se z původního názvu SK postupně přejmenovala na   DSO Drevonar Luby, TJ Tatran  a od roku 1976 došlo ke změnu názvu na  TJ Start VD Luby. Od doby kdy byl prvním předsedou zvolen Gusta Čížek uplynulo 78 let . Tím posledním který navázal na práci svých předchůdců  a  je Emil Strádal . Součastný předseda Startu je s místním fotbalem , ostatně stejně tak jako ostatní členové výboru spjat od žákovských let. Od doby kdy  zde jako kluk proháněl kulatý nesmyl zůstal tomuto sportu i lubskému fotbalu věrný až doposud.

Aby se výbor Startu vyrovnal svým předchůdcům, musí se hodně snažit neboť Luby patřily vždy mezi TJ,  které byly pravidelnou zásobárnou tělovýchovných funkcionářů v  bývalém OV ČSTV (nyní PSS Klatovy) a ne jinak tomu bylo i v okresním fotbalovém svazu  Funkcionáři  tohoto klubu stáli i v čele těchto organizací  a tato tradice platila ještě  nedávno . Z Lub byl  i dlouholetý   předseda  Pošumavského sportovního sdružení Mirko Laník , který v tomto roce nás natrvalo po těžké nemoci opustil.    

       Velmi dobře si pamatuji  i na jeho předchůdce. Mezi ně patřil dlouholetý předseda  OFS Klatovy Josef  Petelík  se kterým jsem celou řadu let jako sekretář  fotbalového svazu  měl možnost od roku 1976 spolupracovat  a získávat první funkcionářské zkušenosti na této úrovni.  Velká ztráta, dokonce dvojnásobná  zasáhla  funkcionáře Startu  v roce 1988. Nejdříve v lednu  zemřel bývalý hráč a dlouholetý  sekretář  fotbalistů  Jan Haas a měsíc po té došlo k úmrtí také Josefa Petelíka. Lubský sport během jednoho měsíce přišel  o  dvě své velké osobnosti   . Na počest těchto funkcionářů se také od roku 1988 hrál každoročně Memoriál Jana Haase a Josefa Petelíka, který v posledních létech  příznivci sportu znají  pod názvem Memoriál Jana Haase  a Karla Křížka který se hraje na uctění památky další osobnosti kopané klubu v předměstí Klatov . 

         Start Luby patří mezi pět největších fotbalových klubů v působnosti OFS Klatovy. Na jeho řízení se pod vedením Emila Strádala již druhé volební období podílí ve stejném složení osmičlenný hlavní výbor TJ, který mimo fotbalistů ještě sdružuje hokejový klub a tradiční místo mezi lubskými sportovci má i klub turistů.

       Při ohlédnutí do historie je vhodné si připomenout, že  výrazným mezníkem vzestupu lubské kopané byly šedesátá léta.   Do té doby  se Start Luby  svými týmy v soutěžích pohyboval   na úrovni okresu. V 60. letech se Lubští orientují na vlastní fotbalovou líheň. Oporami mužstva v těchto letech byli bratři Aškové , Václav Franěk, Jan Haas a Karel Křížek. Od  roku 1960  kdy postoupil tehdejší Tatran jako nováček do  I.B třídy   již patří lubský fotbal až na krátký výpadech v devadesátých létech  mezi výkvět fotbalu v Pošumaví. Největším úspěchem A týmu mužů byl v roce 2002 postup do krajského přeboru . V tomto roce se také datuje velký úspěch dorostenců kteří měli na dosah postup do divize a jen o vlásek skončil v krajském přeboru na druhém místě.

     V součastné době  mají Luby zastoupení v mistrovských  soutěžích šesti týmy. Áčko mužů reprezentuje klub i Pošumaví v 1.A třídě , béčko hraje III.třídu a  dorost krajskou soutěž. V žákovských kategorií  mají 3 družstva, žáky, starší  a mladší přípravku. 

          Z  lubského fotbalu vyšla celá řada kvalitních odchovanců které našli své uplatnění ve vyšších soutěžích. Z nich mimo jiných se nejvíce prosadili  tři.  Jan Pišek jehož cesta přes Sokolov vedla až do Liberce kde nastupuje na ligovou rezervu. Mezi velké talenty patří Pavel Javorský který v dorosteneckém věku oblékal dres  Sparty Praha. Po krátké epizodě ve své hráčské kariéře  v rezervě  Viktorie Plzeň nyní zapustil delší kořeny v druholigovém Sokolově. Svá nejlepší fotbalová léta má před sebou také Petr Mužík, který hrával jako mladíček divizi v Klatovech  a nyní stejnou soutěž hraje i v Domažlicích . Mimo toho  si výborně vede Petr i v sálové a plážové kopané kde si již řekl o reprezentační dres v národním týmu ČR. Nejvýše zatím z lubských odchovanců dosáhl Michal Hofmann, který přes divizní Sušici odešel do Dukly  Praha  a  po té  se dostal  obávaný kanonýr do Příbrami kde za místní Marilu  hrával první celostátní ligu !

       O součastném  fotbalu v Lubech  jsem diskutoval s předsedou Startu Luby Emilem Strádalem, hospodářem klubu Štěpánem Heřmanem starším  a trenéry  A a B týmu mužů Miroslavem Křížkem a Karlem Jandou.

 

Účastníci neformálního setkání  na kterém byly za TJ Start Luby přítomni(na foto zleva(Štěpán Heřman, Miroslav Křížek, Karel Janda a Emil Strádal.

 

 

 

 

 

 

 

 

Další foto ze schůzky na kterých jsou výše uvedení funkcionáři Startu Luby.

    Předseda Startu Luby  Emil Strádal  přišel do výboru v roce 1994 v době kdy Luby A sestoupily z 1.B třídy do okresního přeboru a má za sebou úspěšné dvě volební období v této funkci.  V tomto roce   pokládá za úspěch  splnění jedné z hlavních priorit  vytýčených pro rok 2009 a to znovu zapojení družstva v kategorii starších žáků do dlouhodobé soutěže.

Předseda TJ Start Luby Emil Strádal

 

„V loňském soutěžním ročníku   se nám  stalo to, čemu se ani takový klub jakým je i náš se někdy  nevyhne. V minulém ročníku jsme měli nedostatek děcek věku starších žáků  a tak jsme tuto díru jsme se snažili překlenout spojením s žáky Klatov. Vzájemná spolupráce vyústila s tímto klubem v zapojení  našich žáků do „B“ týmu mladších a starších žáků TJ Klatovy  které na našem hřišti hráli krajský přebor. Tím vymizel žákovský tým Startu Luby na jeden rok z mistrovských soutěží. Někteří žáci zůstali v Klatovech nadále na hostování , neboť jejich přechodem do nižší soutěže by utrpěl jejich sportovní růst. To my respektujeme neboť je to ve prospěch nejen hráčů, jejich talentu, ale také na tom můžeme při jejich návratu do Lub jako klub vydělat. Musíme si přiznat, že výkonnostně bude vždy klatovský mládežnický fotbal o krok před námi a talentovaným hráčům musí být dána zelená v jejich začínající fotbalové  kariéře. Ať se nám to líbí či ne , tomu se neubráníme a s tím musí počítat každý klub který se výchovou mládeže zabývá.“

   Emil Strádal připomenul, že  obnovená činnost žákovského družstva má i svá úskalí.  „ Faktem je, že jsme vytvořili velice mladý kolektiv  složený z hráčů kteří přešli ze starších  přípravek do starších žáků. Těm by spíše pro jejich  sportovní růst více prospěla účast v soutěži  mladších žáků. Je škoda, že pro tuto věkovou kategorii se nenašlo v Pošumaví dostatek týmů, aby mohla být OFS  uspořádána. Rozdíl mezi ostatními soupeři našich mladíčků  je ve věku a fyzické vyspělosti a to je vidět i v tabulce kdy naši žáci jsou na jejích chvostu. “ Emil Strádal by tudíž   uvítal , kdyby pro další ročníky se našlo dostatek družstev které by hrály samostatnou soutěž určenou pro mladší žáky.  „ Vzhledem k tomu, že nám ve straších přípravkách končí další kvalitní hráči  bych apeloval na zřízení soutěže pro mladší žáky. Pokud  to nebude možné v našem okrese, pak budeme hledat možnosti startu mladších žáků v okolních okresech kde bude tato soutěž organizována“ zdůrazňuje předseda klubu  a dodává:     Podstata rozhodnutí  o přihlášení žáků do soutěže je v tom, abychom znovu navázali kontinuitu  od nejmladší přípravky  až po dorost . Na konci práce s mládežnickými týmy  by měl být přechod našich  odchovanců z dorostu do  týmů dospělých  mužů B , případně do áčka.“

Na jedné straně je snaha klubu o pokrytí všech věkových skupin v mistrovských soutěží, na druhé straně je problém se získáváním  dostatečného počtu pokud možno kvalifikovaných trenérů pro práci s mládeží. „ Velký rozdíl vidím ve srovnání s minulými léty  v přístupu rodičů a zejména otců mladých  fotbalistů . Dříve bylo zcela běžným jevem, že tátové kluků, často se jednalo ještě o aktivní hráče a  nebo ty kteří fotbal hráli  , že se  přirozeně  do práce klubu a nebo alespoň  do výchovy  svých dětí jako trenéři zapojili. .  Kde to ještě funguje, tak je to u přípravek. Docela mne zaráží, že tato návaznost se mění a přístup tatínků-fotbalistů  k přijmutí určité zodpovědnosti za přípravu  svých i ostatních  děcek odpadá. Jako by se jich to ani netýkalo. Jinými slovy - klube starej se“.  

          Spokojenost ve Startu Luby  je zejména na podzim  s výsledky dorostu v krajské soutěži . To potvrzuje i Emil Strádal  „Dorostu se na podzim dařilo. Výbornými výsledky v druhé polovině této soutěžní části  se  našim dorostencům podařilo dostat v tabulce mezi nejlepší a po podzimu skončili na velmi dobrém čtvrtém  místě. Podařilo se do týmu získat několik hráčů na střídavé starty z jiných klubů  a výsledky se dostavily. Velký podíl na výsledcích dorostu má trenér Jiří Nový, který  to s chlapci um. Dal dohromady dobrou partu a dokáže ji motivovat k co nejlepším výsledkům.“  Vzhledem k umístění dorostenců a s přihlédnutím k  tomu, že se krajský přebor dorostu bude od příštího ročníku rozšiřovat  z 10  na   14 účastníků se nabízí otázka zda  by měly Luby o start v nejvyšší soutěži v kraji zájem.  „ Určitě ne, i když hrát KP je lákavé“ říká lubský předseda a dále tento postoj zdůvodňuje takto: „ Několik hráčů odejde  do mužů , a některým skončí střídavé starty  . Příchod dalších hráčů na střídavý start je nejistý.Ze žáků  přejde do dorostu minimum hráčů a pro ně by to byl výkonnostní skok  nad jejich síly. Spíše se dá očekávat, , že v příštím ročníku budeme mít hodně starostí abychom odpovídajícím způsobem dokázali odehrát stávající krajskou  soutěž která je v našich podmínkách pro nás maximum. Věřím že se nám to může třeba  i ve spolupráci s TJ Klatovy podaří  řešit . Vždyť právě ročník který klubu v žácích vypadl již zmiňovaným spojením s žáky Klatov B v KP v ročníku 2008/09 nám bude chybět“.  

Radost  mají luští fotbaloví funkcionáři s činností  nejmladších věkových kategorií mladších a starších přípravek. K tomu  uvedl Štěpán  Heřman :“ Přípravky máme v tomto ročníku skutečně dobré. Starší  přípravka skončila v základní části na podzim na druhém místě  a postoupila do finálové jarní části o přeborníka okresu .  Na druhém místě rovněž skončila po podzimu mladší přípravka kterou dělí od dosud vedoucích Klatov pouhé tři body. Velmi nás těší hráčská základna a zájem o fotbal mezi těmi nejmladšími. Jen pro příklad na soupisce mladší přípravky máme dvacet  dětí a  na soupisce starší přípravky máme  23 hráčů . To je pro nás nadějné a podle těchto počtů se jeví , že máme v klubu zaděláno na slušnou mládežnickou  hráčskou  základnu.Přiznáváme, že to nás naplňuje k optimismu a jsem z toho docela nadšeni.  Vede nás to také k myšlence do příštího ročníku zřídit u přípravek  A a B družstva.“

Emil  Strádal doplňuje :“ U těchto nejmladších začínajících sportovců je třeba  pružně myslet dopředu. V této souvislosti bych chtěl zmínit jméno Radka Pikharta. Zkušený  šestatřicetiletý  kapitán A týmu mužů velice aktivně pracuje s klubovým hráčským potěrem. Radek pro to dělá maximum . V v součastné době organizuje nábor  dalších adeptů tohoto sportu do Startu  Luby ve stáří do 10 let. Vedle Radka Pikharta se na práci s přípravkami podílí další  funkcionáři na čele s Karlem Kalašem st. “ 

           Samostatnou kapitolou činnosti Startu Luby jsou oba týmy mužů.  „Jsme rádi, že se nám podařilo stabilizovat naší  rezervu . Je to hlavně zásluhou návratu bývalého úspěšného hráče a trenéra prvního týmu který ho vedl v době kdy hrával krajský přebor  Pavla Bečky . Pavel společně s Karlem Jandou a vedoucím rezervy  Milošem Ostrihonem  dokázal kolem sebe sdružit kolektiv  kterému se daří, na tréninku i v zápasech maká . Navíc se velmi dobrým způsobem se zhostil  plněním skutečného poslání každého B týmu a to  být zásobárnou hráčů v případě potřeby pro klubové áčko mužů“ chválí  lubskou  rezervu Emil Strádal  a neskrývá , že ho těší  i umístění tohoto kolektivu po první podzimní části  III.třídy .“ Kluci vedou tabulku a jsou na nejlepší cestě splnit svůj cíl ,  návrat do okresního přeboru kam svými výkony rozhodně  patří . Na jaře v minulém ročníku jim postup unikl, ale věřím, že tentokráte jim to již vyjde. Už také proto , že tu dlouho již taková parta v béčku nebyla“ vysekl svojí poklonu na dresu béčka Emil Strádal.

Dobrý pocit z podzimních výsledků má i jeden z dvojice trenérů béčka Karel Janda:“ Kluci vedou tabulku III. třídy a jsou na nejlepší cestě postoupit .Vzhledem k velké marodce áčka byla vytíženost  některých hráčů velká. Z těch kteří patřili mezi opory a stálice B týmu bych vyzvedl předně Jiřího Beštu který byl tahounem mužstva, dále Josefa Javorského, Oldu Juřince, Sydorenka a Štěpána Heřmana ml, a již téměř padesátiletého Karla Křížka. Pochvalu si však zasluhují všichni bez rozdílu včetně těch nejmladších z řad dorostenců. “

       Špičkou ledovce každého klubu jsou výsledky a umístění  áčka mužů.   Do nového ročníku vstoupil účastník 1.A třídy  Start Luby  se změnou na trenérském postu. Prvním trenérem se stal Miroslav Křížek, jeho asistentem  Karel Šůs vedoucím Karle Vondráčkem a realizační tým doplňoval Ivan Havlovic. V průběhu podzimu situaci u týmu trenérské dvojici značně komplikovala nebývalá série zranění některých hráčů  a jejich vyřazení opor  na delší období ze základní sestavy .  I před tyto velké potíže se dařilo  překonat jen za cenu dobré  sportovní formy hráčů z B týmu, které za tyto zraněné hráče museli do sestavy zaskakovat.

K podzimnímu  působení  Startu Luby A v 1.A třídě  předseda Startu uvedl: „Věřím, že  pro  jarní část soutěže se dá naše áčko dohromady.Pokud bude v kompletní sestavě se všemi hráči, pak si troufám tvrdit, že  na tuto soutěž  jednoznačně máme. Za zlomový zápas pro nás považuji derby ve Strážově ve kterém jsme byli blíže k vítězství a remíza by průběhu tohoto derby slušela nejvíc. Nakonec jsme vyšli bodově naprázdno  a naše marodka hráčů se rozrostla o Papay, Trunera a Voráčka .Přesto jsem s umístěním spokojen, i když k úplné spokojenosti chybí tři body. Jak jsem ale uvedl, silná konkurence a problémy se zraněními  hráči dávají  dosažený výsledek a tak to je. Co mne také potěšilo ,  že za celý podzim jsme neměli jediného vyloučeného hráče a to je stav který v našem týmu dlouho nepamatuji!“    Zajímavý je   i další postřeh Emaila Strádala : „Když jsem si před zahájením soutěžního ročníku přečetl účastníky 1.A třídy , pak jsem  téměř bez výjimky  neviděl slabých soupeřů . I místa odkud jsou součastní soupeři Lub v této soutěži budí  respekt ze soupeřů klubů zvučných jmen i fotbalové historie.

Na rozdíl od minulého ročníku dokázaly Luby využívat domácího prostředí k zisku 78% úspěšnosti bodů a v tom patřily v soutěži mezi čtyři nejlepší. Škoda jen prohry v posledním duelu podzimu doma ve kterém podlehly Manětínu a tím  přišly o svojí domácí neporazitelnost. Méně se již dařilo na hřištích soupeřů  kde bodovaly pouze v jediném zápase výhrou v Domažlicích 0:1 a co se týče úspěšnosti venku s 12% získaných bodů byly druhým nejhorším týmem v soutěži.

Trenér Miroslav Křížek  přešel k A týmu od dorostu  v druhé polovině roku 2009  a podílel se jak na přípravě týmu na nový soutěžní ročník , tak v této roli   prvního kouče  působil po celý podzim v 1.A třídě.

 „ Já to vidím tak, že pozice trenéra je rok od roku stále těžší. Ať to vezmem jak to vezmem, přestože v klubu  jakousi hráčskou základnu z pohledu mládeže máme, ale je stále obtížnější dokázat šikovné a talentované hráče dotáhnout přes dorost až tam kde by měli končit do dospělých. To je také důsledek, že kádr  prvního týmu se stále zužuje . Navíc problém je  skutečně v tom, že například v době kdy jsem já hrával , tak vysokou školu studovali dva ,  maximálně tři hráči , dneska je to alespoň v našem případě  pomalu polovina mančaftu  a skloubit to všechno dohromady  je obrovský problém. Ať již kvůli studiu nebo kvůli zaměstnání  se kluci skutečně dají dát dohromady až v pátek odpoledne. Z toho vyplývá, že ty ostatní tréninky které absolvujeme s tím zbytkem , že pokud bychom je  nespojili s ostatními hráči  z béčka a klukama z dorostu   pak samostatně trénovat se šesti hráči  pozbývá smysl. O to náročnější je příprava tréninku i řešení celkově s tím spojených věcí .Podzimní  sezóna byla pro náš tým specifická a náročnější o to, že se nám bohužel sešlo několik negativních věcí najednou , zejména  v tom, že se nám v průběhu soutěže v jednu chvíli vypadla ze sestavy pět a později   dokonce šest hráčů základní sestavy kteří byli zraněni nebo měli zdravotní problémy  a nemohli do utkání nastupovat. Do podzimní sezóny jsme vstupovali  bez jakýkoliv posil, což v podstavě vychází z celkové koncepce vedení klubu . Pro nás trenéry to znamenalo, že se   kádr ještě   zúžil  a museli  jsme řešit situaci  zapojením do přípravy  vlastní dorostence-  Ze začátku byl kádr áčka 17  lidí a kdyby to vše vydrželo tak, že všichni budou k dispozici , pak by to  byl stav dostačující. Ve chvíli kdy ale vypadne takové množství hráčů jak jsem již uvedl, pak to byl již malý zázrak dát odpovídající  sestavu   do utkání. Občas jsme to řešili i takovými  hráčskými náhražkami  které  ne zcela těmi výkony odpovídaly.  Musíme  si přiznat, že tato soutěž je rok od roku   těžší a kvalitnější  . Z toho vyplývá, že je velmi obtížné vzhledem k sistému , kdy se v této soutěži vystřídá každý ročník polovina nových týmů je těžné se v ní vůbec udržet! “

Jak se díváte jako trenér na dosažené výsledky a umístění Startu Luby po podzimní části v 1.A třídě ?

„ Osobně s dosaženými výsledky i umístěním úplně spokojen nejsem. Počítal jsem s umístěním v klidném středu tabulky. Naše pozice na 10.místě v situaci kdy spodek tabulky je na nás dotáhnutý je devatenáct získaných bodů které máme je pro mne málo. Nicméně dá se od toho odrazit, na jaře musíme zabrat  a zvládnout vše s jediným cílem -  vyhnout se baráži. Je je to vše otevřené“.

Vím, že trenéři nemají příliš tuto otázku rádi, přesto se jí nedá vyhnout. Mohl by jste i přes problémy o kterých jste hovořil jmenovat některé hráče  které by jste za jejich podzimní výkony vyzdvihl ? 

Určitě bych vyzdvihl kapitána týmu Radka Pikharta.Je nestarší a nejzkušenější  z celého kolektivu,odehrál celou sezónu a podával stabilně kvalitní výkony. Přestože má náročné pracovní povinnosti  byl všem ostatním spoluhráčům příkladem , jak přístupem k tréninkům tak k zápasům. Stejně tak bych chtěl pochválit Honzu Kalaše, byť měl zpočátku zdravotní potíže , ale mezi tyčemi byl jako brankář  týmu oporou.  V době kdy naše  brankářská jednička nemohla chytat ho stoprocentně nahradil   Petr Kodeš a to je pro trenéry důležité, když mají k dispozici  kvalitní gólmanskou dvojku. Z těch dalších bych uvedl  Pavla Smolíka který dokázal uplatnit své zkušenosti , vydrželo mu zdraví a patřil na hřišti mezi nejlepší. Nejlepším střelcem je po podzimu  Tomáš Voráček . 

Podzim skončil, hráči odpočívají, ale trenéři již myslí na novou jarní sezónu které každoročně předchází zimní příprava. Jaké představy o přípravě lubských fotbalistů má trenér Miroslav Křížek ?

„Hlavním zdrojem naší herní přípravy bude účast na zimním turnaji v Horšovském Týně. Po absolvování minulého ročníku máme s účastí na kvalitně obsazeném turnaji dobré zkušeností a proto ho absolvujeme na UMT i tentokrát. Mimo to budeme trénovat doma kdy budeme střídat tréninky v hale s přípravou na domácím hřišti a jeho okolí.“

A jak to vidí kouč Startu na jaře ?

„Bude to hodně těžký, musíme mimo úspěšnosti doma  přivést nějaké body i z venku a to by měl být základ úspěšného konce. Já pevně věřím v to, že se nám podaří  dát dohromady  družstvo po fyzické stránce takovým způsobem, abych mohl stabilněji nasazovat základní sestavu která by byla podle mých představ. Bohužel na podzim se mi to vinou zranění   nepodařilo ani jednou  .“

Na otázku jako hodnotí z pozice předsedy spolupráci s okresním fotbalovým svazem Emil Strádal odpověděl : „ Spolupráci s OFS Klatovy hodnotím na velmi dobré úrovni. Máme v něm i své zástupce  a nemáme k práci tohoto orgánu žádné připomínky. Snad jen znovu připomenu spíše mé povzdechnutí nad tím, že se nenajde v Pošumaví několik klubů které by přihlásily do soutěže týmy do kategorie mladších žáků“.

Další  téma rozhovoru bylo téma jednoduše pojmenované o financích.  Luby v posledních létech značně investovaly do výstavby dalšího nového hřiště, do modernizace  kabin,sociálního zařízení ,  prostředí pro diváky, časomíry  a ukazatele skóre, mobilního rozhlasového zařízení   a údržby stávající hrací plochy. Svépomocí došlo v posledním období i k vybudování potřebného osvětlení hrací plochy na tréninky  zejména podzimních a zimních měsících.

Je mi známo, že v minulosti  Luby získaly nemalou finanční částku  z prodeje  domu v Denisově ulici bývalého sídla PSS Klatovy který byl ve vlastnictví této tělovýchovné jednoty. Zajímalo mne jak s těmito prostředky klub naložil. K tomu se vyjádřil hospodář Startu Luby  Štěpán Heřman :  „ Po prodeji jsme zaujali k nakládání s touto hotovostí zásadu, že polovinu  využijeme k výstavbě nové travnaté hrací plochy   a modernizaci sportovního areálu . Druhou polovinu z prodeje jsme rozhodli investovat na provoz s tím, že jsme si postavili rozpočet tak, abychom s tím  vystačili alespoň deset let.  Toto rozhodnutí  se potvrzuje zejména nyní jako prozíravé, když např. v součastné době již nedostáváme žádné příspěvky ani na krytí částečných výdajů na údržbu, kterou pravidelně Pošumavské sdružení Klatovy tělovýchovným jednotám poskytovalo . Tyto příspěvky jsou v součastné době ve srovnání s předcházejícími léty kráceny  až o dvě třetiny nižší a nabízí se otázka na téma kam kráčí  česká tělovýchova?!“

Na dopravu k utkáním vyčleňují  z rozpočtu klubu v Lubech cca 20 procent. Doposud využívali smluvní služby  dopravců, ale výhledově budou dopravu již  řešit  kalkulací výhodnosti a budou využívat i dopravy  na utkání A týmu  vlastními auty.

Jak již bylo v úvodu uvedeno , výbor  Startu Luby pracuje již devět let ve stejném složení .  Z toho vyplývá, že  jeho členové spolu velmi dobře spolupracují,. Dokáží  si vyhovět , dojít při hledání  řešení vždy ke schodě a ctí vžité zásady činnosti výboru  . Jedna z nich se týká toho, že v následujícím období nebudou investovat do přestupů , respektive do nákupu hráčů . Budou situaci těžit z vlastních odchovanců a to i za cenu, že jednotlivá mužstva budou hrát takovou soutěž na kterou s kvalitami svých hráčů  tyto týmy mají.

Předseda na adresu výkonného výboru  klubu uvedl: „Jsem velmi spokojen s prací členů výboru. Každý člen  má konkrétní funkci, konkrétní zodpovědnost  a za to zodpovídá výkonnému výboru  a chtěl bych jim za jejich práci poděkovat.  Dále chci poděkovat za neúnavnou a obětavou práci legendám klubu, Václavu Weigertnerovi , který se podílí na zabezpečení domácích zápasů jako pokladník a pořadatel a Ladislavu Mundlovi který ve funkci hlasatele ve svých 83 letech   poskytuje  návštěvníkům fotbalových zápasů v Lubech velmi kvalitní servis a fundovanou informovanost nejen z průběhu zápasů.“

Pro rok 2010  stanovuje Emil Strádal tyto  priority : udržení A týmu v 1.A třídě, postup B týmu do  okresního přeboru  a. účast   všech mládežnických družstev  v soutěžích nového ročníku 2010/11.

K tomu aby klubu tyto plány vyšly  jsem popřál prostřednictvím přítomných funkcionářů za mne i za čtenáře hodně zdaru.

 


Další foto z letošní činnosti Startu Luby dokumentují atmosféru z mistrovských utkání a z tradičního memoriálu

Jana Haase a Karla Křížka

 

 Před vyhlašováním výsledků z Memoriálu J.Haase a K. Křížka zleva předseda Emil Strádal a manažer klubu František Kalista.

 

 Pohár za umístění přebírá opora A týmu mužů, kapitán  , neúnavný Radek Pikhart který   odvádí i obrovské kvantum práce jako

 trenér přípravek Startu Luby

 Z vyhlášení výsledků mamoriálu. 

 Z utkání Nepomuk - Luby situace kdy brankář domácích ukrývá míč do své náruče  míč před dobíhajícím útočníkem Startu Hodlem(č.7). 

V poločase utkání v Nepomuku kapitán Radek Pikhart v rozhovoru s paní Haasovou. 

 Z utkání  Luby-Staňkov  zastavuje útočníka Míru Sůse (č.15) obránce hostů

 

 Mezi diváky nechybí předseda klubu Emil Strádal(druhý zleva) ani opora B týmu Jiří Bešta (třetí zprava)

 Obětavost lubským fotbalistům nescházela a ne jinak tomu bylo i v utkání se Staňkovem který se hrál na podmočeném trávníku. 

 Funkci hlasatele při utkáních v Lubech tradičně vykonává osmdesátitříletý Ladislav Mundl. Jeho informace k utkání který

nyní poskytuje z mobilního rozhlasu jsou fundované a jsou neodmyslitelnou součástí fotbalových klání na lubském hřišti. 

 

Hráči B týmu před důležitým zápasem dvou do té doby neporažených týmů III.třídy Luby B - Velký Bor. V tomto

duelu se body za remízu 1:1 dělily.

Střídačka Startu Luby při utkání ve Strážově. Zprava Ivan Havlovic, Karel Vondráček, Karel Šůs a zcela

 vlevo Miroslav Křížek

Opora béčka Jiří Bešta v zápase s Velkým Borem v akci.

Souboj z utkání Strážov - Luby (vlevo Petr Hodl, vpravo domácí Jiří Franc).

Z utkání 1.A třídy Strážov - Luby.

Z utkání 1.A třídy Strážov - Luby. Na foto kapitán Radek Pikhart.

Oporou Startu Luby při neúčasti zraněného Jana Kalaše byl brankář Pter Kodeš. Stejně tomu bylo i v derby ve

Strážově,

Z derby Týnec - Luby B

DALŠÍ POKRAČOVÁNÍ BUDE  Z ČINNOSTI  TJ SUŠICE  





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku