Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 13. kolo 17.-18.11.

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

 

POSLEDNÍ DERBY PRO DOMÁCÍ

 

V závěrečném podzimním kole 1. B třídy mužů  se hrála poslední tři derby mezi týmy z Pošumaví a všechna skončila stoprocentním úspěchem celků které měly výhody domácího prostředí. Po dvou remízách a posledních třech prohrách   až v závěrečném kole podzimu dosáhli na své první domácí vítězství v tomto ročníku fotbalisté Tatranu Dlouhá Ves.

Od druhého kola kdy doma vyhrály Hradešice v derby na d Pačejovem čekali příznivci Hradešic na další výhru jejich týmu na svém hřišti. Obětním beránkem Hradešic se stal  v místním derby  exúčastník 1.A třídy TJ Žichovice.

Další brankovou přestřelku viděli diváci ve Svéradicích .Po minulém domácím duelu s nováčkem ze Žinkov  ve kterém padlo deset branek z toho překvapivě šest do sítě domácích  tentokráte padlo v derby se Švihovem ještě o dvě branky víc. Domácí výhrou odčinili minulou porážku s Žinkovy.

Na vrub Sokola Měčín jde poslední překvapení kola , neboť v domácím prostředí nováček 1.B třídy prohospodařil prohrou s předposledním celkem z Předenic aktivní body získané výhrou v minulém kole v Hradešicích  a poprvé na podzim na svém hřišti vyšel bodově naprázdno.

Poslední podzimní kolo nevyšlo ani fotbalistům Sokola Pačejov, kteří po sérii čtyř výher a jedné remíze přerušili tuto úspěšnou sérii prohrou v Přešticích s místní rezervou.   

 

 

FK SVÉRADICE - FC ŠVIHOV   7 : 5 (2 : 2)

Václav Dušek

Poslední podzimní zápas jsme hostili dosud jedenáctý Švihov a úkol byl jednoznačný, odčinit poslední domácí porážku se Žinkovy. Trenér Doležal překvapil všechny domácí fanoušky nasazením klasického stopera Štěpána Kulhánka do útoku, ale ten se v útoku nedokázal prosadit. Domácí se již po úvodním hvizdu zřejmě viděli na dokopné a to se jim zle nevyplatilo. Po třech výborných zákrocích brankáře Soukupa, když čelil nájezdům hostujících útočníků, přišel trest a zasloužený gól Brože. Tento gól domácí trochu nakopl a Míra Herout o necelou minutu naštěstí krásným volejem vyrovnal. Hosty dostal znovu a naposled v zápase do vedení Žák, který ukázkově přehodil vybíhajícího brankáře. Ve 45. minutě však zahrával PVK z hranice velkého vápna Herout a bylo to 2:2. Bohužel tomuto PVK předcházel faul na Jindru Martínka, který byl faulován tak nešťastně že musel být střídán. Později se potvrdila přetržená Achillova šlacha a již v 19 h podstoupil operaci v plzeňské nemocnici. Druhý poločas byl oboustranně útočný a první gól zaznamenal hlavou Makovec, který poslal domácí prvně do vedení. Klid na domácí kopačky přinesla trefa Lukáše Soukupa, který nadvakrát překonal hostujícího brankáře. Druhou branku v zápase přidal i podzimní střelec Makovec a bylo to již 5:2. Hosté korigovali na 5:3 Sýkorou. Pak už přišla chvilka oživlého snipera Větrovce, který nezvykle levačkou podél brankáře zvýšil na 6:3. Hosté opět snížili tentokráte Osvaldem 6:4. Střelecký účet ze strany domácích potvrdil samostatným únikem Větrovec 7:4. Za hosty se pak naposledy v zápase a v podzimní části trefil zcela neobsazený Bureš a stanovil tak tenisový výsledek 7:5.

Branky: 22.Herout Miroslav, 45.Herout Miroslav, 48.Makovec Stanislav, 51.Soukup Lukáš, 55.Makovec Stanislav, 73.Větrovec Jakub, 85.Větrovec Jakub - 21.Brož Zápas s přehledem odřídil zkušený rozhodčí František Šimek z Manětína. ŽK: 2:3, Diváků: 50

Ondřej, 35.Žák Petr, 53.Sýkora Václav, 77.Osvald Jaromír, 88.Bureš Karel
Sestava: M.Soukup - Vonášek (85.O.Kulhánek), Marek Švec, Petřík - Václavek (60.Rezek), Jiřinec, Herout, J.Martínek (46.L.Soukup) - Makovec, Š.Kulhánek (40.J.Větrovec)

 

MĚČÍN  - PŘEDENICE   1 :  3 (1 : 1)

Evžen Veselý

 Prestižní utkání sledovalo 100 diváků, kteří chtěli vidět vítězství domácího mužstva. Domácí šli od prvních minut do utkání s elánem.  Po pravé straně unikl Šlais a jeho přihrávku zakončil Němec. Hosté začali lépe kombinovat a po faulu před velkým vápnem se z trestného kopu trefil Kadlec. Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté, lépe kombinovali ve středové řadě. Domácí chtěli strhnout vítězství na svoji stranu ale všechny akce končili před pokutovým územím. Hosté využívali rychlých brejků které korunovali dvěma brankami. Domácí tým utrpěl první prohru na domácím hřišti.

Branky :   Němec Dušan -  Kadlec, Miška a Procházka David. Utkání řídil s přehledem Cihlář František. Žluté karty 2 - 0.

 

HRADEŠICE – ŽICHOVICE   3 : 2 (1 : 1)

V prvním poločase byla hra vyrovnaná. Domácí šli do vedení ve 25.minutě gólem Chmelíka. Za hosty v závěru první půle vyrovnal Chod. Ve druhém poločase byli lepší domácí kteří tři minuty po přestávce se podruhé získali vedení zásluhou Hnojského  na svojí stranu . Poněkud znervózněli po té, když o dvě minuty po té odmítl  zvýšit jejich vedení neproměněnou penaltou Míra Lávička, který se s míčem z jeho kopačky nevešel mezi tyče žichovecké svatyně. Naštěstí jejich uklidnění nastalo krátce po té, když v 53.minutě zvýšil  Šašek na 3:1. Hosté sice korigovali  na konečných 3:2 deset minut před koncem, ale domácí si své vítězství pohlídali.  

Branky : 25. Chmelík Zbyněk, 48. Hnojský Jan, 53. Šašek František – 41. Chod Oldřich, 80. Hájek Víťa.Rozhodčí: Petržílka Jiří , Dušek Václav, Špindlerová Zuzana. ŽK: 5 : 7;  ČK: 0 : 1 (90. Hájek). Diváků: 160.

 

DLOUHÁ VES - MOCHTÍN  4 : 1 (2 : 0)

Josef Krůs

Po úvodních minutách   se dostává k odraženému míči F.Kejla a zakončuje k tyči.Hned na to se po akci jeden na jednoho dostává ke střele H.Hubený,ale jeho střela jen těsně míjí pr.brankovou tyč.V 9.min. přichází gólovka hostí a následují další šance domácích, ale bez úspěšného zakončení.V této době to vypadá,že mají více ze hry hosté i když  více šancí se dá napočítat na straně domácích.Ve 24.minutě  jednu z nich využije  P.Kodýdek,který proměňuje PK na němž má zásluhu hlavně H.Hubený,který se po individuální   akci dostával do šance a hostujícímu obránci nezbylo nic jiného,než  domácího hráče  potahat za dres. Hosté začínají hrát aktivněji a domácí obrana někdy zachraňuje až na poslední chvíli.

Hosté mají také šance,ale domácí mohou děkovat ąpatné koncovce host.útočníků a hlavně těsně před koncem poločasu svému brankáři , který vychytal útočníka soupeře  v situaci jeden na jednoho.
Hned na začátku poločasu střídá Dlouhá Ves   najednou 2 hráče,aby se dostalo včas na další  hráče z lavičky.

Ve druhém poločase  se hraje dobrý fotbal,šance se střídají na obou stranách.Domácí postupně přejímají iniciativu a v 75.minutě  se dostává po individuální  akci ke střele M.Krejčí a když zjistí,že není komu přihrát řeší situaci sám a s přehledem umisťuje míč těsně k tyči. V 88.minutě se k odraženému míči dostal opakovně P.Švajka a po zmatku v pokutovém  území hostů zvyšuje na 4:0. Místo aby se zápas dohrál v klidu, hráči zbytečně znervózněli (což více překvapilo u domácích)a padlo ještě  několik karet včetně červených.Navíc byl v 90.minutě  odpískán PK proti domácím,který napodruhé proměnil hostující M.Tykal.Byl to zápas neproměněných šancí.Nejvíc to platí na H.Hubeného,kterému přáli gól snad i kluci z Mochtína. Makal,střílel,ale nepadlo to tam.Byl to také zápas, který udělal z pohledu domácích pěknou tečku za letošním úspěšným podzimem a hlavně: Díky za splněný slib domácím fanouškům - potěšit je výhrou na domácím hřišti a rozloučit se s nimi výhrou.

Branky: 6. Kejla F.  , 24. Kodýdek P. (PK),76.  Krejčí M.88. Švajka P.- 90. Fikal Martin (PK). 

Rozhodčí : Velíšek . Diváků: 110. ŽK: 3 : 2. ČK: 0 : 2 (82. Špindler Viktor, 88. Břečka Miroslav 88). 

KLATOVY B  -  LOSINÁ  1 : 3 (0 : 3)

Adam Popelka                 

Start do utkání se domácím nepovedl a hosté měli v prvních 10 minutách tři 100% gólové příležitosti , ujala se až ta poslední a v 10.minutě  zásluhou Radka Velemana šli do vedení. Po inkasovaném gólu se domácí trochu probrali a zahrozili střelou Votípky . Hosté byli stále nebezpeční a v 20min dostal na velkém vápně hodně prostoru a střelou k tyči překonal Dolejše podruhé . Uplynulo deset minut  a hosté Zemanem  zvýšili na 0:3 a s tímto vedením,  které mohlo být ještě vyšší odcházeli do kabin daleko spokojenější hosté. Do druhého poločasu nastoupil  domácí tým jako  vyměněný. V době kdy se jim podařilo dostat hosty pod tlak je ale  přibrzdilo přísné vyloučení Lukeše .Paradoxně v deseti začali domácí svého soupeře přehrávat a v 80.minutě  po rohu snížil Mészáros a dvě minuty před koncem odmítl drama Hromada , když z malého vápna střílel jen do gólmana . Hosté si za výkon především první půli tři body zasloužili.

Branky: 80. Mészáros – 10. Veleman R. , 30. Veleman M. , 40. Zeman; ŽK: 1:2 , ČK: 1:0 (65.Lukeš) .Diváků: 150

Klatovy B: Dolejš – Hromada , Kraus , Pivoňka , Paleček – Zahradník(75.Lužný) , Mészáros , Janda , Ježek – Lukeš , Votípka(85. Nešpor)

 

PŘEŠTICE  B  - PAČEJOV    2 : 0 (1 : 0)

Hosté prohrávali od třetí minuty kdy poprvé inkasovali z pokutového kopu. Domácí po přestávce zvýšili na 2:0. Hosté měli v závěru zápasu možnost nejen  korigovat výsledek, ale také vyrovnat, když v závěru zápasu šel Mrázek dvakrát sám na domácího brankáře, ale ani jednou nebyl úspěšný.


Blovice  - Žinkovy 1: 0 ( 1: 0)

Branky: Žežula; ŽK: 3:1 ; diváků: 120 

 

 

 1. Blovice            13   9   4   0   33:  8    31  ( 13)

 2. Losiná             13   7   4   2   24: 15    25  ( 10)

 3. Hradešice          13   7   3   3   26: 16    24  (  6)

 4. Svéradice          13   6   4   3   37: 28    22  (  1)

 5. Dlouhá Ves         13   6   3   4   23: 21    21  (  3)

 6. Pačejov            13   6   2   5   21: 18    20  ( -1)

 7. Přeštice B         13   5   4   4   22: 18    19  ( -2)

 8. Mochtín            13   5   3   5   22: 19    18  (  0)

 9. Zichovice          13   4   5   4   22: 17    17  ( -4)

10. Měčín              13   4   4   5   19: 21    16  ( -2)

11. Švihov             13   3   3   7   22: 29    12  ( -9)

12. Předenice          13   3   2   8   15: 25    11  (-10)

13. Žinkovy            13   2   4   7   22: 31    10  (-11)

14. Klatovy B          13   1   1  11   11: 53     4  (-17)

 

 

 

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku