Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 15. kolo 17.-18.11.

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

 

 

.

 

CHANOVICE - RAPID PLZEŇ   0 : 2 (0 : 1)

Jiří Šejba

Zápas začal tvrdou hrou hostí. Hlavní rozhodčí jejich tvrdou, až záludnou hru pouštěl, což se mu v dalším průběhu vymstilo. První velice hrubý faul přišel v 30 minutě. Domácí hráč Polena Michal sebral čistě míč hostujícímu Svátovi, ten se za ním rozběhl a zezadu o sestřelil. Přestože ale šlo  o jasný úmysl , rozhodčí hráče potrestal jen žlutou kartou. Polena byl odnesen na nosítkách a do hry již nezasáhl. Dále hosté pokračovali v tvrdé hře. Další hrubý zákrok hostů přišel v 74 minutě, což odnesl domácí Černohorský. Opět byl odnesen na nosítkách a do hry se nevrátil. Za tento faul byl vyloučen hostující Žák. V 81.minutě byl za mluvení vyloučen hostující Faist, který již měl žlutou kartu. Nejhorší situace ale nastala v 95 minutě, kdy se ve vápně domácího mužstva střetli domácí Zelenka a jeden z hostí. Rozhodčí odpískl pokutový kop, ale Zelenka zůstal ležet na hřišti. Přijela pro něj sanitka s podezřením na zlomeninu nohy v nártu.

Branky : 31. Houdek, 95. PK Žitník . Rozhodčí : Tyc . Diváků : 80. ŽK: 3 : 8. ČK : 0 : 2 (72.Žák, 81.Faist)
Sestava domácích: Jarolím, Zelenka, Čadek, Ticháček, Beránek, Horváth, Polena Michal 30.min.

Solový/, Černohorský/74.min.Polena Josef/, Patsch, Holý, Srb



HORAŽĎOVICE  - PŘEŠTICE   2 : 1 ( 1: 1)

Domácí v posledním domácím letošním souboji o soutěžní body  herně příliš neoslnili a předvedený výkon nepatřil  mezi ty které budou rádi z pohledu kvality  výkonu vzpomínat. Určitou omluvou snad je, že museli v sestavě improvizovat, když jim ve středu hřiště výrazně chyběl z důvodu nemoci Prchlík. Hosté se ujali vedení v 16.minutě  po akci  Lambora , který střelou z velkého úhlu k bližší tyči prostřelil brankáře Kozlíka.   Domácí po této inkasované brance přitlačili na pilu a ve 22.minutě  mohl Cihlář vyrovnat, ale trefil pouze brankáře Regnera. Ve 35.minutě  namazal Jůda na střelu Dytrtovi a dělovka z jeho kopačky z 15 metrů poslala míč pod břevno přeštické branky 1 : 1. 

Druhý poločas patřil hostům , ale přesto to byli domácí kteří se radovali z vítězné branky. V 75.minutě  poslal Dytrt centr z levé strany  na zadní tyč Formanovi  , ten nezištně přiťukl míč na lépe postaveného Míčkala který střelou k tyči zajistil svému týmu tři cenné body. 

Vítězství se rodilo velice  těžko a  bylo z kategorie vydřených.Hosté se na hřišti v Horažďovicích představili jako fotbalově vyspělý tým, hráli aktivní, celoplošný fotbal. Celkově domácí převyšovali po všech stránkách  a konečný výsledek je pro ně krutý.

Branky: 35. Ditrt, 75. Mičkal – 16. Lambor; ŽK: 3:1; ČK: 0:1 . Diváků: 130 . Rozhodčí: Nidermayer

Sestava  Horažďovice : Kozlík – Šedivý, Mirvald, Šafanda, Stulík, Cihlář, Jůda, Dytrt, Sova Jiří(60. Míčkal), Jiřík, Forman M ml.(90.Nauš).

 

VEJPRNICE  -  KLATOVY   2 : 0 ( 1: 0)

Karol Žák

     Ve vyrovnaném utkání po několika dobrých šancích na obou stranách rozhodla střelecká potence domácího Paula.Důležitým okamžikem  pro vývoj utkání se ukázala 15. minuta, kdy po v hlavičkovém souboji si při  dopadu poranil třísla hostující Veselka. V době kdy byl za postranní čárou ošetřován , padla první branka .  Paul z dobrých třiceti metrů přeloboval zakroucenou střelou přímo do šibenice špatně postaveného Hermana. Hosté měli v první části hry tři dobré příležitosti skórovat, ale jedovatá střela  Tomana nebo dorážky Voráčka či Hovorky pouze zvedly adrenalin na lavičkách obou týmů. Domácí si takto čisté gólovky v prvním poločase nevypracovali. Veselku v obraně velmi dobře suploval věkem ještě dorostenec Janda, obranu s přehledem dirigoval Hovorka a svoji hrou zaujali i krajní záložníci Matějka a Voráček.  Po změně stran nahradil střídajícího Dvořáka Votípka a o chvilku později vystřídal Kotlan Ramadana.  Hosté vsadili jednoznačně na útok,porážka ani remiza z hlediska podzimního umístění v tabulce nic neřešily. Navíc pocit, že soupeř je skutečně k poražení jim vlil hodně bojovnosti do žil a prvních dvacet minut druhé půle točili s domácí defenzívou tak, že si vypracovali několik gólových příležitostí, bohužel opět bez konečného efektu v podobě branek.  Z ojedinělého protiútoku domácí udeřili podruhé, Paul se velmi dobře orientoval v pokutovém území a z otočky prostřelil vše před sebou. Tento moment přinesl do hry Klatov chaos, všichni chtěli všechno a veškeré taktické plány a rady vzaly za své. Hra se hodně otevřela a samozřejmě přinesla velmi nebezpečné brejky, které jen s velkým vypětím oslabená obrana ubránila.Když potom ani hra na tři útočníky nepřinesla změnu výsledku, odcházeli do kabin domácí moc a moc spokojeni.

Branky: Paul 2; ŽK: 3:2 . Diváků: 80.

Sestava:    Herman  -  Bouberle, Veselka  / 20. Janda /, Hovorka, Steinberger  -  Voráček, Meszaros, Toman, Matějka - Dvořák /46. Votípka/, Ramadan / 60. Kotlan /.

 

Stříbro  - Chrást 1: 2 ( 0: 0)

Branky: Petraška - Levý, Löwy; ŽK: 2:2 . Diváků:  120 

 

SK ZČE -  Rokycany 1: 4 ( 0: 3)

Branky: Bednář - Jedlička, Korelus, Procházka, Scheinherr J.; ŽK: 2:3  . Diváků: 100 

 

Bolevec  - Koloveč 0: 0 ( 0: 0)

ŽK: 5:3; ČK: 0:1  . Diváků: 150 

 

Hor.Bříza -   Holýšov 0: 2 ( 0: 1) 

Branky: Tlustý, Trhlík; ŽK: 4:1; ČK: 3:1 . Diváků: 200

 

M.Touškov  - Rozvadov 3: 1 ( 2: 1)

Branky: Královec 2, Zaoral - Roháč; ŽK: 3:2. Diváků: 120

 

 1. Rokycany           15   9   4   2   30: 13    31  (  7)

 2. M. Touškov         15   9   3   3   36: 20    30  (  9)

 3. Chrást             15   8   4   3   37: 22    28  (  4)

 4. Holýšov            15   8   3   4   26: 16    27  (  3)

 5. Rapid Plzeň        15   7   5   3   25: 17    26  (  2)

 6. Přeštice           15   8   1   6   27: 20    25  (  1)

 7. Koloveč            14   7   2   5   32: 18    23  (  2)

 8. Stříbro            15   7   0   8   29: 34    21  (  0)

 9. Rozvadov           15   5   5   5   24: 26    20  ( -4)

10. Chanovice          15   6   1   8   23: 26    19  ( -2)

11. Vejprnice          15   5   4   6   23: 31    19  ( -5)

12. Horažďovice        14   3   5   6   24: 26    14  ( -7)

13. Bolevec            15   3   5   7   25: 35    14  ( -7)

14. Horní Bříza        15   3   4   8   23: 29    13  ( -8)

15. SK ZČE Plzeň       15   3   3   9   18: 40    12  ( -9)

16. Klatovy            15   3   1  11   10: 39    10  (-11)

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

STRÁŽOV  PŘEKVAPIL ZISKEM BODU V CHLUMČANECH

 

V soubojích o poslední kolekci mistrovských bodů v 1.A třídě došlo ke dvěma překvapením. První  zejména překvapilo  příznivce Startu Luby , kteří se přišli naposledy letos své hráče povzbudit s přesvědčením, že to že to bude loučení vítězstvím. V druhém poločase kdy se lámal chleba ale začali tahat za delší konec hosté a jedinou brankou v domácí síti se postarali to, že Luby přišly na svém hřišti o svojí podzimní neporazitelnost.

O druhé tentokráte příjemné překvapení  se postarali strážcovští hráči. Přestože nastoupili v Chlumčanech v silně kombinované sestavě dokázali na hřišti soupeře získat bod.  Přitom byli blízko bodů třem, když o své vedení z první půle přišli až v samotném závěru. Místo  třech bodů , které měli Strážovští tak blízko na dosah přivezli domů bod jeden , ale i ten se může na jaře hodně hodit.

V posledním podzimním kole prohrou ve Zbirohu na hřišti domácích kteří útočí na druhé místo ukončila Okula Nýrsko  svojí úspěšnou sérii, ale přesto se umístnila  v tabulce ze trojice Nýrsko,Luby a Strážov v tabulce nejlépe. Nicméně  rozhoršení v řadách týmu Okuly Nýrsko  vzbudil postup delegáta utkání ve Zbůchu, který hrubým způsobem zasáhl do řízení zápasu mladého arbitra a na jeho  podnět  označil nýrského hrajícího kouče jako hráče který měl udělenou první ŽK , ale dle delegáta svazu to byla druhá žlutá karta a HR vyslechl pokynu DS který si trval na svém na nýrského lodivoda vyloučil(viz komentář k utkání Zbiroh – Nýrsko).

Na druhém postupovém místě  tabulky přezimuje  TJ Sušice zásluhou dělby bodů v posledním duelu podzimu v Domažlicích s jednobodovým náskokem před Zbirohem a třech bodů před Nepomukem. Tyto dva týmy budou pro jaro také největšími soupeři hráčů z města na Otavě v souboji o postup do krajského přeboru.

 

 

LUBY  -  MANĚTÍN   0  : 1 (0 :0)

Zápas dvou rozdílných poločasů. V prvním měli domácí osm brankových příležitostí , neproměnili žádnou. Po přestávce hosté z pěti gólovek dokázali skórovat jednou  . Domácí tak v posledním zápase podzimu ztratili primát neporazitelnosti na domácím hřišti  . Hosté si výrazně polepšili a zařadili se mezi týmy které mají reálné šance bojovat o střed tabulky. 

Branky: Boltík; ŽK: 2:2 . Diváků: 120 

Podrobnosti později .

 

CHLUMČANY -  STRÁŽOV   2 : 2 (1 : 2)

Hrající trenér Strážova Petr Presl : „ Poslední podzimní utkání jsme s ohledem na zraněními zdecimovaný kádr zvládli vcelku slušně. Odjížděli jsme bez pěti hráčů stabilního kádru a pouze dvěma hráči na střídačku. Navíc po osmileté přestávce musel odehrát celý zápas K.Soukup, což by dokázal jen málokdo a já mu za to moc děkuji. V utkání se nám dařilo v obranné činnosti a ani provizorně složená útočná dvojice T.Matějka s Antonovicsem si nevedla špatně. Po vedoucí brance M.Chaluše vstřelené po rohovém kopu Z.Vítovce jsme vedli až do závěru poločasu, kdy byla  za nastřelenou ruku v pokutovém území nařízena přísná penalta, když nakopnutý míč putoval směrem ven z vápna. Do poločasu stihl T.Matějka křížnou střelou z 20ti metrů upravit na 1:2. Druhou půli jsme hráli stejným způsobem na brejky a vytvořili si několik slibných šancí, při nichž chyběla jen trocha štěstí brankové pojistce. Střely J.France, P.Presla po rozehraném TK nebo lob přes brankáře vykouzlený T.Matějkou po brance volaly, bohužel domácí naopak v 85.minutě po rychlém přenesení hry skóre srovnali. Pět minut nás dělilo od zisku tří bodů, musím ale přiznat, že před utkáním bych získaný bod určitě bral. Kluky, kteří nastoupili musím pochválit za zodpovědný a bojovný výkon na hřišti a doufám, že ti, kteří nastoupit nemohli, se dají brzy zdravotně dohromady.“

Branky: Kraina, Milota - Chaluš, Matějka; ŽK: 4:2. Diváků:  80 

Sestava : Javorský, Helm, Čížek, Chaluš, Soukup K. , Matějka V. , Franc, Presl P. , Vítovec, Matějka T. , Antonovics, (88.Koláček )

DOMAŽLICE B – SUŠICE   1 : 1 (0 : 1)

Domácí nasadili na začátku utkání ostré tempo a byli v úvodu lepší. Po deseti minutách se ale hra vyrovnala a s přibývajícím časem ovládli hřiště hosté. Několikrát se jim podařilo využít okénka v obraně domácích a celkem třikrát postupovali sami na brankáře hostů, ale bez brankového efektu. Branku vstřelili až ve 40.min, kdy se premiérově mezi muži prosadil M. Kalný.

Druhý poločas domácí vystupňovali tempo a odměnou jim byla vyrovnávací branka v 55.min. V 70.min musel po druhé žluté kartě předčasně do sprch hostující Franta Hrach a od té doby měli domácí trvalou převahu, vytvořili si dvě velmi dobré šance, ale branku nevstřelili. Rozhodnout utkání mohl po fatální hrubce obrany hostující J. Kysilka, ovšem z malého vápna neprostřelil domácího brankáře.
Branky : 55. Leitl -  40. Martin Kalný
; ŽK: 3:7; ČK: 0:1 (70.F. Hrach). Diváků: 60.

Sestava Sušice - F. Míček, J. Bešta, M. Kalný, T. Marek, V. Klíma, J. Kysilka/93.min P. Chmelík/, F. Hrach, M. Kotrba, D. Šablatura/46.min M. Budil/, J. Farták/92.min K. Rendl/, I. Varga/78.min L. Junek/

Trenér Sušice František Melka : „ Dnes jsme sehráli dobrý zápas s kvalitním soupeřem a se získaným bodem jsem nakonec spokojen. Na obou stranách podrželi svoje mužstva brankáři. Celkově jsem s podzimní částí sezóny spokojen, nějaké body jsme uhráli a myslím si, že je to dobrý základ pro další jarní boje“.

 

ZBIROH  -  NÝRSKO 1 : 0 ( 0: 0)

V utkání měli domácí převahu, kterou ale nevyužili ke vstřelení branky. Až na zásah delegáta utkání, který ovlivnil rozhodnutí hlavního rozhodčího se domácím podařilo v nastaveném čase vstřelit vítěznou branku.

Branky: Jaroš; ŽK: 3:3; ČK: 0:1. Diváků: 200 

 

Komentář trenéra Okuly Nýrsko Karla Kalivody :„ Druhý den po zápase se s čistou hlavou  rozhoduji,jestli mám zveřejnit  fotbalovou špínu, která se nám přihodila při posledním mistrovském zápase ve Zbirohu či ne. Vím, že si nepomůžu, protože znám náš fotbal, kterému se věnuji třicet let a vím, že se nám vše vrátí jak "bumerang". Ovšem chci, aby lidé věděli co vše se děje a že ozdravná kůra našeho fotbalu nenašla zatím adresáta “ uvádí v úvodu svého komentáře hrající nýrský lodivod a dále pokračuje : „ V utkání Zbiroh Nýrsko v soutěži I.A , které rozhodoval mladý rozhodčí, se vyvíjel pro domácí sice  herní převahou, ale s přibývajícími minutami to bylo z jejich strany více trápení než předvedená hra, která měla dovést mužstvo k vítězství. V 52 minutě dostal do té doby jedinou žlutou kartu hostující Kadlec. Pak přišla osudová 76 minuta. Za faul ze strany dostávám zaslouženě žlutou kartu. Rozhodčí si jí píše a upozorňuje mi abych si dával pozor na obdobné zákroky na hranici pokutového území. Nechává stavět zeď, kdy z ničeho nic signalizuje,upozorňuji, druhý asistent hlavního rozhodčího. Ten běží do míst kde je delegát utkání pan Sneider, který se domáhá nějaké své pravdy a upozorňuje hlavního, že kartu mám už druhou a ať mě udělí kartu červenou. O to víc smutné, že i po udělení červené karty mi hlavní rozhodčí přiznal, že kartu žluté barvy jsem měl opravdu jen jednu, ale prý pan Sneider si stojí za svým. Ano poprvé v životě a snad naposled mě vyloučil delegát. Delegát, který vstoupil do utkání v jeho průběhu, změnil rozhodnutí hlavního rozhodčího a i přes to, že všichni na stadionu pravdu znali včetně prvního asistenta, s kterým má dle pravidel možnost vše konzultovat hlavní rozhodčí.  Delegát , který nás před utkáním poučuje o všem možném včetně morálky  hrubě ovlivnil utkání!!!Cílem bylo jednoznačně ovlivnění výsledku, které se mu bohužel povedlo, poněvadž domácí v silném závěrečném náporu dali v nastavení proti deseti vítězný gól. Po zápase se mi omluvil domácí trenér. Suma sumárum přišli jsme o body, dobře, vybojujem si jiné. Přišli jsme o 250 Kč, které by měl zaplatit Sneider, dobře chudý nebudeme. Ovšem mladému rozhodčímu, kterého má delegát vychovávat, sám delegát ukázal, že i za zábradlím se dá  řídit fotbal pro nás tak typický a tak špinavý“ rozhořčeně uzavírá svůj komentář k poslednímu zápasu Okuly Nýrsko ve Zbirohu.

 

Příkosice  - Zbůch 5: 1 ( 1: 0)

Branky: Pražák 2, Hrubý, Novák, Votípka - Kasl; ŽK: 2:1. Diváků:  100 

 

Stod  - Nýřany 8: 2 ( 5: 1)

Branky: Lukášek 2, Bachroň, Bouřa, Herman, Kadera, Snášel, Volf - Cvachouček, Schejbal; ŽK: 3:4. Diváků:  140 

 

Nepomuk  -  Zruč 1: 1 ( 0: 1)

Branky: Ptáček - Karpíšek; ŽK: 2:4 . Diváků: 120 

 

Staňkov -  Křimice 0: 4 ( 0: 0) 

Branky: Zapoměl 2, Karbusický, Škoda; ŽK: 4:2. Diváků: 50.

 

 

 

 1. Stod               15  11   3   1   53: 17    36  ( 15)

 2. Sušice             15   8   5   2   28: 14    29  (  5)

 3. Zbiroh             15   8   4   3   29: 19    28  (  7)

 4. Nepomuk            15   7   5   3   27: 13    26  (  2)

 5. Domažlice B        15   7   3   5   34: 23    24  (  3)

 6. Křimice            15   7   3   5   26: 20    24  (  0)

 7. Příkosice          15   7   2   6   45: 30    23  (  2)

 8. Zruč               15   6   4   5   19: 19    22  (  1)

 9. Nýrsko             15   6   3   6   16: 16    21  ( -3)

10. Luby               15   6   1   8   22: 33    19  ( -2)

11. Strážov            15   5   3   7   26: 28    18  ( -6)

12. Chlumčany          15   4   5   6   26: 30    17  ( -4)

13. Manětín            15   5   1   9   22: 34    16  ( -8)

14. Nýřany             15   4   3   8   22: 39    15  ( -9)

15. Zbůch              15   2   4   9   20: 32    10  (-14)

16. Staňkov            15   2   1  12    7: 55     7  (-14)

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku