Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
ODEŠLA SUŠICKÁ FOTBALOVÁ LEGENDA

ODEŠLA    SUŠICKÁ    FOTBALOVÁ    LEGENDA

  

V úterý 10. listopadu opustila řady sušických sportovců legenda sušického fotbalu a hokeje pan Václav Hrabý. Zemřel po krátké nemoci ve věku nedožitých dvaaosmdesáti let.

 

Se svojí životní vášní, koženou fotbalovou koulí, začínal v žákovském věku, v dresu SK Sušice. Již v dorostenecké kategorii patřil k oporám sušického klubu. V sušickém fotbalovém dresu odehrál bezpočet fotbalových bitev a byl i členem dvou úspěšných divizních generací, která do Sušice přivedla fotbalovou divizi, poprvé na přelomu čtyřicátých a padesátých let a podruhé v prvé polovině let šedesátých. Byl sušickým patriotem a po celý svůj sportovní život nezměnil klubové barvy. Aktivně hrál do vysokého sportovního věku a ani po ukončení bohaté sportovní kariéry svůj klub neopustil.

Proměnil se v aktivního trenéra. Podílel se na výchově mnoha mladých nadějí. Mnoho současných i nedávných sušických fotbalistů či odchovanců určitě s láskou vzpomínají na své fotbalové začátky, kdy jedním z těch, kteří začali formovat mladičkou fotbalovou duši, byl i Václav Hrabý. Snažil se svým nástupcům vdechnout lásku ke sportu, zasvětit je do tajů a fint fotbalu, ukázat jim krásu tohoto sportu.

A ani na sklonku života, když mu věk nedovolil vstoupit aktivně na zelený trávník mezi sušické naděje na svůj klub nezanevřel. a snažil se pomoci. Zapojil se do řad dobrovolných pořadatelů a to nejen ve fotbale, ale i hokeje. Po celý svůj život nedal dopustit na sušický sport, kterému tolik dal a který z celého srdce miloval.

 

            Poslední rozloučení s panem Václavem Hrabým proběhne ve čtvrtek 19. listopadu od 14.00 hodin v sušické obřadní síni.

 

Čest jeho památce.

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku