Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 12 kolo 7.-8.11.

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

 

 

 

JE TO ŠKODA -  ŽICHOVICE LÍDRA NEPŘIBRZDILY

 

Rovněž v 1.B třídě bude o následujícím víkendu na podzim poslední zvonění.  Proto s nadějemi na úspěšný výsledek v provedení Žichovic v duelu dvou exúčastníků 1.A třídy hleděla většina   týmů z Pošumaví  . Důvod byl jasný, neboť by se podařilo Žichovicím přibrzdil vedoucí Blovice, pak  by šance v této přemnožené soutěži celky z našeho regionu byla větší naděje bojovat o jedno postupové místo do vyšší soutěže. Nejblíže měl možnost útočit z horních pater Pačejov, ale ten se při brzdil sám domácí remízou v derby se  svým rivalem ze Svéradic. Na druhé straně dal zelenou k udržení  druhého Losiné nováček  z Měčína  . Proto může nevíce zpytovávat svědomí dvoje týmů která překvapuje sama sebe. Předně to je celek s největšími ambicemi  porvat se o čelo tabulky Sokol Hradešice. To by ale nemusel překvapovat rozdávím bodů doma a jelikož v tomto je velkým „přeborníkem“ nepřekonaná Dlouhá Ves, pak jsou týmy z Pošumaví na tom v tabulce sice velmi dobře , ale ty rozhodující dvě  pozice mají ve své režii kolektivy z jižního Plzeňska. I přes výrazné vítězství v derby s béčkem Klatov zůstávají hodně  své pověsti hráči Sokola Mochtín a překvapení minulého ročníku FC Švihov, který se pral před rokem v tomto období o čelo tabulky!

 

 

LOSINÁ -  MĚČÍN 4 : 0 (2 : 0)

Branky: Veleman 3, Votípka; ŽK: 1:3  ; diváků:  103 

 

PŘEDENICE  -  HRADEŠICE   0 : 5 (0 : 1)

Branky: Hnojský, Kotiš, Melka, Starec, Šašek; ŽK: 1:2  ; diváků: 30

 

PAČEJOV  - SVÉRADICE   1 : 1 (0 : 1)

Tomáš Cihlář

Relativně příjemné listopadové počasí přilákalo do ochozů pačejovského stánku na tradiční derby velmi slušnou návštěvu 200 diváků.
Domácím v utkání citelně scházeli Petr Bokr, Tonda Brůha a Míša Forman. V prvním poločase se hrálo pouze průměrné, chvílemi však zbytečně tvrdé utkání, bez výraznějších šancí na obou stranách. Domácí nejvážněji zahrozili ve 22.minutě, kdy Jirka Mrázek minul na malém vápně v nadějné pozici přesný centr. Hosté naopak svou šanci v 41.minutě využili, když Standa Makovec prakticky na brankové čáře dotlačil do sítě míč, který předtím brankář Kuba Kalčík vytěsnil na břevno.
Do druhého poločasu vlétli domácí „jako utržení ze řetězu“a hned ve 47.minutě Mrázkem srovnali skóre. O dvě minuty později dělovku Jirky Zdeňka z trestného kopu tečoval obránce hostů do brankářova protipohybu, ale ten ještě zázračně stačil vyrazit. V zápětí gólová hlavička Vaška Brůhy jen těsně minula. Skvělou desetiminutovku domácích zakončila technická střela Petra Lávička kolem šibenice. Poté se ke slovu dostali i hosté a kanonýr Standa Makovec z voleje v 56.minutě jen těsně přestřelil. V těchto fázích zápasu se hrál v Pačejově oboustranně výborný fotbal, chvílemi bohužel až příliš tvrdý. Mladý rozhodčí Langmajer pustil od začátku velice volnou hru a občas to na trávníku a pochopitelně i v ochozech jiskřilo až přespříliš.
V závěru utkání domácí přežili i velký závar ve svém pokutovém území, a když na druhé straně v 80.minutě brankář Soukup reflexivně vyrazil i hlavičku Vaška Brůhy z malého vápna, skončilo utkání remizou, se kterou nakonec byly spokojeny oba týmy, i když ve druhém poločasu byly možná ty šance domácích o trochu gólovější.

Branky: Mrázek - Makovec; ŽK: 2:4  ; diváků: 200 Rozhodčí: Langmajer, Lukáš, Hájek.

ŠVIHOV  -  DLOUHÁ  VES   1 : 2 (1 : 0)

Branky: Špaténka - Kodýtek, Krejčí; ŽK: 2:3  ; diváků: 50 

 

MOCHTÍN  -  KLATOVY B    6 : 1 (2 : 0)

Karel Šot

Domácí Mochtín splnil svoji povinnost a připsal si do tabulky další tři mistrovské body, i když proti poslednímu týmu tabulky nepodal žádný oslnivý výkon. Hosté přijeli s pěti dorostenci v sestavě, ale i domácí hrají s mladíky, kteří nahrazují své tradiční (zraněné)opory. Na první gol čekali diváci až do 33.minuty, kdy skore z penalty otevřel Petr Švátora. Golem do šatny z 25 metrů pak ve 44.minutě zvyšoval na 2:0 Jan Voráč. Pět minut po přestávce se nejdříve prezentoval svojí přízemní golovou střelou k levé tyči hostující Jakub Lužný (2:1), ale pak již stříleli již jen domácí hráči, kteří navíc zahodili hodně dalších slibných golových příležitostí. V 59. a 64.minutě se golově prosadil Martin Tykal, v 73. zvyšoval již na 5:1 z úhlu Mirek Břečka. Konečný účet podtrhl šestou brankou domácí golman Vlastimil Hromada, kterému spoluhráči umožnili, aby se z penalty také zapsal do střelecké listiny. To již hosté z Klatov dohrávali o deseti hráčích, když se zbytečně nechal vyloučit Dušan Popelka.

Branky: Tykal 2, P. Švátora(PK) , Voráč, Břečka, Hromada (PK) - Lužný; ŽK: 1:3; ČK: 0:1 (D.Popelka); diváků: 50 

Komentář Adama Popelky(Klatovy) :

 Hosté do utkání nastoupili v silně kombinované sestavě se třemi staršími a dvěma mladšími dorostencem. Absence zkušených Krause a Lukeše byla velmi znát. Přesto prvních dvacet minut drželi hosté krok , jen hlavní rozhodčí byl k hostům velmi přísný a za dvacet udělil  4 žluté karty!poté začali domácí vyvíjet tlak a výsledkem byla správně nařízená penalta kterou proměnil Švátora. Do konce poločasu přidali domácí ještě jeden gól. Po přestávce hosté nastoupili s cílem , že nemají co ztratit a v 48.min po vysunutí Kováče snížil Lužný. Hosté začali být aktivnější a tlačit se dopředu . V 60min byl na polovině faulován hostující D.Popelka , rozhodčí ponechal pro hosty nepochopitelně výhodu , když hosté neměli míč ve své moci a domácí z protiútoku vstřelili rozhodující třetí gól. O pět minut později se opět předvedl rozhodčí , když po tvrdém zákroku na D. Popelku a následné slovní přestřelce mezi D. Popelkou a T. Dolejším vyloučil jen hostujícího hráče a bylo prakticky po zápase , domácí v klidném tempu nasázeli oslabeným ještě tři branky . Smutné je , že o osudu utkání se velkou měrou přičinil rozhodčí , který se po utkání ještě vyznamenal , když slovně urážel hostující hráče a hostujícího trenéra….

Sestava Klatovy B: Kašpar – Brož , Kováč , Paleček , Ježek – Šťastný , Zahradník , D. Popelka , P.Voráček – Nešpor , Lužný

 

ŽICHOVICE  -  BLOVICE 1: 2 ( 1: 0) 

Převzato z webových stránek TJ Žichovice

V posledním podzimním domácím utkání přivítali žichovičtí na svém hřišti lídra tabulky z Blovic. Diváci v mrazivém počasí shlédli kvalitní zápas s velmi smutným koncem pro borce v zelených dresech. Přestože domácí byli po většinu utkání lepším týmem a zaslouženě vedli, všechny body si nakonec odvezli fotbalisté hostujícího Sokola.Oba celky začaly opatrně. Prokřehlé diváky zahřála až po čtvrthodině hry povedená dalekonosná střela Pařízka, kterou lapil hostující brankář Vlasko. Hra se stále přelévala mezi šestnáctkami a žádný z celků si nevytvořil dobrou střeleckou příležitost. Až ve 25. minutě se domácí Piller probíjel šestnáctkou hostů, nalil ideálně proti noze  Greinerovi, jenže tomu zkazil radost výborným zákrokem brankář Vlasko. Domácí propukli v jásot ve 42. minutě. Trestný kop Hájka brankář hostů, kterému clonil ve výhledu Olda Chod, vyrazil před Pillera a ten se štěstím střelou po zemi k tyči rozvlnil síť blovické svatyně. V závěru poločasu pěkně vystřelil hostující Rous, ale Němec byl na místě.

Vstřelená branka utkání pomohla a druhý poločas už nebyl tak opatrný jako ten první. Domácí do něj vstoupili aktivněji. David Greiner se hned v úvodu proháčkovával hostujícím trestným územím, ale přihrávku na nabíhajícího Šimáčka zblokovali obránci. Hosté se před domácí branku snažili dostat dlouhými nákopy, jenže žichovická defenzíva pracovala bezchybně. Pak však zbytečně fauloval Fanda Švehla, ale hostující Boček trestňák z velmi slibné pozice napálil nad. O chvilku později vypadl Němcovi centr Bočka, ovšem domácí obránci nebezpečnou situaci zažehnali. Žichovičtí odpověděli únikem Hájka, který nacentroval na Choda, ale jeho střela z voleje neměla patřičnou razanci ani směr. O chvilku později aktivní Chod vysunul Hájka, jenže brankář Vlasko byl u míče dřív. Pak přišla osudná 79. minuta a začaly se dít věci! Domácí Chod se po svém ošetření dožadoval vstupu na hřiště tak dlouho, až byl vyloučen a vzápětí šel předčasně do sprch i kapitán Frýzek. Rozhodčí Hodek byl s červenými rozjetý jak kombajn, takže k nim na cestu do kabin přibalil i Šimáčka. Otřesení domácí inkasovali vyrovnávací branku v téže minutě. Trestný kop Bočka trefil hlavou Žežula a bylo to 1:1. Hosté zvýšili obrátky a zasadili žichovickým druhý a vítězný direkt. Po dalším trestném kopu Bočka a střele Murína ještě zachránil odkopem na roh Švehla. Následný rohový kop sice domácí obrana odvrátila, ale opakovaný centr z druhé strany umístil do domácí branky hlavou opět Žežula z postavení, které silně zavánělo ofsajdem. Hosté se zbylých deset minut už nikam nehnali a rozhození domácí už na zvrat mít nemohli. I když …Harenčákovu střelu z trestného kopu chytil brankář Vlasko a rozběhlého Greinera nepustila do výhody píšťalka rozhodčího Hodka.

Branky: 32. Piller – 79. a 81. Žežula. ŽK: 6:2, ČK: 3:0. Rozhodčí: Hodek – Kohout, Liškutín. Diváků: 100.

Sestava: Němec – Harenčák, Frýzek, Švehla, Greiner – Piller, Šiška, Pařízek (83. Bala), Hájek – Šimáček, Chod.

 

Žinkovy  - Přeštice B    2 : 0 (0 : 0)

Branky: Hora, Švejda; ŽK: 1:4  ; diváků: 80 

 

 

 

  1. Blovice            12   8   4   0   32:  9    28  ( 13)

  2. Losiná             12   6   4   2   21: 14    22  (  7)

  3. Hradešice          12   6   3   3   23: 14    21  (  6)

  4. Pačejov            12   6   2   4   21: 16    20  ( -1)

  5. Svéradice          12   5   4   3   30: 23    19  (  1)

  6. Mochtín            12   5   3   4   21: 15    18  (  0)

  7. Dlouhá Ves         12   5   3   4   19: 20    18  (  3)

  8. Zichovice          12   4   5   3   20: 14    17  ( -4)

  9. Přeštice B         12   4   4   4   20: 18    16  ( -2)

 10. Měčín              12   4   4   4   18: 18    16  (  1)

 11. Švihov             12   3   3   6   17: 22    12  ( -9)

 12. Žinkovy            12   2   4   6   22: 30    10  (-11)

 13. Předenice          12   2   2   8   12: 24     8  (-13)

 14. Klatovy B          12   1   1  10   10: 50     4  (-14)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku